Pokazuje rezultate 1 do 50 od 154

Tema: bolne bradavice

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Fiziolosku napravi tako da u 2,5 dl vode kad prokuha dodas 1 kavenu zlicicu soli.
    Pusti da se ohladi.
    Ispiri s time, ali obavezno osusi nakon ispiranja, ne trljajuci nego tapkanjem.

Jesi zvala SOS telefon?
    Ne znam koje savjete si dobila na telefonu, ali meni se ovo cini kao problem s hvatom - ako se cijelo vrijeme stvaraju nove rane i dojenje je izuzetno bolno.

Ovu dojku na kojoj ne dojis izdajaj, ali ako to radis izdajalicom, onda budi njezna, jer si izdajalicom mozes dodatno ostetiti tkivo. Izdajaj u ritmu u kojem bi dojila, 15ak minuta. Nema veze hoces li uspjeti izdojiti, vazno je da dojka ima podrazaj, redovito.
    Probaj si pomoci tako da prije podoja proslonis led ili nesto smrznuto na bradavicu, da postane manje osjetljiva bar dok dijete ne prihvati dojku.

Sad cu te ponovo pitati neke stvari.

Koliko malena kaka i piski u 24 sata? Budi li se sama za podoje? Vidis li ili osjetis li otpustanje mlijeka (kad radi velike pauze u sisanju i izduzuje se bradica jer guta)?
    Da li te boli samo kad hvata pa sise? Da li te bole bradavice cijelo vrijeme trajanja dojenja? Boli li te i duboko unutar dojke?

Drzi se, vjerujem da je jako tesko. (((hug)))

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko malena kaka i piski u 24 sata? Budi li se sama za podoje? Vidis li ili osjetis li otpustanje mlijeka (kad radi velike pauze u sisanju i izduzuje se bradica jer guta)?
    Da li te boli samo kad hvata pa sise? Da li te bole bradavice cijelo vrijeme trajanja dojenja? Boli li te i duboko unutar dojke?

Drzi se, vjerujem da je jako tesko. (((hug)))
    Upravo s kakanjem imamo problem... piški svaki puta pri presvlačenju, a to je prije podoja svaka 2-2,5 sata. A jučer je recimo kakala 4 puta, a danas ni jednom i sva se jadna grči i neće spavati niti prestati plakati. Jako mi ju je teško gledati i ne znam kako bih joj pomogla. Baš se napinje, pa jadna prducka kad uspije. Isto se sa zastojem dogodilo prekjučer i onda se ukakala do grla navečer.

Budi se ona sama za podoje, a kad je ovakav dan kao danas- ni ne spava. Spavala je danas samo pola sata do sat i nikako. Malo je dremuckala na mojim rukama, ali nikako se smiriti. Ja sam s njom cijeli dan na rukama. Par puta sam ju pokušala staviti u krevetić, ali se samo opet grčila i plakala. Valjda se smiri na moj dodir i kad joj je glava naslonjena na mene- tako mi se barem čini da joj je to jedini smiraj danas.

Imam ja otpuštanja mlijeka, postoje u tih pola sata do 45 minuta podoja periodi kad samo guta kao da se naglo probudi- valjda nadođe to mlijeko, a dio vremena samo cucla.

Pričala sam ja s jednom teta Rodom na sos telefonu, pokušavam sve sanirati sada. Fiziološku još nisam probala, ali hodam golih grudi što više na zraku. Izdajam RUČNO. Imam izdajalicu, ali sam veliki napor napravila kako bih skužila način na koji izdajat sama svojim rukama. I danas je konačno krenulo, hvala bogu dragom!

A za bol... ovako... bez šeširića ne ide. Ne popušta bol, ne mogu izdržati. S njim me boli kad ona počne sisati jako, valjda kad krene otpuštanje mlijeka. Onda povuče luđački i čuje ju se jasno kako guta. naravno, na početku boli najviše. Neki dan me probadalo u grudima duboko, kao sto struja i malih grčeva, ali danas evo ništa. Dojke su mi ravnomjerno mekane. Na lijevu dojim uz šeširić i dosta veliko oštećenje. Dobro ju uhvati. Usne izvrnute na van, vidi se jezik malkice. Ali vakum i potez je jaaaaaaak do bola.

Mene zanima da li je dovoljno izdojiti 30ml ili 40ml i dati joj umjesto jednog podoja toliko izdojenog mlijeka.

Stvarno me strah da ne ostane gladna. A ne mogu procijeniti jer ona nema mjere. Pojede previše pa povrati (kad sam joj recimo dala da jede previše!). Dala sam joj nekoliko puta 30ml (kršitelj koda)a i čula sam da je on mnogo jači od majčinog mlijeka. Pa nemam ideju da li joj je i koliko dovoljno!

Na lijevu dojku je vratim koliko god puta želi. Nekada zaspe pa ju traži nakon 5 minuta i tako u sat vremena po 3-4 puta. No za izdajanje me najviše brine količina.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •