Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 128

Tema: ZPB 2005 (14. dio)

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

hola babe stare
    ja kao nositeljica lente (molim da mi se produži mandat), svjesno objavljujem da drugog djeteta neće biti dok moj J. ne otpuhne petu svijećicu na torti, a kasnije ćemo pregovarati za treće.

daklem, Hvar je super, bilo nam je super, feštali do jutra u carpe diemu, struje nestajalo svako malo jer je vani grmilo ni sjevalo, a kaplje kiše odgovarale su promjeru malo manje rezervne gume za tegljače.
    ujutro smo išli na drugu stranu otoka...ljudi moji koja idila, skinuti ću fotke da vidite kako je to prekrasno.

U splitu opće razočarenje jer sam od rive mogla poljubiti ogradu koju su svi prigrljavali gurajući se da prođu.
    Popili smo kavicu sa jednom našom jako dragom forumašicom, i u zagorje stigli sat iza ponoći.
    malac spavao...
    ujutro kada s probudio ljubio nas je i grlio i baš mi je bilo super :raznjež:

toliko ste brze da vas ne mogu pohvatati

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

mozete nam slobodno zaviditi na prospavanim nocima :D
    negdje od 3.mjeseca Kristijan je poceo spavati cijelu noc (zadnji podoj bio je oko 23 i spavanje do 6)
    bilo je i iznimaka tj. faza kad je poceo sjediti, hodati itd. znao se buditi u kreveticu i po noci stajati...
    sa zubicima nismo imali vecih problema osim sto je slinio, slinio....
    ovaj tjedan mi se jako buni kad ide popodne spavati, jedva ga nekako umirim i onda zaspi
    trenutno mu se najvise svidja slikovnica "Ivica i Marica" a od DVD-a "GARFIELD"

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj josie prvotno napisa
    hola babe stare
    Stare kokeeeee, dobre juheeee.....

Što se Hvara tiče, mm i ja smo ga obišli skuterom uzduž i poprijeko a jedno jutro u hotelu u Starom Gradu napravili testić koji je pokazao plusić.....

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

josie cim ces se tako dobro zastiti do 5. rodjendana?

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj haribo prvotno napisa
    josie cim ces se tako dobro zastiti do 5. rodjendana?
    apstnencijom

ma, ako dođe, dobro je došlo u svakom slučaju, ali stvarno imam jaku želju da nam drugo dijete bude planirano, kad je već prvo uskočilo bez pozivnice. 8)

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

znaci situacija nam je otprilike ista!

8)

ja bi voljela da drugi put bude planirano al s obzirom na zastitu .....

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

[quote="haribo"]

traktorka ja mislila da sam starija od tebe a ono ja mladja

Sad sam malo gledala pa pronašla da si gimnaziju upisala 92.,a ja skontala da si završila 92. Ok-starji sam 2 godine,priznajem !!

Nama je Roko bio full planirano dijete,pa bi možda zato voljela da drugo iznenadi ( i sa spavanjem , naravno )

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mamasita, ni ja ne mogu pratiti. Sad citam 3 stranice, pa na pol skuzim da sam vec 2 procitala, cak sam u sebi i komentirala-ali nisam stigla nista napisati. Zivot mi se pretvorio u Merkurovu rotaciju (koja je veoooma brza u odnosu na nasu).
    Planiramo Filipa dati od jeseni u vrtic, ali uopce ne znam kako ce to funkcionirati kad je radim u dvije smjene, a i kad radim ujutro bar 3 dana u tjednu ne dolazim prije 6 kuci jer imam popodne terapije. Sad mi je to (relativno) ok, jer Filip spava od 2-5 (popodne) pa se taman razbudi, ruca i sl. dok ja dodjem po njega. A nema vrtica u koje dijete dovedes oko 10-11 i pokupis 18, sto bi meni pasalo. :/
    Razmisljam da zicam u vrticu kod bake da ga prime. Je li to kome poslo za rukom? Pa da se bar malo socijalizira. Brine me kako ce to ici. Ujutro jos i ok, ali sto cu kad radim popodne? Jedan tjedan u vrticu, drugi kod baka???

Filip i dalje ne prica, tj. prica, ali ga mi ne razumijemo, cak i razumijemo, ali to je totalno shifrirani jezik (npr. LALA BRMEJA AA FRRR= žuti auto nije brz). Polako idemo specijalistima, bez panike, ali za svaki slucaj.

Sto se tice drugog djeteta-necu jos, ali za jedno 2 godine (tj. s 35-ja sam teta seniorka). Sljedece godine planiramo rasturanje i nadogradnju kuce (fali nam soba za igracke ), morat cemo iseliti na nekoliko mjeseci, pa mi se to ne da s trbuhom+djetetom. Ako se zadesi, ok, ali sumnjam, Filip je bio 100% planiran, uspio iz prve, a 5 godine nije bilo slucaja.

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

A nema vrtica u koje dijete dovedes oko 10-11 i pokupis 18, sto bi meni pasalo.
    ima, privatni u Dubravi...Dječja igra, rade do 19, a dijete dovedeš kada ti odgovara

možeš pokušati i sa državnim, možda ti izađu u susret...

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kao što traktorka kaže...kad izađem vani, svi me pitaju "Šta ti radiš vani, pa imaš muža i dijete", ma mislim stvarno... , pa ako sam se udala i rodila, nisam umrla imam i ja pravo na đuskanje među piletinom

A svima onim koji mi ZAVIDE na cjelonoćnom spavanju (pogotovo Maruška ), znaju da je tome prethodilo mukotrpno razdoblje i "odgojne metode" kojima mnogi od prisutnih ne pribjegavaju, niti ih odobravaju (ja jesam , al sam sad beskrajno sretna )

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

sjecate li se Matea (naseg malog rodjaka), pisala sam o njemu ne tako davno i molila za vibre, pa evo molim vas za jos malo~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Mateo je danas imao drugu operaciju srca, trajala je 4 sata, sve je proslo bez komplikacija i sad je na intezivnoj

u nedjelju ce imati 3 mjeseca, tezak je 4700g i dug 60cm

nakon oporavka za 2-3 tjedna trebao bi kuci, a za 15-20 mjeseci mora na trecu operaciju

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~nek mali borac Mateo to sve izdrzi

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

za malog Matea, neka se sto prije oporavi...
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

zg cure ide li netko na rodinu proslavu za majcin dan?

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Točkica prvotno napisa
    Citiraj josie prvotno napisa
    hola babe stare
    Stare kokeeeee, dobre juheeee.....
    haloooooo?????ko je star? pa to su najbolje godine
    Moram opet potpisati traktorku: Patrik je isto bio planiran (i planiran....i možda malo predugo samo planiran ), a iznad svega bih voljela da me drugo iznenadi, ali ovaj put sa svim onim s čim me Patrik nije
    tanja ds - Patrik ide malo u vrtić, malo ga čuva jedna baka, malo druga i taj ritam nam se do sad pokazao čisto dobar....čak štoviše, toliko dobar, da smo s vremenom počeli preskakati vrtić, pa već više od mjesec dana niti ne ide, ali drugi tjedan, planiramo se vratiti jer ne želim nikoga opterećivati da ga mora čuvati, a i određena doza jaslica nije na odmet
    wana - nemam ništa protiv odgojnih metoda jer svaki roditelj zna što je dobro za njegovo dijete (osim možda par postotaka onih rubnih monstruoznih, ali to je još uvijek rijetkost), i priznajem da sam u krajnjem očaju probala ono što svi kažu da pali, ali bilo mi je pretraumatično jer on to nikako nije prihvaćao, nisam bila dosljedna i sve je palo u vodu - kod nas te metode ne pale i svjesna sam da će ako tako nastavim Patrik početi odgajati mene, a ne ja njega...ali ja strpljivo čekam da ON bude spreman....i čekam....i čekam....
    I da, samo da se podsjetim, NE SMIJEM VIŠE HVALITI SVOJE DIJETE - jer kad god to učinim, drugi dan je raspašou - "patrik je počeo lijepo jesti" - drugi dan ne pojede ništa; "patrik je počeo lijepo spavati" - drugu noć prošeće me 12 puta......tako ja jučer napisah da ga se po noći kad se probudi ne treba uspavljivati, nositi i sl. - eto njega noćas u 3 traži na ruke, malo smo se nunali na koljenima, nije dugo trajalo, ali bratemili nisam zaspala do 5 - i sad sam totalno strgana, a kad sam strgana, laaaajeeeeeem.......previše

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Stijena, za razliku od tebe, koliko god mi je bilo teško, tad sam ostala dosljedna i upalilo je.
    I da, ni ja se ne hvalim , jer sam se do sad mnogo puta opekla pa sad neš više, ne neeeeee

Malom borcu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ i ozdravilice i osnažilice

Roditeljima, uh...

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Dobro jutro,evo dok Roko spava da iskoristim gužvu...

Stijena-baš si me nasmijala (iako nije smiješno ) ,ali tako je i kod nas; čim kažem da je Roko dobar,u njega zaluta neki mali vrag. Jučer je bio kod sveki i išli oni u park,a on zgrabio nekom malcu lopaticu iz ruku,ugrabio pijesak i bacio na malenog. Sveki skoro dobila infarkt,a svekar mi je kasnije rekao da mi se divi i da mi je svaka čast što izdržim s njim,eto....a ja bila pisala da je mirotvorac

A malm Mateu da sve bude ok

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mateo ~~~~~~~~~~~~
    traktorka, kak to misliš Roko spava u pol 10 ujutro :? on to JOŠ spava ili OPET

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mislim,evo sad se probudio od sinoć u 22.30 kad je zaspao......

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj traktorka prvotno napisa
    :shock: :shock: :shock:

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj yasmin prvotno napisa
    a ne,ne,ne
    to je
    :shock: x100

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj yasmin prvotno napisa
    ma što se čudite, pa i jakov zna zaružiti tako, čak do pola 10, ako ide spavati navečer u 23.
    pa to je normalna količina sna kad preračunaš.

(a mi imamo jutro za sebe, dok večer žrtvujemo)

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Meni je to skroz ok,Pa Roko spava u prosjeku 11 sati + 2 popodne, ja mislim da je tako i kod vas,samo što predpostavljam da oni koji idu u jaslice zaspu ranije,jelda????

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ajmo ovak cure... Nemojte se hvaliti s godinama dok ne dođete u moje... Ja gazim u 36 ljetu

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Patrik ide spavati oko 9-10 navečer i spava naaaaaajdulje do pola 8-8 ujutro (naravno s buđenjima), a najjače mi je kad ga ovako "pohvalim" pa mi se sutradan probudi u pola 7 (sad već zanm što me sutra čeka) - obično je noć ne dulje od 10 sati spavanja
    od pola 11 navečer do pola 10 ujutro je ipak 11 sati (uh, što bih dala za ekstra sat vremena spavanja ujutro ), a i moj :shock: nije toliko upućen na količinu sna, već na sam pojam da bi mi NETKO dopustio da spavam do pola 10 ujutro - to bi već bilo malo too much
    popodne Patrik isto spava 2, a ponekad zaruži i 3 sata, jer očito mora nadoknaditi noć
    isto tako kod njega je sve naopačke, pa tako što kasnije ide navečer spavati, to se ranije ujutro probudi, i obratno

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ivan spava od 21 do 7, u prosjeku, ima odstupanja +-

u jaslicama mislim da su u 12, pola 1 u krevetićima, tete kažu da uvijek dobro spava

kad je doma spava popodne od 1-3/4, dakle sve skupa oko12-13 sati

no da on zaspi u 23 opet bi se probudio u svoje uobičajeno vrijeme ili bi produžio ali možda za pola sata

i mi smo davno imali takav ritam, uopće mi ne fali, ovako mi bolje odgovara...ja sam više večernji nego jutarnji tip!

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Modesty Blaze prvotno napisa
    Ajmo ovak cure... Nemojte se hvaliti s godinama dok ne dođete u moje... Ja gazim u 36 ljetu
    ma ko se hvali, nedajbože, nije da se nemamo s čim....
    ...a zato se tebi žurilo, pa si si odmah rodila trojčeke da si na miru

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Točno ali nisam znala kako to utječe na ženski mozak. Od prilično inteligentnog mozga sam se svela na nešto između ementalera i žrtve lobotomije.

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Modesty Blaze prvotno napisa
    Točno ali nisam znala kako to utječe na ženski mozak. Od prilično inteligentnog mozga sam se svela na nešto između ementalera i žrtve lobotomije.
    Opet sam umrla od smijeha,ma ti si još super pored troje djece,tebi je sve oprošteno , ja bi već bila u ludari .Ja s 30 ( uskoro 31 ) sam već lagano fiju....,a mm kaže da nikad nisam bila luđa,šta god mu to značilo...

A što se tiče spavanja ja sam i jutarnji i večernji tip od kad se medo rodio,i nikad mi neće biti dosta ( valjda trebam nadoknaditi svo ono ne spavanje )........

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Imam pitanje za sve vas drage mame
    Jel se vašoj djeci događaju promjene raspoloženja svako malo ko da su u klimakteriju ? Naime,Roko je jedan dan super,a jedan koma,ili ujutro kao bubica,a popodne kao zmaj. Evo primjera,jučer je bio po danu kod sveki i bio je grozan,a ona uvijek kaže da je jako dobar al eto jučer je zaista bio nemoguć ( gore negdje sam navela šta je napravio ) , a evo danas smo nas dvoje solo bili u gradu,po trgovinama,kod tate na poslu i na kavi od pola sata i nije se maknio sa stolice u slastičarni ma ga baš i ne kužim.
    Nekad je nabrijan 100 na sat,a nekad ko penzić !!

Kako je kod vas ?? :?

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Kod nas je upravo tako kak si opisala :/ i to me izluđuje. Ispada da ja nemrem imat svojih loših dana i hoću ispaliti na živce

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

da traktorka, umjesto da ti meni poželiš dobrodošlicu u svijet dvogodišnjaka, ja je ovim putem želim tebi, pa dobro došla u svijet (neuračunljivih) dvogodišnjaka
    ali kod nas je opet obrnuto, kad je kod baka (pogotovo sveki) ko bubica je, čim ugleda mene, počinje cirkus i traje dok ne kapne navečer od iznemoglosti u krevet

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Stijena-poželjet ću ti sutra

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ja sam mislila da je tako glede neuračunjivosti ali kad je pitanje kod koga su dobri onda je isti slučaj kao kod Stjene... I tak ja trpim neuračunjivost dok ne dođe cca pol osam i oni odu u krevet a ja ostanem plakati od muke. I tako dok se prvi ne zbudi urlajući. Jer zašto bi po noći bio mir

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Jutooo curkeee
    Kaj je ovo? Štrajk petkom? Nigdje nikog 8)

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

dobri den, dok se okrenem vi već novi dio otvorile, a joj...traktorka tako je nama već par mjeseci tačnije kako je napunio dvije godine, a jutros smo se probudili sa konjuktivitisom i moramo poslije podne do dr. da nam da kremicu ili kapi...imal' ko kakvih savjeta glede ogromne količine krmeljica :?

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Obar jutar ekipa, vidim, opalili ste štrajk?!
    Daj da se i ja prikopčam ako je ikako moguće.
    Inače, obožavam petak, radim do 13, pa bjež kući na ručak...za vikend vjerojatno nećeno na Šoltu, al bi zato danas mogli na kupanjac na Bačvice, vruće je za ne vjerovati!

Za krmelje, prokuhana voda ili fiziološka :?

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Za krmelje - čaj od kamilice?
    Pa di ste? Ne mogu vjerovati da nitko ništ ne piše. Pokušale smo čak navabiti u grupu jednog tatu al se prepao.

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Cure,pogledajte danas tko nam slavi 2. ročkas !!!!
    Pa gdje su čestitari !!!

Javim se kad Roko zaspe....

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Fakat je 11.5. Oćemo tu čestitati?!?
    PA naravnoooo!!!!
    Patrik dobro došao među dvogodišnjake!!!!
    Sretan ti rođendan!!!!
    I mami čestitke na tako lijepom i pametnom djetetu

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

traktorka, ma jel to misliš na naaaas
    baš si slatka
    hvala ti za topic na čestitarenju
    a ne znam kako da ti zahvalim na dobrodošlici u klub dvogodišnjaka, možda jednim ili jednim (ovo je mah za dobrodošlicu).
    mi danas malo štrajkamo jer je mama (u prijevodu ja) odlučila sa svojim djetešcem ostati doma (ja danas u svim pogeldima štrajkam), pa nas je do sad bilo po svukud - prošli smo sva igrališta u okolici, sve vrtilice, ljuljačke i tobogane i kad je zveknuo jednog klinca na toboganu, naprasno smo otišli doma - to je jedini primjenjivi lijek za takvo ponašanje. Ne znam samo što ću sutra kad nam dođu klinci na ročkas, a on ih počne mlatit jer mu npr. diraju igračke, a ja nemam kamo zbrisat s njim (inače iz parka uredno idemo doma kad se desi takva situacija).
    sve mame koje su inače doma s klincima znaju da prije spavanja nije bilo šanse pridružiti vam se, tako da sam morala pričekati da patrik usne, kako bih opravdala svoj jutarnji štrajk. nedajbože da patrik snimi laptop, tu nema primjenjivih odgojnih metoda
    eto ja se raspisah, da ne bi rekle da je kao zatišje...
    a di nam je onda taj tata kojeg ste pokušale navabiti.... valjda je bacio oko na topic i skužio da bi malo odalamio među nama babama

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Patrik !
    Sretan rođendan!

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

sretan veliki-mali drugi rođendan

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Patrik

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

sretan veliki-mali drugi rođendan

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Patrik, sretan rođendan!

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Stijena - čim te nije bilo odmah ujutro znala sam da si doma zbog rođendana. I mi ujutro bili po parkovima,vani je pravo ljeto,a Roko se znoji baš jako tako da mu sve curi niz čelo i vrat. A danas je neke ljude na klupi gađao sitnim kamenčićima iz parka,kad sam to vidjela odmah sam došla do njega ,uzela ga za ruku i stavila pred ljude i rekla da im mora reći oprosti,a on šuti ko zaliven,ma stajali smo bar 5 min. pred ljudima,a on i dalje šuti....Onda ljudi otišli,a on počeo kao navijen : opjosti ciko , opjosti teta....E , rekoh ,sad ti je malo prekasno za to,a za kaznu smo i mi otišli iz parka,samo se nadam da je shvatio što je radio i da se to ne smije raditi.

Nadam se da će Patrik sutra biti glavni na tulumu
    Svima

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Lovre bez problema kaže oprosti, nekad čak i bez moje intervencije... I onda opet bez problema udari...
    (a ja opet mantram: i to je samo faza i to je samo faza.....)

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ja ću se danas prvo ispraviti, pa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ iz sve snage za Matea,

pa onda poslati dvije virtualne našem slavljeniku,

i na kraju pohvaliti se kako se Jakov nikada ne tuče , ali svejedno ne zna reći oprosti

no, pokazuje napredak u govoru, počeo je napokon razgovjetno ponoviti riječ, tako da sve cure počinju dobivati imena i nisu više baš sve "mai"

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

A meni je moja Lea razbila najdraži sat....Uzela ga i dok sam došla do nje u tom trenu ga je ispustila na pločice. Ja sam reagirala vrlo zrelo.... ..rasplakala sam se kao beba da su me i ona i mm blijedo gledali. Strašno volim taj sat, draga mi je uspomena i eto, nisam ni vikala ni ljutila se, samo se rasplakala.
    Lea je došla do mene i mazila se, ja sam se pribrala i objasnila joj da nije u redu bacati stvari itd.
    Od tada stalno ponavlja "jazbija sam mamin tika taka, puko stako, bacija na pod i mama pjakaja pjakaja i bija tužna....
    Btw, naravno da se može popraviti, čekat ću dva tjedna.

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Hej svima! Evo mi konačno dobili internet :D pa smo opet s vama!
    Yasmin, po potpisu bih rekla da ćemo postati mame drugi put u istom mjesecu

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj vitekova mamuška prvotno napisa
    Hej svima! Evo mi konačno dobili internet :D pa smo opet s vama!
    Yasmin, po potpisu bih rekla da ćemo postati mame drugi put u istom mjesecu
    baš sam te se sjetila neki dan i htjela pitati za tebe...
    meni je termin 18. 10.
    pridruži nam se na jesenskim..

kako ide trudnoća?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •