-
danchie
bebici usta možeš namazati npr tako da si omotaš gazicu oko prsta, staviš gel na njega pa protrljaš bebi jezik, desni, nepce.. Ako ti je zgodnije sa štapićem, možeš i tako. Ja nekao mislim da je najspretnije prstom jer bolje osjećaš šta radiš..
Što se tiče vaše priče o dojenju, nemoj se tako loše osjećati i opterećivati se. Stres i tuga samo štete. Imaš krasnu i zdravu bebicu, trudiš se dati joj najbolje što možeš. Ja bih ti pokušala dati nekoliko savjeta kako da još probaš dojiti. Ali prije svega bih ti rekla da se odmoriš i na neki način napuniš baterije pa tek onda kreneš u provođenje istih. Kod dojenja emocije igraju veliku ulogu i ako si uplašena, tužna, razočarana, umorna puno ti je teže uspostaviti tu vrstu kontakta s bebom.
Pročitaj ako još nisi ovaj tekst (a ima ih tu još nekolicina zgodnih)
-Kada dođe vrijeme podoja pokušaj se malo ručno izdojiti dok se ne pokrene refleks otpuštanja mlijeka i mlijeko krene, tek tada stavi bebu na dojku. Tvoja bebica je navikla da joj mlijeko curi čim potegne - to je zbog bočice - pa joj je ono prvo sisanje kako bi navukla mlijeko nepoznanica. Na ovaj način joj ti navučeš mlijeko, a ona treba samo nastaviti..
- pokušaj bebu dok je usnula staviti na dojku. bebe imaju potrebu sisati, to im je urođeno. Možda ako joj staviš dojku u usta dok je tako "nesvijesna" i mirna uspije dojiti.
- isprobaj razne položaje ovdje imaš tekst o svim položajima
- pokušaj dojiti u pokretu, noseći bebu po stanu
Ako imaš maramu možeš golu bebu zamotati oko sebe gole, kontakt "koža na kožu" je jako koristan i možda ti bebica sam potraži dojku nakon nekog vremena. Možeš pokušati i leći u kadu sa bebom pa dojiti u toploj kupki
Ja vjerujem da možete uspjeti uspostaviti dojenje, treba ti puno strpljenja, ali sigurna sam da ti to možeš! Pokušaj dojku nuditi što češće i ne se zamarati i loše osjećati ako ju beba odbije. Sve je to dio procesa i svaki najmanji trenutak na dojci vodi ka uspostavljanju dojenja!
Eto to ti je par savjeta za početak, pokušaj pa javi da li i kako napredujete, pa ćemo dalje korak po korak zajedno!!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma