nemoj se opterećivati time, besmisleno je. Koliko onda sada podoja dnevno imate?Citala sam da beba treba da popije 500ml dnevno mleka. Kako sad to da znam?
meni se čini da ipak ide na bolje, kažeš da si ju noćas dva puta uspješno dojila ,a po danu nekad ide nekad ne.
bez obzira na uzrok drži se onih savjeta da dojiš bebu u tihom, mirnom, mračnom ambijentu, da ju puno maziš i nosiš, da pokušavaš dojiti u raznim položajima i da nudiš dojku često,a li bez forsiranja.Kako sad da znam sta od svega toga smeta mom plavom cuperku?
Mislim da se tu sada radi između ostalog i o uspostavljanju novog ritma, budući da ste uveli dohranu i da ti beba već na veliko papa kašice, sada će malo prorijediti podoje. Ti samo prati bebin ritam i doji na zahtjev i sve će se regulirati.
Mi preporučamo uvođenje dohrane tek nakon navršenih 6 mjeseci (kao uostalom i WHO) zbog toga što bebin probavni sustav prije nije još dovoljno razvijen i podložniji je alergičnim reakcijama i infekcijama. Mlijeko oblaže crijeva zaštitnim slojem štiteći ih na taj način. Preporučam ti da ideš jaaako polako s uvođenjem raznovrsnih namirnica, da ostaviš po nekoliko dana "fore" kako bi mogla povezati eventualnu reakciju sa određenom namirnicom. I doji bebu kako bi joj pružila najbolju moguću zaštitu

Odgovori s citatom