-
Osmjesi od-uha-do-uha i smijanje na glas
Zanima me koliko se vase bebe osmjehuju i smiju na glas.
Stalno pisemo koliko kakaju, piske, placu, spavaju... ajmo sad malo o osmjesima, koji nam daju snagu da izdrzimo neki naporan dan pun tih pokakanih i popiskitih pelena, placa i negodovanja (kad je tesko).
Meni kad je najteze najveci je lijek njen predivan, bezubi osmijeh koji razvuce od uha do uha.
Koliko se vase bebe smiju? I kome? I kako?
Moja se beba smije i naglas ali samo po par minuta na dan i to za sad samo meni i koji put tati.
Osmijeh od-uha-do-uha upucuje svima pa i strancima, sto mi je otegotna okolnost kad je imaju poriv pipati i unositi joj se u lice i dirati je po rukicama koje ona i dalje non stop stavlja u usta.
Osobito se jako smijesi baki i ujaku. Oni je osim mene i tate joj, vidjaju najcesce.
Zanima me kad ce se poceti cesce smijati na glas. Kad su vase bebe s tim pocele cesce? Vjerujem da je to i razvojna faza ali i dio karaktera, neke se bebe cerekaju cesce a neke su onak ozbiljnije 8)
-
Osoblje foruma
Mare se počela osmjehivati s mjesec i pol, a sada (2mj. 1 tj.) smo u fazi glasnog od-uha-do-uha, najviše meni jer ja i najviše trkeljam s njom... voli kad joj se priča, a MM joj samo guguće neartikulirano, pa joj to nije toliko smiješno 8) .
-
Moja se osmjehula prvi put s punih mjesec dana. A ovo glasno je pocela s cca 3 mj. No, to cini dosta rijetko ali svaki dan bar jednom
-
M. se počeo osmjehivati s 5 tjedana, ali nikad nije bio neka velika smijalica, bio je ozbiljna i oprezna beba, a L. se prvi put osmjehnula s 25 dana, mislila sam - je li to moguće, ali odonda ona se ne prestaje smijati. Sad ima 2 mjeseca i prava je mala smijalica, osmjehne se na svaki naš pogled.
Na glas se zasad ne smije, ali čekamo i to...
-
-
Jan se počeo smijati s 5 tjedana.
Smije se samo ženskama. Muškima tako tako. :/
Voli kad mu se priča, onda se jako smije.
I hihoće se. Pa počne štucati.
I gugutati te se sav zaslini od priče.
-
N. se počeo smijati sa nekih 6 tjedana, a ubrzo je počeo i glasno. Smije se svima tko mu priča i tko ga nasmijava, čak i nepoznatim licima, što mi nije baš :/ .......kako i LE kaže da ga gnjave i diraju po rukicama, a ja još iz pristojnosti pregrizem jezik i šutim. Jako je druželjubiv, čak se glasno smije sam sa sobom i igračkama iznad kreveta.
-
Luka se počeo osmjehivati jako rano. Bio je star tek par dana kada mi se prvi puta osmjehnuo.
Za 7 dana će 3 mj. i puno se smješka meni kad mu pričam kao i svima drugima. Ma dovoljno je da mu se netko približi i pogleda ga i on se već smije.
Ali... na glas se nasmijao sam jednom i to u snu :? , ne znam kome.
Inače nešto malo guguče, kao nešto viče itd. ali od smijanja naglas još ništa
-
Moj maleni je prava smijalica. Voli se smijati svim poznatim licima posebno nakon što ih neko vrijeme nije vidio. Jako se veseli mojoj sestri i prema njoj gaji posebne simpatije. Smije se kad ga škakljam po vratiću ili trbušćiću, a onako od srca bez posebnog razloga mi se jučer predvečer smijao kad smo se šetali u marami. Oboje smo se smijali jedno drugom kao da se smijemo dobrom vicu. Srce mi se rastopilo. Nema te boljke ili lošeg raspoloženja koje se ne raspline pred jednim osmjehom moje bebe.
Sunce mamino...
-
Moj maleni je prava smijalica. Voli se smijati svim poznatim licima posebno nakon što ih neko vrijeme nije vidio. Jako se veseli mojoj sestri i prema njoj gaji posebne simpatije. Smije se kad ga škakljam po vratiću ili trbušćiću, a onako od srca bez posebnog razloga mi se jučer predvečer smijao kad smo se šetali u marami. Oboje smo se smijali jedno drugom kao da se smijemo dobrom vicu. Srce mi se rastopilo. Nema te boljke ili lošeg raspoloženja koje se ne raspline pred jednim osmjehom moje bebe.
Sunce mamino...
-
Moja Paula se smije na glas kad ju nasmijavamo. Npr. MM ju drži na rukama okrenutu trbuhom prema dolje ko da leti i onda ju tak njiše prema meni, ili ju drži gore a ja ispred nje skačem i glupiram se. Najviše se smije kad si stavimo dekicu ispred lica da nas ne vidi i onda brzo maknemo.
Inače se smiješi svaki put kad se probudi i ugleda nečije lice
-
-
Ne znam kad je počela, ali kao i Leila - cerekalo malo. S tim da ona voli "Pojačati ton"
-
-
-
Bartol se smiješkao odmah sa par dana. Bili su to mali osmijesi koje smo valjda samo njegov tata i ja prepoznavali i bili uvjereni da su upućeni baš nama iako bi u svim knjigama drugačije pisalo. Prvi put se nasmijao na glas sa nešto manje od 2 mjeseca i to tati. Tad se počeo i sam sebi smiješkati u ogledalu i to je još uvijek glavna fora - oduševi se svaki put kad ugleda tu bebu. Meni se rijetko kad hihoće, uglavnom se široko osmijehuje ili se smije onako nekako kao delfinček i vriska, a tati se hihoće na sve kaj on kaže ili napravi. Najbolje mi je to što se smije i oduševljava svim novim licima i ne znam si to objasniti obzirom da znam da su njemu sva lica (osim mame i tate) ipak još uvijek svaki put nova. A jutarnji osmijeh koji, vidim skoro svi spominjete je stvarno drugačiji od svih osmijeha i valjda nešto najljepše na svijetu. Koji put ne možemo odoljeti pa mu u 6 popodne šapućemo 'dobro jutro' pa izmamimo takav osmijeh na prevaru.
-
-
Smije se od uha od uha svakome tko je pogleda. Na glas se smije samo meni i braci
-
-
mislim..svjesno nasmijao sa 1,5-2mj. Prije toga se smijao u snu, nakon što bi se najeo.
-
Hanna se smije kad joj netko priča, a pogotovo kad joj MM nešto priča. prvi put se meni nasmijala kad sam joj nešto pjevala, bila je to pjesma od Nine Badrič-Čarobno jutro na radiju pa sam ja pjevala a ona se nasmijala od-uha-do-uha. to mi je bilo preslatko, i od tad se stalno smije kad joj se priča. jedva čekam da se počne na glas smijati
-
-
d. se smije glasno kada mu "glumim sovu", tj. radim nekakvu smiješnu facu koja pogledava lijevo, desno pa u njega, to mu je ludnica...valjda ne bu mislil da je to moja normalna faca jer je to stvarno jako bedasto zgleda! (inače jako voli vidjeti sovu u slikovnici pa je otuda i to, morala sam mu pokazivati slikovito kako sova stane na granu pa gleda i gleda i gleda...pa ispala dežurni bedak)
tati se tak smije kada ga on diže viiisoko i zagnjuri glavu u njegov trbuščić.
-
nama je dugo trebalo da ju nasmijemo!
inače je jako ozbiljna i nepovjerljiva pa se u skladu s tim niti ne smije puno...drugima!
meni se stalno smije, bilo da pričam ili ju nasmijavam ili joj se samo osmijehnem!
tati se jako veseli pa mu odvrati smješkom!
kad je dobre volje i kad se igramo tako se glasno smije da mene trbuh zna zaboliti koliko mi je to smiješno!
ali nekom drugom....baki i dedi nakon pola sata glupiranja!
bilo kome dok je u marami....nemoguća misija!
ona svoje osmjehe čuva za mamu!!!!!!!!!!
-
sad kad razmislim, naša šefica još uvijek samo začuđeno gleda, promatra i snima situaciju.
osmijeh joj se potkrade samo kad završava cicanje i tone u san.
onaj 'svjesni' još nisam dobila, ali jdva čekam!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma