ispričavam se svima kojima je pun kufer pisati o laparoskopijama. oke, do sada sam saznala kako se radi, šta se radi itd. sad me zanima- gdje je pametno otići? inače imam endometriozu, 3 cm na desnom jajniku, i to već dobrih desetak godina (da, imala sam vrlo sposobne doktore), što bi reklo od negdje 11 godina, a tek se moj treći ginekolog sjetio reagirati. prvi mi je rekao- ma nije ti to niš, to puno žena ima, to će ti samo nestat. drugi me izmasakrirao na stolu, pa tražio pare za ultrazvuk. sad se ovaj treći vratio sa specijalizacije, kad je vidio nalaze, počeo vikat i sl i prvi je bio koji mi je rekao dijagnozu i poslao me na pretrage. nakon ultrazvuka, s obzirom da već dugo imam cistu i da se ne smanjuje niti nakon 2 g yasmina, doktor rekao da moram na laparo jer mi je taj jajnik najvjerojatnije preminuo. isti savjet i od drugog doktora. e, sad, s obzirom da imam pune ruke posla s faksom, nema šanse da išta obavim prije 7.mj. pa me zanima- kolike su šanse da svi dobri doktori tad ne budu na godišnjem?
pošto mi baš nije najbolja solucija da ostanem trudna sad (kratka veza i faks), šta mislite, koliko vremena imam za manevriranje? još ću se posavjetovat i s doktorom oko toga, ali mi je nekako draže kad čujem iskustva žena koje su slično prošle.
a sama pomisao da možda neću moći imati djecu mi je gora od bilo kojeg horor filma.
pa, koga mi od doktora savjetujete, koju bolnicu? koliko će me dugo držati tamo?
samo se nadam da se nije proširila, i da imam vremena prije trudnoće- da bar još malo sazrijem![]()
hvala unaprijed, i držim fige svima vama koje se trudite![]()