Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Socijalni vs. privatni ginekolog

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Socijalni vs. privatni ginekolog

Pošto vjerujem da novopečene trudnice poput mene imaju gomilu pitanja što privatnik može, a što ne otvaram ovu temu.Za sada sam otkrila:
    - na temelju mišljenja privatnika dr. opće prakse ne m ože otvoriti bolovanje
    - privatnik ne može davati uputnice za vađenje krvi, urina i sl.,
    - privatnik ne može davati recepte - odnosno može, ali tada takve lijekove plaćate, a ako imate recept ne plaćate ništa jer su trudnice oslobođene plaćanja participacije.

Ono što me zanima je sljedeće:
    - tko otvara trudničku knjižicu - jel svejedno
    - da li treba ići na preglede i kod socijalnog - meni se ne da da kopaju toliko po meni.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam sve obavljala kod privatnika, dobila trudničku knjižicu, radila preglede i UZV a kod socijalne sam išla samo po uputnicu ako mi je trebala.

Sa njegovim papirima išla sam ravno kod svoje dr. opće prakse i ona mi je otvarala bolovanje, čak mi je dala i uputnice za vađenje krvi.

Ne znam da li je i sada tako.

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Frendica koja radi u ministarstvu zdravstva rekla mi je da dr. opće prkase više ne mogu otvarati bolovanja na temelju mišljenja privatnika, također ne smiju davati recepte za ginekološke lijekove i uputnice. Ja idem kod privatnika i s onim što je on napisao sam otišla kod socijalne i ona mi je dala uputnice za krv, te neki listić za bolovanje koje mi je onda otvorila dr. o.p.

enna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja moju soc.gin. nisam nikad ni vidila. Upisala sam se kad sam ostala trudna reda radi, ali sve od otvaranja trudničke pa do dolaska u bolnicu
    obavljala sam kod priv.gina.
    U trudničku bi upisao koje pretrage treba obaviti za krv i ako treba neke vaginalete i s trudniškom sam išla kod svoje dr. opće prakse i ona bi mi dala uputnice i recepte, isto je tako bilo i za otvaranje porodiljnog,
    (na komplikacijama tj. na bolovanju nisam bila) kao i za uputnicu za bolnicu. To je bilo prije 3,5 god.
    Jetrva mi je rodila prije 10 mj i sve je bilo isto, čak se nije kod nijednog soc.gina upisala.

Pa sad ti budi pametan, negdi mogu a negdi ne! :shock:

mikonja avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja sve obavljam kod privatnika, on mi je otvorio trudničku knjižicu, radim preglede i UZV a kod soc gina sam otišla samo jednom i to po uputnicu za Rh grupu.

Sa papirom od privatnika sam išla ravno kod svoje dr. opće prakse i ona mi je otvorila bolovanje bez ikakvog problema. Jučer bila na komisiji sa nalazima i trudničkom od privatnika i dobila bolovanje do kraja bez ikakvog problema.

ana-blizanci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja sam isto kod privatnika.i potpisujem sve šta je mikonja napisala

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I ja sam kod privatnika. Karton sam morala otvoriti kod soc. gin. kad sam trebala uputnice za VV i sad ako trebam vaditi krv moj doktor mi napiše i ja odem k njoj po uputnicu. Dr. opće prakse mi nije htjela dati nikakvu uputnicu za vađenje krvi ako je od priv. ginekologa.
    Sve preglede radim kod njega i to mi je puno bolje jer znam da ima puno bolji i moderniji ultrazvuk i da je iskusan ginekolog, pa se nekak osjećam sigurnije. Svaki pregled platim 200,00 kuna, ali bar znam da neću provesti cijelo jutro u čekaonici i da imam vremena na miru sve pitati kaj me zanima, a ne da vani čeka još 100 trudnica.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja sam kod privatnika koji ima ugovor sa HZZO-om i sve sam od njega dobivala....ii uputnice i on mi otvorio porodljni....samo mora napisat kad porodiljni počinje i toodneseš dokici opće prakse...

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja sam kod privatnika koji ima ugovor sa HZZO-om i sve sam od njega dobivala....ii uputnice i on mi otvorio porodljni....samo mora napisat kad porodiljni počinje i toodneseš dokici opće prakse...

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I ja sam kod privatnika i na temelju njegovog misljenja meni je moja dr. opce prakse otvorila bolovanje i svaki mjesec, poslje pregleda, njoj nosim kopiju povijesti bolesti a ona meni na temelju toga doznaku za taj mjesec. Kod socijalnog isto tako idem samo po uputnice i recepte. Ispocetka se bunio ali ga je nazvao moj privatnik i objasnio mu neke stvari pa sad sve funkcionira. Jedino sto sam cula je da patronazne nece doci ako barem jedan pregled ne obavis kod socijalnog. Neznam koliko u tome ima istine.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I ja sam kod privatnika. Ima više vremena za pregled, sve ga mogu pitati, ne požuruje me jer ga plaćan naravno, i nema višesatnog čekanja na red. Ostalo( recepte, uputnice i doznake mi daje dok. opće prakse.
    Što se tiče patronažne zavisi kako koja bolnica. Neke šalju u dom zdravlja popise pa se one javljaju, a neke kad dođeš doma jednostavno nazoveš telefonom svoj dom zdravlja i ona ti dođe.

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja sam kod dr. pitnera u varaždinu , koji ima privatnu ordinaciju , ali je i voditelj rodilišta u varaždinu , tako da se sve može obaviti kod njega jedino šeo sam nedavno morala raditi neke testove koji nisu "standardni" pa mi je rekao da sa papirom kojem mi je dao odem svom lječniku opće prakse da mi dade uputnicu. I doista sam jako zadovoljna

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

meni je soc dok objasnila da može sve od privatnika da mi napiše recepte i uputnice ako ti na nalazima se nalazi njegov žig s njegovom šifrom specijaliste.tako da sam bez problema dobijala sve i izvan trudnoće.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja idem isključivo kod privatnika - lijekove i sve pretrage platim jer mi je soc. gin bezobrazan i ne daje uputnice ako se ne kontroliram kod njega.
    (bila sam jučer nakon 1god. i tako je galamio na mene jer sam se usudila tražiti uputnicu za vađenje krvi)
    bolovanje mi otvara dr. opće prakse (ali mi ne može dati uputnice za gin pretrage - tako kaže barem)

ovdje platim dosta, al bar znam da je sve čisto, novo, pouzdano, nema čekanja i sve se podredi meni..a i mogu zivkat dr. na mob kad god mi padne na pamet
    aha i vjerovatnost da netko galami na mene je nikakva

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja sam do početka trudnoće bila kod privatnika, a kada sam saznala da sam u drugom stanju odabrala sam soc. ginekologicu koja je odlična. Napravila sam to zato što se u bolnici moram i poroditi, premda bi mi sigurno bilo lakše ići kod privatnog, zbog svega što ste ovdje već navele. Jeste li se raspitale o porodu, kod nas u bolnici ako nemaš svog gin nitko te i ne pogleda (to je i najveći razlog zbog kojeg sam promijenila gin).

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

sanja neznam za to.kod nas iz vu dosta ide mislim da se preziva dr todorić iz vinkovaca on je privatnik pa bez problema sve radi ćak ih ako im treba podvezivanje šalje u bolnicu.dođi roditi u vukovar tu nema problema.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Alkemicarka prvotno napisa
    Frendica koja radi u ministarstvu zdravstva rekla mi je da dr. opće prkase više ne mogu otvarati bolovanja na temelju mišljenja privatnika, također ne smiju davati recepte za ginekološke lijekove i uputnice. Ja idem kod privatnika i s onim što je on napisao sam otišla kod socijalne i ona mi je dala uputnice za krv, te neki listić za bolovanje koje mi je onda otvorila dr. o.p.
    da, mislim da je ovo novitet uveden ove godine (ili krajem prošle)

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj tinkie winkie prvotno napisa
    Citiraj Alkemicarka prvotno napisa
    da, mislim da je ovo novitet uveden ove godine (ili krajem prošle)
    ovo nije točno..., meni dr. opće prakse već mjesecima daje doznake na temelju mišljenja privatnika. sigurno mi ne bi dala da nesmije.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Slazem se. Dr opce prakse mora imati misljenje specijalista a jel on u sustavu jajvnog zdravstva ili sam platila pregled, zapravo nije bitno.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja idem kod privatnika koji ima ugovor sa HZZO-om i jako sam zadovoljna. Ispostavilo se da je puno fleksibilniji i pažljiviji od nekih razvikanih privatnih poliklinika u Zg koje neću imenovati, a koje zbog svojih privatnih interesa ne šalju trudnice na npr. kombinirani probir (radi se u Vinogradskoj) nego na double ili triple test koji se može napraviti bilo gdje (oni su u điru s Petrovom pa sve šalju tamo.) Znam i jednu trudnicu koja ide u jednu drugu polikliniku i nisu joj uopće napravili briseve, a ona bi išla na porod u vodi u Rijeku pa će ih sad sama tražiti. Ja sm briseve radila još u 9. tj. pod normalno (nisam ih tražila, on mi je preporučio) , ne plaćam pregled nego samo ultrazvuk i to 60 kn, a ona riga 500 kn za svaki pregled.

Karin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj vmartina prvotno napisa
    Ja idem kod privatnika koji ima ugovor sa HZZO-om i jako sam zadovoljna.
    Da li je taj ginekolog u Zg? Ako je možeš li mi molim te poslati podatke o njemu (kako se zove i gdje ima ordinaciju). Naime, Ja nisam baš zadovoljna sa svojim, pa bi se rado prebacila kod nekog boljeg, ako prima nove pacijente.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Nisam ti ja iz Zg, a ni on, inače bi ti ga drage volje preporučila. Možda se javi koja cura koja zna nekog dobrog.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •