mum, jesi lakirala parket, ili si stavila vec lakirani?
mum, jesi lakirala parket, ili si stavila vec lakirani?
Ja tek razmišljam o nekoj kupovini stana i parketima, i meni se jako sviđaju ti crvenkasti, ali vidim da su jako teški za održavanje??? Onda otpadaju...a baš su mi lijepi.
Bambus ovaj izgleda super!
Ima li netko slike seljačkog poda u "akciji", tj. na nečijem podu?
Gledala sam sada slike u Drvopodu, ali to toliko drugačije izgleda nego kada se postavi...i bambus totalno drugačije izgleda nego kod forumašice na podu (ili možda je nekako drugačije obrađen bambus)
Da li neka od vas možda u kupaoni ima parket tj. pod??? To mi se jaaaakoooo sviđa, pa me zanima kako je za održavanje i to?
Evo ovaj ovdje (3.sl.) izgleda identicno kao ovaj sto smo mi stavili:
http://www.smee.hr/shop/pages.php?pageid=18
Tesko da parket moze u kupaonu, ali zato moe tikovina, izgleda odlicno, a mislim da i odrzavanje nije tesko.Maslačkica prvotno napisa
mi imamo svijetlu bukvu, lakiranu u tvornici, a ne i nakon postavljanja i totalna je katastrofa!!mekan je jako i povuce odmah svaku kapljicu vode koja slucajno zavrsi na spojevima! :/
Mislim da možda baš parket i ne ide tamo, ali ima onaj pod koji se stavlja oko bazena i to, možda to???Mum2Be prvotno napisa
(idem pogledati ovu moe tikovinu na netu)
Sad sam tek vidjela da postoji pluto parket....ima li TO netko? :D
"Moe" je trebalo biti MOZE tikovina!Maslačkica prvotno napisa
To je to oko bazena ili jos bolji pr. na jahtama, a to je non stop u doticaju s vodom.
Pluto smo stavili u djecju sobu, estetski mi nije bas nesto, barem ovaj koji smo mi stavili(cak ga mislim i promijeniti), ali mi s druge str. bas nekako pase za djecju sobu...Maslačkica prvotno napisa
P.S Uzuripirali smo zrinikin topic![]()
Mum2Be prvotno napisa
Sorry Zrinka, ali jednostavno moram!!!!(ali me baš zanimaju sve te stvari, čak me zanima brodski pod da li netko ima i kako je zadovoljan itd)
![]()
![]()
![]()
A ja lijepo ukucala moe tikovina i izašao mi jedan link i mislim se da to nema kod nas onda!!!!![]()
![]()
Ja sam htjela parket od masline, to mi je nekaj najljepše kaj sam vidjela za podove. Bio mi je tada preskup, ali bit će moj jednog dana.I meni s ebaš sviđaju te njegove šare.
Amelie i meni je lijep i volim sarenilo, no cini mi se da u manjem prostoru doista izgleda napadno.
ja bih maslinu samo u ogromnim i visokim (galerijskim) prostorima.
ono: dnevni boravam od minimalno 80 kvadrata, jedna strana skroz u staklu, a visina barem 5 metara.
inače je tu mač i može izgledati prilično prljavo.
(secondo me)
Maslačkice, ja ti imam crvenkasti parket. Radi se o hrastu bajcanom posebnom bojom. Što se boje tiče ako se odlučiš mogu te uputiti na trgovinu specijalizurani za to. Tamo imaš npr. hrast koji je premazan različitim bojama jer svako drvo drugačije upija. To je ok, jer na licu mjesta možeš vidjeti kak će ti izgladati parket. Što se održavanja tiče nije strašno, jer smo po preporuci našeg prijatelja parketara koristili tzv. polu sjajni lak. Nije ful sjajni, a nije ni mat. Lak dosta pridonosi tome da se ne vidi prljavština. Meni čišćeje ne pada teško jer ionako moram redovito čistiti zbog malog. Meni je parket ok i opet bi izabrala slićnu boju kad bih mijenajla stan.
Opisala si moj idealni dnevni boravak. Jedino ne znam tko bi pral prozore, možda neki akrobat ?apricot prvotno napisa
![]()
meni kazu za bambus da je pretanak i da zvuci ko laminat
sad sam u potrazi za vec postavljenim bambusom da sama osjetim kako je hodati
meni je i dalje estetski jako jako lijep
ali ne zelim se zaletiti...
mumtobe, sto ti kazes, kako je?
evo, ovdje se moze vidjeti
http://www.bambus.ro/images/full_1.jpg
Hm, netko kompetentniji od mene bi trebao o debljini (Apricot?!?), ali da zvuci kao laminat, no way. Ja stvarno ne vidim nikakvu slicnost s laminatom, ni zvucnu, ni vizualnu. Ne znam, mozda se jos netko javi ko ga ima, pa potvrdi.
debljina mu je 15mm
sto je manje od klasicnog parketa evropskih vrsta drveta, cca 22 mm
kakva ti je podloga ispod, suhi estrih ili AB estrih
jel ti stan novogradnja ili adaptacija starog?
i tako
udavih te ja![]()
Eh sad si ga....![]()
Estrih?! A to bi bilo....??!
Uglavnom, stan je kat + potkorvlje na kuci, gradjeno sve ispocetka, dakle kao novogradnja. A dok se radilo, ja virnula tu i tamo, tak da znam da je prije parketa bio beton, a poslije.... ehm... parket (nisam bas cesto virkala (ipak je tu mala beba)...
Al sam od pomoci![]()
ima patka, pitaj jezrinka prvotno napisa
patka (pace) je jedna naša zajednička prijateljica, neka te to ne zbunjuje![]()
A ja vec mislila...![]()
Zrinka, kad pitas PATKU, aj plz javi sto kaze, bas me zanima.
mum 2 be
s obzirom da si iz mog grada...pomagaj... di si to kupilo,koliko para,tko ti je postavljao.?
nekako mi se čini da u zd i nema neki izbor dućana za parket.sljedeći tjedan mi stavljaju podlogu ,pa kad se osuši stižu i parketi...
kuda tražiti??
Ja bi ovakav parket (uništi me surfanje)
http://public.fotki.com/sretna-obitelj-sm/parket/
Piše da je hrastov bajcani, pa me zanima s obzirom da je u stanu koji namjeravamo preurediti već postavljen parket, koji je u solidnom stanju, mogu li ovo postići da ne dižem postojeći parket, nego da ga brusimo i bojimo u bijelo?
zadnje
idemo na jasen
tamnije lakiran, izgleda dobro....
zašto?,mislim je li puno kvalitetniji od bambusa ili samo ljepšizrinka prvotno napisa
kvalitetniji je
masivno je drvo, deblji parket
a za bambusa su mi rekli da je osjetljiv, da pazi m kako s namjestajem na njega i sl, pa ne zelim riskirati...
Dakle ja jučer igro slučaja bila u Intersparu u Sisku, u njihovom kafiću pijem kavu kad obratim pažnju na pod. Na podu su imali postavljen tamniji bambus, horizontalni. To je tak jako uništeno, vidi se svaka crtica na njemu. Dobro tam je velika frekvencija ljudi, dosta ih pije kavicu svakoga dana, ali opet da je baš tako uništen? :? Nisam mislila da je tako osjetljiv.
Ubiste me u pojam :/
Al valjda ce moj bit ocuvaniji nego taj u kaficu![]()
Nogomet, imas pp.
vis, ja citam sve ovo, i mislim, mislim...
ja sam tek pocela s preuredjivanjem, i tek sam u jednu sobu stavila novi parket. jasen, sa prozirnim, sjajnim lakom. izgleda super.
ali ali
to je djecja soba, proslo je tek godinu dana, i strasno je izgreban. ne znam jel on tako mekan ili sto, ali npr istreses lego kockice iz kutije, a ostanu u parketu dvije udubine. ne istreses sa stropa, nego samo okrenes kutiju. izdaleka je lijep i dalje, ali.... ne znam.
zato ovo i citam ne bih li nasla neko drugo rjesenje za ostale prostorije.
moja frendica ima na podu doma najjeftiniji laminat koji trpi dvoje djece, igracke, biciklice, stolice, stol... laminat je ko novi. mozda je fora u tome sto sve njene stolice imaju nekakvu gumu na nogama?
hmm sad stvarno nisan više pametna,meni treba nešto na pod za trepezariju i dječju sobu
Mum2be tvoj svijetli bambus je prekrasan, a ja sam uvjerena da ćeš ga ti znati čuvati. Ni ja ne dam da netko hoda u štiklama po mom grabovom parketu, a sinu isto tako nisam dala da baca zvrk u stanu jer ga je par puta bio bacio i ostale rupice.Mum2Be prvotno napisa
meni je prestrasno i pomisliti da djecu ogranicavam u aktivnostima radi parketa....zato ne zelim osjetljive...
mi sad u stanu imamo nekakav, mislim hrast ili sl...vulgaris parket i super je...nista ne vidim da je izgrebano ...
sto se tice laminata, to ne bi nikad stavila....
ivana, ne znam ti ovo s vasim jasenom...bas me cudi.... :/
zrinka, navela sam primjer laminata, jer ocito postoji jos nesto u cijeloj jednandzbi, neka varijabla koju preskacemo.
naime znam hrpu ljudi koji su stavili te laminate i totalno su izgrebani, udubljeni, nikakvi. a nisu bili jeftini, a ovaj koji je ocuvan je bio najjeftiniji koji je tad bio na trzistu. istu stvar ljudi pricaju i za parkete, pa si nesto brijem da postoji tu jos neka caka, mozda podloga, mozda lak, mozda ko znaa sta.
za koju godinu kad djecica narastu moze se prebrusiti i lakirati pod nanovo. zato je mozda pametnije uloziti u deblji parket.
Ajde mi pliz napišite koju riječ za ovo, ako tko znamama_jos_malo prvotno napisa
MM neće ni čuti za bijeli pod, ali ja sam totalno otkačila na ovaj s fotke i ja bi baš tako. Sad mi još treba po koji argument![]()
ja ti neću dati podršku jer se na njemu vide tabani ako hodaš bosa, tragovi gume ako hodaš u obući...
je, prekrasno izgleda na fotki, ali život u stanu nije isto kao i fotkanje u nekom salonu namještaja... :/
e, draga onda si me uvjerila
jer sam si rekla, ako apricot iz struke ne potvrdi nećemo
Imam povjerenja u to što kažeš, jer ti je to struka, a ja sam da frizeri friziraju, zubari rade svoje, a arhitekti projektiraju![]()
Parket u stanu je stariji. Treba li preslagivati? Apricot što misliš? U kojem se slučaju to radi? Može li se bajcati kad je parket već na podu ili se to radi s nepostavljenim parketom?
ako parket škripi, "propada" na nekim mjestima, ako su spojnice rasušene i ako ružno izgleda... ne bi bilo loše presložiti ga... eventualno izbaciti oštećene letvice...
u svakom slučaju, presloži se, pa se brusi, pa bajca... nećeš brusiti i bojati letvicu po letvicu, to bi ti bilo slično manikuri i trajalo bi... mjesecima![]()
znaš li da parket možeš bajcati u bilo koju boju koju zamisliš...
off topik, mama_jos_malo, gdje si kupila vjesalice za djecju robicu? malo sam skicnula fotkepa vidjeh da male stvari vise u ormaru, a to bi i ja htjela napraviti..
Mikka ja sam ih uvijek uzimala u HM-u, rado ih daju uz kupljenu odjeću. Imaš prekrasne u Jurišićevoj u onom dućanu pored Bio&Bio. Imaju male vješalice, drvene.
a Zrinka zašto nikad ne bi stavljala laminat?
mi kad smo prije godinu dana kupili stan dali smo prebrusiti parkete i sad izgleda gore nego kad smo uselili
pun je šupljina, lak je popucao, 100 friža... a kad sam zvala parketara da se požalim i kad je došao, uvjeravao me da je to do podloge, da ne može bolje...bla, bla..budući da nam nije izdao račun ne možemo mu ništa
i tako sad razmišljamo da ga skroz dignemo i da postavimo laminat
moji ga imaju 5 god u kući i fantastičan im je i super za održavanje