Ovo je super, da se i sama budi.
Ako ona sise jako dobro i ima vise navrata u jednom podoju u kojima evidentno izazove otpustanje mlijeka i guta mlijeko onako da je ocito, onda je ok.30-45 minuta je jedna dojka- tako sam od patronažne dobila uputu. Jedno dojenje- jedna dojka, drugo dojenje, druga. Samo je jedna dojka po podoju. Sad kad mi je nadošlo mlijeko ni jednom nije tražila dodatno.
Ako se pola vremena mucis da je potaknes da ostane budna, molim te da probas sljedece: kad se pocne uspavljivati na dojci, pomozi joj kompresijama da posise jos malo masnog mlijeka. Kad prestane i to (par kompresija napravis, tijekom jedne ce prestati sisati i to je znak da zavrsis), prebaci je na drugu dojku i daj da sise na njoj dok je zainteresirana, pomozi pred kraj kompresijama.
Ako nije zainteresirana, vec ce sama odbiti odmah na pocetku.
Probaj tada kad se pocne uspavljivati odmah raditi kompresije, kad zavrsite, stavi je na drugu dojku i sve ponovi. Onda je mozes opet vratiti na prvu dojku i onda na drugu... mozete i tako, nema pravila i nikako nije pravilo da moras na jednu dojku dojiti u podoju.Pokušavam ju što duže držati budnom, brzo se uspava, već nakon 15 minuta je uspavana. Prosjek koji drži u sisanju je pola sata. Nikada ju ne prekidam, svaki puta je borba da ostane budna. Ni jednom ne puštam ispod pola sata.
KOMPRESIJES obzirom da ipak jako voli sisati vjerujem da bih ju mogla i sat vremena održati budnom ako je potrebno. Čula sam za te masti, vuče ona lijepo dokle god da vuče. Sve da ju i pustim nakon 15 minuta da spava, ona se sama probudi i plače i copće ustima tražeći još sisanja.
Djeca koja dobivaju dovoljno mlijeka sisu opusteno i rucice su im uglavnom rasirene (nisu stisnute u saku), obicno kad navre mlijeko (refleks), otvore oci, kad im je dosta i zaspali su na dojci, obicno sami otpuste dojku iz usta, ne spavaju s dojkom u ustima (uglavnom, nije 100% pravilo).Kako znati kad je njoj dosta ako svakako prerano zaspe???
Nista silikonsko, samo pravu stvar. I ako hvat nije dobar, boli, dijete cokce ili joj lako mozes iscupati dojku iz usta, znaci da hvat treba popraviti.I da li koristiti silikonsku bradavicu ili joj tako oštećenu bradavicu staviti u usta?
I nisi mi odgovorila, a najvaznije je u cijeloj prici:
Koliko kolicinski ima stolice (mjera je kovanica od 5 Kn)? Kakve je boje?