-
Zubi
Ne znam da li se o ovome vec pricalo, a ako i jeste molim ponovo.
Primjetila sam da sinko po zubicima ima nesto bijelo. Kad ih operem, to bijelo jos uvijek stoji. Isto kao da su zubici "prosarani" bijelim tackicama i krivuljama. Bas mi nije jasno sta je to i da li je OK. Flasicu nema, cuclu isto nema, karijes nije - a ne znam sta je.
Any ideas :?
-
Moze biti kamenac, a moze od nedostatka vitamina (isto kao po noktima). U Sarajevu je voda ukusna, ali ima mnogo kamenca.
-
Možda mu fali kalcija? :? :/
-
Osoblje foruma
To je takva pigmentacija - može biti uslijed nedostatka nečega, ali i ne mora.
Najbolje je da ga odvedeš stomatologu.
-
Može biti od previše fluora, ali teško... to je kod jako velikih doza.
-
Pojma nemam... ne bih rekla da je fluor, jer ga ne pije, a sumnjam da ga u vodi i sl. ima toliko. Znaci moze biti i nedostatak kalcija?? Ne znam je li mi rano za stomatologa, jer je on jako zivahan i nemiran, pa cisto sumnjam da ce dozvoliti nekome da mu prcka po ustima dok on mora mirno sjediti. Ili ipak.... :?
-
Osoblje foruma
Za početak nazovi svojega pa vidi što će ti reći.
-
Nije rano za stomatologa. Mi smo bili prije 3 mjeseca, pa je kroz igru otvorio usta. Dovoljno da je teta vidjela da je sve ok.
Dovoljno je da na trenutak otvori usta da se vidi što je. Pogotovo ako se nalazi na prednjoj strani zuba.
-
Dobro je krenuti kod stomatologa što prije, i to kad nema potrebe za nikakvom intervencijom - tako se dijete navikne da to nije ništa strašno. A osim toga svaki puta će mu (ako ovo nije fluoroza) premazati zubiće s fluorom i tako ih zaštititi. Sad se više ni ne preporuča uzimanje fluora na usta nego lokalna zaštita.
-
Dakle, put pod noge i stomatologu!
Hvala cure
-
ako možeš "to" nazvati bijelim zamućenjem onda je to početni stadij karijesa-hitno k zubaru
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma