Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 121

Tema: isfrustrirana učiteljica

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj puhovi obožavaju smokve prvotno napisa
    budući da su prosvjetari u manjim sredinama manje "probrani", ili, bolje reći, dospijevaju tamo često po principu negativne selekcije, strah me je i pomisliti kako je tek tamo!
    :shock:

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Janoccka prvotno napisa
    budući da su prosvjetari u manjim sredinama manje "probrani", ili, bolje reći, dospijevaju tamo često po principu negativne selekcije, strah me je i pomisliti kako je tek tamo!
    Tako da kolege koji su radili u Zagrebu ne bi više nazad ni u ludilu! ,i to mi apsolutno svi kažu.

a mogu i po svom iskustvu suditi,ja sam polagala stručni ispit u Izidora Kršnjavog koji je kakti elitna škola,i danima nisam sebi mogla doći od šoka.Kao prvo mi je kreda doletjela u glavu,toliko su bili drski i puni svakavih komentara kojima nije mjesto u školi,svog starog profesora(čovjeka pred penzijom)su doslovce ismijavali,a znanje im je bilo nikakvo.

Tak da ne treba generalizirati. :/

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

neznam po čemu si ti to zaključila, ali u mojoj maloj sredini se nikad nisu događale situacije kakve su vrlo česte u velikim sredinama (a često čitamo o tome u novinama), sa "probranim" učiteljima i profesorima. to stvarno nema veze s ničim.

istina je da ima svakakvih profesora i učitelja, koji su stvarno fulali zanimanje, ali ja sam uvjerena da je takvih puno manje od onih drugih.
    ne branim ni roditelje ni učitelje/profesore, ali sam sigurna da je danas teže bit učitelj nego prije (u moje vrijeme, a ja sam jako mlada ).
    svi bi htjeli djecu odlikaše, a kad to ne ide, onda su najčešće profesori krivi. čini mi se da danas postoje samo jedinice i petice.

malo sam fulala temu, al morala sam to reći, ne zamjerite!

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    joj nice.....

lijep nick,a tako ružno mišljenje.....

@noa u intenzivnim sam pregovorima ,mijenjam posao,odlazim iz prosvjete

ajd pogodi zašto?
    Maria, razumijem te, jer sam i ja učinila isto. Ali, malo mi je žao, jer si znala s tolikim oduševljenjem pričati o svom poslu i učenicima, a i oni o tebi. Nadam se da ostaješ u struci.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne, ne ostajem

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ne, ne ostajem
    Šteta, dobro razmisli o posljedicama napuštanja struke, nisi je lako stekla. No nadam se da ideš na bolje.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

To se ne može riječima opisati-moraš doći do nas da to vidiš!

Maria71 potpuno te razumijem i držim ti fige da uspiješ u svojim željama, iako mislim da će učenicima biti žao..

zabrinuti

Početno

POJAŠNJENJE......
    Nije mi palo na pamet niti u primislima pozivati na linč!Samo sam prijenela događaj koji se desio u mom gradu Vinkovcima prije nepunih mjesec dana.Osobno poznajem roditelje i znam kako im je bilo.Ispričavam se svim prosvjetnim djelatnicima ukoliko sam ih povrijedila upisom jer to mi nije bila namjera.Htjela sam pokazati kako nijsam usamljena u problemima i kako niti ja niti drugi roditelji jednostavno neznamo kako riješiti nastale probleme.Od prijava MINISTARSTVU nema ništa jer jednostavno kad se spomene dotična osnovna škola oni samo kažu:SVE ZNAMO NISTE PRVI RIJEŠIT ĆEMO...Sve mi se čini da se niti oni nemogu boriti protiv trulih jabuka u svojim redovima.No u svakom slučaju isprika SVIMA koje sam povredila upisom.
    Hvala puno na razumijevanju.
    Pozdrav svima!

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Piši prosvjetnoj inspekciji i svakako navedi propust, da te nije zvala kad ti je dijete ozlijeđeno.
    Kod prosvjetne inspekcije roditelji prolaze bolje nego učitelji.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Inspekcija obično doleti brzinom svjetlosti... Može na pp o kojoj se školi radi?

A ako priča i je istinita, jako me uznemiruje da nitko nije reagirao na činjenicu da čovjek koji se izgubi na 30ak minuta ima pištolj doma. Jer da majka nije zaključala vrata, možda bi pronašao učiteljicu, ali bi možda u cijelu priču uletjelo i tvoje ili neko drugo dijete.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Evo jedne učiteljice iz TE male sredine. Eto što ti je mala sredina, vrlo brzo sam saznala o kojoj se školi radi.
    Naime učiteljica mog sina je profesor hrvatskog,a ne učiteljica nižih razreda i mislim da u tome leži bit problema
    Ovo mi je zapalo u oči. Učitelja RN ima jaaakkkooooo puno na burzi, a u toj školi radi nestručna osoba kao učiteljica za koju se ne izdaje natječaj (to znam jer živim tako reči preko puta te škole pa bi se rado javila na natječaj). Pa eto ako želiš nešto napraviti, postavi pitanje zašto radi nestručna osoba na mjestu na kojem ima stručnog kadra. Al to nemoj pitat ravnatelja nego ministarstvo (oni inače reagiraju jako brzo)
    Da je otac stigao do škole možda neka druga dijeca ne bi imala probleme u školama lijepe naše....No da je stigao do škole neka dijeca ne bi imala niti roditelje.
    A možda bi 30 učenika bilo na psiho terapiji cijeli život? A možda dragi tata fula razred pa upadne krivoj učiteljici. Ili još bolje pravi razred, a djeca imaju engleski (ovo pišem jer ja predajem eng. nižim razredima).
    Sad se pitam,da li je majka trebala zaključati vrata?
    :shock: Ovo ne mogu komentirati.
    Ono što je ta učiteljica rekla je strašno al reakcija roditelja je puno, puno gora. I u mojoj školi je prošle godine djevojčica iz 1. razreda imala je tumor na mozgu. Više nije bila u školi nego što je. Svi smo je držali ko kapljicu vode na dlanu, a ona je isfrustrirana time što se svi (od roditelja na dalje) ponašaju prema njoj kao bebi, ponašala se dosta bahato. naravno, nitko ju nije ozbiljno shvatio obzirom što je dijete preživjelo. Hoću reći, uvijek se trebaju pogledati obje strane.
    Priča iz mog radnog početka: Radila sam kao učiteljica RN u 2. razredu. jedan dan s razredom sam bila na igralištu, a bila su i još 2 razreda. Sve divno i krasno, igramo se, zvoni, idemo kući. Navečer meni zvoni telefon, ravnateljica. Jedan tata sav uzbuđen, došao k njoj kući da je njegovo dijete nova učiteljica (ja) pozvala u razred i šamarala!!! :shock: Pošto dijete nije išlo u moj razred, tata nije znao kako se ja zovem. Napadao je ravnateljicu da mu kaže kako se zovem. Rekao je da će zvati inspekciju, policiju. Uglavnom, ravnateljica je rekla da se smiri da ćemo ujutro riješiti svi zajedno sve. Ujutro nakon razgovora s djetetom, otkrili smo da se potukao s nekim dečkima iz viših razreda. Uglavnom, hoću reći što bi bilo da je tata saznao moje ime? Jel bi došao s pištoljem do mene?! Svi koji me znaju, znaju da ne bi ni mrava zgazila. Obožavam ovaj posao i radim ga najbolje što mogu. Istina je da ima učitelja koji su fulali profesiju, al zar nema u svakoj profesiji izgubljenih, a ti učitelji se stalno u nekom lošem kontekstu vrte. I to me jako rastužuje.....

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mima

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo ja u selendri mogu ovo nazalost samo potvrditi. nazalost. iz prve ruke. nazalost.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

A jesi ti u selendri završila svojom voljom ili po principu negativne selekcije

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

A zato ja ni nemrem naći posao u Zagrebu, neg sam završila u selendari.....

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Bez obzira što se i kako dogodi, užasava potreba nekih da se odmah iskale na nekome. Što takvi ljudi rade svojoj djeci kad klinci nešto pogriješe? :/

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Bez obzira što se i kako dogodi, užasava potreba nekih da se odmah iskale na nekome. Što takvi ljudi rade svojoj djeci kad klinci nešto pogriješe?
    pa, oprosti, ali isto tako, pomalo iritira "solidarnost" prosvjetara, koji a priori brane kolegu ma što on učinio, kao da su prosvjetni radnici po definiciji nepogriješivi. ma, svjesna sam ja da im posao nije ni najmanje lak i da nisu oni osobno odgovorni za greške u sustavu školstva, koji nam mrcvari djecu! ali, braniti nekog tko se ponaša kao gore navedena učiteljica samo iz neke cehovske solidarnosti!?! bez stvarnog uvida, samo tako!?! ono, sigurno roditelji izmišljaju, kao i obično!?!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Bez obzira što se i kako dogodi, užasava potreba nekih da se odmah iskale na nekome. Što takvi ljudi rade svojoj djeci kad klinci nešto pogriješe?
    pa, oprosti, ali isto tako, pomalo iritira "solidarnost" prosvjetara, koji a priori brane kolegu ma što on učinio, kao da su prosvjetni radnici po definiciji nepogriješivi. ma, svjesna sam ja da im posao nije ni najmanje lak i da nisu oni osobno odgovorni za greške u sustavu školstva, koji nam mrcvari djecu! ali, braniti nekog tko se ponaša kao gore navedena učiteljica samo iz neke cehovske solidarnosti!?! bez stvarnog uvida, samo tako!?! ono, sigurno roditelji izmišljaju, kao i obično!?!
    oprosti puhovi ali ovo što pišeš je potpuno netočno!
    nitko od prosvjetara nije apriori uvijek na strani profesije,štoviše moći ćeš vidjeti savjete pokretačima topica da se obrate pedagoškoj službi/ravnatelju/ministarstvu/prosvjetnoj inspekciji!
    Svi smo svjesni da ima učitelja koji ne rade taj posao dobro,no zbog većine ljudi koji itekako savjesno i odgovorno rade taj posao i pošteno zarade svaku kunu te nevelike plaće mislim da nije u redu generaliziranje i osuđivanje profesije,što se itekako događa,i u redu je da se reagira!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Puhovi (...) ja nisam prosvjetar. Znam da postoje situacije koje se ne mogu riješiti sa smješkom na licu. Vjerujem i da postoje rijetke situacije kad se čovjek može opravdano i žustro posvaditi. Samo sam izrazila strah od mogućeg nekontroliranog ispada bijesa (obično očeva), nasilja, ozljeđivanja, prijetnji učiteljima i ostaloj djeci i slično.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

osobno, ne osuđujem profesiju, naprotiv, ali vrlo sam nezadovoljna sustavom školstva.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

[pa, oprosti, ali isto tako, pomalo iritira "solidarnost" prosvjetara, koji a priori brane kolegu ma što on učinio, kao da su prosvjetni radnici po definiciji nepogriješivi.
    Moja mama je prosvjetar i oduvijek ju je fascinirao nedostatak cehovske solidarnosti među kolegama, i to čak u istoj zbornici.
    Dakle, nije pravilo.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Umjesto fascinirao, htjedoh reći: čudio. Prebrzo tipkam

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ccccc, tako se podsmijavat nama seljacima.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    [pa, oprosti, ali isto tako, pomalo iritira "solidarnost" prosvjetara, koji a priori brane kolegu ma što on učinio, kao da su prosvjetni radnici po definiciji nepogriješivi.
    Moja mama je prosvjetar i oduvijek ju je fascinirao nedostatak cehovske solidarnosti među kolegama, i to čak u istoj zbornici.
    Dakle, nije pravilo.
    To bi rekla i moja sestra.

zabrinuti

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Nemojte tako o seoskim sredinama...Mišljenja sam da su i dijeca i roditelji u seoskim sredinama puno bolja i srdačnija s učiteljima i učiteljicama.Također mi se čini da su prosvjetari u selima mnogo stručniji i angažiraniji od nekih u gradovima.No to je moje osobno mišljenje,nemojte da se netko opet naljuti na mene.
    P.S.Čula sam i da po selendrama prosvjetarima nose djeca i domaće uradke u vidu šunke,kobasice itd.....

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj zabrinuti prvotno napisa
    Citiraj marta prvotno napisa
    Nemojte tako o seoskim sredinama...Mišljenja sam da su i dijeca i roditelji u seoskim sredinama puno bolja i srdačnija s učiteljima i učiteljicama.Također mi se čini da su prosvjetari u selima mnogo stručniji i angažiraniji od nekih u gradovima.No to je moje osobno mišljenje,nemojte da se netko opet naljuti na mene.
    P.S.Čula sam i da po selendrama prosvjetarima nose djeca i domaće uradke u vidu šunke,kobasice itd.....

mos' mislit....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Martini klinci bi vjerovatno usrecili ucitelje noseci zobene pahuljice, tofu ili karfiol.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

po meni to bas nema veze sa selom i gradom...
    istina je da ima jako malo skola sa puno dobrih profesora...

ipak ja znam za skolu na selu...a to je skola u Motovunu...tamo sam ja odrasla onda je u skoli bilo 140 ucenika (cijela skola) a sad ih ima jedva 80.

to je skola kojoj treba dati sve pohvale...
    istina je da je sistem primanja ucitelja na posao puno "njezniji" od gradskog..
    recimo tamo rade mama i kcer kao uciteljice, sin je kucni majstor...muz i zena kao profesori....

al je zato skola koja je
    odnos do roditelja je puno prisniji, ipak je sredina gdje se visemanje svi poznaju...
    profesori su puno strozi i zahtjevniji od ovih u zg...nekako tamo nema jos "ko je taj??? i sta ce on mom djetetu???"...pa su i djeca puno poslusnija...a profesori si ne dozvoljavaju svasta kao u gradu...
    svi se poznaju, roditelji i nastavnici se svakodnevno srecu u jedinoj trgovini i zato su svi moraju sacuvat lijepse lice....

a aktivnosti u skoli su daleko kvalitetnije...
    da samo vidite kako ta skola izgleda...preljepa je..sacuvana..puna radova i izlozba...djeca imaju plesnu grupu sa uciteljicom tjelesnog i pobjedjuju na europskim takmicenjima...likovne, dramske, tehnicke i sportske grupe su na zavidljivoj razini...jako puno djece tamo odlazi u muzicku skolu, a to se sve iskoristi u skolskim i izvanskolskim aktivnostima...

bila sam prosli viken doma (tamo mi stanuju roditelji)...i jedna od uciteljica nizih razreda mi je pokazivala albume sa slikama za svaku generaciju koju je pratila od 1-4. razreda...sa svim njihvom zajednickim slikama..poslikala je njihove izlozbice, dramska dostignuca, plesne nastupe, izlete u prirodi sa programom ucenja...jednostavno prekrasno...

eto to je skola na selu koju ja poznajem...i mogu je samo pohvaliti do zadnjeg daha i reci, da bi mozda trebalo profesore iz velikih gradova odvesti tamo da vide kako izgleda prakticni dio individualnog pristupa djeci...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

puhovi, a što ti radiš?

koja je tvoja struka ?

ne provociram ,samo pitam.......

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

berem smokve.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ovaj odnos prema dijetetu je stvarno grozan a dijete je u jako ozbiljnom stanju tako da mislim da bi stvarno trabala zatražiti pomoć dj. psihologa.Nažalost i ja sam poznavala jednu učiteljicu koja bi kod upisa u 1. razred birala djecu za svoj razred s obzirom na zanimanje roditelja .Sve djeca visoko obrazovanih ljudi i na položajima.Ali odzvonilo je i njoj i morala je u prijevremenu mirovinu.Nije da huškam ali ovoj su zaprijetili medijima konkretno jednim dnevnim listom.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i jel ti dobro ide ?

koliko ubereš po satu?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj realna prvotno napisa
    recimo tamo rade mama i kcer kao uciteljice, sin je kucni majstor...muz i zena kao profesori....
    Pa :?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

E da... još uvijek me JAKO zanima o kojoj se školi radi...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

E da... još uvijek me JAKO zanima o kojoj se školi radi...
    pise u mom posti...skola u Motovunu...prva i jedina...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Realna mislila sam na školu o kojoj piše zabrinuti. Sorry.. nije baš bilo jasno...
    I još mi uvijek nije jasno ono što sam tebe citirala...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nepotizam ili nedostatak ekvivalentnih stručnih kadrova?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nepotizam ili nedostatak ekvivalentnih stručnih kadrova?

Nepotizam pokriven pricom o nedostatku strucnog kadra.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

koji se vrlo teško može dokazati....... :/

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koji se vrlo teško može dokazati....... :/
    upravo tako.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I tko je onda nesposoban? MM ili ja?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

MM i ja radimo kao profesori u istoj školi.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I tko je onda nesposoban? MM ili ja?
    Pa onaj koje drugi dobio posao. Al ko sto rece mara, "skoro pa nedokazivo".

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja sam recimo ,iskreno, više sumnjala u roditelji-djeca relacije....

no, nema dokaza, stoga se ,iskreno, s tim više ne zamaram....samo mi raste tlak

mama mi radi u oš i i indirektno sam dobila preporuku da se ne javljam na natječaj jer je previše rodbinskih veza u zbornici

mame-kćeri
    itd itd

zapravo, niti ne bih htjela raditi s mamom :shock:

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Oprosti J. da me se ne shvati krivo ne zelim reci da ste se ti i muz nepotisticki zaposlili u istoj skoli, a moj zadnji post bas tako zvuci.

Meni je iskreno pun kufer nepotizma i vjerojatno ga zbog toga vidim i tamo gdje ga nema.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zapravo, niti ne bih htjela raditi s mamom :shock:

Kad sam pocela raditi, bilo je to u jednoj u socrealizmu zaostaloj firmi gdje su mi sve suradnice bile u godinama moje majke. Osjecala sam se ko da sam u tvornici klonova. Zastrasujuce iskustvo.

U skoli je bilo bolje, al su i podmetanja bila niza.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

podmetanja u školi ?

ma daj......... nema togaaaaaa

uopće

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ma zapravo mi je svejedno kako to zvuči jer JA znam kako on i ja radimo. I znam zašto i kako smo dobili posao. I jako bi me smetalo da nekoga smeta samo činjenica da smo on i ja supružnici. Zato sam reagirala.

zabrinuti

Početno

I tako smo se ispričale i napisale i dođe kraj školske godine i riješenje mojih problema.Mislila sam da poslije ovoliko pisanja i različitih mišljenja ne bi bilo u redu a da Vas ne izvjestim kako sam riješila svoj problem.
    Dakle,poslije niza mojih nastojanja da ispravim stvar i da iznađem riješenje bez dizanja buke dođe moje dijete iz škole uplakano,zbog jedne greške na ispitu dobije 4 uz opasku da je nemiran na satu.Ja onako ljuta kažem sinu dijete moje nisu ocijne mjerilo znanja i nemoj ti meni plakati.Na to će dijete MAMAAA imam samo jednu grešku i nisam bio zločest i di mi je TATAAAAAA!!!!KMEEEEEKMEEEEKMEEE..........
    I tako do 23.00h dok suprug nije došao kući s puta (Slavonija-Rijeka).No znajući supruga i njegovo reagiranje na dječije suze nastojim ja smiriti stvar i javim mužu što ga čeka kad dođe doma.Došao suprug saslušao sina i riješio IDE TAJA SUTRA U ŠKOLU!Dijete veselo a ja bože me sačuvaj bit će šou kad ode.Probudimo se naredni dan muž obuko vjenčano odjelo,stavio kravatu,očistio cipele,aktovku u ruke i pravac škola.Ja za njim vičem nemoj pravit budalu od sebe na što će on vidiš da sam gospodin.....I ode.......Ja nesmijem da zovem na mobitel....čekam....strijepim....Nakon dva sata eto supruga....Nasmijan raspoložen sretan......Mislim il je ubio il je s njom imao neke kontakte koji nisu primjereni glavi obitelji....(šala).I kaže on meni ovako citiram:"To je jedna krasna osoba,učena i s njom se da razgovarati,jako joj je drago što je otac došao u školu jer je red da se napokon vide.I eto stvarno nije znala da je on otac dijeteta i da se sjeća da je na njenoj kući izveo vrlo kvalitetno i odgovorno obrtničke radove kojim je i dan danas zadovoljna.I da nema nikakvih problema s dijetetom,da je krsno odgojeno i izuzetno veliko znanje pokazuje to isto dijete."Kraj citata!!!!!
    Ja PAF!!!!!Vode i šećeraaaaaaa!!!!!!
    Mislim ja laže me đubre muško nije ni išao,ali kako provjeriti?Što ću šuti vjeruj ili nevjeruj.Ode on radit a ja kao na iglama.I eto sina iz škole.MAMAAAA,MAMAAAA Vidi danas sve petice......Ja knjige u šake i nemogu vjerovati svojim očima,hrvatski zadaća (5) grešaka ko u priči, test iz prirode (5),dva zadatka apsolutno netočna i prekrižena uz napomenu da se izuzetno trudio.Matematika množenje (5),od 20 zadataka tipa 5X4=20 18 točnih.Novi kriteriji?Što se dogodilo?Kako sad to?I onda malj u glavu!Kaže dijete:"Mama učiteljica je rekla da je bio TATA u školi,da je izuzetno kulturan i obrazovan i da sad zna na koga sam ja......."O bože nisam ni znala za koga sam se udala....Strava i užas.No kao što rekoh došao kraj školske godine i već znam uspijeh svog dijeteta i stvarno sam se iznenadila ocijenama,i žao mi je što ovaj moj "kulturni" muž nije ranije otišao u školu.....No sad će i nadalje on ić na primanja,ja vala neću.
    Eto poajvio se "kulturni" naočiti visok 187,težak 82 kg i sad je sve u redu....Ako je tako neka je....Sve za dijete....Nek se i to završilo.
    P.S."Muž kaže da mu nepada na pamet ić opet u školu,oka nije skida s njega,i to ga jako nervira no šutio je radi dijeteta....e moj "kulturni"....."!!!

Svima želim prijatne lijetnje praznike!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •