Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 53

Tema: moja priča o porodu u teškoj preeklamsiji

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno moja priča o porodu u teškoj preeklamsiji

Evo da i ja napokon ispričam svoju priču. Ne želim nikoga prestrašiti, nego želim svima koji čitaju ovi naš Forum ispričati ovu priču kako bi i oni sami pazili na sebe a i na sve trudnice s kojima rade ili žive.
    Moja trudnoća nastala je iz IVF-a napravljenog na poliklinici Cito. Zatrudnila sam i bila presretna kada sam saznala da nosim dva srca. Moji dugoočekivani blizanci. U početku je sve bilo super, nijedne mučnine, nikakvih bolova, pa ni velikih probadanja od rastezanja maternice… u 18.-om tj. Mi je doktor rekao da se cerviks počeo skraćivati, te da treba više mirovati. Odmah sam legla i strogo se pridržavala rečenog. U 23.-tj otvorilo mi se vanjsko ušće za prst i odlučili smo se za serklažu koja je napravljena u 25.-om tj. Nakon toga sam strogo ležala, dizala se samo u wc.
    16.10. (utorak) bila sam na redovitoj kontroli Tada sam bila 31 tj trudna. Tlak je bio super 125/85, ali u mokrači malo proteina (nije bilo zabrinjavajuće), doktor me upozorio da kupim tlakomjer i mjerim tlak za svaki slučaj. Kupila sam ga odmah sutra i izmjerila 168/86, nazvala sam doktora koji je rekao da ponovim ujutro, ako ne padne da dođem. Ujutro je bio isti, odmah sam otišla kod njega,a odatle hitno u bolnicu. Dok sam tamo došla on je bio 185/100i počinje moja kalvarija, nastala u roku 24 sata.
    Provela sam noć u predrađaoni i moram pohvaliti jednog krasnog doktora koji mi je jako puno pomagao tamo (dr. Delić), pregledavao me stalno, vadili su mi krv, ustanovili i da sam jako otvorena a bebica jako nisko. Pripremali su me za carski, obrijali… a onda se sve smirilo. Prenoćila sam tu a ujutro vraćena na odjel da pokušaju produžit trudnoću.
    Dobijala sam lijekove, unatoč kojima je moj tlak divljao. Sestre bi me probudile usred noći i izmjerile tlak 170/100 i tako po cijeli dan. Krv su mi vadili svaki dan i čekali, CTG je bio uredan iako se meni činilo da bebe stalno spavaju i miruju. Bojala sam se za njih, nije mi tada ni padalo na pamet da sam i ja ugrožena. Tlak je divljao. Jednu noć su me ponovno odveli na intenzivnu, dole su mi stavili kateter od kojeg sam imala jake bolove, ne znam zašto, valjda zato jer su glavice obiju beba bile na samom izlazu. Molila sam da mi izvade taj kateter jer sam mokrila samostalno. Napokon su mi ga izvadili i smirila sam se. Noć sam opet provela tu i ništa, vraćena na odjel i sve ispočetka. Tlak i dalje divlja, mene počinje užasno boljeti ispod desnog rebra, sve do desnog bubrega. Uopće se nisam mogla okrenuti na bok a dizanje iz kreveta noćna mora. U dvije smjene sam to stalno ponavljala a oni su mi dali voltaren za bolove i dalje sam ležala. Više stvarno nisam mogla, bila sam psihički i fizički slomljena, a nisam htjela reći: ajde, vi mene porodite, da ne ispadne da se hoću riješiti trudnoće, a sve me bolilo. Objasnili su mi da je svaki dan bebama važan i za to sam se držala.
    Jedno jutro su me ponovno odveli na intenzivnu (ne znam šta je u tom trenutku bio okidač), provela cijeli dan dole i tek navečer u 22,30 su me odlučili poroditi. Bila sam trudna puna 32+4 tjedna.
    Sjećam se kroz omaglicu gomile doktora oko mene, slikavali su mi pluća, snimali srce…,tek ujutro sa shvatila da dišem pomoću maske za kisik. Nisam znala šta se desilo, nitko mi nije htio reći. Pedijatrica me izvjestila da su moje bebe žive ali da su i one na respiratoru. Slučajno sam čula da mi je plodna voda bila «kao mlijeko» i da sam jedva izvukla živu glavu. Stalno sam pitala šta se desilo i tek 3. dan na intenzivnoj saznala (od jedne krasne sestre) da uopće nisam disala nakon carskog, samo uz pomoć kisika. Shvatila sam da sam jedva preživila.
    4. dan sam vraćena na odjel. Ležala sam opet, mjerili mi tlak koji naravno nije padao, sada tek znam da će mu trebati puno vremena da se stabilizira, CRP je bio visok, dobijala sam antibiotike, bojala sam se, postajala depresivna, anksiozna, ništa nisam jela. Izgubila sam 20 kg u ta 2 tjedna. Nitko mi ništa nije govorio, samo su govorili da su mi nalazi u redu da su vrijednosti u padu ali tlak nije padao. Ja sam stalno plakala, željela sam van iz bolnice, više nisam mogla. Svi koji su me zvali na mob naišli su na isključen mob jer ja uopće nisam mogla razgovarat, svi su mi čestitali a ja u teškoj depresiji. Željela sam otići privatno svom doktoru (dr Poljak) koji me stalno zvao, pružao mi podršku. Željela sam da me on pregleda, da me pregleda neki internist, odredi terapiju jer onako sam sve dublje padala u depresiju i činilo mi se da ništa ne mogu učiniti za sebe. Ako treba željela sam u psihijatra jer mi se činilo da ludim, svi sretni, čestitaju a ja ne mogu prestat plakat i stalno se vrtim u krug. Tlak se malo smiri, pa opet podivlja i tako stalno vjerovatno ovisno i o mojem psihičkom stanju toga dana.
    Izašla sam napokon nakon 10 dana od poroda, odmah se javila internistici, dobila skroz drugu terapiju koju sada koristim, Bog je htio da naiđem na krasnu doktoricu koja me utješila i puno pomogla da nađem snage da se izvučem iz depresije u koju sam pala. Tlak se još nije normalizirao, čula sam da će trebati vremena a tko zna… možda i ostane povišen. Proteini su još prisutni u mokrači, ja se trudim pobijediti sve strahove, depresiju i tugu koju nosim jer su moje bebe tamo, a ja ovamo. Još ih nisam uzela u ruke, jer ne mogu dojiti pa ih samo mogu gledati.
    Moje bebe i mene čuvao je samo dragi Bog!! One su sada super, još su u bolnici, izašle su iz inkubatora i toplih krevetića, samostalno jedu ali ja im ne mogu dati mlijeko jer sam na lijekovima a i od šoka kojeg sam doživila sam mislim, i izgubila mlijeko, imam nešto malo. Boli me duša kada vidim sve majke koje nose mlijeko svojoj djeci, doje ih, a ja ne mogu ali vjerujem da ih Bog čuva i da će biti dobro.
    Oni kažu da sam imala preeklamsiju, ja mislim vrlo blizu hellp sindromu koji mi nitko nije potvrdio.
    Porođena sam vjerujem, u zadnji tren za mene i moju djecu. Nisam doktor i ne želim se miješati u poslove doktora ali kao laik sam znala da ta bol ispod rebra uz tlak koji tako divlja, ne može biti bezazleno i da treba odmah reagirati, možda i ranije.
    Ne znam tko je donio odluku da me porodi tu noć ali voljela bih znati jer je taj doktor spasio život, meni i mojoj djeci.
    Na kraju, molim Boga da se sve tri oporavimo, da nemamo posljedica, da sve dojmove složim, a onda ću se potrudit saznati istinu jeli moralo biti tako. Želim se informirati o ovome maximalno prije odluke o idućoj trudnoći.
    Još nisam kupila niti jedan komadić robice za njih, nadam se da ću što prije vratiti snagu i krenuti u kupovinu da postanem svjesna da smo žive i da imam svoje dvije curice koje zaslužuju sretnu i zdravu mamu. Moram zbog njih.
    Slike moje djećice uokvirene su na zidu i sam pogled na njih dvije daje mi snage za dalje. One su moja nagrada, njihov život i zdravlje moja su snaga i moj život. Nadam se da ćemo što prije biti zajedno i sve ovo zaboraviti i da će mi Bog dati šansu da pokažem njemu i svima koliko ih volim i koliko sam spremna cijeli život podrediti brizi za njih voljeti ih, voljeti i samo voljeti…

Na kraju hvala poliklinici Cito, sestri Janji i mom dr. Poljaku koji je stalno zvao u bolnicu, kod kojih je MM stalno bio i informirao se o meni i djeci dok sam bila u bolnici.

stelerina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

za mamu, Klaru i Karmen i sve prekrasne ljude koji su bili kraj tebe

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

čitam i plačem i želim vam svu sreću ovog svijeta ubuduće

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Čestitam i želim Vam sve sreću ovoga svijeta, a ovako nešto se nikome ne ponovilo nikad više!

Posebna pusa mamici!

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

cestitke na malim fajtericama!

odmaraj i skupljaj snagu!
    a o porodu - ne ponovilo se takvo iskustvo!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala Bogu da je sve u redu. I ja sam imala istu dijagnozu, samo nasreću meni se tlak normalizirao nakon poroda. Sad sam opet trudna i strahujem!

nadda avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Suze samo teku,teku i teku zbog svega što ste morali proći,žao mi je zbog svega što si prošla i neka ti Bog da snage da se oporaviš do kraja i uživaj u svakom trenu sa svojim curicama i sa svojim mužem.Šaljem ti puno zagrljaja i poljubaca.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

čestitam mami i tati na prekrasnim curkama!!!

zaboravi sve ružno i svaki dan uživaj sa svojim curama i naravno želim vam da što prije budete svi na okupup kod kuće

niccoleta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ajme, sva sam se naježila i
    nadam se da će uskoro sve biti onako kako treba i ČESTITAM obitelji na dvijema prekrasnim prinovama!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Draga moja Garfy, užasno mi je žao što si sve ovo morala proći. Hvala ti što si svoju priču podjelila s nama.
    Ali to je sad prošlo, curice su dobro rastu i napreduju.
    I ti ćeš uskoro biti prvo bolje, onda dobro, a onda odlično!
    Tvoja obitelj, muž pomoći će ti da sve ovo ružno ostane iza tebe, a najvažnije od svega tvoje curice Klara i Karla.
    Samo je pitanje dana kad će uživati u tvom naručju.
    Puno, puno poljubaca, pozdrava, zagrljaja hrabroj mami i njezinoj dječici.
    Neka vas Dragi Bog čuva i dalje

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Draga naša hrabra Garfy, divim ti se! Toliko patnje, brige i boli otpočetka..
    Samo vas je dragi Bog čuvao!
    Eto, još malo pa će i njih dvije doma, da svi četvero uživate u krugu obitelji.

marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

draga garfy,
    zbilja strašno iskustvo, glavno da si izvukla živu glavu!

sad se koncentriraj na svoje male pahulje jer, brzo će one van i imat ćeš pune ruke posla i vremena uživati i maziti svoje djevojčice, a ovo će ti se čini kao neki ružan san. čim dođu doma vijdet ćeš, jedan trenutak će ti biti ljepši od drugoga i zasjenit će sve ovo ružno što si doživjela.

i ja sam morala čekati da primim, pomazim, poljubim moje cure ...a sad evo već su 2 godine iza nas!

njumi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

hvala bogu da ste dobro

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

čitam i plačem!

želim vam sve najbolje!

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Cestitke mami i tati na prekrasnim princezama

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Garfy jako mi je žao šo si prošla kroz sve ovo.
    Hvala dragom Bogu da je sve dobro završilo i da ste curke i ti žive.

Sada samo polako. Kao što Marči kaže svaki sljedeći dan je novi dan i ti ćeš sve više i više uživati.

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

garfy...znala sam da su se desili neki problemi ali nisam imala pojma da je bilo ovako dramatično

hvala bogu da je sve završilo dobro za tebe i tvoje djevojčice

prošla si grozne stvari, nije neobično da je tvoj organizam reagirao tako, mene je mučila lagana depresija nakon 1. poroda a proišao je gotovo savršeno
    a za mlijeko ne brini, tvojim curama neće ništa nedostajati uz ovakvu mamu

kad sve dođe na mjesto pridruži nam se na jesenskim bebama...

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Garfy drago mi je da je sada svelose iza tebe. stvarno je bilo grozno, ali sada imas svoje curice :D PUSE!!

paola avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Čestitam hrabroj mami!

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ana-blizanci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

garfy

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Garfy

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

draga garfy

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Garfy, saljem ti jedan veliki virtualni zagrljaj Zelim vam svu srecu svijeta

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

čestitam i sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Draga Garfy
    Tebi i tvojim preslatkim curicama svu srecu zelim, da ova prica ima jedna divan nastavak u zajednickom zivotu bez daljnjeg odvajanja.
    Vjerujem, kad bebice dodu kuci i tvoja psiha se oporavi, da ces i fizicki biti puno bolje.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Garfy

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Draga Garfy, drzi se i dalje i ne daj se... Lijecnici su ovaj put pogrijesili - definitivno je bila rijec o H.E.L.L.P. sindromu. Znam iz vlastitog iskustva. I ja sam prosla kalvariju s time prosle godine, a moj mi je lijecnik rekao da me boli zuc i da ne jedem toliko - ionako sam dobila previse kila.
    Molim te, nemoj se deprimirati, kad dobijes svoju djecicu doma, probaj ih dojiti, ako nece ici - opet nikome nista, narast ce i od adaptiranog mlijeka. Njima je samo beskrajno potrebna njihova mamica i bezuvjetna ljubav i paznja. Ne daj se zbog njih! Vidjet ces da ce sve biti u redu, sad samo misli na to da moras ozdraviti zbog svoje djecice i da ce ti ona uskoro doci kuci.
    A onda pocinje prava uzivancija, a i poneki problemcic....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

garfy

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Žao mi je što ste ti i tvoje bebice morale sve to proći! Želim vam brzi oporavak i da uskoro uživate doma svi četvero!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj jerry prvotno napisa
    Draga Garfy, drzi se i dalje i ne daj se... Lijecnici su ovaj put pogrijesili - definitivno je bila rijec o H.E.L.L.P. sindromu. Znam iz vlastitog iskustva. I ja sam prosla kalvariju s time prosle godine, a moj mi je lijecnik rekao da me boli zuc i da ne jedem toliko - ionako sam dobila previse kila.
    Molim te, nemoj se deprimirati, kad dobijes svoju djecicu doma, probaj ih dojiti, ako nece ici - opet nikome nista, narast ce i od adaptiranog mlijeka. Njima je samo beskrajno potrebna njihova mamica i bezuvjetna ljubav i paznja. Ne daj se zbog njih! Vidjet ces da ce sve biti u redu, sad samo misli na to da moras ozdraviti zbog svoje djecice i da ce ti ona uskoro doci kuci.
    A onda pocinje prava uzivancija, a i poneki problemcic....
    Vidim da točno znaš kako se osjećam. I ja sam čula svašta u bolnici, od toga da me boli žuć, do toga da me boli bubreg, pa se možda uklještio živac... svašta. Sad znam stvarno da nas je samo Boig čuvao jer to je trajalo danima i moglo je biti i gore.
    Jesi li ti bila na lijekovima za tlak nakon izlaska iz bolnice? I nakon koliko se on normalizirao?

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Za vas , i nek sve ružno zauvijek ostane IZA vas!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

O, Garfy, ni ja nisam shvaćala koliko je stanje dramatično. Hvala Bogu da je prošlo, neka ti da snage za dalje, neka se što prije oporaviš i neka ti cure dođu doma čim prije !

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Draga Garfy,
    Ja sam imala tu srecu da mi se tlak normalizirao oko 10ak dana po porodu. medutim, jako mi je stradala jetra i za to jos nisam sigurna da se skroz stabiliziralo.
    Ali, ne dam se ja. Bit ce to sve OK.

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Garfy tebi i curama

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

cestitam ti na hrabrosti.

hvala sto si podijelila svoju pricu...

ti si jaka majka kad si sve to prosla i tvoje curice su sretne sto imaju takvu mamu

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Garfy, čitam i plačem.

No, opet s druge strane čestitam ti na hrabrosti, na bebama i na strpljenju. I želim ti da ti tvoje srećice što prije dođu doma, a tebi da se što prije oporaviš, središ taj podivljali tlak i pripremiš se za svoje srećice. Cijeli život je pred vama i misli samo na to.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Strašna priča. Glavno da ste dobro.
    Poslala sam ti pp.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Garfy ,strasno sto ste sve prosle ti i bebice
    hvala Bogu da je sve dobro zavrsilo

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nadam se da ćete uskoro svi biti zajedno

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

čestitam tebi na hrabrim curama, a njima na hrabroj mamici

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Jako mi je žao što si sve to morala proživjeti. I također mi je jako žao što je kod nas dozvoljeno svakakvim doktorima da rade...
    Bitno je na kraju da ste vas tri dobro i čim se kod kuće zagrlite biti će sve bolje i bolje.
    Drži se draga

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne mogu da ne nastavim ovu priču. Naime jučer sam bila kod svog ginića na pregled i on u maternici vidi neke nehomogene odjeke, što može značiti da se radi o ugrušku krvi a može biti i komad posteljice. Dao mi je ergometrin da pijem 7 dana i ako se ne povuče morat ću na kiretažu.
    Betu sam odmah izvadila i ona je pala na 35 što je dobro, jer znači da to što je on vidio u svakom slučaju nije aktivno.
    Uopće ne znam šta bih mislila, zar je moguće da u svemu tome šta se dogodilo u toj bolnici postoji mogućnost i da su mi ostavili komad posteljice?????? Nadam se da nije jer onda stvarno više neću biti "pristojna".

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

curice su bombončići

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Garfy, zao mi je sto ti se sve to izdesavalo, bas me pogodila ova tvoja prica... ipak, dobro da se sve zavrsilo, zelim vam puno srece

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

žao mi je i nadam se da ćeš uskoro uživati u svojoj dječici.
    Jesi saznala koji liječnik te spasio ? Koliko kužim iz tvoje priče, bila je frka na tom carskom. Možda te je taj liječnik pokrpao na brzinu, i spašavao ti život, ne gledajući detaljno što je sa posteljicom.
    Budi pribrana i otiđi zatražiti otpusno pismo, vidi prvo što tamo piše.

Probaj na temlju nalaza i otpusnog pisma tražiti drugo mišljenje, Imao je American neku nogućnost plaćanja drugog mišljenje (retrogradno na temelju postojeće dokumentacije), pogledaj ovdje http://www.pbzcard.hr/press.aspx?id=...jave&view=user

sretno i drži se!

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Garfy prvotno napisa
    Ne mogu da ne nastavim ovu priču. Naime jučer sam bila kod svog ginića na pregled i on u maternici vidi neke nehomogene odjeke, što može značiti da se radi o ugrušku krvi a može biti i komad posteljice. Dao mi je ergometrin da pijem 7 dana i ako se ne povuče morat ću na kiretažu.
    Betu sam odmah izvadila i ona je pala na 35 što je dobro, jer znači da to što je on vidio u svakom slučaju nije aktivno.
    Uopće ne znam šta bih mislila, zar je moguće da u svemu tome šta se dogodilo u toj bolnici postoji mogućnost i da su mi ostavili komad posteljice?????? Nadam se da nije jer onda stvarno više neću biti "pristojna".
    Garfy, i ja sam imala "nešto" u maternici- beta i UZV, onaj koji pokazuje prohodnost krvnih žila, su pokazali da nije riječ o aktivnom tkivu (kao kod tebe). Dr. Hafner je rekao da je to najvjerovatnije ugrušak, i da će izaći s prvom menstruacijom. Nitko nije radio drame oko toga, tako da, kao prvo, odi na pregled u rodilište, ne svom giniću, i pričekaj s ergometrinima, čine mi se nepotrebnima...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    žao mi je i nadam se da ćeš uskoro uživati u svojoj dječici.
    Jesi saznala koji liječnik te spasio ? Koliko kužim iz tvoje priče, bila je frka na tom carskom. Možda te je taj liječnik pokrpao na brzinu, i spašavao ti život, ne gledajući detaljno što je sa posteljicom.
    Budi pribrana i otiđi zatražiti otpusno pismo, vidi prvo što tamo piše.

Probaj na temlju nalaza i otpusnog pisma tražiti drugo mišljenje, Imao je American neku nogućnost plaćanja drugog mišljenje (retrogradno na temelju postojeće dokumentacije), pogledaj ovdje http://www.pbzcard.hr/press.aspx?id=...jave&view=user

sretno i drži se!
    u otpusnom načrčkane činjenice o preeklamsiji. O samom porodu ništa, ne spominju se nikakve komplikacije prilikom buđenja nakon carskog...
    Piše samo da je porpd obavljen i rođena živa djeca...
    Moja dokumentacija debljine malo deblje enciklopedije sa svim podacima je ostala kod njih na odjelu.
    Porodio me doktor koji je bio tu noć dežuran i mislim da nije on ključna osoba koja je donijela odluku o porodu jer njega sam tada prvi put vidila, nije me do tada vodio. Ne znam šta je (ili tko je) taj dan bilo ključno da me se odluči poroditi. To bih voljela znati.
    Još sam preslaba i s previše problema da bih pokušala nešto saznati, čekam da se malo oporavim i vidim šta će još biti sada s "ovim" što je vidio moj ginić u maternici i da mi djeca izađu, onda ću malo stati i raspitati se jeli baš tako moralo biti.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •