-
znaci ako ides na laparo dijag. za pregled jajovoda i ostalog....svejedno ostajes 5 dana u bol. dan prije dođes i poslije oper. jos 2 dan jel tako? kad se probudis boli li?
i jel mozes normalno na wc ili imas onaj kateter? ......ko zna mozda budem morala na laparo pa me sve zanima.....
-
Moraš uzeti u obzir da ja pišem iz Sarajeva, ali mislim da je to različito od bolnice do bolnice, bez obzira na državu.
A za dg. laparo ( ležala 3 dana) ,legla u bolnicu u
- utorak, ručak supa, dalje samo sok i voda, uveče klistir ( ja se pribojavala, ali nije strašno) i depilacija, ako nisi kod kuće odradila totalku.
- srijeda ujutro kateter ( to mi je gori dio ), a zatim zahvat, poslije zahvata par sati kada anestezija popusti sestre te podstaknu i pomognu ti da ustaneš i teorijski čim se možeš kretati i otići do toaleta mogu ti izvaditi kateter.
Vezano za kateter njima je bitno da vide da ti ( odmah nakon op. rade bubrezi tj. da npr. 2 boce infuzije koje si primila si i izmokrila, što znači da bubrezi rade i mokraćni mjehur i kanali su ok. ( jer sve je to ublizu unutra).
- četvrtak poslije vizite daju dozvolu za popiti čaj i vjerovatno supu za ručak. Preporučuju laganu šetnju hodnikom, žvake za žvakanje, jer podstiču crijeva na rad, a uspostava probave im je jako bitna, nekad znaju stetoskopom poslušati stomak tj. crijeva jel krče.
- petak kući, pa 2 sedmice bolovanja, brzo sam počela kuhati, ostalo baš i ne i pazila da ne dižem teško.
-
Pitala si za bol, mene nije bolilo, izuzev kada kihnem ili se jako nasmijem, i krevet nisam držala spušten do kraja, nego onako u poluležećem položaju, jer je jednostavnije ustati.
-
u petrovoj kod laparoskopije (operativne) nitko nema kateter, barem koliko sam ja vidjela. nisam imala ja, niti žena koja je pored mene ležala. ali ove koje su bile na laparotomiji jesu (one su imale i puno veći rez na trbuhu, kompliciraniji je zahvat, no).
tamo: 1. dan dođeš (klistiraju te - jbg.), 2. dan te operiraju (lijepo te zdrogiraju i zaspiš i ne znaš što ti rade, a kad se probudiš - sretan si jer je gotovo), 3. dan ideš kući.
ovo 5 dana bolnice je pro forma (vjerojatno nije tako u svim bolnicama, ja znam samo tu gdje sam bila), tj. oni te zaista vode kao da si 5 dana tamo, ti se prijaviš, ali dođeš dva dana kasnije.
nije ugodno, ali nije ni pregrozno. izbrišeš iz pamćenja ubrzo.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma