Citiraj NINA37 prvotno napisa
Bazal.temp.je pokazila školski primjer na dan M 36,2 i takva ostaje nekih 7-8 dana uz male oscilacije (+-0,03) nakon toga raste ali prošli mj.na dan M temp.je bila 36,5 i traja samo 1 dana i već sljedeći je počela rasti i čitav ovaj mjesec se kreće između 36,6 do 36,8.
Zanima me što se sad događa!? :?
ovako:
O se dogodi nakon sto temp drasticno ili malo manje drasticno padne. dakle, tebi slobodno raste temp do nekog dc i k kad ti iduce jutro padne temp npr. za pola stupnja (moze i vise, a moze i manje, ali bitno je da padne), sigurna si da ti e taj dan ili tih nekoliko sati nakon sto padne temp O. bilo bi dobro da je odnos bio noc prije ili dan prije, u svakom slucaju da se odnos dogodi prije O ili na sam dan O, ali nikako kasnije jer T tada nije moguca (nakon O).
stoga jse mjerenjem BT u principu retrogradno moze vidjeti kad je O bila, a ne moze se O predvidjeti. predvidjeti, tj. pretpostaviti O mozes jedino ako nekoliko ciklusa za redom mjeris BT pa ti se O dogadja otprilike u iste dc, odnosno po nekim drugim pokazateljima, kao sto je pracenje cervikalne sluzi.

takodjer je jako bitno da lutelan faza, (tj dani ciklusa nakon O) traje barem 10 dana kako bi se dogodila oplodnja jer se implantacija dogadja izmedju 5-10 ii 7-10 dana nakon O. ako dobijes M npr 3 dana nakon O sanse da se bebica "primi" u principu ne postoje.
ali, cuda se dogadju..
evo, nadam se da sam ti bar malo razjasnila.