Nina, tvoje razmišljnje je skroz ispravno, a metoda iz knjige se na tome i zasniva. Dolaziš k njemu i maziš ga, ljubiš, tepaš, pružaš mu pažnju, a zatim odlaziš i vraćaš se najprije nakon 3, zatim nakon 5 i nakon 7 minuta i dalje svakih 7, nikada duže od toga i opet mu pružaš svu pažnju. Dijete se tako nikad ne osjeća napuštenim. A ti razmaci nisu fixni, tj. možeš ih smanjiti na 1, 3 i 5 min. ako smatraš da je 7 predugo. A djetetu je svejedno jesi li ti zauzeta nečim ili ne dolaziš zato jer rješavaš problem spavanja.ninaXY prvotno napisa
Slažem se sa svima da treba odgovoriti na djetetove potrebe, to sam radila sa starijim, to radim i s mlađim. No stariji unatoč mojem doslovce trčanju na svaki njegov poziv nije prespavao noć do 3 i pol godine, kad smo primijenili savjete iz knjige. Od tada spava bez problema.
Mlađeg ponekad uspavam na rukama, ponekad legnem kraj njega, a ponekad zaspi sam. I ne pada mi na pamet išta poduzimati jer dijete spava, dakle nema potrebe za ikakvom intervencijom.
Da malo pojasnim onima kojima to još do sada nije postalo jasno: savjeti iz knjige su namijenjeni onima kod kojih postoje problemi sa spavanjem, kao što je bilo kod Sajko i kao što je bilo s mojim starijim. Tada je taj plač puno manje "štetan" od nespavanja. Ako nema problema, nema potrebe za primjenom te metode. Logično, zar ne???
I potpuno mi je jasno da onaj tko nije prošao kroz takve probleme ne može razumjeti nas koji smo to prošli i riješili. Iskreno se nadam da nećete nikad ni imati tih problema.![]()
E, a da se mi svi skupa preselimo na podforum djeca i roditelji, dobne skupine 0-1, jer ovo se od početne teme "cica umjesto dude" pretvorilo baš u to?![]()
![]()