Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: da vam se ne dogodi...

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno da vam se ne dogodi...

majka najbolje poznaje svoje dijete....
    i baš sam se morala uvjerit u to .... ima mjesec, mjesec i pol.... da nisam pravo obratila pažnju na neke znakove.... znakovi...gubitak cm u struku... sa 46/47 na 41/42... taman smo išli do jednog ped...i on me je uvjeravao da je to ok... da mali raste u dužinu i sl...a, nije nešto vele drastično narastao... tim više, što sam na rukama osjetila da ja spao na kg.... al nismo mjerili.... težinu je ovako išla: kod redovne ped 7880 s 3,5mj...kod neuroped s 4mj i 3tj 8130 (ajd druga vaga mislim si...i uvjeravali me da se cm gube zbog dužine)... sa 6mj kod red ped 8800... ja napomenem da je dost usporio....ne sve ok sve za 5... a ispada u 3mj samo kila....3puta u razmacima...neš ko slina na peleni u području piška...zatim, jedno vrijeme neka čudna temp rektalno do 37,8....
    sad prije 2,3dana kad smo bili kod ped...kažem joj za tu slinicu...a ona vadi urin...urin danas: dosta baketrija, leukociti 8-10 .... još, više mislim da sam ja kriva za tu infekciju....jer je on inače imao lokalnu upalu na samom vršku piška, al nikad nisu ušle unutra...do, pretpostavljam, trenutka kad sam ja čačkala oko njega .... dragi moji .... još ovo: ima već tjedan dva da povremeno osijećam bol u predjelu bubrega... još i kažem MM-u da nije Bog dao kojim slučajem tu bol da već jednom skužim NEŠ NIJE U REDU!!!!!!!!.... i danas saznam NEŠ NIJE U REDU ....
    inače, mačak se dobro ponaša....mrzovoljan?? tu i tam...al, kak sad ima i naotečene desni... kontala sam da je od toga.... sd znam da moj mačak ima infekciju više od mjesec, mjesec i pol.... jer smo urin radili sredinom ožujka... bio je ok.... preostaje mi se nadati i moliti da nije ništa došlo do bubrega....
    MOLIM VAS NE IGNORIRAJTE ZNAKOVE KAO I JA

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

hvala što si to napisala
    bit će sve OK

PS i ja vjerujem u majčinski instikt

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Samo hrabro. Što god da se dogodi, njemu treba tvoj osmijeh.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ma bude sve ok, vidjet ćeš!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zmaj, u ovoj dobi djeca znaju postati anemična, slabo dobivanje na težini ti može biti i od toga.
    Jesi li odnijela urin na urinokulturu da što prije dobije terapiju? Ako pedijatrica misli da treba može početi i prije nego dođu rezultati, ali urin bi trebalo dati prije nego počne uzimati antibiotik, jer ako nije dobro pogođen, onda se iz antibiograma vidi koji je najbolji za tu bakteriju.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

bili kod ped...ona kaže da je urin ODLIČAN....ja sam :? ...kaže da leukociti max 15... prek tog je infekcija.... ne znam što da mislim.... imali smo do sad 3obična urina svi bili ok... zadnji leukociti 1-2.... bez bakterija... ja sam ga čistila.... ko i prije.... što da mislim ???? urin smo nosili odma.... jedino i nju ta "slina" brine.... pa mi opet dala uputnicu za urin....zadnji put u ožujku hemoglobin 118.

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Držite se. Sretno!

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj zmaj prvotno napisa
    bili kod ped...ona kaže da je urin ODLIČAN....ja sam :? ...kaže da leukociti max 15... prek tog je infekcija.... ne znam što da mislim.... imali smo do sad 3obična urina svi bili ok... zadnji leukociti 1-2.... bez bakterija... ja sam ga čistila.... ko i prije.... što da mislim ???? urin smo nosili odma.... jedino i nju ta "slina" brine.... pa mi opet dala uputnicu za urin....zadnji put u ožujku hemoglobin 118.
    Mozes li otici kod drugog pedijatra?

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ornela_m prvotno napisa
    Mozes li otici kod drugog pedijatra?
    sutra ujutro ću opet dat urin...jedan uzorak u taj lab...a jedan možda u privatni...pa sad...mislim niš mi ni jasno.... koje su ref vriednosti za leukocite kod beba?? ja sam za odrasle u privat lab vidila od 0-5

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Meni je Petra s dvije godine bila hospitalizirana zbog urinoinfekcije, leukociti 10, E.Coli 10 na 4 :/

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj petra prvotno napisa
    Meni je Petra s dvije godine bila hospitalizirana zbog urinoinfekcije, leukociti 10, E.Coli 10 na 4 :/
    Pa kaj zbog roga hospitalizacija. Je li imala visoku temperatut?
    Jer Janko je imao 10na5 i nije išao u bolnicu, a imao je i temperatruru

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

I Frane je hospitaliziran zbog toga. Imao je 5 mjeseci , bio u Rijeci 7 dana , kuci pojacana njega , ali od onda recidiva nije bilo. Bolje i bolnica nego da to vuce do besvjesti.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

zmaj, bez urinokulture nema smisla ni razgovarati o urinoinfektu. Tako se tek vidi ima li infekta, koji je i na koji lijek reagira.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Citiraj petra prvotno napisa
    Pa kaj zbog roga hospitalizacija. Je li imala visoku temperatut?
    Jer Janko je imao 10na5 i nije išao u bolnicu, a imao je i temperatruru
    Ovdje da. Imala je 39, ali samo jedan dan. I nakon toga je uslijedila cijela obrada (scintigrafija, uzv, cistografija) da bi se isključio refluks (VUR). Na otpusnom pismu pisalo je blaži oblik pjelonefritisa.
    Djecu ispod 3 godine zbog brzog prelaska infekcije na bubrege ovdje zadržavaju u bolnici dok se ne napravi cijela obrada - a antibiotici se daju intravenozno - trajanje hospitalizacije je bilo 3 dana.
    nakon toga kontrola urina svakih mjesec dana, pa jednom nakon godinu dana.
    Od tada je sve čisto i nikad se E Coli nije vratila, ali najvažnije je bilo da nema taj refluks.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

cure fala....
    znam ja za UKulturu...do sad ih je imao par...svaka kontaminirana (4bakt, pa 3...)... pa me sad PRAVO strah UK... zato obični urin pokaže dal ima il nema.... kažem do sad uk zagađene, a urin ok.... evo čekam spiška na djelu...vrebam ko kobac!!! inače, mali je super raspoložen...

Engls avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

zamjiću,a mami

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hmmm....call me crazy....al, za današnji urin sam ga nakon sapunčića i vode....očistila alkoholom...ono cijelo područje....i to posušila sterilnom gazom...zalijepila vrečicu...i čekala....MM odnia urin na hitno...za 20ak min gotovo: leukociti rijetki....sve ostalo 0nula :D :D :D
    znači nema nema nema uro infekta.... jedino ostaje pitanje od kud slina??????????????? :? ... to nam se 3put dogodilo i to pred jutro....
    da ti ima MM rekla bi s oproštenjem neka spolna bolest... vako???? jedino me brine što ja imam svakodnevno nakon canestena neš bijelkasto i žučkasto... pa sad da nije kak od mene?? (prvotno mi gin reče gljivice...)...pod upitnikom mi ostaje i onaj misteriozni gubitak cm i to misim u samo tjedan dana...(mjerila sam zbog pelena)...dal da se brinem zbog jedva 1kg u cca 3mj???
    cure HVALA vam...nekak je lakše kad pročitaš iskustva i riječi utjehe!!

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj zmaj prvotno napisa
    dal da se brinem zbog jedva 1kg u cca 3mj???
    Ako ti je dijete dobro raspoloženo, ako mu je opće stanje ok, pelene uredne, onda mislim da nema mjesta brizi. Sad je već i vrijeme kad prirast usporava. Meni je (sa Andrijinih 7 mjeseci, još je samo dojio) pedica rekla da je njoj bilo kakav prirast u toj dobi zadovoljavajući ako joj dijete izgleda ok, znači njoj bi bilo dovoljno i 100g mjesečno (ona ima onu starinsku vagu koja ne važe manje od 100g).

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Ako ti je dijete dobro raspoloženo, ako mu je opće stanje ok, pelene uredne, onda mislim da nema mjesta brizi. Sad je već i vrijeme kad prirast usporava. Meni je (sa Andrijinih 7 mjeseci, još je samo dojio) pedica rekla da je njoj bilo kakav prirast u toj dobi zadovoljavajući ako joj dijete izgleda ok, znači njoj bi bilo dovoljno i 100g mjesečno (ona ima onu starinsku vagu koja ne važe manje od 100g).
    ma tak sam si i ja neš kontala....no kad zbrojiš sve skupa ostaneš :? ... jednom je MM bio sav koma 2,3dana...taman poslije njega s istim simptomima krenuli mali i ja... al smo bolje izgledali .. nedugo nakon toga, a zbog mog zastoja i drugog...vadili krv malom, meni...on je bio ok, osim povišenih limfocita (što bi kao upućivalo da je neš ipak prebolio....možda mi je tad spao...?)...a ja?crp ludilo! poslije dg atipična upala pluća...
    ma znaš ono kad osijećaš da ipak nije sve za 5!? uf!

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Bude ok

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •