Kao sto kaze sam naslov - o cemu se radi?
Uspavljivanje je do sada uglavnom bilo predvidivo, nakon kupanja odlazimo u sobu. Mir, tisina i dojenje, prvo jedna pa druga strana i bebac bi zaspao. Od oko 20h prva tura spavanja je do 24h, onda je budjenje opet oko 3h, pa 5h, pa 7h otprilike. Ne nazirem kad bi se ti intervali mogli i najmanje produziti.

No, zadnjih nekoliko dana stvari malo bjeze kontroli s uspavljivanjem. Nije svaki dan, no dovoljno da se pitam kako to rjesavati (i da li je uopce rijec o problemu, u stvari). Naime, nakon sto ga podojim s obje strane, on pokazuje znakove kao da je i dalje gladan! Veceras sam ga ostavila spavati nakon sto je sam zavrsio podoj, no uskoro se rasplakao jer ocito nije bio utonuo u cvrst san. Dolazim u sobu, a on gura sakice u usta kao da nista nije pojeo do tada! Ponudim mu opet siku (iskreno - i pored svega sto sam saznala o dojenju, strepim tih prvih par sekundi dok ne cujem da guta) i on uredno vuce. Gladan? Nema drugog objasnjenja. Zasto? Zar nema dovoljno mlijeka bez da ga stalno moram prebacivati s jedne strane na drugu, sto je vrlo neprakticno kad ga pokusavam staviti da spava?

Kad se ovakve situacije dogode, obicno je taj treci podoj i zadnji, no ta situacija kad se vrtimo u krug mi je zaista nejasna i psihicki iscrpljujuca. Ima li to veze sa dinamikom dojenja u periodu pred spavanja, jer kako se meni cini sasvim je drugacije dojiti bebu pred spavanje nakon vremenski krace ili duze pauze od zadnjeg popodnevnog dojenja? Danas je skoro citavo poslije podne bio vrlo zahtjevan i cesto sam ga dojila. Ima dana kad se zaista obradujem kad MM dodje s posla da malo preuzme bebu, a ja se koliko-toliko odmorim prije veceranjih rituala. Veceras sam bila zaista zabrinuta hoce li biti dovoljno mlijeka (iako sam sebi davno rekla da nikada u to necu sumnjati), no nekada mi se cini da se popodne i vecer stope u jedno maratonsko dojenje. Shvacam i primjetim da nije sve samo dojenje zbog hranjenja nego i zbog njegovih drugih potreba, ali mene zanima prakticna strana svega toga...
Pitam se bi li bebac lakse zaspao ili duze spavao u komadu kada bi to dojenje pred spavanje bilo "obilatije". Kako to postici? Ili nista ne pokusavati, nego cekati da nastupi neka nova faza sama od sebe?