Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 70 od 70

Tema: Spavaju li vam bebice na ledjima ili na boku?

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa
    Ovo je prekrasan tekst i uživala sam čitajući ga jer obožavam ljude koji spajaju srce, pamet i informiranost. Velika si mi inspiracija!
    Potpisujem. Slažem se sa Saradadevii, u potpunosti.
    Jedino za čim žalim je činjenica da ne mogu spavati sa svojim dečkima, iz jednostavnog razloga što nemamo mjesta.

Citiraj Maja prvotno napisa
    Ja se ne slažem s ovim, odnosno, ovo mi je u rangu "mene je mama dohranjivala svim i svacim sa 3 mjeseca pa mi nista ne fali". To nije nikakvo znanstveno istrazivanje nego samo tvoj stav. Puno stvari kako smo mi odgajani i podizani mi danas odbacujemo jer smo pročitali i saznali vise/nesto novo. I nastojimo ukloniti sve rizike koje mozemo. Radi se o vjerojatnostima, a ne o sigurnosti i svatko sam bira hoce li poslusati ovo ili ono. Tko hoce neka se informira o kapanji back to sleep i odluci hoce li joj vjerovati, tko nece, ne mora. Ja ne znam za slucaj niti jednog mog vrsnjaka koji je umro od SIDSa ili koji je uopce umro kao beba. Ali, to mi nije osnova za bas nista.
    Maja, slažem se i stobom da je to što si me citirala isključivo moje mišljenje. No, veza dječje prehrane - dojenje ili ne - i utjecaj na razvoj njihova imunog sustava dokazana je, a problem SIDS-a i ustanovljavanje uzroka istog još je u povojima.
    Zato ja biram ne vjerovati kampanji back to sleep, već osluškivati potrebe svoje djece. A moja djeca kažu ne spavanju na leđima.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Nisam nikog htjela prepasti, ali sam u svim knjigama tako pročitala, navodno opterećuje organe.
    Ispričavam se ako sam koga prepala. Ja sam tako istrzana da sam kupila i baby sense alarm koji prati bebino disanje.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Sanja, i ja sam isto to cula, tako da Leona nikad ne bih stavila na trbuh.
    Al evo ovaj vikend su nas posjetili prijatelji koji razmisljaju imati dijete i kaze frendica da nikad ne bi svoje dijete stavila na ledja jer je cula kako se tako lakse moze ugusiti i da je nju i njenog brata mama stavljala uvijek na trbuh i da ce ona isto tako.
    Vjerojatno postoje razlicite teorije iz razlicitih izvora...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nama su isto dali sto savjeta za spavanje, naravno, meni nikada nije padalo na pamet staviti Leau spavati drugačije nego na leđa. Pitali smo fizijatra za to zahlikavanje i on nam je rekao da je L. vitalna beba i da nema šanse da se ugušila na taj način. I moram reći da smo doživjeli da leži na leđima (po danu) i da se zbljucne - nastala je takva dreka i vriska da stvarno mislim da bi se beba teško na taj način ugušila.

Btw. i mi imamo Baby Sense - uključio nam se bezveze nekoliko dana nakon što je L. došla iz bolnice. To mi je bila valjda najgora noć u životu.

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

marko je zapravo uvijek spavao na ledjima, iako smo mu u pocetku stavljali smotani rucnik tako da je bio malo okrenut na bok. najvise zato jer je u pocetku puno bljuckao pa da mu lakse iscuri sa strane ako u snu bljucne. sad ima tri mjeseca i iako mu taj rucnik i dalje stoji on zapravo spava na ledjima. u biti bira sam jer ga kad krenem dojit nikad ne nadjem kako sam ga ostavila. u principu, ledja. citala sam nikako na trbuh,da je veca opasnost od SIDSa

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Nasa Nika je stara 19 dana i nema tog polozaja u kojem nije spavala; na ledjima, na boku, glavicom prema gore, sklupcana...jednostavno, pustimo ju da nam da do znanja kako joj pase a mi si damo truda da nam je stalno na oku. Kada bas padamo od umora i znamo da je prepustena sebi dok se ne oglasi i probudi nas, spava na ledjima glavicom okrenutom u stranu iako imamo osjecaj da nije najsretnija u tom polozaju. Mali mis nam zadnjih 2-3 dana ima grcice i proslu noc je zaspala na tatinim prsima sva skvrcena nakon bolnog placa i tako su zajedno odvalili 3 sata na kaucu podboceni jastucima i pokriveni dekicom..

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

To sa spavanjem na tatinim (i maminim) prsima (iako bez grceva) mi priziva sijecanja na nase rane dane
    Sada ima godinu i pol i jos se zna po noci popeti na nas (ali vise ne protestira kada je pomaknemo)
    Cestitke za Nikin dolazak!
    (kako je proslo sa cijepljenjem?)

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja cure imam fobiju da ce mi se dijete ugusit dekicom po noci..To me vec dugo prati kao posljedica price koju ispricala moja mama..

To se njoj desilo sa mnom..naime,imala sam 3 mj.i spavala u kreveticu pokrivena rozom dekicom..tata je dosao iz nocne i taman ga je ulovio prvi san..dok je mama bila na balkonu sireci pelene(nadajuci se da me tata pazi!)ja sam se probudila i kako sam bila beba koja rijetko place,nisam se ni javila vec sam samo (vjerovatno)mahala rukicama i tako navukla dekicu na glavu i gusila se..Kad je mama usla u sobu ja sam vec krkljala i neka pjena iz usta prekrila mi je cijelo lice,koza promjenila boju..Neznam kako me je ozivljavala-nezna ni ona..ali kaze da taj udah tj.krik kad sam udahnula zrak i napokon zaplakala nikad nece zaboravit..Mozete zamislit jadnog tatu i osjecaj krivice..i sok i strah koji je uslijedio mjesecima poslije...

A spavala sam na ledjima.Moja Gloria spava na boku jer nece da podrigne pa se desi da bljucne po noci..I ja nastojim je ususkat tako da su joj ruke na pokrivacu ne ispod..i trznula me je jednom kad je dohvatila gazu i stavila sebi na lice..

Cesto se budim i palim lampu,provjeravam da li dise...

svjetlana

Početno spavanje na boku

Uz spavanje na leđima uvijek se spominje i spavanje na boku kao alternativa. Nedonoščad stavljaju u gnijezda u bočni položaj koji poboljšava drenažu, metabolizam tijela, a ostale bebe podlažu raznim pomagalima. Bebama uglavnom odgovara bok jer zauzmu položaj fetusa koji ih umiruje. Mislim da je bok dobar i zbog oblikovanja glavice i koliko znam ne preporučuje se samo kod nas.

lidac2004

Početno

meni su u bolnici preporucili bok jer je malena zalezala glavicu u maternici i prakticirali smo to do 2. mjeseca a sada kombiniramo bok i ledja a na trbuhu spava malo preko dana.

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

a sto kad cudo ne voli uopce biti na trbuhu? vjezbamo ledjne i vratne misice tako da je svaki dan pomalo na trbuhu ali nikao nije sretan u tom polozaju.
    spava uredno na ledjima, ali mu je glava uvijek okrenuta na stranu, mijenja ih sam svako malo tako da se ne bojim da ce se ugusiti. vise me strah sidsa ako bi bio na trbuhu. btw patronazna nam je preporucila spavanje na boku i prakticirali smo to sa rucnikom ili dekicom kao podrskom ali sad se svaki put prevali na ledja i mislim da mu je to najugodnije
    upravo mi objasnjava da ne voli sjediti u svojoj sjedalici nosalici pa ga moram vadit van...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Lovrić spava na boku (iza leđa mu podmetnem jastučić). To su preporučile patronažne sestre i sestre iz rodilišta. Nisam ga nikad niti pokušala staviti da spava na trbuhu, iako voli biti na trbuhu kada je budan.
    Tokom noći sam se okrene na leđa.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Saradadevii prvotno napisa
    To sa spavanjem na tatinim (i maminim) prsima (iako bez grceva) mi priziva sijecanja na nase rane dane
    Sada ima godinu i pol i jos se zna po noci popeti na nas (ali vise ne protestira kada je pomaknemo)
    Cestitke za Nikin dolazak!
    (kako je proslo sa cijepljenjem?)
    Hvala na cestitkama
    Prvo cijepljenje u bolnici na zalost nismo mogli izbjeci i to je duga prica :/ a sada radimo na tome da daljnja cijepljenja barem odgodimo do kraja prve godine zivota......a onda cemo vidjeti kako dalje
    Korak po korak

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Procitala sam ovaj topic u jednom dahu (sve je blis kriva, tko zna sto ce jos izvuci) i sad mi nije bas najjasnije ovo sa spavanjem na boku, odnosno zasto su leda bolja ... naime i meni je patronazna rekla da je stavljam na bok da ne bi zalezala glavicu i zbog SIDS, ali ja nisam koristila ni rucnike ni rolice ni nista za podbociti bebu. Obicno sam je onako uspavanu spustala na krevet pa kako se sama okrene, ali nekako je najvise voljela spavati na boku onak skvrcena k'o u trbuh, kasnije kad bi utonula u duboki san bi se okrenula u neki polubocni polozaj, ruke na jednoj strani a noge na drugoj ...
    Na trbuhu je jedino spavala na meni ili MM. Ovo migoljenje koje spominje Saradadevii mi je tako slatko, u pocetku mi nije bilo jasno zasto se svako jutro probudim zgurana u jedan kraj kreveta a ona sklupcana pored mene, jer ja najslade spavam u fetus polozaju a ona bi se ugurala izmedu mojih koljena i glave ... onda smo je jednu noc promatrali kako se pomice za mnom ako se ja odmaknem

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

¸ova tema je već toliko puta nametala pa evo i moje mišljenje .Obadvoje djece mi je spavalo na leđim odnosno onako kako su željeli,jer su se i obadvojica i kao novorođenčad jako ljutila na bočni položaj i onda sam naišla na informaciju da Njemačka zdrastvena organizacija preporučuje spavanje na leđima i da je ,kod nas toliko forsirani ,bočni položaj nezdrav za razvoj kostiju ,muskulatur i motoriku pa sam se onda umirila i pustila ih.U početku sam im madrac držala koso a poslije ni to a moram reći da mi je prvi sin jaaako bljuckao

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj srecica prvotno napisa
    Procitala sam ovaj topic u jednom dahu (sve je blis kriva, tko zna sto ce jos izvuci) i sad mi nije bas najjasnije ovo sa spavanjem na boku, odnosno zasto su leda bolja ... naime i meni je patronazna rekla da je stavljam na bok da ne bi zalezala glavicu i zbog SIDS, ali ja nisam koristila ni rucnike ni rolice ni nista za podbociti bebu
    Meni je fizioterapeut rekao da nije dobro da dijete spava na boku zbog razvoja kukova. Dok je dijete bocno, kukovi nisu u prirodnom polozaju.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

I mene su svjetovali da za svako spavanje tokom dana izmjenjujem lijevi i desni bok a po noći na leđima.
    Ali mišiću je najljepše na leđima pa ga ne forsiram. Valjda on zna kako mu paše. Na leđima spava 2 - 3 sata a na boku niti 30 min :/ .
    Čemu onda da ga mučim.

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mi smo dugo spavali na boku, malo jednom, malo drugom.onda se počela okretati na leđa i naginjala je glavu u jednu ili drugu stranu!
    i po meni je to bilo ok, tako su nam preporučili u rodilištu, potvrdila pedica!
    i kad bi se u noći s boka okrenula na trbuh, probudila bi se jer iako se po danu znala okrenuti, po noći to nije radila i redovno bi se budila!
    no unatrag možda tjedan dana, uredno se sama okrene na trbuh i tako spava, pa se okrene na bok ili leđa, ali dobar dio noći provede na trbuhu!
    i sad pitanje: da li spavanje na trbuhu može utjecati na kralježnicu?
    naime i ja i moja mama imamo bolove u križima, obje spavamo na trbuhu i njoj su više puta sugerirali razni liječnici, fizioterapeuti i kiropraktičari da počne spavati ili na boku ili na leđima!
    ima li netko iskustva da li je to dvoje povezano?

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nitko????!?!

Muca avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

moja curka spava na leđima a glavicu okreće sama kako joj paše.
    probala sam stavljati na bok...na lijevom je joši htjela, ali na desnom nikako.
    sad kad stavim na bok, nađem ju na leđima...ne da se

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •