Citiraj Nice prvotno napisa
Učitelji i profesori mogu naparaviti ili veeeliku korist ili jednako veeliku štetu jednom mladom životu.
upravo kao- i roditelji.

A k tome stavi se u kožu roditelja čije je dijete povrijeđeno i omalovažavano (ne mislim ovdje na ovaj konkretan slučaj ) i onda mi kaži da ne bi koristila sve moguće opcije da ga obraniš
Evo pokušavam se staviti - poduzela bih sve što mi je na raspolaganju: razgovarala bih s učiteljicom, ravnateljem, stručnom službom škole kolikogod puta je potrebno; potražila bih pomoć u nekom vanjskom savjetovalištu; razmotrila bih mogućnost promjene razreda ili čak škole (ako drugačije ne ide), obratila bih se prosvjetnoj inspekciji (MZOS) ili tijelu lokalne uprave zaduženom za obrazovanje, ako je potrebno i Uredu Pravobraniteljice... no NIKAKO NE BIH GENERALIZIRALA, POZIVALA NA LINČ I JAVNU OSUDU cijele jedne profesije.
Ne bih to radila u prvom redu zbog svog djeteta - to bi bio ružna i omalovažavajuća predrasuda o osobama koje u njegovom životu imaju važnu ulogu i koji zbog posla koji obavljaju - ipak u većini slučajeva korektno - zaslužuju poštovanje.