Htela sam podeliti sa vama svoje iskustvo sa malim osvrtom na savete koje sam dobijala u bolinici. Zivim u USA i mogu reci da sam ocekivala ovde kada sam se porodila neku strucnost, medjutim, izgleda su mi bila zaista nerealna ocekivanja :/ Tek sada to vidim. Evo retrospektiva: Rodila vaginalno (da ne kazem normalno), beba u redu, ja u redu, ali dalje slede saveti bulozni i nebulozni... Naravno prvo dete, nemam pojma sta me ceka... Nisam znala za Rode, elem, moja beba je bila spavalica i nije se cesto budila da jede, pitam koliko dugo da cekam pa da je budim, strucno lice kaze do 5 sati - rezultat - beba nije povratila porodjanu tezinu na prvoj kontroli - rezultat - DOKTOR !!! savetuje uvodjenje formule 2 puta dnevno po 60 ml, kaze doslovno: nece se odbiti od sise jer je flasica tvrda i a bradavica mekana pa je bebi laksa sisa a mleko je ukusnije :shock: ( ne spominje konfuzije i sve ostalo, da li njih placaju proizvodjaci formula za ovakve savete???) naravno ne spominje se da treba da se uspostavi kolicina mleka!!!! Gospode!!!! Da li je ovo zakonom dozvoljeno? Sta moze da se preduzme, da li je proizvodjacki lobi toliko mocan? O cemu se tu radi? Da li su pedijtri neobavesteni, neobrazovani?? Da li im treba oduzeti dozvolu za rad?? Jednostavno ne mogu da verujem! Takodje moj pedijatar savetovao uvodjenje dohrane posle 4 meseca, sve dijagonalno suprotno od onoga sto ovde citam! Zar ne postoji neki zakon, zar je znanje i obavestenost u 21. veku i sa internetom toliki problem? Zar ne moze nista da se preduzme povodom toga? Jako sam razocarana!
Sta vi mislite o tome? Kakva su vasa iskustva?