Dovoljno je osusiti.Bol je prisutna od prvog dana, ja sam 5og rodila. Jasno mi je da je nisam držala kako treba i time stvorila situaciju kakvu imam. Uz to (zaboravila sam napisati) nisam noću baš brinula da temeljito operem dojke već samo prebrisala i haj`mo loviti san skupa s njom.
Obrati paznju na gutanje ili je gledaj, ima li perioda kad sise smirenije, i izduzuje bradicu s pauzama.Dakle, da odgovorim na pitanja, stara je 7 dana, podoji traju otprilike 30-45 min, na gutanje nisam obraćala pažnju tako da stvarno ne mogu reći je li ima zvukova gutanja (ima svakakvih slatkih i neobičnih zvukova!)
Kad prodje ta faza kad sise ritmicno i cini ti se da zaspiva na dojci, radi joj kompresije, kako bi joj pomogla posisati zadnje, masno mlijeko. (C hvat malo iznad areole, stisnes cvrsto, ali ne grubo, drzis par sekundi i otpustis i tako vise puta, mozes malo rotirati C hvat ili gladiti dojku palcem kao da cijedis mlijeko)
Da li ona sama trazi sisati svaka 2-2,5 sata ili joj ti radis razmake?dojim na svaka 2-2,5h od zadnjeg podoja, a toliko često peremo guzu i mijenjamo pelenice.
Je li svaka pelena mokra? (jednokratna ili platnena) Koliko je mokra?
Koliko kolicinski ima stolice (mjera je kovanica od 5 Kn)? Kakve je boje?Uglavnom je pelenica ukakana jednom ili dva puta dnevno.
U papirima iz rodilista mora biti i tezina pri otpustu. Molim te da je potrazis, ako ti nije tesko.Rođena je 3550g, a nisam je vagala otkako smo stigle doma. Stigle smo 7og iz bolnice.
Ne masirati, samo nakon mocenja tapkati da se osusi. Izmedju podoja rane moraju biti suhe. BTW, jesu li rane ili ti se vise cini kao koza, kao zulj?Dakle, masirati toplim ručnikom... masirati. Ne znam kako se se pravi fiziološka otopina, je li ona za steriliziranje???
Ja ti na 2-3 dl vode stavim jednu punu zlicicu soli (onu cajnu zlicicu).
Da li da ja "diram" to bijelo na bradavicama ili samo da čekam da spadne samo?
Ne znam koji je sastav te kreme i sto pise, smije li direkt djetetu u usta ili moras prati.Da li da nastavim mazati babylove masti (koja je s lanolinom) nakon pranja (nakon dojenja) pa onda na nju staviti tuferčić?
Nemoj tufere nikakve.
Da li ti ta koza smeta? Boli, svrbi ili bilo sto?
I super vam ide!![]()