Trebali bi mi SVI MOGUĆI linkovi na tekstove o produženom dojenju, po mogućnosti WHO i ostale jake organizacije. Krenula sam u akciju uvjeravanja svoje liječnice u opravdanost i pogodnosti produženog dojenja. Svaka pomoć mi je dobrodošla.
Hvala!
Trebali bi mi SVI MOGUĆI linkovi na tekstove o produženom dojenju, po mogućnosti WHO i ostale jake organizacije. Krenula sam u akciju uvjeravanja svoje liječnice u opravdanost i pogodnosti produženog dojenja. Svaka pomoć mi je dobrodošla.
Hvala!
Na hrvatskom. Ali, daj sve, pa nek se snađe.
Draga, pa šta te opet zeza, nije pomoglo ono 1. put?
Tek sam joj sada dala preporuke WHO. Dala mi je mail adresu pa ću joj poslati još toga. Kaže da će sa kolegama raspravljati o tome. Ja se nadam da stvarno hoće.
ne tribaju ti linkovi
neka odgovori na pitanja:
1.Koje je najbolje mlijeko za djecu, savršeno prilagođeno njihovim potrebama, sa visokim %iskoristivosti željeza, kalcija ... i sa antitijelima i imunološkim stanicama?
2.Da li majčino mlijeko pruža imunološku pomoć dječjem organizmu?
3. Da li je dobro djetetu oduzeti dodatnu imunološku zaštitu?
4.Šta je neophodno za rast djetea?
5.Gdje sve ima kalcija?
6. Koliko mlijeka je preporučljivo da djeca piju?
7.Do kad djeca trebaju piti mlijeko radi npr. kalcija?
8.Zašto se mliječni zubi zovu baš mliječni a ne npr. privremeni ?
9. I di je problem?
8)
Njezin jedini argument je vezan uz psihologiju - spominje nekakav patološki simbiotski odnos majke i djeteta i ne znam što još :shock: ! Žao mi je da je nisam tražila da mi navede izvor tih informacija. Spominjala je neko udruženje psihologa (ili psihijatara?).
Bubica je na jednom topicu napisala da psiholozi nikad nisu istrazivali dojenje. ni kratko ni dugo ni produzeno. Nego da su sve teorije (na koje se neki povremeno pozivaju) nastale na temelju OPET teorije i to one Freudove koja NIKAD nije znanstvarno dokazana. Znace nikakvi tu dokazi nizasto ne postoje. Ni posredni ni neposredni ni usputni ni vakinaki.
uuu o tome ti je bilo govora na jednom starom topicu ... idem ga naći
patološka posesivnost majke prema djetetu postoji bez obzira na dojenje , jer je to psihiči problem majke koja će sve iskoristiti da veže uza sebe dijete pa i dojenje, i puse za laku noć, i zagrljaje... SVE
psihička manipulacija
no zbog toga nećeš prestati dijete grliti, niti maziti niti ljubiti, jer tamo neka poremećena žena to iskorištava u svojoj manipulaciji
tako i dojenje, samo je to rijetka pojava , danas
u djetinstvu moje bake je to bilo normalno, ona je dojena do 5g
Ona je govorila o patološkom odnosu djeteta prema majci.Originally Posted by MGrubi
I moj dido je bio dojen do 5. godineOriginally Posted by MGrubi
![]()
I da, spominjala je deformacije čeljusti :shock:
e to je MIT
duda varalica ili prst su tvrdi , pa valjda mogu i izazvati deformaciju
ali bradavica? ma ... jel ona ima iti dana dojilačkog staža?