Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Davali mu mlijeko i med

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Davali mu mlijeko i med

Drage moje forumašice, ljuta sam kao pas...

Situacija je sljedeća...
    U ponedjeljak naveće završila sam u bolnici zbog teške dehidracje koja je uslijedila nakon šta sam nebrojeno puta povratila uz proljev i visoku temperaturu. Bila sam tako slaba da me MM morao nositi.
    Ništa drugo nisam mogla napraviti nego ostaviti dijete sa svojim, jer su me smjestili na zarazno i nisu mogla riskirati da se i on razboli.
    Pretpostavila sam da će po noći biti malo problema, jer je naučio na cicu i da će plakati, ali sam pretpostavila da će ga smiriti dudom, nosanjem eventualn čajem.
    Nakon dvije infuzije bilo mi je znatno bolje (oko 2 ujutro) te sam pitala da me puste doma. dok je rekla da nema šanse da sam još laba i moram ostati na promatranju bar do jutra. Objasnila sam joj da imam malu bebu koju dojim, a ona će meni na to "pa on je već velik možeš ti to odviknit od cice"
    reko "mogu al ne želim"
    duboko je uzdahnula i otišla.
    jedva sam dočekala jutro.
    MM je došao po mene u jedanaest i uhvatili smo se pričati o tome kakav ke Luka bio. Rekao mi je da je puno plaka, da su ga nosali i na kraju mu dali meda i mlika nakon čega je zaspa :shock:
    svega sam mu izgovorila. ostalima nisam mogla jer nisu bili tu, ali bit će prilike.
    na kraju kad sam došla doma, reće mi moja mama da mu je skuhala čaj i stavila meda (rekla joj sveki)...i ona je dobila jezihovu juhu.
    Primjetila sam da mu nisu sve daske na broju.
    Dijete se spasilo kad je namirisao ciku, ali nakon 10 minuta sve je povratio u mlazovima. mama mi je rekla da povrača cijelo jutro.
    Bila sam luda...
    E sad možda je dobio crijevnu virozu (vidit ćemo kad nalazi budu gotovi) ali šta ako je sve to od meda...
    može li to uopće biti od toga?
    malo sam ošla nadugo i naširoko ali morala sam to ispričati...još ne mogu doći sebi...
    nije povraćao od jućer ujutro, ali mu se stalno mota temperatura...
    nakon svega ssmatran da je lakše bilo mene nazvati u bilo koje doba noći da se izdojim (nisam imala snage prije odlaska u bolnicu)nego radit ovakve stvari...

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

crijevna viroza ili alergija na kravlje mlijeko. :/

U svakom slučaju, daj mu stolicu na ispitaivanje (radi crijevne viroze) i stavaljaj ga na prsa što više + eventualno neka ekstra tekućina da ne dehidrira.

A tvojima, ne bih bila u koži.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ma čekaj, šta nisi ti imala iste simptome? Možda se zarazio od tebe prije nego si otišla u bolnicu. Mislim da nije od meda, moooožda od mlijeka. Ali najvjerojatnije viroza.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

a štaš, mislili su da čine dobro
    (narodno je med lijek za svašta .. pa eto tko ljudi i pogriše)

najvjerojatnije je viroza
    ako je od mlijeka , samo ga izbjegavaj do daljneg

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mislim da je ipak u pitanju viroza kakvu imaš i ti, jer su te stvari s povraćanjem i proljevom vrlo zarazne i stvarno je rjetkost da se dijete uspije izvući bez toga a ako ima netko od ukućana boleštinu.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

bebi je bolje?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Nadam se da je beba dobro,ali razumijem te u potpunosti.Kad je moj sin bio tako mali(sad ima dvije god.)vječno sam bila u borbi sa mojima(čak manje sa svekrvom)oko toga da mu davam svakojake gluposti tipa čaja i vode.A mi smo prakticirali isključivo dojenje do njegovih 6 mjeseci.Znam da je situacija u tebe malo drukčija jer si ti bolesna ali ipak...med- odakle im je to palo na pamet?Držim fige da ozdravite i ti i beba....ja se i sad borim sa mojima oko sto stvari .....pa valjda mame najbolje znaju.........

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Nadam se da ste oboje dobro.

No, moram priznati da se bas ne slazem s tvojom reakcijom. Maleni ima 9 mj? Ipak nije vise beba od 3mj. Ako su mu i dali malo caja i meda, sigurno su dali u najboljoj namjeri. Misli se da med jaca imunitet, a kako si ti bolesna, mozda su mu htjeli tako pomoci da se i on ne razboli.

Inace, ja vjerujem samo u jasne upute: Tocno kazem sta H jede, a sta ne. A za ostalo imaju moj mobitel. Ako sam je nedostupna, onda je tu MM. Kada su i dali nesto sto nisu smjeli, obicno se to desilo jer JA nisam bila dovoljno jasna i precizna. Naime, bake rade u najboljoj namjeri i sigurna sam da nece namjerno naskoditi. No, one su svoju djecu drugacije hranile (npr. pedijatrica je mojoj mami rekla da mi sa 2 da ajmprin juhu) i tesko je ocekivati da samoinicijativno znaju kako i sto se danas preporuca.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kopiram odgovore sa drugog (istog) topica:

mikka

Postano: sri svi 09, 2007 9:43 pm Naslov:

--------------------------------------------------------------------------------

uzas. med se ne bi smio davati djeci mladoj od 2 godine zbog mogucnosti pojave botulizma. o kravljem mlijeku je sve vec receno. koma. ja bi poludila. nadam se da ce biti sve ok s vama, a njima jezikova juha slijedecih 6 mjeseci

clio180

Postano: sri svi 09, 2007 9:57 pm Naslov:

--------------------------------------------------------------------------------

drzimo fige da bude sve u redu sto prije!!!

http://www.babababies.com/view/view.cfm?SITEID=43652

http://good-times.webshots.com/album/557054167zUULsB

Slavica

Postano: sri svi 09, 2007 10:20 pm Naslov:

A joj, pusa da bude sve ok

Janoccka

Postano: sri svi 09, 2007 10:26 pm Naslov:

Uf... i ja bih bila bijesna... ali mislim da je ipak riječ o virozi...

A da se ne brineš zbog meda... http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...tulizam#288352

Članica Udruge Roda

maaja79

Postano: sri svi 09, 2007 10:47 pm Naslov:

drzim fige da bude ok (:

mozda si trebala ostaviti precizne upute. oni su radili najbolje sto su znali, sigurno im nije bilo lako ako je plakao

http://b1.lilypie.com/YJuUp2.png

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Romina

Postano: sri svi 09, 2007 2:06 pm Naslov:

a joj....

marta

Postano: sri svi 09, 2007 2:08 pm Naslov:

sve ce biti u redu, cica spasiteljica je opet u akciji.
    V. 2006.

The art of medicine consists in amusing the patient while nature cures the disease.
    Voltaire (1694 - 1778)

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Med definitivno nije za malu djecu. Nama je M s 3 godine dobio nemili osip od njega.
    Ali ipak mislim da je ovo povracanje prije od viroze, nego od meda.
    Držite se, vjerujem da će sve biti ok.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Hvala cure na podršci...
    danas smo dobro...nit ima temperaturu, nit ima virozu, niti povraća nit ima proljev!
    Mama je još malo klimava na nogama, al ide na bolje.

Ma meni je sve to taj dan zvučalo nekako pre...sve!

Deaedi kad ostavim na čuvanje mene se ne sluša šta kažem, ko da su me pokupili negdi sa ceste....onda misle da su najpametniji. Moje jasne upute nitko ne obadaje :/ nikako da ih dovedem u red

Janoccka hvala na linku. Inače med koristim ako se dijete udari ili padne, namažem meda te na taj način ne nastane oteklina samo modrica
    Klinac se budi...trčim

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj jadranka605 prvotno napisa

Deaedi kad ostavim na čuvanje mene se ne sluša šta kažem, ko da su me pokupili negdi sa ceste....onda misle da su najpametniji. Moje jasne upute nitko ne obadaje :/ nikako da ih dovedem u red
    A joj. To je problem. Nadam se da ce shvatiti da je mama glavna i ona odlucuje o djetetu (i tata, naravno), a ne bake.

Glavno da ste oboje dobro.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •