-
Knjiga „Svako dijete može zaspati“ temelji se na medicinskim spoznajama o spavanju i budnosti u djece kao i na primjerima u praksi. Opisano je mnoštvo primjera djece različite dobi i navika. Da bi se metoda primjenjivala beba mora biti stara najmanje 6 tjedana i imati 5 kg. Pokušava se roditelje usmjeriti u neke dobre navike već prije rođenja, jer sve većinom i počinje navikama. Dijete mora biti zdravo, znači smetnje nisu odraz njegova zdravstvenog stanja. Sve što je opisano čini mi se razumno jer i sama dijelim neka njihova mišljenja. Mnogi na forumima se pozivaju na prirodu i instinkte, a to se često radi kad to nekom odgovara. Ako promatramo životinje one će uvijek prvo sebi osigurati hranu i zdravlje jer znaju ako one nebudu dovoljno snažne da brane i hrane svoje mladunče ono neće imati šanse za preživljavanje. Knjiga prvenstveno želi pomoći roditeljima, a tako neposredno i djeci. Djeca koja teže zaspe i imaju probleme sa spavanjem traže određenu konzistentnost tj. red i disciplinu. Roditelje to čini spokojnijima a dijete samo pomalo prihvaća taj red jer mu organizam tako počinje, rekla bi „kucati“. Kao mali sat počinju zijevati u to određenovrijeme, promatraju okolinu i znaju da sve što su ostavili prije spavanja tako žele naći i poslije spavanja, opuste se i produžuju ukupno vrijeme spavanja, pogotovo po danu.
Sa navršenih 3 mj. moje curice bila sam potpuno psihički i fizički iscrpljena. Dokopala sam se ove knjige i pročitala ju 2 puta u toj noći jer više nisam ni spavala, čak i kad je dijete spavalo meni se činilo lakše čekati ju da se probudi,nego „tisuću“ puta samo što zaspem buditi se (ponekad je to bilo i svakih
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma