Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: Roditi u drugom gradu

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Roditi u drugom gradu

Cula sam da neke od vas odlaze u druge gradove roditi, npr. zbog mogucnosti porodjaja u vodi i slicno. s obzirom na to zanimaju me takva iskustva. kako ste uspjele tempirati pravo vrijeme? kada ste dosle u taj grad i koliko ste ostale tamo prije povratka kuci?
    hvala

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ako si iz zagreba, za varaždin ti ne treba tempirati vrijeme jer imaš 1h do nas.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

premjestam ovaj topic na podforum Porod.
    yuna, forumasice su uglavnom isle nekih tjedan-dva prije termina ili vec u trudovima, a ostajale su oko 5 dana nakon porodjaja. naravno, ovisi koja je udaljenost i kako je organiziran smjestaj.

Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam rodila u Rijeci, porod u vodi do izgona koji je bio na stolu. Na kontroli u 37. tjednu su mi rekli da dodjem ako pukne vodenjak, ako počnu trudovi ili ako dodje dan termina. Meni je bilo baš to posljednje. Došao je dan termina a ni naznaka porodu. Krenuli smo u RI u ponedjeljak, rodila sam u subotu. Taj tjedan provela sam u bolnici ali na moje odobravanje, nisam morala. Mogla sam osjesti negdje privatno ili vratiti se u Zg, ali ovako mi se činilo najsigurnije. A inače, mislila sam da ću trudove dočekati u ZG-u i polako se zatim uputiti u RI. Čula sam od dosta forumašica da su napravile isto, stigle na vrijeme i još su sati prošli prije dolaska bebe. A pogotovo ako si prvorotka!

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Moram priznati da ova tema i mene jako zabrinjava. Naime, ja sam drugorotka, želim roditi na stolčiću u Rijeci, termin mi je 15.08. i često razmišljam o tome.

Dvije su stvari kojih se jako bojim:

1) Što ako porod počne, a ja u automobilu?

Datum je nezgodan, praznik, godišnji su odmori... panika me hvata svaki put kad si u mislima dozvolim mogućnost da nešto krene po zlu - gužva na cesti, radovi u tijeku - svašta može biti.

2) Idem u Rijeku isključivo zbog stočića - da izbjegnem epiziotomiju i šivanje - što ako ne uspije?

Morati ću natrag izrezana i bolna...

Mrfnj... najradije ne bih ni rodila kad počnem previše razmišljati o tim temama.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

chris blue, a opcija varazdin?

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Pa rekli su mi da moramo odraditi tečaj da bi mm mogao biti sa mnom, a on to ne moze - ici svaki tjedan dva-tri puta u vz. Previse i predugo radi. U Rijeci nema tog uvjeta, samo se plati.

Mi imamo tecaj iz petrove otprije dvije godine, ali to, navodno, ne važi za vz.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj chris blue prvotno napisa
    Pa rekli su mi da moramo odraditi tečaj da bi mm mogao biti sa mnom, a on to ne moze - ici svaki tjedan dva-tri puta u vz. Previse i predugo radi. U Rijeci nema tog uvjeta, samo se plati.

Mi imamo tecaj iz petrove otprije dvije godine, ali to, navodno, ne važi za vz.
    MM nije ni jednom bio na tečaju, platila sam i bio je samnom

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Pls, može detaljnije? Ovo je jako dobra vijest :D Može na pp kontakt osoba?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

krenula sam za varaždin kad mi je puknuo vodenjak (drugi porod).
    nisam se (previše ) bojala opcije porođaja u autu, jer bi u tom slučaju bilo potpuno prirodno, baš kao što sam i željela. a vjerujem svojem tijelu da može roditi i bez ikakve pomoći, pa i nasred autoputa, ako se desi takva situacija

osim stolčića, mene je u vž privukao i 24-satni rooming in. tješila sam se da, ako porod i krene krivim smjerom, bar ću nakon njega biti konstantno sa svojom bebom i nitko nas neće razdvajati. znači, i da je bio drip i epiziotomija, ma da je bio i carski, ja bih opet u vž zbog rooming in-a.

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

A tm? Je li smio biti s tobom? Kome si se javila? Kada? Koliko unaprijed?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to ide mene ili MGrubi?

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Lutonjice, sad ulijećem al, jel si bila na kojem pregledu u vž prije poroda?

Ja bi za Vž, sve sam sigurnija ,zbog stolčića, a i mame nam žive blizu pa možemo prvo Jakova ostaviti tamo.

Inače, cure, ja svaki vikend putujem prema VŽ, točnije još 20km dalje, i nikad , nam nije trebalo više od sat i 15 min, računajući od stana do baka ( koje su 15 minuta dalje od VŽ).

Živim treutno desetak min. od Sv.Duha i Vinogradske al mislim da idemo sigurno za VŽ!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj kasiopeja prvotno napisa
    Lutonjice, sad ulijećem al, jel si bila na kojem pregledu u vž prije poroda?

Ja bi za Vž, sve sam sigurnija ,zbog stolčića, a i mame nam žive blizu pa možemo prvo Jakova ostaviti tamo.

Inače, cure, ja svaki vikend putujem prema VŽ, točnije još 20km dalje, i nikad , nam nije trebalo više od sat i 15 min, računajući od stana do baka ( koje su 15 minuta dalje od VŽ).

Živim treutno desetak min. od Sv.Duha i Vinogradske al mislim da idemo sigurno za VŽ!
    jesam, bila sam na pregledu, uzv-u, ctg-u i amnioskopiji.
    imala sam dogovoren još jedan pregled, ali sam rodila prije njega

do varaždina nam nijednom nije trebalo duže od 1 sat, jednom smo stigli i za 45 minuta.

a živim 5 minuta od petrove i merkura

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

tnx!

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

To ide bilo koga tko mi može odgovoriti na sljedeće:

Kome se javiti?
    Kako dogovoriti prisustvo muža bez tečaja?
    Netko je napisao da je dovoljno doći s uputnicom na dan termina ako do tada ne bude trudova ili puknuća vodenjaka. Je li to točno?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kad sam ja rađala tečaj je vodila glavna primalja sestra Erika,s njom se da sve dogovoriti
    ja sam bila 2x na tečaju, platila 300kn i dobila potvrdu za MM-a
    pitaj Lutonjicu ona je friškija

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Lutonjiceeee!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

da, do nedavno je bila glavna sestra Erika, i s njom se moglo lijepo razgovarati i dogovoriti

sad je navodno potrebno naganjati novog voditelja, žalio mi se mužev kolega

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Netko je napisao da je dovoljno doći s uputnicom na dan termina ako do tada ne bude trudova ili puknuća vodenjaka. Je li to točno?
    zašto bi dolazila baš na dan termina, ne kužim?

ja sam išla s 39 tjedana na pregled, uzv, ctg i amnioskopiju, kao što sam već napisala.
    i onda sam došla kad mi je pukao vodenjak i to je bilo to.

za tečaj: mi smo se upisali, platili 300 kn, odradili jedno predavanje i onda sam rodila, nismo stigli više (a planirali smo).

uglavnom, nismo se tamo samo pojavili kad sam trebala roditi, nego smo prije poroda nekoliko puta išli do varaždina obavljati sve što je potrebno.

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Ava M prvotno napisa
    Ja sam rodila u Rijeci, porod u vodi do izgona koji je bio na stolu. Na kontroli u 37. tjednu su mi rekli da dodjem ako pukne vodenjak, ako počnu trudovi ili ako dodje dan termina. Meni je bilo baš to posljednje. Došao je dan termina a ni naznaka porodu. Krenuli smo u RI u ponedjeljak, rodila sam u subotu. Taj tjedan provela sam u bolnici ali na moje odobravanje, nisam morala. Mogla sam osjesti negdje privatno ili vratiti se u Zg, ali ovako mi se činilo najsigurnije. A inače, mislila sam da ću trudove dočekati u ZG-u i polako se zatim uputiti u RI.
    Evo, na ovo sam mislila.

Radije bih sve preglede obavila u zgb-u, do zadnjeg trena. Idem zbog stolčića na porod u drugi grad, sve ostalo mogu i doma...

Kad sam zvala Rijeku, rekli su mi da je to sasvim ok.

Ništa, pokušati ću direktno dobiti informacije u vz rodilištu pa javim što su mi rekli...

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Jesi li dobila potrebne info za Vž, cris blue?

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Dobila sam kontakt i sad obilazim telefon ko mačak oko vruće kaše.

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Poslala sms i čekam odgovor je li ok da nazovem...

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Dobila sam info za vž i idući utorak idemo na predavanje u 18 h

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Dakle, porod na stolčiću u Varaždinu:

Što se prisutnosti partnerea na porodu tiče - mora se odraditi tečaj u trajanju od 4 dolaska - svaki utorak u 18,00. Nitko se neće ljutiti ako se ne dođe svaki put. Razumiju da smo iz drugog grada. Ali potrebno je pokazati taj dodatni element volje i truda.

Potrebno je doći na jedan pregled. Iskreno se nadam da će jedan biti dovoljan... naime, barem da se jednom vidimo prije poroda.

To bi za sada bilo to. Dalje ću Vam javiti što ima.

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Daljnje informacije: pregled za porod na stolčiću u vž, ako ste iz drugog grada i ako je sve u redu, najbolje je obaviti 37/38 tjedan trudnoće. Nisu me naručili jer sam tek 34, nego neka nazovem za 3 tjedna. Nadam se da više od toga neće biti potrebno.

Još ne znam kako da se dočepam uputnice. Do sada sam išla na kontrole u petrovu pa bi mm išao po uputnicu mojoj primarnoj ginekologici koja bi izdala uputnicu na temelju povijesti bolesti...

Sad bih trebala vjerojatno ići sama, bez ikakvih papira, tražiti razgovor (uh, joj, ne da mi se , kod ove moje u domu zdravlja željezničara čeka se i po više sati ) i objasniti da želim roditi u V ž pa mi treba uputnica za pregled, a i za porod.

Budem zvala prvo. Možda me dočeka gotova uputnica bez višesatnog čekanja

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja mislim, ne sjećam se točno, da je kod mene MM nosio uputnice tek nakon poroda (mislim da je nešto bilo da ne mogu dobiti otpusno pismo, dok on ne donese uputnicu, jer je zaboravo jadan bio)

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Dakle, ja kao trenutno aktualna za "put" u Vž....

Mi smo na tečaju bili samo jednom, prvi put, s obzirom da smo to bili odradili u Merkuru dvije godine ranije.
    Uplatili kad smo bili na pregledu (pazi, blagajna radi samo ujutro, ali ima negdje žiroračun na drugom topicu o Vž rodilištu, napisala teave ), našli Dokuzovića (on vodi tečaj) i on nam dao bjanko potvrdu da u miru upišemo podatke.
    Dogovorila pregled sa dr. Jukićem, otišla kod soc. gim i tražila uputnicu za pregled. On ti je mora dati, bez obzira na tvoje razloge odlaska baš u Vž. Ne daj se smesti ako bude problema. Meni je napisao za dva pregleda , da ne moram ponovo dolaziti. Na jednu ti ide CTG i pregled, na drugu UZV. Ovisi kako ćeš se dogovoriti. Ja sam obavila dva pregleda, sad sam dogovorila pregled sa UZV. I opet mi je moj soc. gin. dao bez problema uputnice za pregled (UZV i CTG), te jednu za porod. Samo na njoj treba stajati bolnica u koju ideš. Mislim da problema ne bi trebalo biti. Najbolje ti je da se dogovaraš sa dr. u one dane kad je dežuran, tako da nisi primorana ići u jutro, već kao mi dolazili bi predvečer, oko 6 ili oko 11, ovisi kako nam je bilo zgodno. Tako je s dr.Jukićem, ne znam za druge.

Ako ima još pitanja...tu sam za sada...

Ah, što se tiče stolčića, kažu da nikave posebne pripreme ne trebaju, samo kad dođeš u rodilište napomeneš odmah da bi željela na stolčić.

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Hm... kak misliš 11? Ne valjda 11 navečer?

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ma ne u 11 navecer...
    Ali ni to nije tak nemoguce ako ti odgovara....
    to sam napisala ko primjer, odnosno mi bili jednom u 11, ali mozes doci kad hoces - prema dogovoru s njim.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •