Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 118

Tema: Kako sve podnose vasi muzevi?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Odlična tema
    Ja se nekako od samog početka (pa i prije nego smo prestali paziti) informiram o svemu...šta ću kad sam štreber...ali tako sam našla i vas praktički na samom početku i neizmjerno ste mi pomogle. Njega sam pokušavala isključiti iz toga da ne pomisli da sam prolupala - jer pravljenje beba je jednostavna stvar, ne. Međutim, nakon par pokušaja počela sam s čajevima, vitaminim...pa folikulometrijom...pa je i on došao na red s Bioastinom (malo je bio skeptičan ali ipak je srce moje povjerovao svojoj štreberici) - i tako mic-po-mic, počeo mi dodavati toplomjer, pitati kakva je temperatura, a ja bih mu dijelila informacije pazeći da ga ne preopteretim (mislim si, barem da je edno od nas dvoje cool). Na spermiogram je otišao bez problema doslovce drugi dan. Pričao je o našem trudu s prijateljem kojem je žena zatrudnila nakon skoro 2 godine prirodno (nakon nekoliko neuspjelih IVFova, vanmaternične...), pa s drugim koji je u istoj fazi kao mi... Sve u svemu, uključen je dosta, konkretnih informacija ima koliko mu ja "serviram", i uz to je velika podrška. Da sumiram ovaj dugi post:
    Informiranost: počeo s 0, navukao slabu trojku
    Zainteresiranost: počeo od 2, dogurao do 4+
    Podrška: 5

Svim curama čiji muževi nisu informirani - pa nije to najvažnije! Bitno da su nam podrška, i da su spremni obaviti svoj dio (uključuje keksanje u prave dane , davanje spermiograma i ino). Informacije ionako razmjenjujemo tu na forumu, tu imamo i podršku i dobre duše s kojima dijelimo dobre i loše trenutke onda kad ih nikome drugome ne možemo priznati.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Napisala sam cijeli roman ali mi otišlo u vjetar...možda je tako i bolje

ukratko:
    Informiranost: počeo od 0 pa navukao do slabe trojke
    Zainteresiranost: počeo s dvojkom, dogurao do dobre četvorke
    Podrška: čista petica

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

O ne, sad imate i roman i sažetak
    Sorry

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ZO nisi ti uopće promašila poantu teme (ali i mene si rascmoljila)
    A na tvoju priču mogu reći samo
    jer sve riječi su suvišne

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

MM jedva dvojka na svim terenima. Nešto i zna jer ga davim sa informacijama, inače je jako načitan i kad bi o toj problematici slušao od nekog drugog, rasprava bi trajala dugo i puno bi znao. Sama kupujem cink i selen za njega, ako ga podsjetim i naljutim se, popit će, a inače samo govori "pa koristim ja to", a zapravo sve se kod njega svodi na 3 tablete mjesečno. Voli tepati i maziti, u tome je majstor, ali to NIKADA nema veze sa našim neuspjehom na MPO, već to bude tako njegov stil, općenito. Nakon transfera, kad volim da barem tri sitnice budu po mojoj želji, grakne da pretjerujem... jer ja sam jadna htjela gledati svoju omiljenu emisiju u subotu navečer, a on jadan nije mogao mijenjati program više od 5 puta. Iako je njegov nalaz jako loš, sve ja iznosim na svojim leđima, a on jedino sudjeluje u onih 10-tak dana kad čekamo rezultat, ali samo u stilu veselog dečka, a ne da napravi nešto da se ja dobro osjećam.
    Velikodušno sam mu poklonila dvojku

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja sam sinoc ostala sokirana ko krtica pričali smo o laparaskopiji i histerskopiji ako ne uspije ovaj put i nakaon pol h. vidim njega na internetu ukucava u google trazi trazi posljedice kaze necu te pustiti na to ako se moze nesto desiti znaci popravlja se

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

gejsha, ima nade, he he

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj gejsha prvotno napisa
    ja sam sinoc ostala sokirana ko krtica pričali smo o laparaskopiji i histerskopiji ako ne uspije ovaj put i nakaon pol h. vidim njega na internetu ukucava u google trazi trazi posljedice kaze necu te pustiti na to ako se moze nesto desiti znaci popravlja se
    Jesi plakala ?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ma sigurno je pustila koju suzicu...............

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

paaaaaaaaaaaaaaaaa ne

ovaj tj. mi nije "plakajuci tjedan" ali koliko sam dobre volje i mogla bi oplakat
    ja placem samo kad me uhvati dan D kad stalno plačem a da ni neznam zasto

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

A,ma ja sam mislila da je njegov trud bio rezultat taktike plakanja o kojoj smo pričale na stranici prije...a,možda mu se učinilo da bi mogla zaplakati,pa se zato požurio?
    Šalim se ja,super,za trud,definitivno se TM popravlja.
    Mi sinoć nakon nešto pričali,pa sam spomenula MM da ću nazvati danas ginekologa da se dogovorim za pregled,sad u drugom dijelu ciklusa,da vidi kakva mi je sluznica maternice i progesteron...a, MM mi kaže-reci mu da nam je već dosta.Reci mu,-mi smo se sad seksali puno i sad nam je dosta(ne seksanja,već čekanja)-hoćemo dijete!Dajte,nešto napravite po tom pitanju!
    Naravno,zezao se,ali,eto,ne mogu reči da nije zainteresiran i da i njega ne pogađa ovo čekanje.
    Ma,morat ću mu dati jednu 5 za zalaganje

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

uh, tako ste se raspisale. Samo cmoljim cijelo vrijeme.......

Ja sam se jako prepoznala u pujicinoj priči - ali prije godinu dana cca.....

Zapravo.... sad kad sam bila u postupku sam shvatila koliko je divan i koliko mu to sve znači..... brinuo se oko mene nevjerojatno (ja sam inače dosta hm..... pa recimo - ne volim cmizdrit ni oko čega.. ), pa MM nema baš puno prostora...

najbolji mi je bio kad sam se testirala nakon IVF-a na 14dpo i samo jedna crtica - poludio na test i da nisam dobro umočila...... medeno moje

Sad mi više ništa nije teško

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

a inače.... u svezi tiki_a priče...

meni je to SF - da ja ne gledam svoju seriju..... i to nakon IVF-a!!
    Moj muž uvijek meni daje daljinski (čitaj:vlast)

silvestra

Početno

Koja razlika izmedu pocetka prve i druge stranice ovog topica
    Na pocetku nis nezna, mogo bi on to i bolje kak nezna kaj je ovo ili ono...., a sad dobar, njezan, pazljiv itd. SUPER
    Oni su divni i VOLE pokazuju to na hiljadu nacina, a ja ih osobno dosta poznam (zena) koje to neznaju prepoznati i uopce ne vide koliko ih ta osoba voli, pa to ni nevracaju onda im se M zatvaraju u cahure i do njih ponovo doprijeti jako tesko
    Zapravo su jako krhki iznutra i mnogi ce prije "puknuti" nego zena
    Zato mislim da ih netreba opterecivati vise nego je potrebno, sta bi sad MM morao znati sta je npr.vitex nisam ni ja znala do "maloprije"
    Ili kad mi je MM rekao da se ide opustiti u toplu kadu a dani O
    Ja dreknem:" Kakvu kadu jesi ti normalan znas ti koji je dan"
    On:" Znam, srijeda pa sta?"
    Tako mi je bio sladak, kad sam mu polako objasnila nije bilo kupanja al moja reakcija je bila PRESTRASNA BILO ME JE SRAM STO SAM TAKO REAGIRALA JER NIJE ZASLUZIO
    Ispalo je tako da smo se tome smijali ali priznali ili ne ima x situacija u kojima smo mi malo krive sa svojim nastupima

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Bok cure! Ja sam u svemu ovom još nova. Gin.prije mjesec dana uočila cistu, za koju sumlja da je endometriotična, i prvi put sam pomislila da ćemo do bebice malo teže doći. I, umjesto na jesen kako smo planirali, "bacili se na posao" ovaj mjesec. Mužu sam prvo sve ispričala, ali mi se tako zabrinuo da sad razmišljam da mi je možda bolje da mu ne pričam baš sve što pročitam, jer imam osjećaj da ću i ja tako biti manje opterećena.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

ja sam pri registraciji na Forum upisala njegov mail pa mu sve privatne poruke dolaze(tj.obavijest da ista postoji) tako da je htio ili ne morao vidjeti da nismo jedini s tim problem i da se samo interesiranjem može nešto postići...sada je zainteresiran prati forum i zna malo manje od mene o svemu :D :D

luni avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Moram ga sjesti za kompjuter ili mu isprintati nešta da bi pročitao jer sam tražio nikada ne bi. Pio bi sve što mu dam i radio bi sve preglede koje treba, ali nije ni upola u priči kao i ja jer misli da sam ja preopterećena sa mjerenjem, gledanjem, simptomima... Nekada se i znamo posvađati zbog toga što on misli da nisam normalna, a ja mislim da njemu nije dovoljno stalo (što znam da nije ali nije mi jasno kako može biti tako smiren dok ja ludim). A i inače je hladovina i sve stvari riješava mirno i staloženo dok sam ja živac za sve. Ne mogu reći da mi nije podrška i znam da želi isto što i ja i jednako jako kao i ja samo je drugačiji i uvijek je optimist, dok je kod mene sve crno.

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj pujica prvotno napisa
    kod njega jos uvijek jednostavno ne postoji zelja da mi idemo na postupak u smislu da je to prilika za trudnocu, on to dozivljava kao nesto negativno i mucno

zato za sada, jer ga jako volim, dobiva -2, a ja se nadam da ce se ta ocjena polako mijenjati na bolje
    podizem, jer mi je fantasticno gledati i dijeliti s vama kako se MM mijenja i kako su sve ove stvari koje sam pisala polako samo dio proslosti...

sad smo u fazi da sve pita, sve proucava, veseli se odlascima na konzultacije, skuplja novce za postupak, a jutros je izjavio da je vec i pozitivno radosno uzbudjen zbog postupka u listopadu

tako da smo od -2 trenutno na ocjeni od cak 4 :D

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

E i mi smo se popravili, više nije katastrofa

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Eto,vidim da se podigla ova tema ponovo,pa osjećam dužnost da pohvalim MM,pošto sam ga pokudila ranije.Sad je ovaj period pokušavanja da zatrudnim iza nas za neko vrijeme;eto,dogodilo se i naše malo čudo,pa želim pohvaliti ponašanje MM sad kad sam T..
    Radi sve što treba umjesto mene,podiže sve teško,trudi se,prati me na preglede(nije još bio unutra;čekamo da se pređe na abdominalni uzv,jer će inače vjerojatno pasti u nesvijest ),daje mi podršku i gleda zaljubljeno u svaku sličicu s uzv.Sretan je,kao i ja,jednostavno mi je oslonac i podrška u svemu.Volim ga jako i zato sam osjećala potrebu da ga pohvalim ovdje sad kad smo trudni (tako se obično šalimo) ..Zato mu ovdje dajem peticu,ali ne smije ovo saznati,da se ne umisli,pa se pokvari

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

a i mi se popravljamo :D

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Pujica, Pepina bravo za VM!
    MM, sve hoce uraditi kad ja kazem , popiti , pojesti- ali pokazati sam neko interesovanje...tesko...kao ja sam ta koja zna sta treba u vezi bebe (mos mislit), ja trazim, citam , pitam...on ceka
    Volim ga, i dobar je ,ali samo malo podrske bi bas znacilo.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Pozdrav cure!
    Ja imam malo, malo drugačiju priču - ja sam pak ostala trudna u roku od 15 dana, ali u 15-om tjednu - missed ab. I nakon toga sam se ja bacila u pretraživanje interneta i našla Vas. Naravno od tada nema dana da ne dođem proviriti šta se događa. I tako je MM skužio da se ja vrtim po nekim "ženskim" stranicama, u početku ništa, a onda je počelo grintanje u smislu da ću poluditi od toga, šta stalno kopam, šta ću tu pametnog naučiti i između ostalog rečenica za anale: "Daj, pitaj te svoje "babe", kad si već stalno tamo, ako koja zna promijeniti diskove na Golfu četvorci!"
    U biti sam htjela reći da je MM od kad smo saznali da smo trudni, pa sve do danas podrška u svakom smislu pa mu zato dajem 5, ali za ono žuganje o "poludit ćeš" i sl., dajem mu 2 jer kao brinuo se ali nije htio sudjelovati u traganju za uzrokom, a 2 dana nakon što sam izašla iz bolnice predložio je slijedeće: "Ako hoćeš ići ću se ja "pregledati", nije bed!" e za to mu dajem 5+! Sad se spremamo za jesensku akciju, pa da ga onda vidim! :D

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

do sada MM je bio dosta dobar u podršci za ljećenje bakterija.ispoćetka nije htio piti ljekove pa sam ja malo :? pa je poćeo piti sve redom.
    o trudnoći mogu reći da je slabo informiran ćista 1.tek je ovaj mjesec skužio da ovulacija traje 12-24 h.
    za podršku neznam još jer ne pokušavamo jako dugo par mjeseci pa je meni normalno da neide odmah ali njemu ne.on misli da to ide kada se hoće.u svemu je nestrpljiv.
    na pretrage je išao zbog klamidije tako kada sam ja rekla da će ići ako do zime nebude ništa pristao je.
    u trudnoći je jako pažljiv.to je čista 5.
    moj zakljućak da njih treba ućiti kako da se ponašaju u situacijama u kojim nisu bili.prije se o tome nije puno prićalo,gledali su kako se roditelji ponašaju (što je značilo ništa nisu saznali jer je to prije bilo tabu tema).

bebomanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno bebomanka

eto..i ovu temu sam tek sad uvidjela :smajlickojisetucetoljagompoglavi:

I dok sam citala od pocetka.....pomislih:"ma kad prodje duze vrijeme uz probleme oko zaceca, i oni ce se popraviti, kao i MOJ!!" i eto...tema se podigla nakon duzeg vremena i procitala sam upravo to sto sam pomislila.
    Svaki muskarac u pocetku ne reagira kako bi trebao niti uzima previse ozbiljno tekuce probleme..kod njih je sve jednostavno dok...se ipak ne zakomplicia.
    MM je u pocetku dobio sok jer je prvo kod njega bio dijagnosticiran vrlo los spermiogram i svijet mu se srusio...nákon toga je uslijedila i moja dijagnoza i jedno vrijeme je imao 4 za zainteresiranost i podrsku.Cetvorka je zato sto smatram da je ipak mogao biti i bolji jer je imao faze kad je namjerno bacao u zaborav tekuce stanje kupujuci si stvari koje su mu dizale njegov muski ego-vrlo vazna stvar!
    Onda je uslijedila krizna faza (nakon jedno 7 god. neuspjeha) u kojoj smo se skoro i rastali jer je on nakon svih pokusaja shvatio da je ipak veca prepreka kod mene nego kod njega a i spermiogram mu se popravljao......Postao je totalno sebican i bezosjecajan Zalosno ali istinito.....
    Nakon sto smo prosli i tu fazu sretno jer je ipak shvatio kratko prije nego me je zauvjek izgubio, da sam mu ja ipak nesto posebno i da bez mene ne moze zivjeti te da je napravio puno nepromisljenih i sebicnih poteza prema meni, totalno se upustio u informiranje sa svih strana ali ipak samo za 9 ( ne za cistu 10-ku) jer se ne informira dovoljno sam od sebe nego samo na moju molbu.Mozda i ja nisam dovoljno upucena ali onoliko koliko ga znam i sto vidim a imam svoje metode provjeravanja, nije jos cista 10-ka.
    A najlosiju ocjenu dobiva iz strpljivosti u tjesenju tj. podrske. Kad sam u komi najvise mi trebaju sati razgovora i njeznosti a on izdrzi pune 2 recenice i onda vec mijenja temu-STRAHOTA!

Leni avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

MD se bolje drži nego ja..Nakon što godinu dana pokušavamo njemu to još uvijek nije puno, drži se onoga da i ne radimo na tome tako često...
    Uz moje živčane napade napravio je i spermiogram jer je sad i on uz mene počeo misliti da je u njemu problem..Naravno, Spermiogram mu je ok...

ja sam postala skroz opsjednuta s time i pusti me tijekom ciklusa ali onda kada dođe M opet padnem u depresiju, ništa mi se neda, nemam volju za ničim.. Prije sam bila savjesna u svemu, sada u ničemu...
    Njega napadam za sve i svašta, koje samo glupe razloge smislim..
    Ja sam došla u taj stupanj da sam odgodila i naše vjenčanje dok ne ostanem T(što bi mi sad rekli u crkvi )...

Sada kada pričamo o djeci svaki put obadvoje u zezanciji kažemo ma dobro mi ih ne možemo imati pa se i ne brinemo jel nam stan blizu vrtića i škole

Tako ti je to, kad posložiš život i kada imaš uvjete za dijete u našoj zemlji(zvuči nemoguće) e onda neide..

Uglavnom, muški to bolje podnose od nas-moje mišljenje..Mi smo ipak nježnija strana

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

moj je prenaporan...sve zna bolje od mene čak je i prije mene skužio da sam trudna

šalim se, ima čistu peticu, pio je sve što je trebalo, potrudio se naučiti kolko dana traje ciklus, sav je nabrijan na djecu i odlučan u namjeri bit bar par mjeseci na porodijskom

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moj pada na svim poljima - informiranost - 1, tješenje - 1, i što bi ono treće??? u svakom slučaju, i to je jedan.

On uopće niti ne želi drugo dijete, misli da sam luda što ga uopće želim i proveo je dvije godine pokušavajući me uvjeriti da ga ne želim. Onda je odustao i sad s mukom pristaje na hopsanje kad ja zatražim (kad mislim da je O blizu, ali čak se znao i uvrijediti zbog toga - kao seksamo se samo zbog djeteta, a ne zbog strasti pa je znao i štrajkati)

Nakon godinu dana što nam ne uspijeva, ne želi ni pomisliti na spermiogram ili tako nešto, a kad sam tužna zbog još jednog neuspjelog pokušaja, malo me zagrli, ali u sebi odahne.

Sve si mislim da možda silujem nešto čemu nije suđeno...

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

E moj MM nije zasluzio vise od 2-. Nekad malo popravi ocjenu al u globalu to je to. Za njega tu nema neke posebne polemike - nekad jednostavno ne shvata da hopsanje treba biti u pravo vrijeme i da se svasta nesto mora poklopiti da bi dobili bebu
    Kad sam prije izvjesnog vremena intenzivnije pocela razmisljati o svemu i vise se truditi, on jednostavno nije shvatao. Sve je to njemu bezveze - pracenje plodnih dana, LT trakice, kod njega je to prosto po principu kako je suđeno da bude.
    Mozda sam i sama previse grubo pristupila tome odjednom, mozda sam ga preforsirala. tako da sam nakon izvjesnog vremena dobila situaciju da se hopsamo pod nekim pritiskom i da ja licno slabo uzivam u tome.
    I onda sam smanjila. Ne zelim zagusiti nas odnos tim - on jednostavno to drugacije prihvata nego ja i tako je. Ponekad pomislim da je meni to vaznije ali znam da i on to zeli jako jako.
    Sada rijetko pricamo o tome, ovulacijske testove radim bez puno price, Rodu posjecujem dok sam na poslu - dok me nadređeni ne otkriju
    Sve to postoji izmedju nas i spominje se ali vise ne svakodnevno - jer time postajemo sve stresniji i napetiji. Ja pratim svaki signal svog tijela ali pokusavam ne praviti veliku galamu oko toga.
    Ipak jos uvijek se nadam da ce se desiti samo od sebe jer nemamo bas neki predug staz u pokusajima.

jabuka79

Početno

Neki dan sam ga napala zato što mi se učinilo da ne želi razgovarati o našem problemu, a kaže da me samo ne želi gledati nasekiranu.Nije ni njima lako,ali oni su jednaostavno drugačiji.Naš majčinski instikt prisutan je od samog rođenja, igramo se s lutkicama, hranimo ih i tako, a oni se zabavljaju sa autićima.Mi žene smo posebna bića, neki dan sam mu rekla da bih silno željela bebu i zbog naših roditelja, a on me toliko napao i rekao da ćemo dijete praviti sebi, a ne drugima i taman posla da se pored svega i još i time opterećujem.I kad onako razmislim, stvarno je dobar taj moj muž.Uvijek me tješi,prepozna kad mi je teško,pa šuti jadan i pušta me da opet dođem sebi.

Tayra avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Osjećam potrebu nešto napisati, možda svi shvatimo koliko griješimo, držimo u napetosti druge, a da toga nismo ni svjesni!

Ovaj mjesec upravo negdje pred O sam se posvađala s MM. Tad sam posebno osjetljiva, kao i sve mi, pogotovo ako MM objeručke nije spreman na sex. Poludila sam, svašta mu nagovorila, da ustvari on ne želi dijeti, da me laže, da se ne trudi dovoljno da ga dobijemo, da ga tih dana uvije spopadne nekakva, prehlada, gripa, glavobolja, stresan dan na poslu i sl. Izvrijeđala sam ga kao nikad u životu, plakala sam, dugo....dugo. Prvo je samo šutio, pokunjio se, ko malo dijete kad zna da je pogriješilo......samo je rekao sutra ćemo razgovarati! E, sutra je on meni sve sasuo u lice........da ne patim samo ja, da bi on volio dijete (znam da bi jer ga djeca svih naših prijatelja i susjeda naprosto obozavaju kako se igra s njima), ali da sam mu ja stvorila pritisak. Ne ide više rado na dječije rođendane jer ja svaki put nakon dobijem napad plača, strah ga je da ih ja gledam kako se on igra s njima jer zna kako toutječe na mene i još puno toga.........vrhunac, što mu je ja mislim najviše smetalo su OPK trakice. Priznao je da ga dovode do ludila. Svaki put kad uđe u wc vidi ih naredane na veš mašini po nijansama, na noćnom ormariću pored bračnog kreveta, kad otvara ladicu ispadaju iz ladice, kad je najtamnija ja mu mahnem s njom i kažem sad je vrijeme......E to ga, veli, psihički ubijalo. Jednostavno ne može kad zna da mora! Kaže, nije manijak ni siledžija da mu ja mahnem trakicom, a on skoči na mene!........Shvatila sam, i njima je teško. Mi placemo, a oni psihički nisu spremni opustiti se i dati sve od sebe u sex-u !

Drago mi je da smo razgovarali, nakon toga smo se zagrlili i dugo, ne ja nego oboje plakali. Šutili smo i previše, mjesecima, godinama, kako ne bi povrijedili jedno drugo, a psihički smo razvaljivali sebe, drago mi je da smo konačno razgovarali!

Moja poruka vama je........... razgovarajte sa svojim muževima, otvoreno, bez straha! Biće vam lakše!

Mi smo možda, tad propustili O, ali od tada sve frca od hopsanja! Iduću O, sigurna sam NEĆEMO PROPUSTITI niti će ikoga boljeti glava. A OPK trakice, više ne stoje na mašini, sad imam drugu taktiku zavođenja kad bude vrijeme, a ne mahanje trakicom !

bony avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

kad je moj M jednom rekao "bit će kad bude,a ne kad mi hočemo"ja ga više nikad nisam htijela s time opterečivat jer ne želim da mu bude ko meni ,da padam u depru,čekam O,mjerim temp..i svaki mjesec se razočaram.čak sam uz njega i ja postala jača(kakva sam prije bila očajna).mislim da je to njima pritisak veliki,to je naš zajednički neuspjeh ali još kad vide nas kako ih nekad koristimo ko stroj za pravljenje bebe(tako to neki doživljavaju),vjerujem nije ni njima lako,po još cmoljimo...itd,joooj mora da polude kad bolje razmislim .

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Tayra prvotno napisa
    ...Moja poruka vama je........... razgovarajte sa svojim muževima, otvoreno, bez straha! Biće vam lakše!
    ...
    U potpunosti podržavam ovo mišljenje...

Ja sam još jedna koja je ovaj vikend riješila nedorečene stvari sa MM...

Prvo da naglasim da su naši dragi pola/pola kao i mi involvirani u cijeli proces, ne možemo i ne smijemo ih iz bilokojeg razloga distancirat.

Ja sam pogriješila što sam distancirala samu sebe,uvukla sam se u svoju "ljušturu" i njega nisam puštala ni blizu. Ovaj vikend je ta ljuštura pukla i moram priznat, žao mi je što sam je uopće stvorila...
    Stvorila sam je iz straha da ne povrijedim njega, ali to je bio nerealan stav jer je MM punoljetna samosvjesna osoba koju nemam pravo "štedit" na uštrb drugih stvari, tj. na uštrb naših odnosa... Jednostavno nema smisla... A da ne spominjem kako se on osjeća u svemu tome... A isto mu je stalo kao i meni, a vidi da mi nešto nije OK, a ne dopuštam mu da mi priđe, da podjelim to sa njim...
    Sad kad gledam sa strane, vidim koliko je MM jedno predivno biće, realan, konkretan, bez "brija i brijica".
    Opet mi je pomogao riješit "moje probleme", stvari koje sam ja sama sebi predstavila kao nepremostive... Opet je učinio djelo s kojim mi pokazuje koliko me voli, a to cijenim više od ičeg na svijetu...
    Sad kad ovo pišem, shvaćam koliko me voli i koliko ja njega zbog toga svega volim...

Eto malo me ponelo...

Čekam da mi dođe M, pa idemo zajedno na pretrage...
    Ja na hormone, on na spermiogram...

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Meni MM dođe kao psihoterapeut. Najviše mu informacija ja prenesem, jer on puno radi pa ne stigne se s tim još baviti. Uvijek posluša šta sam ja i gdje pronašla, pa pita zašto je to tako. Kad smo recimo kod dr. on pita da mu dr. objasni zašto raditi taj postupak, a ne ovaj...Jedino što se tiče vitaminski preparata, tu je malo nemaran, ali kaže on da zato ima mene da ga napominjem. Razuman je maksimalno, i uvijek mogu računati na njega. Nekad mi se čini da je on meni veća podrška u svemu, nekako je uvijek vedriji duhom i za sve ima objašnjenje, dok ja znam malo i fantazirati oko nekih stvari.
    Zainteresiranost, podrška, kad razgovaramo o tim stvarima tako to nekako činimo za zadovoljstvom, kao ono ma ubrzo ćemo mi imati tog bebača, ako ne jednog, onda dva.., i onda se baš zajedno i veselimo. Sve u svemu jedna velika 5, ja boljeg prijatelja nemam niti sam imala u životu, na taj način si dajemo snagu za dalje...

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Drage moje tema je odlicna.
    U mnogim vasim recenicama sam pronasla situaciju MM i mene.
    Zapravo ja sam nekako od samog pocetka naseg pokusavanja imala osjecaj da to nece ici bas lako kod nas. Prvih 6 mjeseci nismo obracali paznju, kao ok je to bice samo polako. Nakon 6 mj neuspjesnih ja odlazim na pregled i dr.kaze neka ste dosli netreba cekati ako nije u prvih 6 mj. uspjelo. Odmah predlaze da on uradi spermiogram da eliminisemo njega jer kod zena treba uraditi vise pretraga. Kad sam mu to saoptila bio je zbunjen i u cudu zasto on prvi :shock: , sta nas dvije pravimo frku nioko cega! Onda sam polako morala da mu objasnim da se kod njega radi jedna pretraga i ako je ona OK nema problema , prelazimo na mene. Tek kad sam mu rekla da je to najkraci put do eliminisanja moguceg problema pristao je i vec nakon par dana smo uradili spermiogram. Na nasu veliku srecu sve je bilo odlicno cak mu je dr. iz labaratorije rekla da sto se spermiograma tice netreba uopste da brine!
    Onda sljedi 9 mjeseci i dalje bezuspjesne borbe prirodno, sa stimulacijom i sa cajevima naizmjenicno.
    Nekad me podrzava, nekad kaze da zurim sa svim ali kad vidi da sam na ivici suza trudi se da bude sto njezniji i da mi ulije puno nade!
    cak je poceo da jede med ujutro :D
    a sinoc je cak malo svrljao i po Rodi ali kratko i stidljivo
    Eto sve u svemu dajem mu ocjenu 3+ s tendencijama za rast ocjene!

sir_oliver avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja vam svima želim da uspijete iz prve kao što smo moj muž i ja i to oba puta.
    tako neće biti ni sto drugih problema.
    a sigurna sam da bi ih kod mene bilo jer sam ga jedva nagovorila da vadi krv za određivanje krvne grupe. kad sam mu rekla da sam trudna slegnuo je ramenima i rekao: pa e, normalno.:?
    a kada je saznao da neki njegovi prijatelji pokušavaju već godinu dana tek je onda počeo da me zapitkuje.

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

baš bi volila sa se s vremena na vrijeme i neki muž
    enivej MM već lagano šizi na rodu, a kad mu kažem da idem s rodama na kavu samo složi pogled
    čini mi se da je tek nakon pregleda na VV počeo prihvačat da imamo problem, i mogu reć da me malo i razočarao

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

blago vama sir_oliver!
    Uzivajte u svojim srecicama!

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

MM oscilira kao i njegov spermiogram.....čudna bića do kraja ....btw. nisam ni ja više sigurna koliko mogu izdržati....nekad padnem i pomislim da ću od svega odustati

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj laky prvotno napisa
    MM oscilira kao i njegov spermiogram.....čudna bića do kraja ....btw. nisam ni ja više sigurna koliko mogu izdržati....nekad padnem i pomislim da ću od svega odustati
    Svi mi nekada tako padnemo. Ali negdje iz pete treba izvući snagu za dalje .
    A naši muževi to sve prolaze na neki svoj način. Možda nas ne razumiju uvik, ali nije im za zamjerit. Pa brate ko bi ovaj naboj hormona razumio .
    Drži se draga, možeš ti to . Teško je - ali možeš.

Aliana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Samo da kažem,ovo je stvarno dobra tema
    Ja sam baš jutros započela razgovor o mogućem testiranju i naravno spermiogramu ali MM se na to stvarno uzrujao i počeo s pričom kako sigurno nije stvar u njemu jer ja uvjek imam neke probleme,te me bole jajanici ili nešto drugo...To me stvarno pogodilo,pa izgledi su zapravo pola pola a moji ciklusi su redoviti i točni u dan,temp. nakon O je uredno povišena.
    Kada sam mu sve to ljepo rekla i objasnila da on mora na samo tu jednu pretragu a ja na brdo toga promjenio je priču,kao zašto ja paničarim bezveze(pokušavamo već 9 mjeseci)imamo vremena i tako...
    Skoro sam se rasplakala,stvarno me to povrjedilo,nisam ni pomislila da bi mogao biti tako bezosjećajan,jer naravno važno je da je kod njega sve super a ja sam eto sigurno uzrok
    Kasnije je rekao da će ipak napraviti spermiogram ali onako preko volje,kao da sam ga ja na to natjerala

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Aliana mislim da ih je većina takva, na našu veliku žalost.
    MM nije bio ništa drugačiji, jeeeedva sam ga natjerala da ode napraviti 1. spermiogram i to nakon intenzivnog pokušavanja 9 mjececi (a kojih 12 ako brojimo ukupno nezaštićene odnose).
    Uvjerila sam ga isto nakon dugo objašnjavanja i nakon što je i moja gin. rekla da njega moramo odmah poslati da napravi nalaz da mene ne maltretira puuuno složenijim pretragama, ako je tu zapelo.
    MM ponekad zna reći da bolje da nikad nije išao raditi taj spermiogram :? i ja fakat ne znam jel se šali ili je ozbiljan....

a što se tiče podrške - ne znam ni sama, ponekad mi se čini da to shvaća olako (kao riješit će se to kad-tad)
    međutim, mislim da je to više neki obrambeni mehanizam, tako je njemu lakše podnositi cijelu situaciju (uvijek je mislio da će dijete doći taj mjesec kad si on zamisli)
    ponekad, ipak, mislim da pretjeruje - recimo, kad smo išli na ivf u prirodnom ciklusu, pozvali smo bratića, inače mladog liječnika da mi da štopericu...
    e sad, ovaj moj je napravio takvu paniku oko toga, da su se čovjeku počele tresti ruke kad me trebao piknut, pa smo mm morali smo istjerati iz sobe
    sad se pitam kako će mi MM davati stimulaciju

sve u svemu, mislim da se trudi, iako ga ponekad moram podsjećati na čaj i vitamine, sli uglavnom se sjeti sam.
    ma, nije ni njemu lako samnom, stalno visim na rodi, a kad ne visim, razmišljam o mpo...
    zaključak - otkad imamo dijagnozu, mm se stvarno počeo truditi

Aliana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Hvala na podršci Ginger,ja još nisam ni otišla ginekologu da vidim u čemu je stvar,ali definitivno namjeravam jer me ovo iz mjeseca u mjesec sve više izluđuje.Ali eto ti si uspjela svoga nagovoriti,znam ja da će i MM sve to ljepo obaviti samo me jako iznenadila njegova reakcija,kao što kažeš to je sigurno neka vrsta obrambenog mehanizma.A pretjeruju oni svi pomalo,na neki način nas ni ne razumiju potpuno ali barem se trude. MM je danas popodne ipak bio pomirljiviji nego jutros,valjda sam ga uhvatila nespremnog a malo je i razmislio o svemu

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Aliana, polako, vidiš da se kreće na bolje...
    a ja ti mislim da se oni samo boje rezultata pa zato to niti ne žele... mm je najbolji dokaz...

ANKARA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

MM je onaj vjerojatno mali dio dobro nam poznate "Bečke škole". Vidim da se grize iznutra zbog cijele situacije i ponekad mu zasuze oči i brzo makne pogled ali ne pokazuje osjećaje na van. Spreman je na razgovor i podršku u svakom trenutku ali nikad prvi ne započinje temu. Ja mu uredno serviram pretrage, dijagnoze i terapije i za to mi redovno odaje zasluženo priznanje ali sam ne preuzima inicijativu. Nekako na van odaje dojam ležernosti, čvrstine i smirenosti a ja vidim da iznutra baš i nije tako. A ono zbog čega ga ja jaaaako volim je fantastična sposobnost održavanja realnosti. Kad i ja malo poletim u nemoguće on je tu da razmotri činjenice, zbroji dva i dva i spusti me na zemlju.

ANKARA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ginger, Aliana, čitam vaše priče i ne mogu vjerovati ovome što sam pročitala. Nadam se da VM nisu u stvari mislili to što su rekli i da je to zbilja bio njihov obrambeni mehanizam. Mislim da je pravilno postavljanje komunikacije u vašim slučajevim ključ rješavanja problema. Naime, hoću reči da se morate poslužiti ženskom diplomacijom i podići problem na razinu ozbiljnosti u kojoj oni neće osjetiti napad niti nelagodu cijelog postupka. Jednostavno ih postavite u položaj u kojem će osjetiti dominaciju i moć u svojim rukama i sigurno će biti spremniji na sve postupke koji ih čekaju na mpo. Želim vam sreću

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ankara, ne znam što si tako dramatično shvatila, al sa mm nije ništa strašno, samo sam ga teško natjerala da ide na spermiogram (doduše, to nagovaranje je trajalo...).
    on je bio uvjeren da je sve ok pa da to niti ne treba...
    inače ne voli doktore i misli da mogu samo zakomplicirati život.
    a od problema (otkad smo otkrirli da ga imao) ne bježi - naprotiv!
    pije sve preparate uredno, samo ponekad ga trebam podsjetiti (kao i za sve ostalo - tipično muški).
    međutim, vječiti optimist - on još vjeruje u čuda - misli da možemo i prirodno zatrudniti, ali je spreman napraviti sve da na bilo koji način dođemo do bebe.
    u samom postupku je velika podrška - jako se boji koliko će sve to utjecati na mene, moje zdravlje i hoće li mi kako škoditi.
    recimo, za štopericu je napravio scenu jer ne voli gledati da me nešto boli...
    ovo što sam rekla da mi se čini da to shvaća olako - nisam mislila na problem, nego kako ćemo riješiti taj problem...
    on sve to ne uzima tragično kao ja (on optimist - ja pesimist ) jer vjeruje da ćemo jako brzo uspjeti...
    i sva sreća da je optimist, jer ne znam di bi dospjeli da smo oboje kao ja
    a ona izjava koliko god bedasta bila, i koliko god me iživcirala, jest vjerujem samo obrambeni mehanizam ...
    jedino mi krivo što ponekad imam osjećaj da se on osjeća krivim što moramo na ivf, a to je daleko od istine -u ovome smo skupa, i svaki problem je zajednički

ANKARA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ginger nisam ništa krivo shvatila, naprotiv i napisala sam kako se nadam da su reakcije TM samo obrambeni mehanizam, kako se, na kraju, i pokazalo. Ovo ostalo je bio komentar u slučaju da nije bio obrambeni. Nisam nikoga osuđivala, oprosti ako smo se krivo razumjele.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ma draga, sve 5, nisam ni mislila da si nekog osuđivala
    samo, ja nekad napišem samo dio onog što mislim, jer mi se obično žuri (pogotovo ako pišem s posla ) ili jednostavano zaboravim pa ispadne drugačije nego je trebalo ispasti...
    morala sam malo razjasniti - i opet se zapetljah
    bolje da pišem što manje...

ANKARA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nema problema. Puno je toga za reći a malo je prostora za pisanje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •