Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Jutarnja nervoza

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Jutarnja nervoza

Eto zaredala se jutra kada je Jan izrazito nervozan. Odnosno čim se probudi moram ga nositi, da je po njegovom, još barem sat vremena! Mogu izdržati desetak minuta ali onda mi stvrano postane pretežak. I čim legnem s njim na krevet počinje šiza..neće ležati, ne želi u drugu sobu, neće piti vode, ako mu hoću skinuti vreću za spavanje-katastrofa, a ne daj Bože da ga tata malicko pogleda, odmah viče "ne, neeee" :/
    Tako je bilo i jutros s tim da je neutješno plakao kad sam mu skinula vreću...
    Ne bih to nazvala tantrumima a ne bih rekla ni da se ne naspava jer, primjerice, sinoć je spavao od 20.30 do 7 ujutro bez noćnih buđenja!
    Možda jednostavno nije jutarnji tip, (MM stalno tvrdi da je na njega), ili bi htio da ga nosim i nosim i nosim pa kad prestanem negoduje jer mu nisam ispunila očekivanja!
    Smiri se on za 15-ak minuta i onda je kao nov...
    Mislim, činjenica je da je uvijek raspoloženiji navečer pred spavanje nego ujutro. Malo kontradiktorno ali tak' je!
    Događa li se i vama isto?

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Meni je Matija dežurni jutarnji mrgud (ovo "jutarnji" je figurativno jer je mrgud i nakon podnevne dremke). Oduvek je takav. Ne traži baš da se nosa ali mu zato ništa ne paše - ni ja, ni brat, ni ako tata spava, ni ako je budan, smeta mu sunce, ne sviđa mu se keks (iako već duže od godinu dobiju isti integralni keks čim ustanu) i hteo bi bananu baš onda kad je nema u kući, neće da skine vreću, neće da se obuče...Drži ga tako 15-20 minuta pa ga pusti a onda se nasloni na mene i traži da se mazi iako ja sve vreme sedim na dvosedu između njih dvojice i pokušavam da sporvedem maženje utroje.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Kod nas je potpuno isto. Sat vremena nosanja, on pokazuje prstom gdje da ga nosim i urliče ko da mu netko kožu guli ako ga spustim dolje. U zadnje vrijeme viče: Mama obuci plave šlapeeee!!! A ne bi da mu skinem pidžamu nit obučem ni hlače ni majicu. Skužila sam da ako mu nešto utrpam u usta, (i to ide uz puuuno nagovaranja) da se brže smiri. Dio te nervoze je očito i glad nakon buđenja.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

S tim da ni ja nisam jutarnji tip, pa si možete mislit kak to izgleda.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mi smo znali imati muka s tim jutarnjim ritualima, dok nismo shvatili da Andreju jednostavno treba malo vremena da provede sam sa sobom, u svom krevetiću, neposredno nakon buđenja. Otkako se toga pridržavamo, svi smo sretni i zadovoljni, nema nervoze (osim kad smo u žurbi, pa moramo skratiti prelistavanje slikovnica i igre autićima u krevetu, ali sad je već dovoljno velik da shvati).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nama se ovo desava sa popodnevnim spavanjem.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Meni ja Gab postao tako cendrav u zadnjih 2-3 tjedna: neka jutra je sve super, a neka je plačljiv, ne miče se od mene, ne da mi da odem do kupaonice ni na sekundu, a kada trebam otići na posao - obično završi u suzama (bez obzira što jako voli baku) :/ Ni mi se ne dižemo odmah i obavezno se još malo mazimo, valjamo po krevetu, cikimo...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

po naslovu topica nadala sam se da će biti riječi o maminoj jutarnjoj nervozi

naime, meni su jutra koma jer se ne mogu ustati prije djece i neke stvari obaviti dok oni spavaju nego tek kad se mali sisavac razbudi iz polusnenog jutarnjeg cicanja. tada se zajedno ustajemo (ako mi prije toga ne odtapka bos s kreveta). on je onda super volje i spreman na haračenje, bacanje igračaka u wc školjku, rasipanja domina, puzzli, kockica, perlica po podu, razbacivanja stvari iz ladica i ormara.... ne bi mi ljudi vjerovali, ali ja neke obične 5-minutne radnje poput pranja zuba i oblačenja radim iz 10 puta i sat vremena jer u međuvremenu moram smirivati "razulareno" dijete koje se na samo sebi svojstven način veseli novom danu
    sreća što ne moram na poslu biti točna u minut.

ima li vas još?

a što se tiče dječje razdražljivosti nakon buđenja, s Laurom sam to rješavala isto kao tanja-b 8)

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Honey prvotno napisa
    Dio te nervoze je očito i glad nakon buđenja.
    Upravo to sam si i ja pomislila!
    Ali dok ne dođe k sebi nema šanse da nešto pojede. Prije je znao popiti mlijeka ujutro ali to smo nekako izbacili jer ako popije mlijeko ništa konkretno mi neće jesti pa....
    Hm...možda ga ponovno uvedemo jer doručkuje i doma i u jaslicama.
    Ali kad vidim da nas ima...lakše je..heh

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Shiny, kod nas identicno.
    tako vec nekih mjesec dana
    cekam da prodje...

Citiraj Shiny prvotno napisa
    Citiraj Honey prvotno napisa
    Dio te nervoze je očito i glad nakon buđenja.
    Upravo to sam si i ja pomislila!
    ovo sigurno nije, jer se Zach nacicava cijelu noc i bas me ponekad probudi moj jaki LD i kuzim kako guta. dakle, gladan sigurno nije.
    takav karakter.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Tin je nesnosan nakon svakog buđenja, jutarnjeg ili dnevnog, dok ne pojede nešto slatko. :?
    Ja osobno nakon dnevnog spavanja (kojeg zapravo nema već godinama) ili ako je noćno spavanje kratko imam takav užasan osjećaj u želucu, također dok ne pojedem nešto slatko. Valjda je na mamu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •