Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: koju autosjedalicu za "velike" decke?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno koju autosjedalicu za "velike" decke?

dakle, dete nam je prebrzo naraslo, izduzilo se, udebljalo.... sunce moje slatko ... i doslo je vrijeme za kupnju nove autosjedalice (ova stima do 18 kg, a tome smo se priblizili).

dajte savjete - koju da kupimo? kolko to para cepa? (ne znam jer smo onu prvu kupili u kompletu s kolicima, a ovu sadasnju dobili na poklon)

na sto posebno obratiti pozornost? ne dolazi u obzir obican booster jer je... hm... (pre)zivahan , pa bi izmigoljio ispod pojasa. dakle, jedini izbor je prava velika sjedalica u kojoj ce mi sjediti do faksa!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

I mi se približavamo pa će nam ovaj topic dobro doći.....pratim.....

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imaš tri modela iz te kategorije sjedalica 15-36 kg (mislim?) koji su dobili najviše ocjene (četvorku) na ADAC-ovim testovima sigurnosti.

To su Roemer Kid, Maxi Cosi Rodi XP i neka Kiddy Life ili tako nekako, uglavnom te ni nema na našem tržištu.

Ove prve dvije meni dosta slično izgledaju a i cijena im je tu negdje, oko 1000 kn. Mi smo nedavno kupili ovu drugu Maxi Cosi Rodi XP, a za nju smo se odlučili samo zato što se za Maxi Cosi sjedalice može kupiti još extra ona frotirna navlaka (a to kad je konačno i kupim će mi biti lakše skinuti i oprati nego skidati cijelu navlaku što svo već dvaput radili jer je pobljuvao i popiškio se).

Nadam se da sam ti barem malo pomogla.

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi imamo romer kid, i ona nam je zakon
    više na [/url]http://www.britax-roemer.com/frames.php?sprache=enhttp://<br /> imate sve dezene za 2...još jednu :-)

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo i slike

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imaš sjedalice od 18 do 36 kg, a romer još uvijek slovi ko najbolji. Mada ima i drugih dobrih

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

klmama, ova na slici je kostala 800 kn?

ne kuzim se, ali to mi stvarno ne djeluje skupo...

ima toga u Turbo Limachu?

Rijecanke, TL i Beba kod pijace... gdje da jos pogledam?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

I dalje samo pratim.... i upijam.....mislim da sam Maxi cosi vidjela u TL jednom....probaj prvo nazvati

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nani, i meni se cini... jedna narancasta, vrlo stosna... morat cu skociti i bacit oko... mozda ubodem kakav bozicno-novogodisnji popust...

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i mi imamo remera :D KID; za slicne novce, iz austrije.
    mislim da je kod nas dosta skuplji.
    takodjer smo odusevljeni sjedalicom.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj sandraf prvotno napisa
    Nani, i meni se cini... jedna narancasta, vrlo stosna... morat cu skociti i bacit oko... mozda ubodem kakav bozicno-novogodisnji popust...
    Obavezno javi....

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

U online trgovini TL-a našla više Romerovih stolica. Jedna od:

http://www.turbolimac.com/ShopCode/ProductDetails.asp

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Sorry, samo ova je ona koja nama odgovara. Druge su za manje...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Sorry, samo ova je ona koja nama odgovara. Druge su za manje...

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sandraf, nema druge za tako velike kikace (ma dobro, ima, ali neznam da li u Europi) osim boostera.

Sve ove slike koje su cure ovdje stavile su slike boostera.

Mozda zbunjuje to sto postoje dvije vrste (faze) boostera - oni sa naslonom i oni bez. Boosteri opcenito su potrebni za klince koji su prerasli autosjedalicu koja se fiksira za sjediste (obicno kad doguraju do 18 kg i/ili vrhovi usiju im dosegnu vrh naslona autosjedalice).

Booster s naslonom treba kada dijete nije dovoljno visoko da bi, sjedeci na boosteru, dio pojasa koji ide preko ramena isao preko sredine ramena nego ide preko vrata. U tom slucaju, pojas se provuce kroz za to namijenjen utor u naslonu boostera i na taj nacin spusti tako da ide preko sredine ramena. Naslon kod boostera u principu sluzi za tu svrhu - da bude "nosac" tog utora

Kada utor pocne spustati pojas prenisko (pojas pocinje kliziti s ramena) onda se pojas ne smije vise provlaciti kroz utor pa stoga niti naslon vise nije potreban.

Da li je potreban naslon s utorom ili ne ovisi cesto i o vozilu i pojasevima u njemu, odnosno visini na kojoj su postavljeni. Ponekad djetetu u jednom vozilu treba utor za dodatno nastimavanje dok u drugom vozilu ne treba.

Kad se kupuje booster treba se, kao uostalom sa svim drugim autosjedalicama za djecu, prvo isprobati kako odgovara vozilu u kojem ce se koristiti a tek onda potrosit lovu na njega. E da, i najvaznije je provjeriti da li zadovoljava E/ECE R44.03 standard.

Ono sto je bitno zapamtiti je da je svrha boostera ta da se dijete i pojas automobila namjeste tako da sam pojas stiti dijete kod sudara. Zato booster ne mora biti ucvrscen za sjediste kao autosjedalica. Kod manje djece, one do 18 kg, pojas automobila nije adekvatan cak i da se moze namjestiti tako da ide djetetu preko sredine ramena jer djeca koja nisu dosegla tu tezinu mogu iskliznuti ispod pojasa, pa se stoga moraju vezati pojasom (autosjedalice) sa pet tocaka kontakta, a autosjedalica se veze za sjediste automobila.

Neznam da li sam jasna :?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Savršeno jasno... 8)

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ancice, hvala na opseznom postu, tvoje savjete svakako drzim najkompetentnijim (zbog funkcije naravno 8)).

u pravu si, kad sam rekla booster, mislila sam samo na onaj najdonji dio.

hvala svim curama, bit ce ili Maxi Cosy ili Roemer.

javim sto smo kupili

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

evo, da se pohvalim. autosjedalica je kupljena!

nazalost, u rijeckom TL imaju JAKO siromasan izbor, prodaju neke kineske (ne sjecam se tocno oznake), koje im idu "ko lude", i povremeno dobiju 1 ili 2 od renomiranijih proizvodjaca. danima nisu imali nista, a onda su dobili jednu jedinu za vece klince od Maxi Cosi-a.

rado bih vam je pokazala, ali ne mogu je nikako pravilno linkat. uglavnom, boja plava-crvena-zuta, vrlo veseli dezencic, david je prezadovoljan, donijeli smo je sinoc u stan i mali se jutros udobno smjestio u njoj (na kaucu) i pogledao svoje Tubiese...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    ...
    Kod manje djece, one do 18 kg, pojas automobila nije adekvatan cak i da se moze namjestiti tako da ide djetetu preko sredine ramena jer djeca koja nisu dosegla tu tezinu mogu iskliznuti ispod pojasa, pa se stoga moraju vezati pojasom (autosjedalice) sa pet tocaka kontakta, a autosjedalica se veze za sjediste automobila.

Neznam da li sam jasna :?
    Jasnije nemre biti, ali nakon utvrđivanja stanja na tržištu odličila sam se na kupovinu ove autosjedalice - Chicco Max 3 za maloga od cca 11 kg. Sada se dvoumim :? (na slici kikić izgleda lakše od 18 kg po mojoj procjeni)

Opis
    Seat installed using lap and diagonal seat belt
    Headrest can be adjusted to 9 height positions to grow with child
    Integrated seat belt locking clip in headrest
    Removable, washable padded seat cover
    Confoms to ECE: R44/03

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pa da ponovim i tu -ako slučajno netko iskopa iz arhive

Na stranici, gdje je i video crash-testa

http://www.which.co.uk/reports_and_c...74_74191_9.jsp