Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 121 od 121

Tema: isfrustrirana učiteljica

Bucika

Početno

Ja sam dijete prebacila u drugu skolu,ne zbog problema s uciteljicom,vec zbog problema sa djecakom koji ga je redovno tukao/moj je sitnije gradje od njega,ali intelektualno odskace od cijelog razreda ,pa im to valjda i smeta/a uciteljica to nije primjecivala,sto je prosto nevjerovatno. Prebacila sam ga u Katolicki skolski centar,najjacu skolu u Sarajevu,i po znanju i po odgoju,vec smo bili kod ravnatelja i pedagoga,odusevljeni smo i sin i ja.

mamalada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

E, pa zabrinuti, dobro se ja nasmijala. Znači sve za dijete, pa taman se i muž morao "žrtvovati". Nismo li svi subjektivni kad su naša djeca u pitanju i skoro pa se čudimo što ih i učitelji ne vole kao mi. Ulovim sebe kako primijetim neku malu nepravdu koju je učinilo moje dijete drugomu, pa najradije ne bih reagirala, ali crvić u glavi proradi pa ga upozorim. A kad njemu opadne vlas sa glave, odmah vidim nepravdu. Srećom mehanizmi samokontrole još uvijek rade. Sjetim se samo da je svakom svoje dijete zaštićena vrsta

Pepe2 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mamalada svaka cast !!!

Sve je meni jasno iz rijeci zabrinutih, ali i djela - snimaju mobitelom razgovor s uciteljicom :? Nije li to zakonom zabranjeno?;
    Ubise se učeći s klincem, a za to sto su sami naučili dobili četvorku - strava, a mama gradivo sigurno zna za pet....
    O svim onim rijecima koje je mozebit' uputila učiteljica imam svoje mišljenje, a to je da su interpretirane iz dječijih usta i u drugoj atmosferi, a ne u identičnoj koja je u datom trenutku vladala u razredu...

Kako i sama radim u skoli i znam kakav se presing na nas vrši po pitanju da dobro pazimo sto ćemo djetetu i roditelju reći , znam da je zbilja suludo da si netko dozvoli takvu situaciju....
    Primjera radi - ocjena iz vladanja - nikad ne smijemo napisati ništa "ružno", ta rečenica mora biti uljepšana pa tako nemirna djeca koja ometaju nastavu i rad u odjelu budu "živahni", a to roditelju uopće i ne zvuči loše ... Nekada su nas učiteljice znale nazvati ljenjivcima, ali sad moramo za istu pojavu napisati "potrebno poticati radne navike"..ha, kako sad da to roditelj shvati - treba li ga kazniti ili mozda nagraditi?

Sad cu stati na loptu jer ne bi bilo kraja ovom postu....
    Ostaje nam samo molit se da do mirovine sacuvamo strpljenje i trijeznu glavu jer zbog preambicioznih roditelja , a k tome nerijetko i agresivnih ,SMISAO STUKE SE GUBI, a učitelji ( koji i sami imaju svoju djecu i obitelji) dolaze do spoznaje da je život vredniji od tamo neke ocjene koju u datom trenutku želi neka mama ili tata...[/u]

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ne vrijedi jadikovati ni s jedne ni s druge strane. Roditelji i učitelji rade na istom poslu - interesu djeteta, zato trebaju jedni drugima pomoći. Ja mislim da je velik problem često nedostatak komunikacijskih vještina pa se događa da jedna strana šumom, druga drumom. Interes djeteta debelo je uzdrman čim dođe do konflikta na relaciji roditelj-učitelj, bez obzira koja strana je u pravu. Onda je mislim bolje mijenjati školu ako se može.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ajmo kviz:

1.Koliko sati tjedno radi učitelj ?

2.Što sve ulazi u tu satnicu ?

3. Koje su obaveze učitelja na početku i tijekom šk. godine ?
    4. Koje su obaveze razrednika?

5. Koji su razrednički poslovi ?

Tko točno odgovori može mi jedan dan pomagati na poč- šk. godine

uvjet da i sam nije učitelj....

ivana2 u pravu si, da je bar većina roditelja kao ti

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Je li ti znaš opise poslova, radna vremena i količinu uloženog truda svakog roditelja svojeg djeteta?

Čini mi se nebitno, sve dok svi rade svoj posao...

I, znam odgovore na tvoja pitanja...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Za neke znam ,za neke ne....

ali većina roditeja MISLI da sve zna o mom poslu.... kužiš ? ili ne?

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kao što većina misli da psiholozi pitaju i pričaju gluposti ... apsolutno mi ne pada na pamet zamarati se time, vjerujem u svoju profesiju i profesionalnu stručnost i svakodnevno radim najbolje što znam i mogu. Zamisli kada bi se uvrijedila ili reagirala na svaki komentar o psiholozima na forumu, ili u životu općenito 8)

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a tek arhitekti, svatko bi napravio bolju kucu od njih

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Onda razumiješ situaciju do kosti....

A školama fale psiholozi, defektolozi ,logopedi.....
    da je sreće u svakoj školi bi bio po jedan

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mogu li ja koju o ekolozima?

uglavnom, besmisleno živciranje šteti samo nama...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ako ne tu ,daj na pp

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    mogu li ja koju o ekolozima?
    Ne...

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    a tek arhitekti, svatko bi napravio bolju kucu od njih
    8)

Pepe2 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

evo cini mi se da je ipak netko shvatio problem i drago mi je zbog toga...

zabrinuti

Početno

Vidim da se rasprava nanovo razbuktala.I naravno da je svako od nas u pravu...Stojim iza svojih riječi i nadalje tvrdim prosvjetnim djelatnicima svaka čast i ne bih se s njima nikad mjenjala.Mali dio učiteljskog kadra iz ko zna koijih razloga kvari sliku većine učitelja i prosvjetnih dijelatnika koji daju sve od sebe da našu dijecu izvedu na pravi put.Moram samo prokomentirati da nisam ambiciozna glede svog dijeteta i svjesna sam da kakve god bile ocijene nisu mjerilo budućnosti dijeteta.Svjedoci smo da nažalost škola se sve manje cijeni,tako da me za ocijene baš briga,no različiti kriteriji za ocijene me strašno ljute.Nadalje počela je škola,ura prvi dan za sada je dobro. :D Iskreno se nadam da će i nadalje biti tako.
    No mišljenja sam da su učitelji u vrijeme kad sam ja išla u školu bili nekako puno bolji,možda griješim......
    Sjećam se da sam išla sama ponekad po šibu ,možda bi trebalo malko i sada uvesti istu aktivnost,i za učenike i za roditelje a ponekad i za učitelje...(šala)!

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

evio citam i ne vjerujem svojim ocima.... znam da je ovo stara svrsena prica, al fakat moram reagirati.
    normalno da postoje 2 strane svake medalje. kao sto je netko vec rekao i medju uciteljima ima svakakvih ljudi.
    ovdje me je zaprepastilo kukanje majke koja u pocetku nije pripadala odabranoj roditeljskoj eliti (sramo ta je da takvo sto uopce postoji) a kad je, zaslugama zgodnog muza gradjevinca, i sama uletila u tu eliticu, odmah je sve super i nema vise problema, uca je genijalna....
    to sto sigurno ima jos djece koju ta zena tlaci, to nema veze, njen problem je rjesen jer muz poznaje uciteljicu. uzas.

ljute me strasno dvije stvari: sto svi roditelji misle da znaju uciteljski posao i nadju se kompetentnima komentirati, iako je to profesija koja zahtjeva dugotrajno obrazovanje i sto svi ucitelji misle da je njihov posao najtezi posao na svijetu. e pa nije. a ni roditelji ne znaju sta to znaci biti ucitelj i ne bi se trebali mijesati na nacin na koji se mijesaju.

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa
    ... sto svi ucitelji misle da je njihov posao najtezi posao na svijetu.
    Ne. Ja mislim da je to najljepši posao na svijetu, a oni učitelji koji to ne misle profulali su zanimanje.
    Citirat ću I. Filipovića, velikog reformatora školstva koji je prije skoro 200 godina izrekao jednu predivnu rečenicu:
    "I da se sto puta rodim, sto puta bio bih učitelj."

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj LIMA prvotno napisa
    Citiraj Pinky prvotno napisa
    ... sto svi ucitelji misle da je njihov posao najtezi posao na svijetu.
    Ne. Ja mislim da je to najljepši posao na svijetu, a oni učitelji koji to ne misle profulali su zanimanje.
    Citirat ću I. Filipovića, velikog reformatora školstva koji je prije skoro 200 godina izrekao jednu predivnu rečenicu:
    "I da se sto puta rodim, sto puta bio bih učitelj."
    kuzim ja tebe. otkad znam za sebe igrala sam se da sam uciteljica i to i jesam sad kad sam odrasla. ali priznaj da uciteljice koje nikad nisu radile van skole tako razmisljaju. nije valjda da ih samo ja susrecem. pocevsi od moje majke, stare uce koja je samo u skoli radila, pa do puno mladjih kolegica. stara je obozavala svaki sekund proveden u razredu, nije fulala zanimanje, al je mislila da je najteze na svitu.

ne mislim da su ucitelji koji to misle profulali zanimanje, mislim samo da ne mogu biti objektivni jer nikada nisu radili od 9. do 5 u prvatnika. vjeruj mi.

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ma kužim i ja tebe
    Dugo sam se borila s onim da ljudima oko sebe koji ne rade u školi stalno dokazujem kako to baš i nije tako jednostavno kao što se čini i da i ja radim "pravi posao". Vjerujem da prvenstveno baš zbog toga što nas i naše radno vrijeme ljudi gledaju s omalovažavanjem i onim "lako je vama, što se bunite" učitelji vole isticati i možda i (pre)naglašavati svoj rad.
    Razumijem da nije isto raditi od 9 do 5 ali svatko si bira zanimanje po volji, znam ljude koji baš vole kancelarijski posao i uživaju u njemu, dok si ja ne mogu zamisliti da radim tako nešto.
    Razlika je samo u tome koliko voliš posao koji radiš. Lani nam je jedan tip radio rekonstrukciju centralnog grijanja. Kako taj čovjek priča o svom poslu, s takvim oduševljenjem da ga je milina slušati. Najgore su mi kolegice koje rade malo a kukaju puno (to je najčešće u kombinaciji jedno s drugim).
    Što da kažem, ja sam na čuvanju trudnoće, muž mi je isto učitelj i ja evo u slobodno vrijeme (samoinicijativno) njemu pišem mjesečne planove. Netko bi rekao: stvarno ludača ali ja jednostavno volim školu i to je to.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •