Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: kad pocnem raditi - da li dojenje prestaje :-(

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno kad pocnem raditi - da li dojenje prestaje :-(

Drage moje,

vjerovatno cu poceti raditi kad mojoj curici bude 7-8 mjeseci, sad trenutno ima 4 puna mjeseca i naravno hrani se iskljucivo mojim mlijekom,
    moje pitanje je - kad pocnem raditi (radno vrijeme je od 8-16.30h), a necu moci izlaziti na pauzu da bi podojila bebu, da li ce mi tih 8 sati ne dojenja biti kobno za drugi 16 sati dojenja, da li cu moci imati mlijeka da dojim poslije posla, i pred spavanje i u toku noci i naravno prije posla ujutro, nadam se da cete razumjeti sta sam htjela pitati, i ne zamjerajte mi, ovo je produkt ne spavanja

puno pusa

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ne brini, moći ćeš. Regulirat će ti se ponuda prema potražnji i sve će dalje odlično funkcionirati. Prvih par dana ćeš možda na poslu osjetiti prepunjenost (i morala bi se izdojiti malo, tek toliko da popusti napetost), a kasnije će se i to regulirati.

Upiši malo u pretražnik, ima brdo topica na tu temu, pa proučavaj.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ne brigaj. Kad si na poslu pazi da ti se grudi ne prepune, to će biti možda problem samo prvih nekoliko dana. Ostatak dana uživaj sa bebicom i doji

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ne brini o tome, cice će ti se savršeno uigrati u novi ritam

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam isla raditi kad mi je drugo dijete imalo 8 mjeseci. vjeciti i zadrti dojitelj koji je apsolutno odbijao sve moguce inacice drugacijeg hranjenja (od dohrane, zlicicom, prstom, kakogod, do bocica, casa raznoraznih i inih djidja...)

bila na sto muka...

izdajala sam se navecer kad bi dosla s posla (uvijek radim drugu smjenu) kad bi on dojio za uspavljivanje. to mlijeko bi im bilo za sutradan dok me nema. spremala sam ga u male bocice onog biactiva (125ml) i tata mu je to davao direkt iz bocice (trening, kaze tata mora nauciti piti iz bocice...)...

cice su malo radile problema u vidu prepunjenosti, ali samo prvih nekoliko dana. prvi sam tjedan sa sobom nosila i izdajalicu - ali je nisam trebala upotrijebiti (ja sam ipak i malo krace izbivala od kuce...).

nakon tih prvih nekoliko dana, cice-pametnice su se tako fino isprogramirale da su pon-pet podnosile visesatno dnevno odvajanje od djeteta, kontinuirano nocno nacicavanje i multisession vikendom (dan+noc non-stop )

preporuka - ne se petljati u drevnu mudrost cica-pametnica - sve one znaju, samo ih treba pustiti da rade svoj posao

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ništa se neće dogoditi.

Ja sam se strašno mučila kada sam sa godinu dana išla raditi. Stalno sam bila pod pritiskom kako moram prestati dojiti i bilo mi je strašno pri pomisli na to. Onda sam jednostavno odlučila da ću mu davati sisati svaki put kad bude htio i kada ja budem kod kuće. Sve dok budem imala mlijeka. I čim sam to odlučila - smirila sam se.

Još uvijek dolazim s posla i uredno me uzme za ruku i kaže:"Dođi mama, sedi tu..." I zavuče se pod majicu s takvim guštom....

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

JA SE VRATILA NA POSAO!
    Ovaj tjedan sam radila 2. smjenu (od 12 do 16.30) i relativno bezbolno smo prošli tu razdvojenost.
    Sad vidim da sam se puno više bojala kako će to sve biti nego što ustvari jest. Oboružala sam se sa svim živim pomagalima. Kupila sam bočicu, čašu na kljun, čaše za pohranjivanje mlijeka, šalicu, 3 različite žličice, (sva sreća da izdajalicu nisam kupila), a na kraju vidjela da sam bacila novac jer on kod moje mame UOPĆE ne želi jesti! Pokušala je sa svim i svačim ali nema šanse! Onda kad dođem kući nasisavamo se dan i noć.
    Nadam se da je to u redu i da i dalje možemo ovako. (Idući tjedan sam 1. smjena pa ćemo vidjeti kako će to izgledati)

Layla avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Lima, baš mi je drago da je prošlo ok. Valjda će se naučiti i na baku...i mene čeka slična situacija i uhvatim se kako plačem, jer polako dolazi vrijeme kad ću morat ić na posao, a on na čuvanje, isto se nadam da će dojenje funkcionirat i dalje..

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

I ja sam počela raditi kad je moja N. navršila 8 mjeseci i sve je i dalje super funkcioniralo. Dojila sam ujutro prije odlaska na posao, nakon dolaska (oko 17h), prije spavanja i dva puta po noći - sve u svemu 5 puta! Držite se!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •