Hvala vam svima na javljanju. Jedna od najljepsih stvari na ovom forumu je sto u svakoj situaciji znamo da nismo sami

Danas sam tokom dana samo preletjela preko odgovora i malo preispitala sta bi mogli promijeniti ili provjeriti, i situacija je sljedeca:

Citiraj jadranka605 prvotno napisa
Pokušaj da ne mijenjaš dojke. Neka popije do kraja. Mlijeko na kraju je najhranjivije, najmasnije.

A ako ste tako navikli, dali pri sljedećem podoju prvo nudiš dojku kao ja bila zadnja na prethodnom podoju (lijeva-desna; desna lijeva) ili uvijek isto (lijeva-desna; lijeva-desna)?

Osjećaš li let down?
Čuješ li da guta?
Dali ima grčeve?
Dali ga sama odvajaš od sise ili je on sam pusti?
Kad stisneš bradavicu nakon podoja, curi li mlijeko?
Let down osjetim, s tim nije bilo problema nikada (osim sto se u rijetkim situacijama zna unervoziti kad bude prejak, no to se rijesi).
Gutanje se fino cuje, s grcevima uopce nismo imali problema.

Uvijek ga pustim da se sam odvoji od mene. Kod vecernjeg i nocnog dojenja to sam uzimala kao znak da mijenjam stranu, no sad se pitam da li sam u pravu.

Sto se strana tice, u principu sam uvijek kretala od suprotne strane u odnosu na onu s kojom smo zavrsili. Znaci (lijeva-desna; lijeva-desna) ili (desna-lijeva; desna-lijeva).
Zato sam veceras odlucila ustrajati s jednom stranom dok ne izvuce i zadnju kap. Tako je i zaspao!
I sto je najbolje, svaki put kad bi se odmakao od mene i ja bih provjerila ima li jos mlijeka s te strane, nije samo kapalo nego uredno curilo. Znaci, mlijeka ima dovoljno, to smo bar ustanovili. Hvala na savjetu.

No, mene sad zbunjuje jedna stvar - kada preci na drugu stranu??? Ako i nakon vecerasnjeg maratonskog dojenja samo s jedne strane nakon cega je u toj dojci i dalje bilo mlijeka, odakle krenuti kod iduceg podoja???