Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: u vezi teksta na portalu kad beba odbija jednu ciku

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno u vezi teksta na portalu kad beba odbija jednu ciku

a zeli samo drugu "U pomoć, moja beba odbija jednu dojku!" zelim samo reci da je dobar tekst i da sam i sama vec puno puta do sada tila otvoriti temu o dojenju na samo jednoj ciki.
    ja maloga vec odavno dojim samo na desnoj ( vidi se po slikama ) a na livoj je bio samo kratko, oko 3 miseca. znaci da je skoro 5 miseci i bio samo na jednoj ciki i uz to je jos super napredovao i prelazio sve moguce crte i krivulje kako po kilazi tako i po centimetrima pa sa ovim samo zelim dati podrsku curama koje iz bilo kojeg razloga ne mogu dojiti na obe da nije to uopce problem i da se moze ono odhraniti i samo na jednoj.

e da... jedini problem su mi bile majice na spaline liti jer je razlika ogromna izmedju live i desne ali to sam rjesila silikonskim umetkom u livu

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

podižem.
    maleni je zbog perinatalne infekcije proveo 10 dana na odjelu intenzivne njege i tamo je hranjen dnevno 4x (kršitelj koda)om, a 4x mojim izdojenim mlijekom (zbog epiziotomije i samih uvjeta na odjelu ga nisam uspjela dojiti)
    dolaskom kući prihvatio je lijevu dojku, a desnu i dalje odbija, pa se snalazim kako znam i umijem
    par puta je uspio uhvatiti desnu, par puta smo uspjeli uz pomoć šeširića, ali uglavnom se izdajam i dajem mu na bočicu (probali smo sa žličicom ali isto ne ide)
    izgledom desna i lijeva bradavica uopće nisu tako različite
    izdajanje mi je postalo sizifov posao i nemam pojma kako da napokon postignem da prihvati i tu desnu :/

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

http://forum.roda.hr/threads/59343-Hoće-samo-jednu-cicu?highlight=jednu+dojku

Možda tu nađeš neki savjet dok ti se tko ne javi.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Čestitke na sinčiću!!!
    Vidim da je prošlo već neko vrijeme od javljanja.. kakva je situacija?
    Ako te još muči isto, pokušaj tako da mu nudiš desnu dojku kad je najopušteniji, u polusnu, noću, kad spava.. podvali mu kad su najmanje šanse da se pobuni. Kako je noću?
    Potiči što više kontakt, po mogućnosti koža na kožu, da osjeti tvoj miris, toplinu, otkucaje.. bit će smireniji, instinkt će ga voditi do dojke, ne čekaj da bude gladan i nervozan.

Hranjenje bočicom je najlakše, ali u slučaju kad beba odbija dojku i najnepovoljniji izbor. Ako vam ne ide žličicom, probaj čašom ili špricom, bilo kako, samo da ne siše ništa drugo nego dojku. Koliko god nespretno ti se činilo, vrijedi se truditi, pa makar na početku ne išlo glatko. Ako ima dudu, i nju bi bilo dobro odgoditi dok se dojenje ne uspostavi kako treba.
    Javi kako ide!
    pozdrav

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

NAdam se da je maleni pomalo počeo prihvaćati desnu dojku, no ako i dalje imate poteškoća, evo dodatnih ideja: pokušaj ga dojiti na desnu dojku u položaju nogomenta lopta, znači ispod desne ruke. Pogledaj tu sliku da ti bude jasnije: http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=239&Show=1475
    Također možeš pokušati dojiti i ležeći na lijevoj strani, dijelom na stomku, nudeći mu ne lijevu već upravo tu desnu dojku. Malo zahtijevnije za izvesti, no moguće.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

evo da se napokon javim!
    punih 5 tjedana je trebalo da se oboje "ufuramo" u dojenje i da on prihvati i desnu cicku i sad oboje uživamo.
    ali u tih 5 tjedana je bilo svega! od mora suza, zastoja mlijeka uz temp, ogromnih ragada na desnoj cicki, pa čak u trenutku očaja i davanje adaptiranog jednom prilikom.
    malo je falilo da odustanem od svega, ali sad smo super.
    bočicu više ne koristimo i cickamo jedno 50x dnevno.
    hvala puno na savjetima

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Podizem.

Odbija mi lijevu stranu i vec sam luda. Ima 4 mj.

Do cca 3. mj. dojio je bez problema.
    Onda je pocela nervoza na lijevoj strani pa su mu tu podoji bili nesto kraci. Pa je pristajao samo ako ga ljuljuskam. Na kraju sam trckarala po stanu, a sad i tako odbija.
    Islo je bar po noci (kad bi se probudio-rijetko imamo nocne podoje), ali ovu noc nisam uspjela. Toliko se trgao i protestirao da sam odustala.
    Danas sam ga uspjela nagovoriti da povuce par puta dok lezi, a ja sam nad njim. Pusti pa se dere pa ja opet uguram bradavicu unutra pa povuce par puta pa se dere i tako u krug.

Ne znam vise sta da radim. Pokusala sam sa svim mogucim polozajima i u svako vrijeme. Odbija sve vise i vise da mi se cini da ce totalno odustati.

Na desnu stranu doji bez problema. Lijepo napreduje. Popiskene i pokakene pelene su na broju.

Ima li itko kakvu ideju sta jos da probam?! Bas sam ocajna i jadna zbog ovog.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zasto bi bila ocajna? desnu hoce? onda uzivaj
    Posljednje uređivanje od ivana7997 : 09.09.2011. at 11:02

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Trazila sam pomoc, ne pameterenje.

Na lijevoj sam imala vise gadnih mastitisa i apsces. Bradavica mi je dva puta propupala i sad se vide oziljci, tj. ruzno je zarasla. Ne planiram ici na izbor za miss bradavice, ali bilo bi mi zgodno da se sve opet ne ponovi jer sam umorna od silne boli i nemam nikoga da mi pomogne dok padam u nesvjest od boli jer cijedim gnjoj van iz rascvale bradavice.

thaia28 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

draga marijaP, nemam ti pametan savjet oko prihvaćanja lijeve; možda je neka faza, moj je recimo dugo odbijao cicati navečer u svako doba dana i noći može, ali navečer prije spavanja nikako..
    jedna moja prijateljica svoje doji isto samo na jednoj dojci (evo već godinu dana), mali joj baš nikako nije htio prihvatiti drugu.
    a za ragade - moja topla preporuka komprese Multi Mum, od Bioclina.. za tjedan dana od krvi i gnoja i više od pola bradaovice koja fali ostala je samo uspomena.

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ne znam ni ja kako ti pomoći, ali malo utjehe ako ne uspiješ. Mi dojimo samo na lijevu već 17 mjeseci tj. prvih mjesec dana sam se izdajala, a onda je prihvatila lijevu, a desnu nikako. Na početku sam izdajala desnu, nakon nekog vremena više nije bilo potrebe, a mlijeka u njoj ima i danas

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

http://www.oktal-pharma.hr/hr/zastupstva/proizvod/319/
    vidiš, vidiš, dobro je znati za ovo.
    ja nisam imala pojma
    thanx

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

To za ragade se kupi u ljekarni?

Ma nije mi sad nista, samo me hvata panican strah da ce se sve opet ponoviti.

A kako ti je prijateljica rijesila produkciju mlijeka na nedojecoj sisi?

Nije meni problem dojiti na jednu stranu, ali sta sa produkcijom.

U pocetku je on sam skracicao podoje pa je razlika u stvaranju mlijeka bila ocita. Sad me strah jer je nagli rez. Mislim da ce me komotno u Vrapce moci prebaciti ako dobijem jos jedan mastitis. Danas sam i povratila od muke.
    Posljednje uređivanje od MarijaP : 09.09.2011. at 15:05 Razlog: @ thaia 28

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ah, pisem s moba pa nisam vidjela postove iza thaia28

Hvala!

Malo sam citala. Ima o dojenju na jednu stranu vise tema. Nisam znala da je to ako cesto.

Samo, koliko sam primjetila, obicno se radi o tome da dijete odbija od pocetka. Ne znam sta je ovom mom doslo sad. Samo da upalu ne dobijem.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

suosjećam :/

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Hvala na razumijevanju

meni je jos pred ocima slika djece kajo bljuju mlijeko pomijesano sa krvi i komadicima moje raspadajuce bradavice i bas mi se ne prolazi opet isto.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a da probaš onaj sistem mislim da je nogometna lopta staviš dete krivo pod onu cicu koju hoćeš

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    a da probaš onaj sistem mislim da je nogometna lopta staviš dete krivo pod onu cicu koju hoćeš
    probala sam i to, ali odbija.

Ok, popila sam kavu, malo se zbrojila i prestala dramiti.

Ako tolike zene uspjevaju dojiti na jednu stranu bez komplikacija, uspjet cu i ja.

Hvala svima!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •