Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: na papiru...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno na papiru...

pročitala obiteljski zakon, a ipak...

početkom srpnja trebam roditi, pa pomalo rješavam administrativne probleme, a jedan od njih je i sljedeće:

razišla sam se s dečkom prije nekoliko mjeseci nakon čega je odlučio da neće biti vikend-tata i da prekida sve kontakte
    e sada, iako sam u redu s tim i nije mi stalo do priznanja i alimentacije, ne želim da u rodnom listu na mjestu imena oca ne piše ništa

zanima me što se događa nakon što centar ocu pošalje upit za priznavanje, a on se ne odazove - što je s papirima, s rodovnicom?

možda je čudno što inzistiram na upisivanju bez konkretnih pravnih i financijskih posljedica, ali to vidim kao uvod u način komuniciranja sa djetetom, jednom kad pita...

dobro, ako je tko bio u sličnoj situaciji neka podijeli to, bit ću zahvalna
    već sam pomalo umorna od isčitavanja zakona i propisa

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nakon toga - tužiš tatu. ne samo za papire, nego i za alimentaciju. jer alimentacija nije za TEBE nego i za dijete. i ja išla na "osjećaje" - pa sam ustanovila da od toga ništa :? .

po sudskoj odluci upisuje se ime oca u rodni list. sad su malo "humaniji" pa ne pišu da je to po sudskoj odluci. (nekad su i to upisivali ).

nisam doživjela (u svojoj okolini) da takav "tata" pita za dijete kasnije. i sama sam probala uspostaviti nekakav dobar odnos - ali nije bilo šansi. zato - pamet u glavu.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    nego i za dijete.
    ispravak: nego ZA dijete

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

nakon toga - tužiš tatu. ne samo za papire, nego i za alimentaciju. jer alimentacija nije za TEBE nego i za dijete. i ja išla na "osjećaje" - pa sam ustanovila da od toga ništa :? .

po sudskoj odluci upisuje se ime oca u rodni list. sad su malo "humaniji" pa ne pišu da je to po sudskoj odluci. (nekad su i to upisivali ).

nisam doživjela (u svojoj okolini) da takav "tata" pita za dijete kasnije. i sama sam probala uspostaviti nekakav dobar odnos - ali nije bilo šansi. zato - pamet u glavu.
    slazem se sa navodima koji su ovdje napisani ali evo mog slucaja,
    Nama je rubrika ime oca ostala prazna, i bas sam jucer bila u centru za socijalnu skrb ponovo izjavila da ne zelim izjaviti tko je otac , na sta sam upoznata sa situacijom oko dokazivanja i pravnih postupaka koji se mogu provesti!Te na kraju potpisala izjavu!
    A sta se tice Tate koji nije naveden u rodnom listu Isti se u zadnje vrijeme prilicno zanima za sina. vidjeli smo se nekoliko puta i dosta cesto zove pa mislim da cemo taj dio price rijesit na miran i civiliziran nacin bez sudova i zakona!

O temi smo dosta raspravljali prije nesto vise od dva mjeseca kad sam ja bila pred porod pa ako te zanima pogledaj pod priznavanje ocinstva tu na ovom PDF-u

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hvala na odgovorima
    čitala sam taj pdf, samo mi je trebalo nešto konkretnije

vendela, čini se da je tata od tvog malenog koliko-toliko ok osoba, a ja još moram razmisliti treba li mi da nekog kao što je moj bivši uvlačim natrag u svoj/naš život

naravno da alimentacija ne bi bila višak novca, ali možda je to ipak previsoka cijena za narušavanje mira

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

teško uspostavljenog mira

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj marta07 prvotno napisa
    teško uspostavljenog mira
    i ja sam tako mislila. a onda sam shvatila da je to zapravo - samo privid mira.

angie

Početno

bila sam u istoj situaciji...mislim i jos sam

izjavila sam tko je tata u maticnom uredu, poslano je centru, on se nije odazvao, a nitko me nije ni kontaktirao iz centra... ne kuzim sto ti ljudi upoce tamo rade, kao uvijek imaju posal a nista se ne rjesava...

sad se mislim sto napraviti, da li ici na sud, a to je uvlacenje nemira u zivot...po meni

mislim da ce njega zivot dobrano opaliti po glavi zbog nebrige i neodgovornosti

mi idemo dalje za pozitivnim stvarima :D

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni su u centru rekli da oni podižu tužbu na tvoj zahtjev. ili ti ideš privatno.

što je "pozitivno"????

ne zavaravaj se da će ga život opaliti po glavi. naći će on dobar aspirin, a tvoje dijete će ti jednog dana reći da mu je nešto bilo uskraćeno. ne zato što tata nije plaćao, nego zato što ti to nisi tražila od njega.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ne zavaravaj se da će ga život opaliti po glavi. naći će on dobar aspirin, a tvoje dijete će ti jednog dana reći da mu je nešto bilo uskraćeno. ne zato što tata nije plaćao, nego zato što ti to nisi tražila od njega.
    Hoce li ili ne nekoga zivot opalit to bi se dalo raspravljat! a sta se tice uskracivanjabilo cega i isto tako prigovaranja dana-sutra od strane dijeteta mislim da to ovisi prvenstveno kako odgojis dijete i koliko mu kroz zivot usadis neke moralne vrijednosti i norme! a ne o tome dali je u zivotu imalo ili nije imalo sve i svašta! Smatram da je bitnije da dijete odraste svijesno da je voljeno i da ima podrsku a manje je bitno koliko financiski moze imat!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vendela, ne radi se o materijalnom. kikica je željela samo jednu pusu (sa svojih 8 godina )... nije ju dobila - i to je pokrenulo cijelu lavinu.

poslije sam shvatila da sam 8 godina zavaravala samu sebe. ispalo je da je dijete realnije od mene. poslušala sam ju - i od tada je situacija puno bolja. ne toliko materijalno, koliko u njenoj psihi.

eto - ja mislim da bi ti mogla s njom popiti jednu kavicu, i da bi ti ona puno bolje mogla objasniti neke stvari nego ja.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam jednoroditelj, ali moram reći da sam prije (3 g) bila poprilično uvjerena da se nađem u takvoj situaciji prije poroda, nikad ne bih tražila od oca djeteta da se upiše..pa onda još i alimentaciju.

No, promijenili su me kontakti sa dvije prijateljice koje su ostale trudne i ostavljene i njihova razmišljanja, te kontakti sa psiholozima. Danas sam uvjerena da je za dijete najbolje da zna tko je njegov otac. I da je ime te osobe upisano u njegove papire. I da se majka izbori za alimentaciju, pa makar i 500 kn mjesečno. I da se majka izbori za očeva viđenja sa dijetetom. A na njemu je da prihvati svoju obvezu ili ne. O njegovom roditeljstvu, a i majčinom, uvijek će na kraju "suditi" dijete.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    Nisam jednoroditelj, ali moram reći da sam prije (3 g) bila poprilično uvjerena da se nađem u takvoj situaciji prije poroda, nikad ne bih tražila od oca djeteta da se upiše..pa onda još i alimentaciju.

No, promijenili su me kontakti sa dvije prijateljice koje su ostale trudne i ostavljene i njihova razmišljanja, te kontakti sa psiholozima. Danas sam uvjerena da je za dijete najbolje da zna tko je njegov otac. I da je ime te osobe upisano u njegove papire. I da se majka izbori za alimentaciju, pa makar i 500 kn mjesečno. I da se majka izbori za očeva viđenja sa dijetetom. A na njemu je da prihvati svoju obvezu ili ne. O njegovom roditeljstvu, a i majčinom, uvijek će na kraju "suditi" dijete.
    slazem se
    Mada moje dijete nema navedeno ime oca u rodnom listu to ne znaci da nece znati tko mu je otac ( pogotovo sto isti u zadnje vrijeme ipak pita i zanima se za dijete) a mozda jednoga dana i moj Antonio bude imo u svom rodnom listu ime oca

[quite]vendela, ne radi se o materijalnom. kikica je željela samo jednu pusu (sa svojih 8 godina Sad )... nije ju dobila - i to je pokrenulo cijelu lavinu.[7quite]

Krivo si me shvatila :/
    nsam mislila da je samo to u pitanju nego sam samo rekla da smatram da je ipak nesto drugo puno bitnije od tih par sto kuna mijesecno!
    A ova pusa je definitivno nesto sto se neda kupit ili nadoknadit!
    nadam se da sam sad bila malo jasnija!

angie

Početno

joj ne znam, svjetonazora sam da ako se dijete odgaja uz ljubav i iskrenost da stvari mogu krenuti dobro

vjerujem u karmu

sada sam u fazi da mi se bas ne povlaci po sudu, on je jos beba i zelim dati svu energiju njemu

no, u pravom trenutku, zasto da ne povuci sud radi djeteta, slazem se u potpunosti....no doticni je bez stalnog posla, kako ce pomagati, sto kada sutra budemo imali dogovoreno, a on znam kakav je, ne bude dosao...pa eto ti nervirancije i loseg modela za dijete

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

[quote="vendela"] [quote] vendela, ne radi se o materijalnom. kikica je željela samo jednu pusu (sa svojih 8 godina Sad )... nije ju dobila - i to je pokrenulo cijelu lavinu.

nsam mislila da je samo to u pitanju nego sam samo rekla da smatram da je ipak nesto drugo puno bitnije od tih par sto kuna mijesecno!
    da, postoji bitnije...

kad te djeca u vrtiću pitaju "zar ti nemaš tatu"? - jer nije upisan u papire
    kad te to isto djeca pitaju u školi, pa moliš učiteljicu da "neslužbeno" to upiše u imenik - da bi se tvoje dijete osjećalo koliko-toliko bolje

bitno je da da makar i 5 kuna mjesečno, jer to daje djetetu osjećaj da makar i tih par minuta dok uručuje taj novac - misli na njega...

ne govorim ovdje o materijalnim vrijednostima... nijedna alimentacija, pa ni ona od čuvenog košarkaša od 7000 kuna - ne može djetetu nadomjetiti oca. ali postoji ono "nešto" ... nešto totalno nematerijalno - vezano uz taj novac...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

[quote="sorciere"][quote="vendela"]
    vendela, ne radi se o materijalnom. kikica je željela samo jednu pusu (sa svojih 8 godina Sad )... nije ju dobila - i to je pokrenulo cijelu lavinu.

da, postoji bitnije...

kad te djeca u vrtiću pitaju "zar ti nemaš tatu"? - jer nije upisan u papire
    kad te to isto djeca pitaju u školi, pa moliš učiteljicu da "neslužbeno" to upiše u imenik - da bi se tvoje dijete osjećalo koliko-toliko bolje

bitno je da da makar i 5 kuna mjesečno, jer to daje djetetu osjećaj da makar i tih par minuta dok uručuje taj novac - misli na njega...

ne govorim ovdje o materijalnim vrijednostima... nijedna alimentacija, pa ni ona od čuvenog košarkaša od 7000 kuna - ne može djetetu nadomjetiti oca. ali postoji ono "nešto" ... nešto totalno nematerijalno - vezano uz taj novac...
    razumijem sta zelis reci ...
    no zalosno je to da ima dijece kojima je "otac" upisan u papire pa od toga nemaju bas nista mi moralno jos manje materijalno tako da mislim da tu titulu treba zasluzit a ne da se ona stice samo slovom na papiru( tj. upisivanjem imena oca u rodni list!) jer tako mozes upisat bilo koga ako taj pristane izjavit da je dijete njegovo!

joj ne znam, svjetonazora sam da ako se dijete odgaja uz ljubav i iskrenost da stvari mogu krenuti dobro
    a s ovom se izjavom slazem u potpunosti

angie

Početno

ne znam zasto bi djeca u vrticu znala da u rodnom listu nema podataka o ocu, saznati ce jer tata ne dolazi po njega

svijet nije idealno mjesto i jasno mi je da ce david imati poteskoca oko toga, nastojati cu mu usaditi sigurnost u samog sebe....mislim da je to puno vaznije, vazna je istina a ja cu mu je reci...no to je daleko za sada

slazem se s vendelom da doticni gospodin treba zasluziti imati sina i njegovu ljubav

pa dosta je da se mi zene isjecamo potlacenima i izigravamo zrtve pa nas nasa djeca imitiraju

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tipkamo se za 5, 10 ili 15 godina .

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj angie prvotno napisa
    ne znam zasto bi djeca u vrticu znala da u rodnom listu nema podataka o ocu, saznati ce jer tata ne dolazi po njega

svijet nije idealno mjesto i jasno mi je da ce david imati poteskoca oko toga, nastojati cu mu usaditi sigurnost u samog sebe....mislim da je to puno vaznije, vazna je istina a ja cu mu je reci...no to je daleko za sada

slazem se s vendelom da doticni gospodin treba zasluziti imati sina i njegovu ljubav

pa dosta je da se mi zene isjecamo potlacenima i izigravamo zrtve pa nas nasa djeca imitiraju
    potpisujem svaku navedenu

angie

Početno

ne kuzim... sto bi se to moralo desiti za 5, 10 ili 15 godina??

Valjda ce se desiti ono u sto vjerujemo da ce se desiti...pa ako su nam negativna ocekivanja-negativan svijet i obrnuto... :D

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Valjda ce se desiti ono u sto vjerujemo da ce se desiti...pa ako su nam negativna ocekivanja-negativan svijet i obrnuto... :D

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne kuzim...
    shvatila sam.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

svijet nije idealno mjesto i jasno mi je da ce david imati poteskoca oko toga, nastojati cu mu usaditi sigurnost u samog sebe....

slažem se

osim toga, odluka što učiniti nije univerzalna; o različitim osobama i karakterima govorimo
    bojim se razočarenja koje moje dijete može doživjeti u odnosu s ocem koji se nepredvidivo pojavljuje i nestaje
    mislim da ću si dati vremena i ne nagliti s odlukama

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj marta07 prvotno napisa
    svijet nije idealno mjesto i jasno mi je da ce david imati poteskoca oko toga, nastojati cu mu usaditi sigurnost u samog sebe....

slažem se

osim toga, odluka što učiniti nije univerzalna; o različitim osobama i karakterima govorimo
    bojim se razočarenja koje moje dijete može doživjeti u odnosu s ocem koji se nepredvidivo pojavljuje i nestaje
    mislim da ću si dati vremena i ne nagliti s odlukama
    Tako sam se i ja postavila u odnosu na Antonievog oca, ne naglim s odlukom i pustit cu vremenu da pokaze sta li ce nam donjet!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

steći ćeš mudrost koju je sorciere stjecala zadnjih 5, 10 ili 15 godina ...

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

marta07, nazovi czss i pitaj ih što je sa dodjelom djeteta na skrb i odgoj.
    Koliko sam shvatila, otac djeteta nije upisan u rodni list, pa ne znam za vaš slučaj, ali kod mene koja jesam upisala djetetu oca, bilo je bitno da imam rješenje kojim mi je dijete dodijeljeno na skrb i odgoj.

Kažem ne znam kako je kod tebe, gdje drugi roditelj nije naveden, ne sjećam se više ni zašto je to rješenje toliko bitno, ali bitno je pa se raspitaj malo.
    sretno

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pa ako otac nije upisan, ti si jedini skrbnik, ali mislim da svejedno trebaš tražiti to rješenje (nigdje bez papira). A samo rješenje ti služi kod upisa u vrtić, školu, odlaska u inozemstvo s djetetom, mijenjanja mjesta prebivališta itd.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •