Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 67

Tema: No name proizvodi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno No name proizvodi

Kupujete li i jeste li zadovoljni s "kucnim markama" vecih prehrambenih i drogerijskih lanaca?
    Mislite li da kvaliteta proizvoda razvikanih firmi opravdava visu cijenu ili ste sasvim zadovoljni kvalitetom no name proizvoda?
    I za kraj, koje biste no name proizvode preporucili?

Ja osobno volim proizvode pod kucnim markama koje prodaje dm. Kupujem kod njih wc papir, sredstva za ciscenje i pranje sudja. Dok smo kupovali jednokratne pelene, kupovali smo njihove babylove, sampone za djecu kao i vl. maramice gotovo uvijek su babylove marke. Volim njihove cajeve kao i raznorazne pahuljice, zitarice i tjestenine....
    Ima nekih stvari s kojima nisam zadovoljna, npr. dezici ili samponi za kosu, ali u globalu ne vidim neku razliku u kvaliteti izmedju njihovih proizvoda i nekih skupljih.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

MM može biti dm-ov maneken (kupujem mu sve od Balea-a, njihove marke). Katkad kupim Babylove proizvode za Filipa i Baleu za sebe i tu su negdje što se kvalitete tiče, mislim da je Balea kopija Nivee, no ipak mrvicu lošija. U novinama su provodili istraživanja tih robnih marki i za mnoge se ustanovilo da su čak i kvalitetniji od nekih razvikanih marki.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Bila je već ova tema, samo jako davno.
    Balea mi je loša što god sam probala, ali svi Babylove proizvodi, kao i veći dio kolekcije za pranje/čišćenje DenkMit pokazali su se jako dobrima.
    Osobita pohvala žutom detardžentu za suđe, zelenom gelu 1.5l za pranje bijele robe, rozom detardžentu za vunu, i onoj žutoj tekućini (s raspršivačem) za pranje sanitarija. Sorry za slikovni opis, ne da mi se gledati imena .

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

još jedan fan DM-a

bar znam da ne financiram kretenske reklame za deterdžente

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ipercoop ima super tekući det marsiglia, i sapun u listićima, keksi su im isto dobri i tjestenine, a Lidl čokolade one sa velikim postotkom kakaa, i čoksa s cijelim bademima, Lindt im nije ni do koljena!! DM isto solidan, sa proizvodima za čišćenje i pelenama, kreme tako tako, osim balzama za stopala koji je super i mama kreme za bradavice koje je super za ispucale usne...

Erin avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I ja sam fan DM-a pogotovo što se tiće proizvoda za prilice za suđe, kozmetike i pelena za djecu i ostalih sitnica!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

uvijek nastojim pronaći ime proizvođača na ambalaži - npr. konzume jogurte proizvodi kim. pa ako vam se sviđaju kim-ovi proizvodi, sviđat će vam se i konzumovi.

i ja sam dm-ovka, neke linije su mi fantastične, neke ne valjaju pa radije kupim skuplje i markirano... kupim i ponešto od mercatora.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Merkator ima isto OK pelene,stvarno nisu loše.
    A ja volim onaj balea dezić sa plavim čepom,totalno je svjež.

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja redovito kupujem K+ i STANDARD mlijeko u konzumu,jer ga isto proizvodi kim i uvijek je jeftinije od dukata ili vindije.
    u dm-u također kupujem njihove proizvode,uglavnom babylove i denk mit,baleu rijeđe.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

DM ima dobra sredstva za ciscenje, no kozmetika mi nije bas nesto.
    Metro - Aro proizvodi su prilicno kvalitetni.
    Konzum - K-Plus mi je uzas, sta god da sam kupila bilo je nekvalitetno: od vlaznih maramica sam dobila alergiju, vata se grudala, sunka je smrdila, mlijeko je bilo kiselkasto......

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    DM ima dobra sredstva za ciscenje, no kozmetika mi nije bas nesto.
    Metro - Aro proizvodi su prilicno kvalitetni.
    Konzum - K-Plus mi je uzas, sta god da sam kupila bilo je nekvalitetno: od vlaznih maramica sam dobila alergiju, vata se grudala, sunka je smrdila, mlijeko je bilo kiselkasto......
    super mi je njihov toalet papir, jedino to

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

U DM-u svaki mjesec ostavimo par sto kuna na Balea i babylove proizvode. Izvrsne su i dm-ove žute vrećice za smeće! Ta se neće raspasti nasred stubišta!
    U Mercatoru znam kupiti Lumpijevu odjeću za mališu. S obzirom da ju preraste za par mjeseci-isplati se.

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni su i Konzumovi K proizvodi, kao i Billini Clever totalna koma! A tek oni Standard isto iz Konzuma, teški užas!
    Na žalost kod nas nema DM-a

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

U dm-u su super i vrećice za zamrzavanje mesa.
    Tekući sapun je za pola litre oko 8,50 kn(mislim refil) Balea, a odličan je za kožu(ja inače osjetljiva, alergičar) i lipo miriše. Takvu cijenu imaju drugi za katastrofalne tekuće sapune.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni je u DM-u skoro sve super, papirnati ručnici, WC papir, maramice, vrećice svih vrsta, recimo super mi je njihov sprej za cipele, ima mi i dobrih Balea proizvoda npr. gel za umivanje rozi, maska mrtvo more, Alverde ima super peeling, jedino mi nije dobar narančasti deterdžent za kuhinju i gel za bijeli veš. Inače su mi deterdženti super, žuti za kupaonicu ponajbolji. Odlična mi je i Alnatura marka (mislim da je i to njihova robna marka) - super su mi sokovi, kocka za juhu, suhe marelice i grožđice, soja sos.
    Jedino nikad nismo kupovali njihove pelene, a Babylove maramice samo za brisanje ruku u parku.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koja je ovo koncentracija osvjestenih mama.... dm proizvodi nisu testirani na zivotinjama, cure

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ljubitelj sam DM-a (iako ne bezuvjetni), kupim poneki markirani proizvod npr. kremu za lice, a u posljednje vrijeme znam zalutati u Lidl i što god sam kupila "njihovo" bilo mi je stvarno dobro - razne čokolade, krem namazi, kava, gel za tuširanje, čips, džem od jagode, čak i sok 100% naranča.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja kupujem no-name proizvode samo ako je kvaliteta u redu, jer se osjećam kao budala ako dam dvostruko više love za potpisani proizvod identičan anonimnom.

Recimo, Fiona je dobila no-name magnetsku ploču za crtanje za nešto više od deset eura, a identična od Fisher Price je koštala 26. Isto tako, drvene igračke nikad ne kupujemo od Habe, jer su zaista bezobrazno skupe, a budući da još uvijek nismo otkrili da mogu pospremiti stan, opeglati veš ili obrisati prašinu , ne vidim da imaju bilo kakvu komparativnu prednost pred svojom no-name dvostruko povoljnijom konkurencijom.

U dm-u mi neki proizvodi odgovaraju (vreće za smeće, vata za skidanje šminke, tekući sapun za ruke i sl.), no neki nikako (šamponi za kosu, dezići, wc-papir i pogotovo pelene).

Kad smo živjeli u Austriji, imali smo veću mogućnost kupovine kvalitetnih no-name proizvoda nego u Hrvatskoj i na taj se način dala uštedjeti prilična svota novca. No, recimo, trgovine poput Hofera ili Lidla imaju zamjenske proizvode koje smo probali jednom i nikad više. Ni Billin Clever mi nije nešto, no zato su proizvodi od Spara ili Zielpunkta sasvim u redu i stoje uz bok skupljim i potpisanim.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ono što je meni jako dobro:

Standard (konzum) sredstvo za čišćenje prozora - savršeno, ne ostaju nikakve fleke, toliko je dobar da čistim prozore i po sunčanom danu

Dax (konzum) univerzalno sredstvo za čišćenje - za svašta, od alata do kuhinje, fino miriše (na limun); ne grize za oči, jako je blago a super čisti

Iz DM-a su mi ok deterdženti za robu, tu i tamo uzmem nešto od Balee, ali nisam bila oduševljena.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Coop instant kava je supač (ipercoop).

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

DM-ov deterdžent i ostala sredstva za čišćenje kuće. Jedino njih koristim zadnjih godinu dana. MM je alergičan na deterdžente i jedino od njih nema fleka po koži. Proizvedeni su mislim u Austriji pa se nadam da su kvalitetni, a to što nisu ispitani na životinjama isto govori dosta o njima.

Coop-ovi ulošci s krilcima: jedini na koje ja nisam alergiča. Nisu meki i pahuljasti, ali nema svrbeži i crvenila.

K-plus sam probala i od njih mi stvarno ništa nije fino. Vrijedi i za ostale marke. Nekako izbjegavam kupovati prehrambene namirnice tih (ne)marki. Kod nas sve mliječno je iz Đurđevačke mljekare, a mesne prerađevine tak i tak ne jedemo puno pa onda ne gledam na cijenu kad kupujem.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mi smo isto DM-ovi fanovi.
    Koristim njihove deterdžente zs veš, sredstva za čišćenje, toaletni papir,
    dobri su nam i neki baleini proizvodi tipa nevenove kreme, peelinga za tijelo, blazinice za lice i još ponešto.
    Od Interspara volimo njihove vlažne maramice.
    U Konzumu volim njihovo pakiranje 500 gr tzv "nesice" proizvodi ju Frank.
    Ipercoop ima super pakiranje i kvalitetne papirnate ručnike po dobroj cijeni.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj suzyem prvotno napisa
    kao i Billini Clever totalna koma!(
    A vidiš meni je dobra čokolada za kuhanje, čokolada s rižom, princ keksi, kakao za kolače, kakao za napitke.

Lidl im dobre čokolade i pelene.

K-plus ima dobre maramice za nos, mekane su.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

DM fun... 8)

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

DM detergente za ves masinu i sudjericu i za rucno pranje sudja, odstranjivac mrlja (onaj Oxy), DM krpe i potrepstine za ciscenje (krpe i spuzve) i WC papir, etericno za u ves masinu, pastu za zube i nesto od gelova za tusiranje.
    U Mercatoru, Mercatorov 100% narancin sok - najbolji nam je (puni Fructal).

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja jučer kupila Mullerove pelene.Jako su povoljne a bome su me iznenadile i kvalitetom.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

I ja sam kupila nekoliko super jefitnih stvari u Mulleru, i sve kaj sam do sada kupila mi je super. Od DM-a ponekad babylove, balea neke proizvode i denk mit i zadovoljna sam. I K+ ima nekih dobrih svojih proizvoda, ali ono što mi fakat ne valja je wc papir.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    I K+ ima nekih dobrih svojih proizvoda, ali ono što mi fakat ne valja je wc papir.
    Imaš jeftiniju i skuplju verziju tog papira,ona skroz jeftina ne valja ali ova druga je OK.Ja jučer kupila Mullerov,čekam da se stari potroši pa ću vidjet kakav je.
    Moja mama je jučer u mulleru uzela plavi Lenor ali kako oni imaju one sa njemačkim deklaracijama kaže da je razlika u mirisu tako očita da ne može vjerovati.
    Stvarno,kak oni rade lošije proizvode za istočnu Europu. Ono,nama može i manje mirisat,ko nas šiša.Glavno da platimo isto ili skuplje.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    I ja sam kupila nekoliko super jefitnih stvari u Mulleru, i sve kaj sam do sada kupila mi je super. Od DM-a ponekad babylove, balea neke proizvode i denk mit i zadovoljna sam. I K+ ima nekih dobrih svojih proizvoda, ali ono što mi fakat ne valja je wc papir.
    Kako koji, mi već dugo kupujemo isključivo K+ toal. papir, i to onaj gdje su samo 4 role u pakiranju, i dobar je. Ostali koje smo probali od K+ su koma.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    uvijek nastojim pronaći ime proizvođača na ambalaži - npr. konzume jogurte proizvodi kim. pa ako vam se sviđaju kim-ovi proizvodi, sviđat će vam se i konzumovi..
    Nije isti proizvod K plusa i proizvođača koji za njega proizvodi K plus i svoju marku!
    K plus se radi od kudikamo jeftinijeg materijala/sirovine da bi mogao postići tako nisku cijenu..vjerujte mi, znam koja je to razlika, nebo i zemlja!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja isto nisam sigurna radi li se o proizvodima jednake kvalitete. Iako, mm kaze da ovi veliki lanci ducana ostvaruju i prilicnu ustedu na nereklamiranju tih kucnih marki. Pa i tu dijelom lezi tajna nize cijene.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ja cu citirati Sanju

Ja kupujem no-name proizvode samo ako je kvaliteta u redu.....
    U dm-u mi neki proizvodi odgovaraju (vreće za smeće, vata za skidanje šminke, tekući sapun za ruke i sl.), no neki nikako (šamponi za kosu, dezići, wc-papir i pogotovo pelene).

sto se tice pelena u potpunosti potpisujem ronin i mi vec jaaako dugo koristimo Müller-ove

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja tek sad otkrila toplu vodu što se tih pelena tiče!
    Osim cijenom i upijanjem,najviše su me oduševile mekoćom.
    Pa kad već nemamo platnene(za nas je kasno,odvikavamo se)ovo je bar najsličnije mekanim pamučnim što se može postići!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Postoje proizvodi za koje 100% znam da su identični

GrandX dvopek= Zlatni prepečenac
    GrandX slani štapići= Vic štapići
    GrandX moto keksi= Obični moto keksi
    Smiješak eurokrem ( CBA marka) = Barpeh eurokrem
    GrandX kava = Arabesca kava

Ima toga još , ali ovo mi je prvo palo na pamet
    Stvar je u tome da su te tzv. kućne marke unaprijed plaćene i naručena velika količina.
    Dakle , nema posrednika u prodaji , nema plaćanja komercijalista koji prodaju robu i nema troška za reklamiranje - otud niža cijena.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

okrugli clever billini keksi 50 g su super 9,90

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

DM-ov prašak za robu u tabletama nije mi se pokazao dobar jer se, valjda zbog tvrdoće vode, nije dobro rastapao u perilici.

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

volim:

K+ pasate
    K+ pelate
    K+ gauda sir

i masline, kukuruz......

masu DM proizvoda...

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj klia prvotno napisa
    DM-ov prašak za robu u tabletama nije mi se pokazao dobar jer se, valjda zbog tvrdoće vode, nije dobro rastapao u perilici.
    Joj da, te tabletice sam skroz zaboravila. I nama su ostajali komadi u perilici. Nikad više.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ponukana ovom temom, neki dan u getrou isla sam gledati:

grandi fazol u limenci - 2.69
    podravka fazol u limenci - 3.69

proizvodi (i jedan i drugi) isti proizvodjac iz italije (fiamma). a razlika u cijeni cijelu jednu kunu na dvije-tri kune :shock:
    dalje nisam ni gledala :/

inace, od robnih marki najvise kupujem dm-ove. ove ostale kako kad.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A meni su te tabletice super.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    A meni su te tabletice super.
    Možda je voda u Beču drugačija, meni se nisu otapale u Zg.

A možda i dm ima dvije linije proizvoda, jednu (kvaitetniju) za D i A, a drugu za jadne istočnjake? :/

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa

A možda i dm ima dvije linije proizvoda, jednu (kvaitetniju) za D i A, a drugu za jadne istočnjake? :/
    ajde, nemoj nas sa tim plašit sad - ja sam sretna jer vidim da su proizvodi napravljeni u Njemačkoj.... :D 8)

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Coopov prašak za suđericu i tekući deterđent za vunu su odlični.
    DM sredstva za čišćenje , kao i zeleni tekući deterđent, vrećice za zamrzavanje, vreće za smeće su odlični. Balea linija i pelene nam se nisu baš pokazali dobrima.
    Metroov Aro pekmez, čoksa, keksi i još dosta toga je OK.
    K + mi je prestrašna robna marka, sve mi je koma, a najviše vreće za smeće koje bi trebale izdržati 40 litara smeća, ne izdrže ni 5 litara, mlijeko i jogurti su mi fuj.
    Getroov Clever mi isto ne paše osim čokoladnih banica.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Andora prvotno napisa
    Citiraj Sanja prvotno napisa

ajde, nemoj nas sa tim plašit sad - ja sam sretna jer vidim da su proizvodi napravljeni u Njemačkoj.... :D 8)
    Ma ne plašim, nego glasno razmišljam.

Uopće nema veze gdje je što proizvedeno, nego od kakvih repromaterijala, na koji način i uz kakve kontrole. I u Njemačkoj se proizvode loše stvari, kao što se u Poljskoj, Rumunjskoj ili Bangladešu proizvode vrhunske, nema to veze sa zemljopisom.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sanja, koje Hoferove proizvode si probala, a da nisi bila zadovoljna? Ja tamo odem nekad, ali povrce i voce uglavnom ne volim kupovati kod njih. Ono sto nekad uzmem su bio jaja, mlijeko ili njihov cornflakes. Nedavno sam uzela neki prasak za ves, neki sensitive u bijeloj kutiji...dobar je. Ostalo nisam bas isprobavala.

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa
    Ja tek sad otkrila toplu vodu što se tih pelena tiče!
    Osim cijenom i upijanjem,najviše su me oduševile mekoćom.
    Pa kad već nemamo platnene(za nas je kasno,odvikavamo se)ovo je bar najsličnije mekanim pamučnim što se može postići!
    ronin,
    koja je cijena tim pelenama,koliko komada ima unutra za pakiranje recimo 4-9kg?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj dalmatinka prvotno napisa
    Stvar je u tome da su te tzv. kućne marke unaprijed plaćene i naručena velika količina.
    Dakle , nema posrednika u prodaji , nema plaćanja komercijalista koji prodaju robu i nema troška za reklamiranje - otud niža cijena.
    To kažeš jer radiš u firmi koja proizvodi K plus (ili grandi- iako sam ja pričala o K plusu a ne svim markama, jer za druge ne znam), ili si izvela zaključak na ekonomskoj teoriji?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Veći paket 44 kune.Ne znam koliko komada jer ja sam kupovala 15-25 kilograma-40 komada.
    Ovih manjih dobiješ više za tu cijenu!

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •