Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
Ne propagiram ništa, pa ni Rodu. Izričem svoje mišljenje i iskustvo, slušam druge, prihvaćam neke stvari od njih, neke ne. To može imati veze s Rodom, ali najčešće nema. Mislim da udruga radi neke dobre stvari, da su pomaknuli svojim akcijama neke stvari s mjesta, ali, s druge strane, ne mislim da ja sva mudrost i kvaliteta roditeljstva sadržana u Rodi.
potpisujem od rijeci do rijeci. i prije rode i poslije rode ce biti neka druga roda

Većina površno i negativno. Rodu doživljavaju kao totalno ekstremističku udrugu koja zagovara dojenje do škole i linčuje nedojilje, a najzanimljivije od svega je što ih je valjda 90% duboko uvjereno da se Roda bavi samo pitanjem dojenja. O Udruzi i njezinim postignućima znaju vrlo malo
da sam clanica rode, meni bi ovakve izjave dale za misliti... ne bih nazvala ignorante onima koji tako misle, nego bih se zapitala a zasto toliko ljudi o meni dragoj udruzi, ciji sam clan, imaju tako pogresnu sliku?

prije nekoliko mjeseci sam imala priliku popiti kavicu s dalekom poznanicom i slucajno je dosao red na rode (neka njena frendica je upravo rodila). krenule je bujica predrasuda, a posto ja predrasude ne volim (bilo protiv homoseksualaca, feministkinja ili roda ) morala sam joj odgovoriti da rode itekako obavljaju bitan posao u ovoj nasoj hr (osim sto doje djecu do njihovog puberteta. ), i da covjek ponekad mora biti malo "militantan" kad se bori za pravu stvar.

imam nekoliko prijateljica koje uopce ne zive u "filmu" u kojem ja zivim, pocev od toga da uopce ne koriste internet, a kamo li forume da si priskrbe neka znanja, ne zanima ih politika i drustvena dogadjanja, neke zive u inozemstvu... neke od njih imaju potpuno drugacije nacin odgoja djece, a i zivota... ne mislim da bi se prijateljstvo trebalo prekidati iz razloga sto imamo razlicita misljenja o koristenju adaptiranog il platnenih pelena.

i da, sto sam starija, to sam tolerantnija... prihvacam da ima ljudi razlicitih stavova, bilo po pitanju odgoja, stila zivota, politike, vjere i sl...