Vecina klinaca iz ove dobne grupe je vec ili u skoli ili neposredno pred njom, dakle pred njima su nova iskustva, nove odgovornosti, odrastanje u punom smislu.
Ajd da cujem malo kako im predajete u ruke zivotnu odgovornost tj. da li to ide na vasu ili njihovu incijativu, kako reagiraju itd.
Vedran je prije par mjeseci poceo sa samostalnom kupovinom u ducanu, zasada samo sitnica i to tako da ga mi cekamo ili pred ducanom ili u blizini - to je sam zazelio.
Prije nekoliko dana sam mu rekao da moze od ducana udaljenog 300 m od kuce doci sam do zgrade - stos je da je izmedju semafor sa prelaskom preko prometne ulice. Bila je to moja incijativa i bio je jako ponosan na to.
U zadnje vrijeme ga pustamo da se igra na igralistu sam 10-15 minuta, obicno dok mi nesto na brzaka napravimo u stanu, uzmemo nesto itd.
Vec duze vrijeme sam odlucije o svom dzeparcu, zabranjena je samo kupovina igracaka-oruzja. Slatkisi su OK, sladoledi, razne kartei ostalo.
Uskoro cemo na koncert Hladnog piva, ideja je njegova iako sam vec prije razmisljao da li da mu to predlozim, no bio je brzi.
Imate li vi jos kakve zgodne ideje za nove odgovornosti?

i ostalo.
Odgovori s citatom
ali ondedavno se sama tušira, ja ne moram ni privirit

)