Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: Nepravedne prijeve za vrtiće!

renci avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Nepravedne prijeve za vrtiće!

renci avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jel mislite da je to problem?
    kome se obratiti da se vrati na staro?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ne mogu ti pomoći, ali moram napisati da me ovakve stvari izlude! Nama je baš super ispalo lani što je Rio krenuo mjesec dana nakon ostalih na adaptaciju, kad su i tete imale više vremena za njega. A da nije upao...pa ne znam, ja sam se već spremala dići na noge novine, tv...

renci avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kad skupim sve paire (ovaj tjedan) i predam, otići ću ili barem probati doći do nekoga da se glasno požalim- npr. novina, televizije, 101,...

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Mi smo lani to proživljavali....moja je cura rođena 30.12. pa iz tog razloga nije upala u jaslice u kvartu, na koje ima prednost, a ni u ostale koje smo htjeli. Na kraju je upala u jaslice koje su zbog viška mjesta ili sasvim slučajno primali djecu rođenu do kraja godine pa je cijela priča imala sretan završetak. Ali slažem se da su idioti slagali pravila....logike uopće nema!

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Mi smo lani to proživljavali....moja je cura rođena 30.12. pa iz tog razloga nije upala u jaslice u kvartu, na koje ima prednost, a ni u ostale koje smo htjeli. Na kraju je upala u jaslice koje su zbog viška mjesta ili sasvim slučajno primali djecu rođenu do kraja godine pa je cijela priča imala sretan završetak. Ali slažem se da su idioti slagali pravila....logike uopće nema!

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Slažem se u potpunosti da je ovo s rođendanom do 31. 8. jako loše regulirano, ali malo ću uzurpirati topic kako bih ukazala na još jedan velik problem koji nas muči, a tiče se nepravde prilikom upisa u vrtiće.

Dakle, smatram da je vrlo nepravedno prema roditeljima koji su (kao ja) redoviti studenti i koji se, kad im istekne "mirovanje studentskih obaveza" iliti porodiljna godina, moraju vratiti na faks, ići na predavanja svaki dan itd. a suprug radi, da nemamo jednaku šansu upisati dijete u jaslice kao što to imaju roditelji koji oboje rade.
    Naime, ja studiram, vraćam se na faks, na jednoj smo plaći, a dijete nam vjerojatno neće biti primljeno u jaslice jer je velika navala, iako smo se prijavili tamo gdje spadamo po mjestu stanovanja. Bake ne mogu čuvati dijete, a za čuvalicu ili privatni vrtić nemamo novaca jer imamo jednu plaću.
    I zašto mi nemamo jednako pravo na vrtić?
    Zar ja moram pasti godinu zbog nekih idiota koji su smišljali ta pravila?
    Napominjem da se na mom faksu ne može studirati izvanredno.
    Mislim, fakat sam ljuta i ogorčena!!!

Mislite li da je moguće nekome se žaliti zbog toga?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a da potegnete malo do radio sljemena? oni često imaju goste koji se bave (i) takvom problematikom - pa bi mogli nešto napraviti.

nedavno sam slušala emisiju u kojoj je (jedna od) voditeljica rekla da doji u javnosti , pa pretpostavljam da tamo postoji osoba koja može biti senzibilizirana na takve probleme.

druga mogućnost je gradski ured koji se time bavi...

kikica je rođena u travnju, i ja sam ju uspjela nakon trećeg roćkasa upisati u vrtić (puno borbe s ravnateljicom, i poziv gradskom uredu...).

ako puno roditelja ima problema s upisima - onda nešto ne štima s pravilima...

treba se boriti...

btw - na ovoj stranici

http://www.zagreb.hr/dokument.nsf/VP...penDocument&09

piše i ovo:

Djeca primljena slijedom obavijesti upisuju se u dječji vrtić početkom pedagoške godine (1. rujna 2007.), a djeca s liste čekanja tijekom pedagoške godine ukoliko postoji slobodno mjesto.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Tami25 prvotno napisa
    Slažem se u potpunosti da je ovo s rođendanom do 31. 8. jako loše regulirano, ali malo ću uzurpirati topic kako bih ukazala na još jedan velik problem koji nas muči, a tiče se nepravde prilikom upisa u vrtiće.

Dakle, smatram da je vrlo nepravedno prema roditeljima koji su (kao ja) redoviti studenti i koji se, kad im istekne "mirovanje studentskih obaveza" iliti porodiljna godina, moraju vratiti na faks, ići na predavanja svaki dan itd. a suprug radi, da nemamo jednaku šansu upisati dijete u jaslice kao što to imaju roditelji koji oboje rade.
    Naime, ja studiram, vraćam se na faks, na jednoj smo plaći, a dijete nam vjerojatno neće biti primljeno u jaslice jer je velika navala, iako smo se prijavili tamo gdje spadamo po mjestu stanovanja. Bake ne mogu čuvati dijete, a za čuvalicu ili privatni vrtić nemamo novaca jer imamo jednu plaću.
    I zašto mi nemamo jednako pravo na vrtić?
    Zar ja moram pasti godinu zbog nekih idiota koji su smišljali ta pravila?
    Napominjem da se na mom faksu ne može studirati izvanredno.
    Mislim, fakat sam ljuta i ogorčena!!!

Mislite li da je moguće nekome se žaliti zbog toga?
    Zamisli, ja imam osjećaj da, kad sam donijela Karlove papire za upis, da me tajnica smatrala nenormalnom...jer kao ja sam studentica, i to izvanredna, pa šta mi dijete ima raditi u vrtiću? Bilo bi kao bolje da sam redovita...A redovita sam bila kad sam upisivala Dianu ali onda je i to bio problem, jer eto ne radim, pa što bih htjela. Upala je na jedvite jade. A sad mi je rekla da činjenica što mi jedno dijete već ide u taj vrtić ništa ne znači (jer je kao praksa primanja braće i sestara) jer ja studiram.

I mogu ti reći da mi je jako žao što ne možeš studirati izvanredno, jer sam ja mislila da, kad je Diana upala, da su svi problemi riješeni. A onda su krenule viroze, bakterije i sve poznate stvari koje se dobivaju u vrtiću da sam, zbog količine izostanaka s predavanja stvarno mogla pasti godinu. i onda sam se prebacila u iozvanredne.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno koliko sati

Zanima me ako upisete svog petogidisnjaka u vrtic pola dana, dali ga mozete dovesti kad zelite i doci po njega kad zelite?

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da ne jer djeca imaju neku svoju rutinu u grupama i trebalo bi se znati da li je dijete u vrticu od 8 do 12 ili od 12 do 16 ili u nkeoj drugoj kombinaciji
    al najbolje da pitas u vrticu u koji mislis upisat dijete

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: koliko sati

Citiraj marilu prvotno napisa
    Zanima me ako upisete svog petogidisnjaka u vrtic pola dana, dali ga mozete dovesti kad zelite i doci po njega kad zelite?
    da, ali to je jako loše za dijete (osim ako to nije uvijek u isto vrijeme)

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, u biti to sam i ja htjela reci... skroz je lose za klinca... djeca vole rutinu, a dovodjenje i odvodjenje iz vrtica svaki dan u drugo doba to sigurno nije

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

[/quote]druga mogućnost je gradski ured koji se time bavi...

kikica je rođena u travnju, i ja sam ju uspjela nakon trećeg roćkasa upisati u vrtić (puno borbe s ravnateljicom, i poziv gradskom uredu...).

Sorci, kako doći do tog gradskog ureda?
    Ja sam mislila ako se ona ne upiše poslati žalbe na sve strane, ali sad kad razmislim učinit ću to ionako jer sigurno još ima roditelja studenata s istim problemom, pa neka se čuje i zna.

Sladjanaf, na mom Odsjeku će uglavnom imati razumijevanja za pokoji izostanak viška, tako da me to ne brine jako ali baš da nikako ne idem na faks... to neće. Zato se takva glupa pravila moraju mijenjati!

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Sorry, krivi tekst mi je ušao u "citat"

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

tami, tvoj muž treba dofurat potvrdu da je zaposlen a ti potvrdu da si redovna studentica. prema mojim saznanjima redovan studij se tretira jednako kao i posao.
    no ilonu nisu primili u jedne jaslice unatoč tome što sam redovna studentica plus samohrana majka dok smo u drugi odmah upale...
    boga pitaj kaj se njima vrti po glavama

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Eto i mi smo bili prošle godine na listi čekanja zbog toga što mi je dijete rođeno poslije 31.08. Imamo još jedno starije u vrtiću. Pisali žalbu koji su odbili jer nije 01.09. navršio godinu dana. S time da smo izbrojali 17 djece koja su primljena u jaslice a jedno i ili oba roditelja su nezaposleni.
    Dosađvali svaki tjedan i da na kraju dobili mjesto kad smo zaprijetili vezama i inspekcijom u ministarstvu i gradskom poglavarstvu. Mislim šta dijete od godinu dana ima raditi u jaslicama ak su mame doma i po cijele dana piju kavu ( vidla svojim očima ). Zato ak ne dobite mjesto tražite uvid u liste primljenih, zakonski moraju vam pokazati. Radim u školstvu pa znam te zakonske rupe. Pozdrav svima!

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj zvjerka prvotno napisa
    S time da smo izbrojali 17 djece koja su primljena u jaslice a jedno i ili oba roditelja su nezaposleni.

Mislim šta dijete od godinu dana ima raditi u jaslicama ak su mame doma i po cijele dana piju kavu ( vidla svojim očima ).
    Vjerujem da ima takvih, ali opet ne treba generalizirati.
    I ja i supšrug smo bili nezaposleni kada smo upisivali mladjeg sina u jaslice i vjeruj mi nismo pili kavu po cijele dane nego smo tragali za poslom, zato vecina nezaposlenih i upisuju djecu u vrtic, da bi mogli traziti posao makar vjerujem da ima roditelja koji imaju druge motive, ali eto, ne volim generaliziranje

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Predala sam ja potvrdu da sam redoviti student, a MD da je zaposlen, pa mi je svejedno tajnica rekla "to vam je automatski minus..." misleći na to da nisam zaposlena.
    Potegnuli smo mi i vezicu neku, iako mrzim to raditi ali sve će se znati danas. Ako je ne prime, pisat ću im žalbu, i njima i svima
    I baš razmišljam da se javim u Jutarnji list

Nažalost mi nemamo auto pa mi nije svejedno u koji vrtić će ići, mora biti tu blizu kuće, a na M;alešnici ima fakat puno male dječice tak da su svi vrtići u okolici pretrpani prijavama. Zato nismo ni pokušavali u neki drugi se upisati.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Tami25 prvotno napisa
    Predala sam ja potvrdu da sam redoviti student, a MD da je zaposlen, pa mi je svejedno tajnica rekla "to vam je automatski minus..." misleći na to da nisam zaposlena.
    Potegnuli smo mi i vezicu neku, iako mrzim to raditi ali sve će se znati danas. Ako je ne prime, pisat ću im žalbu, i njima i svima
    I baš razmišljam da se javim u Jutarnji list

Nažalost mi nemamo auto pa mi nije svejedno u koji vrtić će ići, mora biti tu blizu kuće, a na M;alešnici ima fakat puno male dječice tak da su svi vrtići u okolici pretrpani prijavama. Zato nismo ni pokušavali u neki drugi se upisati.
    MM i ja smo oboje zaposleni i dijete nam nisu primili u jaslice u najbliži vrtić (50 m od kuće) niti sljedeći najbliži.
    I to su nam odmah rekli tako da smo predali papire i u vrtić koji nam je uz posao. tamo je bio primljen.

Kako je u vrijeme prilagodbe bio često bolastan, tako i ja s njim doma i onda sam u parku sretala mame koje su nezaposlene i dijete je uredno bilo primljeno u jaslice.

To su "naša" posla i s time se sretneš već u ranoj dobi.
    Ja iz principa nisam htjela "potezati veze", i tako djecu već godinama vozimo u vrtić

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj arena prvotno napisa
    Ne kužim kako je upala u te neke jaslice, u koliko jaslica ste vi predali papire?
    Jel to znači da sam ja pogriješila što sam predala papire samo u naše jaslice,
    a nisam ni znala da se to tako radi da se preda na više mjesta?

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja iz principa nisam htjela "potezati veze", i tako djecu već godinama vozimo u vrtić
    Mi nemamo auto (niti ja vozačku ) pa mi je zato bilo jako stalo da ju upišemo u taj gdje spada po mjerstu stanovanja.
    Priča ima sretan kraj... primljena je! :D

Svejedno, planiram nekome uputiti žalbu na pravilo o studiranju.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj zvjerka prvotno napisa
    Mislim šta dijete od godinu dana ima raditi u jaslicama ak su mame doma i po cijele dana piju kavu ( vidla svojim očima ).

Čemu ovo? Vidjela si jednu mamu i zaključila da je to pravilo? Najbolje da nezaposlene mame ne smiju ni primirisati jaslice i vrtić... jer ne rade, pa su im djeca automatski zakinuta za nešto što bi trebalo biti normalna pojava - upisati dijete u jaslice. Mislim stvarno

:shock:

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

No dobro, nisam mislila nikog uvrijediti ali mislila sam na iznimke. Ali nije to jedna mama već grupica mama, na koju i vrtiću u tete šize jer i bolesnu djecu šalju u vrtić.
    Na kraju krajeva je ispalo da mi zaposleni roditelji smo na listi čekanja i...
    Šta se tu ima za reći. U Njemačkoj roditelj ako nije zaposlen može dati svoje dijete u jaslice i to ga košta 1000 € mjesečno, a ako se u međuvremenu zaposli i donese potvrdu plaća 400€. I tako su tamo napravili red u jaslicama.
    Kada su bile jalice 600.00 kn nisu se nezaposleni roditelji trgali za mjesto, a sad... glavni razlog koji navode kod upisa djece je socijalizacija (Halllo socijalizacija dijeteta od 1.g.) Moji nikda ne bi išli u jaslice da sam imala drugu mogućnost. No svako ima pravo na svoje mišljenje. [/quote][/code]

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Slažem se sa zvjerkom.
    Da je kod nas dovoljno vrtića i mjesta za sve klince - onda dapače neka sve djeca idu i kako se to lijepo kaže socijaliziraju se, ali u ovoj situaciji kad na listu u vrtiću čekaš kao da je lista upisa na Medicinski fakultet mislim da nije fer kad je jedan od roditelja doma (nebitno tata ili mama) zauzimati mjesto nekom tko nema izbora. Naravno postoje iznimke ako je roditelj koji je doma bolestan pa ne može brinuti o djetetu, ili je mama trudnica i slično...

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj ivano2 prvotno napisa
    Slažem se sa zvjerkom.
    Da je kod nas dovoljno vrtića i mjesta za sve klince - onda dapače neka sve djeca idu i kako se to lijepo kaže socijaliziraju se, ali u ovoj situaciji kad na listu u vrtiću čekaš kao da je lista upisa na Medicinski fakultet mislim da nije fer kad je jedan od roditelja doma (nebitno tata ili mama) zauzimati mjesto nekom tko nema izbora. Naravno postoje iznimke ako je roditelj koji je doma bolestan pa ne može brinuti o djetetu, ili je mama trudnica i slično...
    ili je studentica koja mora ići na predavanja i učiti za ispite... ili ona možda ima iz vbora?

a što se tiče bolesne djece u vrtiću... nemojte niti da započinjem s tim tko dovodi bolesnu djecu u vrtić jer nema izbora...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Naravno da smo se i mi s tim susreli prošle godine jer u 9. mjesecu kad započinje program naš sin nije imao godinu dana već 8 mjeseci. I ona su nas ove godine zvali iz svih vrtića gdje smo dali prijavu a nismo upali i bili na listi čekanja - jel bi mi sad k njima pošto čekamo tako dugo?! E pa ne bi. Mislili su da se nismo nigdje upisali i nekako snašli. Ta imamo tu opciju ne bi tražili jaslice....U svakom slučaju država nam je katastrofa, od naknada, zahtjeva....grrrrr

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nije fer kad je jedan od roditelja doma (nebitno tata ili mama) zauzimati mjesto nekom tko nema izbora. Naravno postoje iznimke ako je roditelj koji je doma bolestan pa ne može brinuti o djetetu, ili je mama trudnica i slično...
    Upravo ove uvjete bi trebalo regulirati, a ne generalizirati na sve nezaposlene roditelje.
    Naravno da ima nezaposlenih roditelja koji imaju objektivne razloge da ne mogu biti doma s djetetom, tada bi vrtići trebali dobiti uvid u to i takvim roditeljima omogućiti jednaku šansu da upišu svoje dijete u vrtić kao i roditeljima koji oboje rade.

I, naravno, graditi još vrtića...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Problem je u našoj državi i zakonodavstvu. Koliko se novih naselja gradi ,a da li se gradi uz postojeće naselje vrtić. U 90% slučajeva ne. A tek novi pedagoški standard koji nas čeka zbog prijelznog perioda u EU. Smanjuje se broj djece u grupama a vrtički kapaciteti (mislim na prostor) će ostati istit. A kaj bu tek onda. Svako ima pravo na upis u vrtić a po meni studentice bi trebale imati prednost ako redovito izvršavju obveze na fakultetu ( njima skidam kapu uz malo dijete još i redovito studirati,a država je tu skroz nefleksibilna). Sve bi se dalo srediti, samo treba volje, znanja. A kaj kad u ministarstvima i poglavarstvu sjede politički a ne stručni ljudi kji odlučuju i kroje zakone i odluke.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •