Ja nemam bas toliko puno prijatelja koliko mi se cini iz vasih postova da vi imate, ali dijelim ih na PR i PPR (prije i poslije rode)

Ovi od ranije su duze vrijeme u mom zivotu i njihove su reakcije od "ignoriram njenu ekstentricnost/militantnost/ekstremizam" do "wow, kad ti sve to stignes", ali sve ih toleriram do neke granice.
Ovi poslije Rode - vecinom biram istomisljenike ili se druzim s Rodama jer za druge nemam energije, ni intelektualne ni emotivne jer su, u mom iskustvu, oni skloni provovijedati svoje stavove (zanimljivo, jer Rodi spocitavaju to isto, a od mene zaista ne dozivljavaju propovijedi) i nisu tolerantni.
Imamo nekoliko poznanika s cijom djecom se E druzi - ne pricamo o Rodi, osim ako me pitaju, ali vidim da ne razumiju moju potrebu za angazmanom u Rodi. Ali, to je njihov problem.

Sve kategorije ljudi, u neobaveznim razgovorima sazanju moje stavove, oni koje zanima vise, upecaju se i pitaju, drugi promijene temu i meni je to ok.
Ima jako puno njih koji su poceli malo drugacije razmisljati o nekim stvarima koje Roda zagovara i meni je to dovoljno... nisam u misiji preobracanja drugih.

Roza, budi ponosna na svoje frendice koje ti uskoce pomoci kad ne mozes. .. ma sta pricam, znam da vec jesi.