Pokazuje rezultate 1 do 37 od 37

Tema: Trbuščić se nije zatvorio...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Trbuščić se nije zatvorio...

U 11. sam tjednu trudnoće i danas sam bila na pregledu kod dr. Matijevića u poliklinici Vili. I sve je kao u redu, osim što se bebi nije zatvorio trbuščoć (fiziološka hernijacija).
    On me pak uvjerava da se treba do kraja zatvoriti do 14. tjedna, pa me naručio za tri tjedna na pregled.
    Kao, ne treba paničariti, u 99,9 posto slučajeva se zatvori. Pa zašto mi je to onda uopće govorio??? Ima li netko kakva iskustva?

Tayra avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nemam iskustva, ali zato šaljem puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da sve bude OK

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ne znam nista o ovome, no pokusaj ne brinuti unaprijed.

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    da za tri tjedna sve bude savršeno

Erin avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~ da sve bude ok !

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kao prvo - nadam se da ce sve uskoro biti u redu ~~~~~~~~~~~

a kao drugo - gledala sam prije par mjeseci na americkoj Real TV dokumentarac o jednoj curici kojoj se trbuscic nije zatvorio do vremena za porod. trudnoca je bila uredna, osim sto je mama zadnjih nekoliko tjedana morala provesti u bolnici. rodjena je carskim rezom u 38. tjednu, a nekoliko dana (tjedana? sad se zbilja vise ne sjecam) nakon poroda obavljena je operacija zatvaranja trbuscica. sve je proslo dobro.
    koliko sam skuzila, postoji metoda kojom su odmah po porodu privremeno zatvorili trbuscic dok nisu obavili operaciju. jedini problem (estetske naravi) bilo je naknadno formiranje pupka. no, kirurg koji je obavio operaciju pricao je da se u kasnijoj dobi djeteta napravi manji estetski zahvat kojim se pupak "popravi".

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zatvorit ce se, ako kaze da treba do 14. To je jako puno u razvoju male bebe. Meni je rcimo s 13 tjedana posteljica prekrivala usce ali se ni malo ne bojim placente previje jer je doc rekao da ce se povuci (te da je to jedno od normalnih mjesta za posteljicu za tako ranu trudnocu) kako trudnoca bude odmicala. Vjeruj docu i sve ce biti ok. Ta hernija je normalna pojava, citala sam o tome, ne znam kad se OBICNO povlaci ali ako je Matijevic rekao ovako, vjeruj mu! A za tri trjdna na pregled i tako moras zbog tlaka, urina i tezine pa nek ti uput lukne bebicu da se uvjeris i umiris.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Kod mene je bila ista situacija i jako sam se bojala (pogotovo kad sam pročitala na netu o tome.) Rekli su mi da su kod pravog defekta obično prisutna i druga oštečenja - srce, nuhalni nabor, bubrezi... Kod nas je sve bilo ok i na slijedećem pregledu je sve bilo na svojm mjestu.
    Opusti se i ne brini!
    (Ni ja ne kužim zakaj to uopče spominju kada je normalno.

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo vibram svom snagom da se trbuščić zatvori-vibrrrrrr!

Moje skromno mišljenje zbog čega to doktori govore je:
    -zbog toga da te pripreme da možda stvarno postoji neki problem-znači da te informiraju što su svakako dužni
    -zbog toga da se pohvale kako su vidjeli tako nešto jer nisu ni svi doktori jednako stručni niti imaju jednako kvalitetne ultrazvuke da vide kojekakve "sitnice"-glup razlog, ali eto i doktori su ljudi kao i svi mi

Misli pozitivno, makar znam šta znači strah u kostima i da se je teško kontrolirati da ostaneš prisebna kad nešto samo izgleda da ne bi bilo dobro, a kamoli kad zaista nije

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Cure, hvala vam puno na ovim riječima. Pokušat ću se nekako smiriri i hrabro izdržati ta 3 tjedna. Daj mi samo recite, gdje ima nešto o tome na internetu?

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Preporučam ti da ne čeprkaš po netu jer ima zbilja ružnih stvari, a kod tebe je to samo fiziološka hernija.
    Upišeš pupčana hernija pa ti izbaci, ima i na stranicama dr.Harni.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

uf.....ja sam prvi put na forumu, prvi put trudna, blago meni, i izgleda da su u pitanju blizanci ....dva put blago meni.....i sad možete zamisliti šta mi se sve mota po glavi.
    sad još ovo sa otvorenim trbuščičem?! nisam ni znala da takvo nešto postoji.
    u svakom slučaju držim fige da sve bude ok, a ja se idem dalje bacat u očaj jer nemam pojma o ničemu vezanom za trudnoću, porod, bebe i ostalo

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Doktori su uvijek puni predostrožnosti što i nije loše - bolje nego da šute ak nešto ne valja. Ja sam sigurna da će s tvojom bebom biti sve ok, imaj strpljenja još tih par tjedana .

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kokolu, ja poznajem djevojčicu staru 16 godina kojoj je trbuščić ostao otvoren do poroda i nakon poroda su ga operirali i zatvorili. s njom je sve u savršenom u redu!
    pa ako je ta operacija funkcionirala prije 16 godina, zamisli koliko su do danas u tome napredovali.
    držim fige da se trbuščić sam zatvori , ali ako se to i ne desi, postoje ogromne šanse da sve bude u redu.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ma znam, ali čim je on počeo spominjati malformacije, možete misliti kako mi je bilo. U biti, uopće mi nije htio odgovoriti na to što ako se ne zatvori. To me najviše zabrinulo.

Početno

zivciranje nije dobro ni za jedno od vas dvoje
    moja teorija je "ak vjerujes da ce biti dobro onda ce tako i biti" :D
    opusti se i uzivaj u trudnoci i iscekivanju kad ces napokon vidit svoju bebicu
    puno prerano panicaris

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Kokolu, kod Ratka Matijevica ste vas dvoje u sigurnim rukama. Pokusaj se opustiti, bebici treba smirena mama kako bi mogla lijepo i bezbrizno rasti. Vibram za vas dvoje

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

~~~

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

~~~

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

govorio ti je jer mu liječnički kodeks nalaže da ti veli(a ne ko naši idioti po bolnicama koji šute) , zato što si platila da ideš kod privatnika da ti veli a ne da ti laže a ne brini zatrvorit će se još uvijek je to normalno ali ti je morao reći jer da ti ne veli a zatvori se bilo bi kako se to nije vidjelo ranije i zašto nam niste rekli.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

govorio ti je jer mu liječnički kodeks nalaže da ti veli(a ne ko naši idioti po bolnicama koji šute) , zato što si platila da ideš kod privatnika da ti veli a ne da ti laže a ne brini zatrvorit će se još uvijek je to normalno ali ti je morao reći jer da ti ne veli a ne zatvori se bilo bi kako se to nije vidjelo ranije i zašto nam niste rekli.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Cure, hvala! Uz ove vaše odgovore nekako sam vedrija i vrijeme mi brže prolazi!

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj sandra23 prvotno napisa
    govorio ti je jer mu liječnički kodeks nalaže da ti veli(a ne ko naši idioti po bolnicama koji šute) , zato što si platila da ideš kod privatnika da ti veli a ne da ti laže a ne brini zatrvorit će se još uvijek je to normalno ali ti je morao reći jer da ti ne veli a ne zatvori se bilo bi kako se to nije vidjelo ranije i zašto nam niste rekli.
    Meni su rekli kod nas u bolnici i to je jedan dr. zvao još dva da pogledaju i oni pa da dobijem i drugo i treće mišljenje.
    Tak da nisu svi baš idioti.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Re: Trbuščić se nije zatvorio...

Citiraj KokoLu prvotno napisa
    U 11. sam tjednu trudnoće i danas sam bila na pregledu kod dr. Matijevića u poliklinici Vili. I sve je kao u redu, osim što se bebi nije zatvorio trbuščoć (fiziološka hernijacija).
    On me pak uvjerava da se treba do kraja zatvoriti do 14. tjedna, pa me naručio za tri tjedna na pregled.
    Kao, ne treba paničariti, u 99,9 posto slučajeva se zatvori. Pa zašto mi je to onda uopće govorio??? Ima li netko kakva iskustva?
    Vjerujem i ti moraš vjerovati da će sve biti o.k.
    Vjerujem da će ti svaka trudnica reći da su je barem jednom doktori isprepadali tokom trudnoće.
    Koji je to doktor Matijević,jeli to onaj koji radi na sv.Duhu.

Još jednom pusa i vibre da bude sve o.k.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Da, dr. Matijević radi na Sv. duhu, i privatno u poliklinici Vili. I stvarno nemam riječi prigovora na njega, vodio mi je prvu trudnoću, napravio mi je carski, i sve je bilo u najboljem redu.
    A mislim da sam se ja tako isprepadala baš zato što u prvoj trudnoći nije bilo nikakvih šokova, stvarno sve po peesu.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Tek sada sam vidjela ovu temu posto sam nova na forumu i istog trena kad si ga napisala znala sam kako ti je. Naime, u istoj poliklinici, samo kod dr. Kosa i meni je prije nesto manje od tri godine također rečeno isto: fiziološka hernijacija. Dakako da je to izazvalo potpuni šok. Međutim, odmah da te utješim (to kažem zato, jer bi meni, vjeruj mi, u tom trenu bilo puno lakše da sam imala nekog u blizini sa takvim iskustvom, odnosno da sam negdje nešto o tome pročitala), doista se nakon nekoliko tjedana sve povuklo, odnosno na UZV je sve bilo kako treba biti za promatrani tjedan trudnoće (mislim da je to bio 16. tjedan koliko me sjećanje služi, trenutno nemam kod sebe dokumentaciju da ti provjerim). U tih 2 mjeseca koliko sam čekala da se to povuče gotovo sam izludila (doduše, već na drugom pregledu je ta malformacija bila malo manja), a da ne pričam koju salvu suza mi je izazvao odgovor na pitanje - što ako se ne povuče? odg. u stilu: nije to komplicirana operacija kad se beba rodi, imali su vec slučaj, sve je bilo u redu...sve to tako ležerno pričajući...
    Uglavnom, vjerujem da će se i tebi povući jer ipak, koliko mi je rečeno, bebe se doista vrlo, vrlo rijetko rađaju s time, odnosno oni su imali samo jedan takav slučaj prije par godina.

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Re: Trbuščić se nije zatvorio...

Citiraj KokoLu prvotno napisa
    ...
    KokoLu, kiptim kad procitam ovakve stvari jer me sjeti na iskustvo iz moje trudnoce kada je lijecnik poceo spekulirati nekakvim dijagnozama i pretpostavkama (drugacija problematika od tebi spomenute), rekavsi usput da svakako treba pitati druge specijaliste za misljenje! Imala sam isto pitanje u glavi - zasto mi je onda ista govorio, ako je sve samo njegova procjena za koju treba potvrdu. Priredio nam je paklenih par tjedana. Promijenila sam lijecnika jer nisam htjela s tim cudovistem vise imati posla. U rodilistu su se kasnije iscudjavali kad su u mom planu poroda procitali moju izricitu zelju da me on nikako ne pregledava za vrijeme poroda ako za pregledom bude potrebe. Bez ustezanja sam svima koji su me pitali objasnjavala zasto ga ne zelim vidjeti.

Bebac se rodio potpuno zdrav!

Ne daj se. Jesu oni lijecnici, ali nisu nuzno sposobni komunicirati s ljudima na pravi nacin.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja samo javljam da smo bili na pregledu i da je sve u redu, trbuščić se zavorio! :D
    Jedino što nam je doktor rekao da se beba smjestila jako nisko, ali da to ništa ne treba značiti? :?

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Odlične vijesti,sigurno si izgubila sve živce,ali eto bitno da je ipak sve u redu !!!!

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Super, baš mi je drago da je sve u redu

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Pitala sam ga zašto mi je to morao reći, tako da sam se ova tri tjedna grozno živcirala, kaže čovjek da se recimo dogodilo da se nije trbuh zatvorio da bi on ispao neozbiljan i da bi to značilo da nije vidio to na prošlom pregledu.

Ana29 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

KokoLu :D , sad se opusti i uživaj

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno