Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Pranje platnenih na ruke...

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Pranje platnenih na ruke...

Idemo krajem mjeseca mojoj baki na mjesec dana. naime, baki je još davno riknula mašina, ona sve pere na ruke i ne želi novu mašinu jer joj ne treba. i sad je pitanje kako s pelenama?? mogu li se i kako oprati na ruke?? jel probao tko?? srce me boli pri pomisli na plastične jednokratne. drugu robicu lako otkuham u loncu, no smijem li i pelene?? Kako se vi snalazite kad idete na more ili u sličnim situacijama?? il mi jednokratne ne ginu...

vimmerby avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

e pa s tim se problemom baš ovih dana i ja mučim jer se spremamo na more, a tam nemamo veš-mašinu. jednokratne mi ne dolaze u obzir!
    a sad baš da 10-ak puta gnjavim susjede :/

isto sam razmišljala i o starom dobrom loncu. ali mi se ne čini ni praktično, ni isplativo.

čisto me sram priznati da mi je palo pamet da u gepek uguramo domaću veš mašinu pa ju fino vozimo. biserka!

u krajnjem slučaju, morali bumo se furati ne bezpelenaštvo. ne znam baš da sam ja sposobna za to, ali mi je sve bolje od jednokratnih...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kupite babi veš mašinu i dovedite je pred gotov čin....

ako bude njorgala recite da ćete joj vi plćat struju

ima i polovnih

shogi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja bih prala na ruke...
    zagrijala bih vodu u loncu na 60-70 stupnjeva (otprilike), ubacila malo deterdženta, sa nekom mješalicom bi ih mućkala neko vrijeme da pocrkaju bakterije i onda istrljala, ali ispiranje...to me brine...neke pelene su jako debele i čini mi se da bi ih bilo nemoguće isprati na ruke ili bi bilo potrebno jaaaaaaaaaaako puno vode za to
    koristila bih tanje pelene pa prala češće...

ili da zbilja nabavite neku mašinu, odnesete pa je samo vi koristite kad ste tamo...ne mora ju baka koristiti ako ne želi

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

il tetre tih par dana...moš otkuhat!! lako se suše!! a i toplo je vrime... malo gologuz!! teru u zaštitne i adio mare...a stvarno ima dobrih gorenje veš mašina povoljno!! sam donesete i gotovo!!

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

par dana = mjesec dana

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako odrediti 60 stupnjeva vodu?? nebi smjelo ključati. trebalo bi ih po mome namakati par sati. kako oprati kakicu?? malom četkicom pa riflj-riflj? :?
    nismo baš za opcijukupovanja mašine-nismo baš pri lovi.

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako šljaka to sa tetrama-jedna na trokut i jedna između nogu-koliko to upija?? i preko zaštitne? oće li se tetre razmotavati?

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja mislim da vam je tetra za sad (dok još nema drugih prijedloga) najbolja opcija!! mogu se iskuhavat, lako ispirat, turbo osušit!! al, ja ne znam kako se slažu...ima u onoj knjizi što se dobiva u rodilištu...mi smo jednom ostali bez pelena vanka, al smo imali tetru...pa sam ju preklopila tak da je imaa u zaštitnim od guzice do piška, al na pišku još jednom preklopljena rad boljeg upijanja!! kažu da tere dobro upijaju... mi ih odnedavno koristimo noću...jer se malcu od 2miseca života zacrvenio miško...pa smo ga počeli noću presvlačit...ima možda 3tj da sam pronašla najbezbolniju metodu presvlačenja noću: ne budi se jer mu ne dižem guzicu neg: imam zaštitnu od flisa Stacionar leopard, u nju od guze do trbuha tako preklopim tetru da ne viri van zaštitne, a opet pokrije unutarnje područje...onda uzmem drugu tetru i tako preklopim da je ima malo na trbušćiču, najviše (sredina tetre) na pišku, i još malo prema nogama (skoro pa između nogu)...dakle kad zsape, pa se noću uzmeškolji za papat, nakon što pojede (a spava, jede spavajući..polusan), ja samo odkopčam jednu stranu drukera (koja je meni okrenuta...mali spava sa mnom), izvadim mokru tetru, uzmem novu, stavim, zakopčam...i spavam!! on se mislim ni jednom nije probudio zbog toga!!...prek dana imamo normalno uobičajene platnene!!
    stvarno mislim da bi vam u vašem slučaju tetre najbolje odgovarale!!

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

eh da...ova moja noćna metoda...ona prva tetra koja ide od guze prema trbušćiču...je rijtko kad mokra...ona mi služi koa "tampon" zona...eto da ne piša direkt na zaštitnu...
    sad ne znam koliko komada tetri bi vam trebalo...

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

I ja se slažem - ili kupi baki perilicu ili stavi bebača u tetre! Našla sam ti par sajtova gdje možeš vidjeti kako ih složiti:

www.thebabymarketplace.com/ClothDiaperFolds.pdf
    http://www.thediaperhyena.com/prefoldwrapfold.htm (tu se vidi da Zmaj radi savršeno pravilno! Ne treba uopće slagati u trokut...)
    http://www.tinytush.com/foldtechnique.htm

...Samo isprobaj je'l ti treba jedna ili dvije, ali to je to

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja sam u ocetku dok je marino bio mali prala pelene na ruke jer sam ih imala svega par komada koje mu nisu bile turbo prevelike, a bilo ih je nedovoljno za masinu
    i ja predlazem tetre

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

malo tetre, malo pranja na ruke i 2 x pranje kod susjeda i to je to.
    ja i pored mašine perem FB na ruke kada se samo popiški jer ih nemam
    puno

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja bih pišane oprala na ruke, a pokakane kratko prokuhala (dvije minutice onog blubpanja). I uzela bih papiriće ako ih inače ne koristim.

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

uzmeš pocketice koje pereš na ruke a tetre iskuhavaš
    nisam iskuhavala tetre ali dok nisam imala dovoljno pelena, pocketice sam prala ručno da se brže osuše a tetre mjenjala za punjenje
    isto kombinacija tetre + cover i onaj trokutić da ih drži.

fitted a pogotovo AIO je nemoguće isprati ili oprati ručno. probala. smrrrdi 8)

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Definitivno tetre. I mi smo ih koristili kad nismo imali dovoljno fitted.
    Ja sam ju motala na pravokutnik (6 slojeva) pa jos popola po duzini i taman joj je tako bila, preko zastitne i voila...
    Cini mi se najejdnostavnije rjesenje
    A mozete probati i bezpelenastvo, nama je fino islo samo sto smo poslije imali jako malo vremena, pa odustali

ssss avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj snoopygirl prvotno napisa
    uzmeš pocketice koje pereš na ruke a tetre iskuhavaš
    nisam iskuhavala tetre ali dok nisam imala dovoljno pelena, pocketice sam prala ručno da se brže osuše a tetre mjenjala za punjenje
    isto kombinacija tetre + cover i onaj trokutić da ih drži.

fitted a pogotovo AIO je nemoguće isprati ili oprati ručno. probala. smrrrdi 8)
    ovo kao da sam ja pisala

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ja sam kad smo bili na selu prala kamaris na ruke.
    voda je bila divna i meka, kisnica.
    susile se na suncu, ma milina.
    nisam iskuvavala, ali bih prokuvala vodu, pa razblazila hladnom.
    prala sam sapunom.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam na moru koristila tetra pelene+ švedske i opkuhavala ih u loncu.

Predivne su bile, a posuše se za 15-20 minuta na onom suncu.

ivanche avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi peremo na ruke, sapunom, jer nam veš mašina jaako stara i dere robu. Ali mi ih nemamo puno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •