Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Uplasila se

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Uplasila se

Imam utisak da se moja beba 5.5 meseci uplasila dok je sisala i htela da zaspi (to sam tek sada shvatila) jer je mleko krenulo naglo i pocela je da se davi. Unazad par nedelja imamo problema. Ja nisam shvatila sta je razlog. Kada je stavim da doji ona vristi, kasnije se to svelo samo na odmahivanje glavom, jedino u polusnu uspem da je podojim. Citala sam mnogo o tome na rodi (naravno) i posmatrala sta se desava. I evo jutros sam shvatila, jer se ona sada trudi da ne zaspi a i kad zaspi odjednom kao da se seti i odmahne uplaseno glavu od sike. Secam se da se bila vise puta zagrcnula ali nisam pridavala paznju (nisam ni znala da postoji prejak LD) Lose sam se osecala kada me odbije, kao da sam losa majka Da li vam se ovo desavalo? Imate li predlog kako da to resimo. Zao mi je mog Misa da mi se tako uplasi od svoje tesiteljice. Ko ce onda da je tesi. Verovatno je to bilo strasno za nju Sada sam probala kada sam osetila da mleko nadolazi da ga strcnem napolje, i stvarno takav mlaz u svim pravcima da je to strasno! Da li cesce dojenje, redje dojenje moze da popravi situaciju. Ima li neki link o tome sta da radimo? Mali majkin mis se uplasio i to u snu, i od one od koje je najmanje ocekivao! O kako mi zao! Help!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

je si li probala dojiti tako da je beba na tebi ? - smanjuje utjecaj gravitacije na LD

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Dragana_1 znam da to sto se beba necka cice moze biti frustrirajuce
    probaj dojiti ovako kako ti je MGrubi rekla tako da ti lezis a beba je na tebi ili da si u polulezecem polozaju ako ti je tako lakse a beba je na tebi.
    ovaj trik sa pustanjem prvog mlaza sa strane je takodjer jako dobar. cim osjetis da krece let down pusta da najjaci dio iscuri u gazu pa onda daj bebi.
    nemoj nikako dojiti rijedje jer to nece rijesiti problem prejakog let downa a moze narusiti proizvodnju mlijeka. najbolje je dojiti na zahtjev kao sto pretpostavljam i radis

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

i jos jedna vazna stvar, podoj zpocni cim primjetis prve znakove gladi. ako je beba jako gladna halapljivo sisa i na taj nacin uzima previse zraka pa lakse dogodi da se zagrca i da se trbuscic napuni zrakom.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ona nece da doji. Odbija, okrene glavu. Probali smo u zamracenoj sobi, golisave, stomak na stomak, nema sanse! Malopre se probudila i onako zabunjenu sam je stavila da siki i sikila je malo i onda se odvojila i nece i nece! Jako mi je tesko, grudi su mi pune a da ne pominjem kako me njeno odbijanje pogadja psihicki. Inace je jako radoznala, vrti se, vezba da puzi, jede kasice (njen pedijatar preporucio) ! Obozava da jede! Pravi se vazna kad sedne u stolicu. Kad vezba da puzi podigne se na kolena a tako je majusna tek 5.5 meseci. Samo sto nije pocela da puzi. Kilaza i visina uvek bili ok. Nocu spava u komadu 7h. Vesela je , smeje se igra se, al sika nikako.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

mislim da bebica štrajka dojenje...
    nemam iskustva i mislim da će ti se javit netko tko ima, a do tad evo malo
    ~~~~~~~~~~~ da sve bude ok na kraju i ne odustaj

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zovi sluzbu za laktaciju i dogovori konzultacije

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Draga Dragana,

žao mi je da kroz to prolazite, ali po ovome što opisuješ čini mi se da je riječ o štrajku dojenja. Iako vrlo neugodno i za majku i za bebu, nije to ništa zabrinjavajuće i uz puno strpljenja uskoro ćete riješiti problem.

Vidim da ste započeli sa dohranom, to često zna biti uzrokom štrajka. Također i ostali znakovi koje opisuješ - beba se preplašila kad se zagrcnula, radoznalost, otkrivanje svijeta, puzanje - sve su to neke novosti u bebinom životu zbog kojih može biti uznemirena.

Da li je možda beba bila prehlađena u posljednje vrijeme?
    Da li joj rastu zubići?
    Koristite li dudicu i bocu na dudu?
    Ima li kakvih promjena u bebinim ustima (bijele naslage) i na tvojim bradavicama (crvenilo, ljuskanje, svrab, bol)?
    Da li si dobila menstruaciju?

Molim te da odgovoriš na ova pitanja pa da pokušamo riješiti problem.

Što se tiče prepunjenih dojki, obavezno se izdajaj dok traje ovo odbijanje dojenja, tek toliko da ti popusti napetost. Izdojeno mlijeko možeš dati bebi da popapa ali obavezno na čašu ili na žlicu.
    Izbacite dude iz uporabe tako da navedeš bebu da svoju potrebu za sisanjem (a beba svakako ima tu potrebu) zadovoljava isključivo na dojci - tako ćeš postići da se prije vrati dojenju.

Obavezno se opusti i koliko god to izgledalo teško nemoj se opterećivati time što beba odbija dojku - stanje je privremeno i reakcija je na neki vanjski podražaj. Tvoja beba je itekako nezadovoljna što ne doji i treba te da joj pomogneš savladati problem. Stoga nemoj da te pogađa psihički jer za to nema razloga. Trebaš ostati vedra, dojku nuditi često, ali nikako ne na silu, beba ne smije dojenje doživjeti kao neki stres.
    Pokušaj dojiti u opuštajućoj atmosferi, zamračenoj prostoriji bez vanjskih podražaja. Možeš pokušati npr u kadi. Puno mazi i nosi bebu.

odgovori mi na pitanja pa ćemo vidjeti šta dalje!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

eh, izgleda da je sve to zajedno. Moguce je da joj pocinju zubici jer sve glodje i prstima "masira desni" evo nocas je sikila 2 puta bez ikakvih problema, sve uziva i cokce :D :D ! Jutros - nema sanse ali zato kasica od banane njam-njam. Kasnije opet evo je hoce bez imalo negodovanja :D :D , posle opet nece ni da cuje, place ! Dudu smo jedno vreme koristili :/ ali sada unazad nekih par nedelja ne uopste i ne bih nikome preporucila jer je to medvedja usluga i detetu i roditeljima. Nocu smo morali da joj dodajemo budila se svaki cas kad joj ispadne, nazulji se na nju, uzas! A ja sam uvela dudu jer sam sama sa njom i sve poslove (nabavka, posta, banka, soping) obavljamo zajedno, pa kad pocne u sred trznog centra da razveseljava narod svojim arijama mene je oblivao hladan znoj pa bez kuci i nista ne uradim, zato sam probala dudu ( vidi kako se pravdam ) Dobila sam "nesto" sto moze da bude menga a i ne mora, da ne opisujem.... :/ :/ :/ i kad razmislim stvarno je to pocelo negde u isto vreme mada ne mogu da tvrdim. Jos jedan fazon: NIKADA nismo dojile lezeci. Ja nisam mogla nikako da se namestim ( imam male grudi ) i nije mi nikad to uspelo. Uvek u fotelji u dnevnoj sobi gde imamo venecijanere koje nikako ne mogu da pretvorim u totalni mrak . Moguce da joj sve ostalo privlaci paznju. Interesantno mi je da nekad hoce nekad nece! Citala sam da beba treba da popije 500ml dnevno mleka. Kako sad to da znam? Njena usta su OK ali mojim grudima se nesto desava, ti si pitala za bradavice, i one su ok ali koza na grudima se guli :/ , mislila sam da je to od stalnog sirenja i skupljanja koze , mozda imam neku koznu bolest pa je to odbija? Izgleda cu morati kod ginekologa na detaljan pregled :? :? Jer mi izgleda sve zivo fali! Kod nje su se svi ovi uzroci sto si nabrojala izgleda poklopili, pile moje malo! E da i MM mi kupio novi parfem kao za inat. Kako sad da znam sta od svega toga smeta mom plavom cuperku? A sto jede, obozava da jede kasise! Meni je dr. rekla da treba da pocne sa dohranom pre 6 meseci jer kao sad je zainteresovana za to i ako preskoci tu fazu onda ce biti teze :? :? Htece samo mleko! Pa sad ajde budi pametan kad 100 pedijatara imaju 100 razlicitih misljenja. Znam da ovde na forumu zauzimate stav NE pre 6 meseci ali eto, neznas koga da slusas, a dete ti je u pitanju. Ja sam kao mala mnogo brljavila sa jelom! Moji su imali velikih problema da me nateraju da jedem! Pa sam se zbog toga malo i plasila kako ce to sve ici. I sada sam presrecna i ponosna sto tako papa. Elem, i sto se tice dohrane ima 100 razlicitih razmisljanja. Mozda joj ja nudim dojku precesto ( isto kao pre dohrane, kako sam navikla) pa joj je to mnogo pa zato nece? A meni mleko samo nadolazi i cini me nervoznom! Valjda ce da se reducira prema sada novonastalim potrebama. Kako to da ocenim da li je popila 500ml? Ona deluje zadovoljno. Hvala na podrsci, divne ste zaista! Ali eto ima toliko mogucih razloga za strajk. Mada nije totalni strajk nego samo ponekad A kad me odbije osecam se kao mladic koji je zaprosio devojku a ona ga odbila

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citala sam da beba treba da popije 500ml dnevno mleka. Kako sad to da znam?
    nemoj se opterećivati time, besmisleno je. Koliko onda sada podoja dnevno imate?

meni se čini da ipak ide na bolje, kažeš da si ju noćas dva puta uspješno dojila ,a po danu nekad ide nekad ne.
    Kako sad da znam sta od svega toga smeta mom plavom cuperku?
    bez obzira na uzrok drži se onih savjeta da dojiš bebu u tihom, mirnom, mračnom ambijentu, da ju puno maziš i nosiš, da pokušavaš dojiti u raznim položajima i da nudiš dojku često,a li bez forsiranja.

Mislim da se tu sada radi između ostalog i o uspostavljanju novog ritma, budući da ste uveli dohranu i da ti beba već na veliko papa kašice, sada će malo prorijediti podoje. Ti samo prati bebin ritam i doji na zahtjev i sve će se regulirati.

Mi preporučamo uvođenje dohrane tek nakon navršenih 6 mjeseci (kao uostalom i WHO) zbog toga što bebin probavni sustav prije nije još dovoljno razvijen i podložniji je alergičnim reakcijama i infekcijama. Mlijeko oblaže crijeva zaštitnim slojem štiteći ih na taj način. Preporučam ti da ideš jaaako polako s uvođenjem raznovrsnih namirnica, da ostaviš po nekoliko dana "fore" kako bi mogla povezati eventualnu reakciju sa određenom namirnicom. I doji bebu kako bi joj pružila najbolju moguću zaštitu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •