Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 62

Tema: Roditeljski sastanci u vrticima

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno Roditeljski sastanci u vrticima

Kako u vrticu u koji ide moj mali roditeljskih nema, bas me zanima kakva je praksa u ostalim vrticima.

Koliko su cesti, ko ih odrzava, sto se na njima rjesava, smatrate li ih potrebnima... i sve sto vam padne na pamet.

Takodjer me zanima jesu li obvezni po nekom pravilniku ili sl.?

Dosta mi znace odgovori onih ciji malci idu u privatne vrtice

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Moji su u državnom i imaju propisana 4 roditeljska tijekom godine. Od toga su 2 (za uskrs i božić) kreativna, gdje sa klincima izrađujemo ukrase ili sl., a na druga 2 govore o programu, opčenito o grupi i o tome što se očekuje od klinaca te dobi. Sve je opčenito, o djeci pojedinačno govore samo tebi kad dođeš na informacije koje su svaki tjedan jedan dan.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj Eci prvotno napisa
    Od toga su 2 (za uskrs i božić) kreativna, gdje sa klincima izrađujemo ukrase ili sl.,
    A, nisam znala da i kreativni sastanci spadaju pod roditeljske. :?
    Po takvoj kategorizaciji onda i nas vrtic ima 2 - isto za Uskrs i Bozic, sto je izvrsna ideja! :D
    Uz pohvalu dobre volje vrtica kod pripreme zakuske za roditelje, ali samo ako zanemarimo cinjenicu posluzivanja Cole, Fante te smokica, s obzirom da nista od toga roditelji ne okuse, vec samo djeca dolaze u napast

a na druga 2 govore o programu, opčenito o grupi i o tome što se očekuje od klinaca te dobi.
    To je nesto sto bi bas bilo OK tu i tamo poslusat i sto po mojem misljenju nedostaje u nasem vrticu.

Sve je opčenito, o djeci pojedinačno govore samo tebi kad dođeš na informacije koje su svaki tjedan jedan dan.
    E, u nasem vrticu su tete super pa su svaki dan "na usluzi" ako nas sta zanima o djetetu.

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Vidiš a mene zanima gdje su ti roditelji kad imamo roditeljski,kreativnu radionicu ili sa stručnim timom? :?
    Ok,u vrtiću dođu jer je to najčešće npr.za maškare ili sl.kad ako ne izrade određeni kostim ili sl. sva djeca imaju a njihovo ne (za takve naprave tete,nitko ne ostane bez),a gdje su kad je dijete jasličar?
    Onda se svi popodne bave tim dijetetom ili nemaju ga kome pustit ili nešto stoto.
    Da,svi imamo opravdanja.Al ni tetama se ne da vraćat u vrtić popodne da bi na roditeljski od 18 dj.došli njih par.I to uvijek redom isti.Svaka im čast!Al ovi drugi su razočaranje.
    Da,možda bi trebale ispeći domaće zdrave kolače i sviježi sok od domaćih nešpricanih voćki,pa bi došli barem se posladiti...
    Oprosti,ako izgleda kao napad.Shvaćam ja sa si ti na pravoj strani.
    Al takve me stvari ljute.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Kod nas na početku i kraju godine.a tih kreatzivnih radionica ima za sve blagdane,maškare... ali to nesmatram sastankom jer nedolaze svi roditelji već uvjek isti te isti iz raznih grupa spojeni :? ,pa mi to isto bezveze.a svaki tjedan roditelj može doć na informacije informirati se o svom djetetu

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ne znam u kojem si ti vrtiću, kod nas su roditeljski oko 4-4:30 i traju po sat vremena najdulje. Netko od roditelja samoinicijativno donese sok ili kolačiće. A tete obično pripreme kavu ili sl. I uglavnom dođe večina roditelja.
    Ne kužim zakaj se ti uzrujavaš.

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Zato jer sam ja teta 8)

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mislim da bimba laia misli na one roditelje koji se ne odazivaju roditeljskim sastancima, a kojih je ocigledno puno, sudeci i po samom odazivu na ovaj topic.
    Mislila sam da svi roditelji jedva cekaju sljedeci roditeljski :?

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Pa,možda su se stvari promjenile odkad sam na porođajnom (mislim u vrtiću,kod mene su se sigurno promjenile),znat ću vam reć kad se vratim na posao.
    Suradnja s roditeljima nam je jako važna.A ovako ispada,da se od teta očekuje da lome svoju kičmu s osmijehom,a kad se od roditelja nešto traži i to za njihovo dijete, e, onda je to gnjavaža...
    Neznam,ako me shvaćate.Ne bi htjela nikoga uvrijedit,pogotovo ne vas koji i sad za kompom mislite na vaše dijete

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kod nas je roditeljski (nažalost), jednom ili dvaput godišnje.
    i nemamo radionice.

i na tim sastancima uglavnom samo ja imam pitanja i prijedloge
    na priredbu dođu svi...

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj bimba iaia prvotno napisa
    Zato jer sam ja teta 8)
    Baš mi je drago da ima i teta ovdje!

I ja se veselim roditeljskima jer me zanima sve vezano za moje dijete. U ovih 6 godina što idemo u vrtić (X2) propustila sam samo 1.
    Mislim da večina roditelja koji ne dolaze imaju dobre razloge. Vjerojatno rade ili sl.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

bimba vidiš i mene je to strašno iznenadilo na našim roditeljskim; prvi put 7 roditelja drugi put 5 :shock: :shock: dijete ide u jaslice
    jednostavno nisam mogla sebi doći par dana i htjela sam o tome na forumu ali mi se nije dalo... SRAM IH MOŽE BITI
    Naše tete su bile krasne, lijepo smo razgovarale o svemu o ćemu smo htjele jedno sat i pol - pravi babinjak Do sada su bila 2 roditeljska a uskoro nas očekuje i radni - valjda će se ovaj put brojka opet smanjit ali mene sve to tako silno veseli i stvarno ne razumijem

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Anima, ovi "tvoji" podaci su stvarno razočaravajući

Meni definitivno nije jasno da u današnje vrijeme ljudi i dalje ne smatraju da je interakcija i komunikacija s tetama izuzetno bitna za našu djecu. Sad s tetama, poslije s učiteljima/profesorima... Znam da dosta ljudi roditeljske sastanke u školama tumači kao gnjavažu :? Pa zar stvarno ljudi misle da tete, učitelji/profesori nemaju pametnijeg posla nego gnjaviti sa svojom pričom? Mislim da su ta zanimanja u našem društvu izrazito potcijenjena s obzirom na važnost koju imaju u odgoju/razvoju naše djece, a čini mi se da je, s obzirom na sve veću odvojenost djeteta od roditelja tijekom dana, važnost dobrog odnosa i međusobnog poštivanja izuzetno velika.
    Ja često slušam o tome kako tete/uičtelji/profesori malo rade, a htjeli bi veće plaće. Ne želim uopće raditi usporedbe koje zanimanje je važnije, jer mislim da je svako zanimanje važno na svoj način . Svi smo brzi kad treba osuditi neko ponašanje teta koje nam se ne sviđa (ja prva!), ali kad treba pokazati tetama da su nam jako važne (a između ostalog, to se pokazuje i dolaskom na roditeljski sastanak i komunikacijom s njima) i da nam je jako važna suradnja s njima onda "nemamo vremena".

Mislim da bi bilo zanimljivo barem među nama provesti anketu o važnosti roditeljskih sastanaka u vrtićima i školama, a bilo bi zgodno znati kako gledamo na njihove plaće.
    Eto, tko o čemu, ja o nepravednom položaju odgajatelja i učitelja u društvu , ali stvarno mislim da stanje zaslužuje našu zabrinutost, jer danas-sutra kad će naša djeca krenuti u školu bunit ćemo se i zgražati nad brojem učitelja/profesora koji su nam po volji, a nikako da se zapitamo zašto je situacija u zbornicama sve gora.

Imam puno prijateljica koje rade u školama pa znam situaciju u nekim školama.

Meni isto fale roditeljski sastanci u vrtiću, jer, iako s tetama imam odličnu komunikaciju, bilo bi zanimljivo npr. 2 puta godišnje sjesti i čuti njihova razmišljanja/savjete, a i da mi možemo njih pitati što nas zanima. Kao što je Mony rekla, kod nas su radionice 2 puta godišnje, ali to ne može proći pod roditeljski sastanak, nego jedino pod druženje s djecom, drugim roditeljima i tetama. To je super i koliko čujem sve više državnih vrtića to radi (mi smo u privatnom), ali mislim da ne smijemo potcjenjivati niti važnost roditeljskih sastanaka.

Evo, već sam gotova s izlaganjem na ovu temu Ispričavam se na broju riječi i rečenica

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Meni definitivno nije jasno da u današnje vrijeme ljudi i dalje ne smatraju da je interakcija i komunikacija s tetama izuzetno bitna za našu djecu. Sad s tetama, poslije s učiteljima/profesorima... Znam da dosta ljudi roditeljske sastanke u školama tumači kao gnjavažu :? Pa zar stvarno ljudi misle da tete, učitelji/profesori nemaju pametnijeg posla nego gnjaviti sa svojom pričom? Mislim da su ta zanimanja u našem društvu izrazito potcijenjena s obzirom na važnost koju imaju u odgoju/razvoju naše djece, a čini mi se da je, s obzirom na sve veću odvojenost djeteta od roditelja tijekom dana, važnost dobrog odnosa i međusobnog poštivanja izuzetno velika.
    Ja često slušam o tome kako tete/uičtelji/profesori malo rade, a htjeli bi veće plaće. Ne želim uopće raditi usporedbe koje zanimanje je važnije, jer mislim da je svako zanimanje važno na svoj način . Svi smo brzi kad treba osuditi neko ponašanje teta koje nam se ne sviđa (ja prva!), ali kad treba pokazati tetama da su nam jako važne (a između ostalog, to se pokazuje i dolaskom na roditeljski sastanak i komunikacijom s njima) i da nam je jako važna suradnja s njima onda "nemamo vremena".

Mislim da bi bilo zanimljivo barem među nama provesti anketu o važnosti roditeljskih sastanaka u vrtićima i školama, a bilo bi zgodno znati kako gledamo na njihove plaće.
    Eto, tko o čemu, ja o nepravednom položaju odgajatelja i učitelja u društvu , ali stvarno mislim da stanje zaslužuje našu zabrinutost, jer danas-sutra kad će naša djeca krenuti u školu bunit ćemo se i zgražati nad brojem učitelja/profesora koji su nam po volji, a nikako da se zapitamo zašto je situacija u zbornicama sve gora.

Meni isto fale roditeljski sastanci u vrtiću, jer, iako s tetama imam odličnu komunikaciju, bilo bi zanimljivo npr. 2 puta godišnje sjesti i čuti njihova razmišljanja/savjete, a i da mi možemo njih pitati što nas zanima. Kao što je Mony rekla, kod nas su radionice 2 puta godišnje, ali to ne može proći pod roditeljski sastanak, nego jedino pod druženje s djecom, drugim roditeljima i tetama. To je super i koliko čujem sve više državnih vrtića to radi (mi smo u privatnom), ali mislim da ne smijemo potcjenjivati niti važnost roditeljskih sastanaka.

Evo, već sam gotova s izlaganjem na ovu temu Ispričavam se na broju riječi i rečenica

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ma super, udavim dugim postom i onda ga pošaljem 3 puta
    Molim moderatora da izbriše, bar 2
    (meni je javljao da "ne može naći server" )

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

daisy lijepo si to rekla i slažem se s tobom...
    Željela bih još reći o trudu naših teta i našoj percepciji o tome. Npr. ja. Nije mi napamet palo da je NJIHOVA zasluga to što je moja curka tako lijepo i lako prihvatila jaslice. Voli tete a jednu obožava(ima ih tri). Ja sam to uzela zdravo za gotovo. Ono, super, sviđa joj se u vrtiću...a zapravo tetama u veelikoj mjeri

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja samo mogu potpisati daisy od A do Z

Nije mi uopce na pamet ni padala ta mogucnost kako su roditeljski sastnaci neposjeceni, vec sam mislila kako ce ovaj topic biti prepun raznih iskustava :/

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Drago mi je da bar vi idete svojoj djeci na sastanke. :D
    Tetama su oni obaveza(godišnje:5 x roditeljski, 4x ind.informacije za rod., kao i razna usasvršavanja,planiranja(sastanci na razini vrtića),vijeća i pisanje dokumentacije, izrada didaktičkog materijala, uređenje vrtića i panoa), i naravno da im je drago kad se rod.odazovu.
    Ne shvaćam ja to osobno ak ih dođe malo, to je za njih i njihovu djecu.
    8)
    Šta se tiče posla i plaće šta je spominjala daisy2005...
    *posla ima ko u priči...fizički i psihički (galama) se dosta umoriš,zato nam i je radno vrijeme ok.
    5.5h neposrednog rada s dj.(+1.5h priprema za rad) + kroz godinu šta sam već gore nabrojala i malo više = fond sati 1800h na recimo 225 radnih dana...
    pa se od srca nasmijem kad mi kažu "a lako vama vi se samo po cijele dane igrate"

*a plaća... iako se zovu državni vrtići,oni su ustvari gradski (lokalni),pa plaće nisu jednake u svim gradovima lijepe naše (a mislim da u školama jesu)...
    Moja je plaća ok,naravno da bi više...a tko ne bi?

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Mi smo do sada, zbog bolesti teta imale samo jedan sastanak (jaslice) a bilo je oprilike
    Citiraj apricot prvotno napisa
    i na tim sastancima uglavnom samo ja imam pitanja i prijedloge
    ovako.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mi smo u državno (gradskom) vrtiću i do sada smo imali 2 roditeljska (uvodni i jedan o fizičkom, psihičkom i emocionalnom razvoju u njihovoj dobi + mucanje, loš izgovor glasova itd) i jednu kreativnu radionicu. :D

Ta me ugodno iznenadila i nisam ni znala da se to radi. Nije bila vezana za blagdane nego smo izrađivali lutkice za prstiće s jednom prof. likovnog koja ima i malo kazalište. ALI, na tu je radionicu teta kumila i molila roditelje da dođu, pa ih se pojavilo jedva pola...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Na našim roditeljskim sastancima i kreativnim radionicama, čini mi se, uvijek se pojavljuju isti roditelji.

One koje si vidio jednom, vidjeti ćeš opet, a ona koje nisi ni nećeš.

Eto!

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Evo, danas roditelji predškolaca ponovo imaju sastanak, govoriti će se o zlostavljanju djece u školi (i kako se nositi sa tim). Tete su bila na nekakvom seminaru pa nam žele to prenjeti.
    Svaka čast i baš me zanima koliko će se roditelja odazvati.

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I, Eci, kako je bilo na sastanku?
    Nadam se da ste bili brojni i da vas je tema zanimala.
    Mi smo jednom imali radionicu,na kojoj je stručni suradnik odgovarao na pitanja roditelja.Budući da su pitanja bila postavljena unaprijed(napisana i ubačena u sandučić,da se stručnjak može pripemiti) došli su oni koje je zanimao odgovor(9/18 :D ).Imali su još pitanja,tako je to bio razgovor,a ne predavanje.
    Možete i tako nešto predložiti tetama.Sigurno bi im se svidjelo da roditeljski odradi netko drugi umjesto njih 8)
    (ima nas i malo koje ne ludujemo za javnim nastupima)

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Bilo je super i jako zanimljivo. Nisu ga vodile tete, nego stručni tim iz udruge za prevenciju zlostavljanja djece (nisam sigurna da se tako zove) zajedno sa našom pedagogicom. Jučer i danas imaju radionice sa djecom na tu temu.
    To je inače predviđeno za klince u 2. razredu OŠ, ali su one to prilagodile predškolskom uzrastu. Svaka čast!
    Žalosno je da se od oko 40 djece sastanku odazvalo samo 7 mama.

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Žalosno. Šteta za njih i njihovu djecu.

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

hmmm kod nas bude jedan sastanak negdje u 10mj i to je to
    kreativne radionice i druženja imamo ali to je sve inicijativa jedne(naše ) tete
    znači ostale grupe nemaju ni to osim dvije za božić i maškare
    iako se nemogu ni ja pohvaliti čestim odlascima ali imam opravdanje radim dvokratno pa ponekad zakasnim ali nemogu baš uvijek

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Arwen prvotno napisa
    kreativne radionice i druženja imamo ali to je sve inicijativa jedne(naše ) tete
    iako se nemogu ni ja pohvaliti čestim odlascima ali imam opravdanje radim dvokratno pa ponekad zakasnim ali nemogu baš uvijek
    Sve ti se to računa kao roditeljski,i radionice i druženje,i završna svečanost...
    Tetama bi vjerojatno bilo drago da bilo tko dođe ako roditelji ne mogu,osim ako nije nešto zaista bitno (tj.na radionicu za božić kad izrađuju ukase za bor može doć i baka,sestra,brat,tetka,strina... )

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Arwen prvotno napisa
    Sve ti se to računa kao roditeljski,i radionice i druženje,i završna svečanost...
    Tetama bi vjerojatno bilo drago da bilo tko dođe ako roditelji ne mogu,osim ako nije nešto zaista bitno (tj.na radionicu za božić kad izrađuju ukase za bor može doć i baka,sestra,brat,tetka,strina... )

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Imamo česte sastanke, bar svaki drugi mjesec i bude puno roditelja tako da se kreativne radionice odrađuju u 2 smjene. Ja sam zadovoljna, iako su mi neke stvari nove jer smo jasličari. Tete su mlade i pune ideja, uvijek bude zabavno, a ponekad i nemamo gjdesjesti.
    Djeca gotovo redovito svojim ručicama priprave neku zakusku, tete kavu.
    Misilim da se većina odaziva, bila je i patronažna, bit će pedijatrica, htjele su i Rode, ali nije bilo voljnih.

I da, podržavaju platnenopelenaštvo.

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

pa nemaju svi čudo rodbine da može netko doći i za druženja je napomena mama ili tata jer dolazimo s djecom i nije poanta da se druže
    s tetkom,stricom ili................
    kažem meni je to super iako znam puno roditelja kojima nažalost nije
    i neznam čemu kolutanje očima :?

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

je bilo za moje nabrajanje rodbine....i tetku i strinu...
    Htjela sam reći da je za takve radionice,bez djece,svejedno ako dođe mama,tata ili bilo tko s 2zdrave ruke.
    Važno da dođe i da napravi šta već ima za napravit.
    Sigurno da je bolje da dođu roditelji.
    Ili je bolje da ne dođe nitko pa da sutra tvoje dijete bude van događanja, bez maske za maškare ili sl?

Kakav je odaziv očeva na sastanke?
    (da nisu na poslu i da ne čuvaju djecu,da mogu, da li bi išli ili bi se izvlačili da ide mama?)

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj bimba iaia prvotno napisa
    je bilo za moje nabrajanje rodbine....i tetku i strinu...
    Htjela sam reći da je za takve radionice,bez djece,svejedno ako dođe mama,tata ili bilo tko s 2zdrave ruke.
    Važno da dođe i da napravi šta već ima za napravit.
    Sigurno da je bolje da dođu roditelji.
    Ili je bolje da ne dođe nitko pa da sutra tvoje dijete bude van događanja, bez maske za maškare ili sl?

Kakav je odaziv očeva na sastanke?
    (da nisu na poslu i da ne čuvaju djecu,da mogu, da li bi išli ili bi se izvlačili da ide mama?)
    moje dijete neće sigurno nikad biti van događaju jer ću ako baš moram zatvoriti i neću raditi iako ni to nije ok ali....
    a i naša odnosno njegova teta je pre,predivna i sigurno ne bi takvo nešto dopustila
    jednom ja napravim za još par djece kojima nitko nije mogao doći a drugi put netko drugi,kod nas su odazivi na te radionice odlični
    štekaju ozbiljnjije stvari pokušaji edukacije i slično
    očeve i ne primjećujem puno osim jednog samohranog kojem je bivša
    nezainteresirana pa on dolazi
    MM ima takav posao da je uglavnom na putu zna dnevno preči i 600km
    pa i nema kada
    istina je da ima roditelja koji su nezainteresirani ali ima i odgajateljica koje su pusti me stat,mi smo u našem vrtiću dobili mogučnost ručka
    i produženja radnog vremena sa 08-14 na 07-15 tek nakon peticije koju su roditelji pokrenuli
    tete se nikako nisu slagale s tim a sada kažu kako je super

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Kod nas dosta očeva dolazi. Podjednako sa mamama.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Prošle godine su bila tri roditeljska, idemo u državni vrtić.
    ete ih održavaju. One sastave dnevni red šta će raditi sa klincima tokom godine, ali se više priča slobodne tekuće teme.
    I bile su dvije radionice sa roditeljima samo, ove godine čemo imati i sa djecom.
    Ne znam dali su obavezni ali su ok je dosta se toga sazna.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mi smo u državnom vrtiću i do sada smo imali 2 roditeljska (u nekih godinu dana). Na sastanku prođu motoriku i psihofizički razvoj djece, program, što rade tijekom tjedna, što će sve raditi, preporuke za donošenje stvari, igračke i ostalo, jelovnik i navike kod djece, preporuke o crtanju, igranju kod kuće i ostalo.
    Imaju dvije do tri predstave godišnje u koje su sad uključeni i najmlađi (ne mlađa jaslička nego starija) a sad im uvode i tjelesni.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

mi još nismo imali, iz razloga što se čeka jedna nova teta, koja treba stići u našu grupu, pa da onda one roditeljski održe zajedno, što mi je, u jednu ruku, ok, jer ćemo i kroz to imati priliku malo bolje upoznati tetu, a s druge strane taaako sam nestrpljiva i zaista jedva čekam taj roditeljski

svako malo ispitujem kad će, već mi je neugodno, valjda sam već i dosadna , al ne mogu si pomoći, jer mi je užasno bitna svaka komunikacija sa tetama, bilo kroz svakodnevni razgovor koji traje par minuta, bilo individulani razgovor ili pak roditeljski

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ja sam :shock:
    Državni vrtić/jaslice. NIKADA ni spomen roditeljskom!!!
    Osim ako se izuzme ono što su svi prošli kod upisa...
    Jesu li roditeljski obavezni, jer ako jesu idem se žalit isti tren...

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

privatni waldorfski vrtić, imamo sastanke oko 5 puta godišnje, informacije su jedan dan u tjednu (dogovaraju se u naprijed), kreativne radionice-sezonski jednom tjedno (pred Božić i Uskrs, izrada adventskih vijenaca, bož. i uskršnjih ukrasa, lutkica, svijeća, čestitki isl), Božićni i Uskršnji sajam (gdje se sve izrađeno može vidjeti i kupiti), ponekad prigodna predavanja(zadnje je bilo o važnosti bajki, ali dosta davno, sada najavljuju više aktivnosti)

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kod nas su obično 2 roditeljska sastanka u toku godine (jedan na početku školske godine i drugi negdje u proljeće) i 2 radionice (prije Božića i Uskrsa).
    Na radionicama se obično rade neki prigodni ukrasi. Prošle godine na radionici prije Božića su prvo djeca imala priredbu a onda smo svi zajedno radili jaslice.
    Na radionicama uvijek bude i raznih sokova, kave, grickalica...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Imali smo roditeljski prosli tjedan.

Roditelji su govorili sto ocekuju od vrtica i sve se vrtjelo oko "konkretnih" znanja (neki su cak spominjali ucenje slova, a djeca su 2004. godiste). O prijateljstvu, dijeljenju itd. nista nisu pitali - nula bodova.

Sastanak bio ok, tete su ga vodile dobro, ali roditelji su me iznenadili. Ispadne da su slova za djecu od tri godine (tj. za njihove roditelje) pozeljnija od svega sto je za trogodisnjake stvarno vazno.

Ribica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U prijašnjem vrtiću (gdje je išao stariji) roditeljski sastanak je bio jedan i to na početku vrtičke godine i ako možemo završnu priredbu nazvati drugi :? . Najavljivane kreativne radionice nisu nikad održavane, a sve što sam saznala o djetetu bilo je u hodu, prije posla, jer ga je poslije pokupila baka.

Za sadašnji vrtić (gdje ide mlađi) ne mogu komentirati ništa u prošlosti jer smo tek krenuli, ali sam već sada razočarana . Bio je jeden roditeljski na kojem se pojavilo ravno 8 roditelja (26 djece u grupi). Bila je najavljena kreativna radionica s roditeljima za dane kruha, ali se nije održala - što je razlog ne znam.

I sada jedna generalna primjedba.
    Roditeljski sastanak uvijek je u 16:00 sati. Znam da je to tetama u vrtiću prihvatljivije jer ostanu sat vremena duže i rješe se toga prije, ali meni to nikako ne odgovara jer radim do 17.

U prijašnjem vrtiću uspjeli smo dogovoriti da taj jedan jedini sastanak bude ipak u neko prihvatljivije vrijeme (17:30, 18), ali kada sam to spomenula u novom vrtiću naišla sam na veliki otpor.

Smatram da ukoliko se želi da roditelji prisustvuju roditeljskom onda to mora biti u vrijeme koje svima odgovara, a ne da su rezultat svega neprisustvo roditelja, nezadovoljni roditelji jer se tetama ne da pričati pred tako malo roditelja...totalna katastrofa od roditeljskog.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

suncha, roditeljski su obavezni....mislim da bar 2 godišnje...
    nemoj se odmah žaliti nego lijepo pitaj tetu kada planiraju neki roditeljski?
    ukoliko se u tom vrtiću ne održavaju roditeljski, to treba ići iznad ravnatelja, jer je on taj koji treba kontrolirati održavaju li se sastanci

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ribica...a tko je pružio otpor da se roditeljski održi kasnije - tete ili roditelji?
    možda su one procijenile vrijeme roditeljskog prema tome kako roditelji inače dolaze po djecu...ili?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

nama je roditeljskih i kreativnih radioniva već malo too much, imamo ih svaka 2 mjeseca. I mislim da uvijek svi roditelji dođu.
    Prije su bili u 18h što je ok, onda ih je par bilo u 17h gdje smo mi svi bili toliko gladni da smo bili živčani, naime otišli smo doma, presvukli se, nismo stigli ručati i morali smo nazad. Tamo smo bili gladni do 18,30 i živčani.

Zadnju radionicu su pomaknuli na 16,30 što nam je super termin, ali smo je prvi puta fulali, jer je tata morao ostati duže na poslu i zaboravili smo ), ali to nam je u ovih 4 godine prva propuštena. Inače je jednom bio sastanak istovremeno za mlađu i stariju grupu, malo su se "zabrojali" sa terminima, tati je bilo žao što nije mogao biti na oba sastanka, valjda neće više tako biti.

Imamo i igraonice, to mi je isto malo :/ , kad uzmem u obzir da je sve to skupa stvarno često; dakle roditelji i djeca plešu, jednom smo igrali onu igru na ispadanje sa stolcima (roditelji :? ) što mi je isto bilo onako, kaj da kažem glupo. Mi babe u štiklama naguravamo se oko stolaca, samo je falilo da se neka rascopa po parketu.

Ali drago mi je da se tete trude, državni je vrtić, tim više mi je drago, i trudimo se uvijek ići, pogotovo na sastanke.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

mislim da je pohvalno što vam tete to tak često organiziraju

uostalom....zašto vi mame dolazite na takva druženja u štiklama?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja nisam bila, ali mame dođu s posla, ah nije lako biti roditelj i to ide valjda u rok službe

tetama pohvale, ništa ne prigovaram, samo sam onako komentirala

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa nek si drugi put te mame uzmu sa sobom šlapice
    (tako sam ja nosila dok sam prolazila s curkom adaptaciju)

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mi smo u čarapama, tamo su ionako tepisi po kojima se cijeli dan valjaju NAŠA djeca.

I totalno mi je deplasirano smišljati razloge: gladni, umorni... Jednako i gladni i umorni bismo bili i da dođemo kući i da se moramo baviti djecom i obitelji.
    Uostalom, ne vjerujem da bi itko zamjerio da roditelji izvuku sendvič i simpatično kažu "oprostite, nisam stigla/stigao jesti"...

Da se mene pita, roditeljski i druženja sa djecom u njihovom prostoru bi bila jednom mjesečno: oni su tako sretni kada roditelji mogu vidjeti igračke i djecu koje oni "dijele" svaki dan

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pa da je netko rekao da ćemo skakati po stolcima i da trebamo uzeti papuče, valjda bi uzeli
    šta niti jedna igra ne može biti glupa? može itekako, i neprimjerena

šta znači da tete uvijek moraju imati savršene ideje? ne znači, i one imaju bolje i lošije dane

šta nama svima te ideje moraju uvijek biti super? ne moraju, neke su bolje neke lošije

i šta trebamo biti sretni što se igraonica održava u takvo vrijeme da niti ti je za ostati u vrtiću i uopće ne otići kući, niti ti je za otići kući, servirati jelo na stol, i onda se dići od stola jer ne možeš to pojesti a da ne zakasniš ? ne moramo, ima boljih i lošijih termina

nitko nije primijetio da sam napisala da nam je termin u 16,30 i u 18h ok, samo nam je bez veze ovaj u 17, i da se taj ne koristi

Da nitko nije ništa rekao i da su svi pokunjeno šutjeli, i dalje bi se koristio isti termim. Šta ne smijemo razgovarati s tetama o terminima koji većini roditelja najbolje odgovaraju.

i zašto je sramota biti gladan? moja djeca ne jedu sendviče, F. je u MC Donalds'u naručila juhu na nekom dječjem rođendanu, pa se svi grohotom nasmijaše; i kakav sendvič u 16,30 ako su naučeni u to vrijeme imati ručak, i žele ručak. Mogla sam im dati i smoki ...

No, i dalje uz sve to, naši rodilji svi uredno dolaze, i rješavamo putem probleme zajedno s tetama. A u drugim gradovima ili vrtićima očito ne dolaze.

i kaj sam uopće išla pisati nešto na topicu, koji je otvoren s temom da se ispucaju frustracije onih kojim nemaju dovoljno sastanaka i igraonica, mi koji ih imamo po propisu nismo trebali postati ovdje, moja greška

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •