Citiraj BusyBee prvotno napisa Vidi poruku

Vidim da ste dijete ocekivali 12.5. pa pretpostavljam da je novorodjence. Koliko je stara?
Koliko cesto doji? Koliko traju podoji i ima li peridoa kad vidis/cujes da guta?
Kakve su joj pelene, koliko ima mokrih i pokakanih dnevno?
Ako ste vec dosle kuci, s kojom je tezinom rodjena i s otpustena iz rodilista (ako nisi doma rodila )?
Bol je prisutna od prvog dana, ja sam 5og rodila. Jasno mi je da je nisam držala kako treba i time stvorila situaciju kakvu imam. Uz to (zaboravila sam napisati) nisam noću baš brinula da temeljito operem dojke već samo prebrisala i haj`mo loviti san skupa s njom.

Dakle, da odgovorim na pitanja, stara je 7 dana, podoji traju otprilike 30-45 min, na gutanje nisam obraćala pažnju tako da stvarno ne mogu reći je li ima zvukova gutanja (ima svakakvih slatkih i neobičnih zvukova! , dojim na svaka 2-2,5h od zadnjeg podoja, a toliko često peremo guzu i mijenjamo pelenice. Navečer ide pranje cijele bebice s glavicom. Uglavnom je pelenica ukakana jednom ili dva puta dnevno. Rođena je 3550g, a nisam je vagala otkako smo stigle doma. Stigle smo 7og iz bolnice.

Dakle, masirati toplim ručnikom... masirati. Ne znam kako se se pravi fiziološka otopina, je li ona za steriliziranje???

Da li da ja "diram" to bijelo na bradavicama ili samo da čekam da spadne samo? Da li da nastavim mazati babylove masti (koja je s lanolinom) nakon pranja (nakon dojenja) pa onda na nju staviti tuferčić?