Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 77

Tema: koliko vam pričaju?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno koliko vam pričaju?

ja naprosto ne mogu a da se ne pohvalim, moja Anja koja će za mjesec dana dvije godine govori cijele rečenice i to već par mjeseci, npr:" mama, idem po dudu, čekaj me, doci cu posle", ili :jako sam žedna, mama, daj vode", ili npr. "amo se igati u sobi, ide ja i mama zajedno".ja sam jako iznenađena koliko ona priča, mislim da je to stvarno puno, njeni parnjaci s kojima se sdruži su gotovo na MAMA TATA DEDA BABA!?! :?
    a šta kažu vaša dječica?

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mislim da mi demantiramo onu teoriju da dečki kasnije propričaju jer ja imam osjećaj da Roko priča od kad se rodio. Naime , on je odmah proizvodio zvukove raznorazne,ubrzo je počeo gugutati,pa su uslijedili uobičajeni mama,tata,baba,deda,pa-pa i slično,a sa 15-tak mjeseci je izgovarao riječi poput ventilator i ususavač. Sa godinu i pol je spajao bar dvije riječi a sad govori isto cijele rečenice tipa ; mama vidi,Roko slaže puzle ili eno avion gore na nebu i sl.
    Kod nas se stalno priča tj. i ja o mm puuuuno meljemo pa ne znam jel to ima ikakve veze :/ .
    A ponekad mi se čini da od njega ne mogu doći do riječi
    I da...definitivno priča najviše u okolini svojih vršnjaka ( znam jednog koji osim mama i tata ništa ne priča a baš je divno dijete, a i roditelji su tiši pa je to valjda tako......

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

E, cure moje, tako sam i ja bila ponosna na moju Luciju, kako je lijepo slagala rečenice sa godinu i pol.. točno se sjećam, i mislila sam da je pametna na mene, i ja s njom puno pričam... a Nikola brus, ima iste roditelje, i pričam s njim, a on za sada kaže papa(jesti ili piti), papa i bok (pozdravi), da i ne, mama i titi (cica)... i to bi bilo to...
    čekam da mi kaže nijesam imo primjedbi. 8)

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Tea jako puno priča i razumijemo se sve. Dosta dobro izgovara. Zasada slaže po tri riječi obično. Npr danas je tražila lopticu i onda veli: Mama, našla loptu. Tu je lopta.
    Eto tak u tom stilu. Ja mislim da je to sasvim dosta za njenu dob.
    A dok ide po stepenicama uvijek broji pa je naučila brojiti do deset.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

i mi puno pričamo, tipa: tu je naša kuća, to je naš tato, papa meso, mau zizi (mali zizi), tata radi, mama dođi...
    voli sve ponavljati, i baš sam ponosna na nju!

Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj TeinaMama prvotno napisa
    A dok ide po stepenicama uvijek broji pa je naučila brojiti do deset.
    I Lea broji po stepenicama. Ona je već i na jedanaest, dvanaest, petnaest... Također jako puno priča, pjeva, slaže rečenice u ispravnim padežima, govori čisto sve glasove osim glasa R i zna već puno engleskih riječi (utjecaj Baby TV).

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

I ja se idem hvaliti i mi puuuno pričamo, ona sve razumije i sve priča, i to vergla po cijele dane. A i ja sam njoj verglala po cijele dane pa sad ona meni vraća :D jako sam sretna zbog toga i baš mi je jutros sam stavila noge na krevet a ona će "makni noge mama" ja ono paf

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Baš ima i nedavno otvorena tema ovdje na 1-3 Faza neprekidnog brbljanja

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Joe prvotno napisa
    E, cure moje, tako sam i ja bila ponosna na moju Luciju, kako je lijepo slagala rečenice sa godinu i pol.. točno se sjećam, i mislila sam da je pametna na mene, i ja s njom puno pričam... a Nikola brus, ima iste roditelje, i pričam s njim, a on za sada kaže papa(jesti ili piti), papa i bok (pozdravi), da i ne, mama i titi (cica)... i to bi bilo to...
    Pih, vi ste brbljavi. 8)
    Kaleb govori ata za macu, tata za tatu, ato za auto - koji put mi se čini da je to sve jedna te ista riječ koju trpa u sve kontekste.
    Koji put govori baba i deda, ali to je ono dječje tepanje babababa i dedadedadeda, to ne računam pod smislene riječi.

Ukratko - dijete mi ima 14 mjeseci, ne hoda i ne priča.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Citiraj Joe prvotno napisa
    Pih, vi ste brbljavi. 8)
    Kaleb govori ata za macu, tata za tatu, ato za auto - koji put mi se čini da je to sve jedna te ista riječ koju trpa u sve kontekste.
    Koji put govori baba i deda, ali to je ono dječje tepanje babababa i dedadedadeda, to ne računam pod smislene riječi.

Ukratko - dijete mi ima 14 mjeseci, ne hoda i ne priča.
    potpisujem lunu!

samo što moj ima 19 mjeseci i hoda, ali ne trči

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...kod Karla se primjećuje dosta veliki skok u "brbljanju" unazad mjesec dana,dva.Stalno nešto brbljavi..ko' mlinčić( Zdenka: )..he he...

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pa ja ću se skroz zbedirati! Filip sa 21 mjesec ima repertoar od nekih 30-ak riječi (tu računam i brrm-brrm za auto, avion i bušilicu), bo (za vodu i bočicu) i me (za medu i mlijeko). Spaja po 2 riječi, tipa "mama bok!". Isto, kao što je Joe napisala, čekam da mi kaže "nijesam imo primjedbi!"

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa
    Pa ja ću se skroz zbedirati! Filip sa 21 mjesec ima repertoar od nekih 30-ak riječi (tu računam i brrm-brrm za auto, avion i bušilicu), bo (za vodu i bočicu) i me (za medu i mlijeko). Spaja po 2 riječi, tipa "mama bok!". Isto, kao što je Joe napisala, čekam da mi kaže "nijesam imo primjedbi!"
    Ovako je bilo i kod nas u toj dobi.
    Bila sam prilično zbedirana, činilo mi se da sva djeca oko nas pričaju 10× više od mog šutljivca.
    Sa 22 mjeseca je pomalo krenulo...
    Oko drugog rođendana se "raspištoljio" i počeo odmah sa složenim rečenicama. Sada (2 godine i 8 mjeseci) priča u takvim konstrukcijama i takvim rječnikom da ne mogu povjerovati da je to ono isto dijete koje je prije godinu dana samo pokazivalo predmete i vikalo "toooo".
    Dakle, imate vremena

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Keti ima 17 mjeseci. Sad već redovno slaže po 2-3 riječi u rečenice. Ponekad i više, al mi to bude teško "prevesti". Npr. Ja žlica juha papam sama. , Dida kosi travu., Keti čita knjigu. i sl.
    Zna pjevati/recitirati 10tak pjesmica, pa kad joj je dosadno izmišlja nove riječi i ubacuje ih u njih, ili napravi novu pjesmicu miksajući postojeće.
    Prije 2-3 mjeseca sam išla pobrojati koliko riječi govori, i već tada je bilo preko stotinu (sa smislom ih je mogla i upotrijebiti). Svaki dan nas iznenadi novima..

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

moja je rano propričala i dosta rano počela slagati rečenice, u točnom vremenu i padežu.
    ma pametna i elokventna na mamu i gotovo.
    kad smo išli kod psihologa (radi druge stvari) zaključak: natprosječno inteligentna za svoju dob.
    teta psihologica se šokirala šta joj je sve mala napričala sa svoje dvi godine.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

moja ima 20 mjeseci, komentira sve, ali uglavnom s jednom rjecju. recenice ne slaze (osim "da tite!" - daj cicu!) i kad je pitas kako se zove - ispali ime i prezime.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I ja imam brbljavicu. Ali i ona ima i mamu i tatu brbljavce!
    Samo ne znam tko ce s njima na kraj za jedno 15/16 godina!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Luna, moja L niti je samostalno hodala niti je pricala sa 14 mjeseci. Trebas je vidit sad, ne mogu je uhvatit koliko je brza, a sta se tice govora, mlije non-stop i to u recenicama, a od prije mjesec dana je pocela pjevati, meni suze vrcaju od smjeha i dragosti kad pjeva, sva se raspistolji! Znas reklamu za Limun.hr; e ona pjeva prvu recenicu i kaze UBA CHE NE DUZI (Ljubav se ne drzi niti ne kupuje) .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A kada je mala slatkica doživjela verbalno-motorički procvat?

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pričamo sve, duuuuuge rečenice, prepričavamo događaje, znamo sve slikovnice napamet (uključujući Ježevu kućicu)........
    mamaponosnismjalićssetopi.......

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

leo ima 25mj.

ima fond rijeci - cesto jednosloznih... slaze po dvije u recenice...

uopce ne prica puno, ali kad trazi nesto, onda tako slatko i spretno pantomimicari, da ga je gust gledat

ne bih rekla da u okolini od nas cetvero nema bas prilike slusat i da zivi u tihom okruzenju

trci, sutira loptu, penje se na sve zivo...

e, da...

kad padnem u bed u drustvu pricalica - onda napomenem - skinuo pelenu s 21mj

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Luna, prohodala je sa 14 ipo mjeseci, hodala par dana i onda se opet vratila na puzanje da bi se potpuno digla (tj prestala puzat) krajem 16og mjeseca. Sto se tice govora, najcesce je mrmljala do prije mjesec dana i imala vokabular od desetak + rijeci i onda pocela kao iz topa sve redom. Nama je malo specificna situacija jer smo dvojezicni pa je vjerojatno to dodatno zbunjuje. Tati se i dalje najcesce obraca na hrvatskom iako ga sve razumije. Avovu je I love you a Adono je I don't know .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Timmy prvotno napisa
    Avovu je I love you a Adono je I don't know .
    Ajmeeeee...

No dobro si napisala, vi ste dvojezični, pravilo je da djeca koja slušaju dva jezika kasnije progovore.

jenny avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ima 2.5 godine,prica odlicno.slovo r vec duze vrijeme.ma prica ko velika.

Lee

Početno

I L. je dosta rano propričala, priča skooooro, ali zaista sve, ima dosta velik vokabular. A moram se i pohvaliti ( to mi je i dužnost, kaj ne? )
    da već i pjeva. Ono, pjesmice sa CD-a Zeko i potočić su skinute!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj litala prvotno napisa
    kad padnem u bed u drustvu pricalica - onda napomenem - skinuo pelenu s 21mj

Hrvoju bi trebalo ugraditi ON/OFF sklopku, jer kad taj krene...

i skinuo pelenu sa 17 mjeeci

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa
    moja je rano propričala i dosta rano počela slagati rečenice, u točnom vremenu i padežu.
    kad smo išli kod psihologa (radi druge stvari) zaključak: natprosječno inteligentna za svoju dob.
    Skoro kao mi. Curki mi i sasvim jasno artikulira r, jedino suglasničke skupove brka: hlaće su slaće...
    Pedijatrica se svaki put iznova iščuđava ne samo njezinom govoru već i zapažanju i zaključivanju i svaki put kaže da je i visinom i intelektom iznad svoje dobi.

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Zaboravih spomenuti i prvu rečenicu na talijanskom: "Vieni qua subito, cara mia...."

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Nekako se nalazim u postovima cura čija djeca s 14,15,19 mjeseci govore aca (maca) i ato (auto) uz naravno mama i tata i u to vrijeme sam i ja mislila da ću se sa svojim sinom čitav život razgovarati slikovnim rječnikom. Čak sam došla do toga da kad sam čula da ima neki test za dvogodišnjake da kao moraju baratati s 50-ak riječi, išla sm brojati što sve Patrik koristi - došla sam do 30-ak, ali to je bilo s 20 mjeseci.
    eeeeee, a onda kad je počeo, tamo negdje prije drugog rođendana....dijete ko da je dvije godine skupljalo i onda odjednom izreklo sve što je ikad čulo . Danas ponavlja sve živo što čuje. Većinu povezuje s događajima, stvarima i ljudima, ali nije mu bed i odverglati nešto što nema pojma što znači - npr. latinske nazive životinja u zoo-u.
    Lijepo se svaki dan sve dogovorimo. mislim, još uvijek nije izrekao svoje ime, ali mogli smo ga nazvati nabukodonosor, to bi prije izgovorio, ali sve ostalo ide, ide

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa
    Nekako se nalazim u postovima cura čija djeca s 14,15,19 mjeseci govore aca (maca) i ato (auto) uz naravno mama i tata
    U našom slučaju BEZ "mama".

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nekako se nalazim u postovima cura čija djeca s 14,15,19 mjeseci govore aca (maca) i ato (auto) uz naravno mama i tata
    Ma ne brini Luna doći ćeš i ti na red,pa nema on sad vremena za tebe

Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj traktorka prvotno napisa
    Ma ne brini Luna doći ćeš i ti na red,pa nema on sad vremena za tebe

A i šta bi te zvao, kad si uvijek s njim

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Filip je pak do 20. mjeseca i tatu zvao "mama". Tata je to stoički podnosio. Jedino je pomislio da je možda dijete zbunio time što je često u kuhinji pa mi je unazad dva mjeseca odbio prati suđe i kuhati (prije je često to radio). I stvarno, postao je "dada"

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

aaaaaaaa, nama je mama bila prva (i dosta dugo jedina) riječ :jaaakooooponosnismajlić:, ponekad ju je i prečesto izgovarao (jer nije znao ništa drugo valjda ), a i danas mu kojiput dođe faza, samo uz sve ostalo što priča postalo je podnošljivo.
    kad je patrik imao godinu dana (a ja bila u bedu što ništa ne priča ) rekli su mi da je to s dečkima tako i da dečki progovore tek s dvije godine (iako je to naravno kao i sve ostalo individualno) - mislila sam: a ko će čekat još punu godinu da se konačno sporazumijemo i da ne bude sve "to" i sad kad sam konačno dočekala i skužila koliko je sve lakše, ne samo jer kaže što hoće, nego i zato jer sve kuži i sam uzme i sam napravi i sam si otvori vrata, a ne vrišti pred njima da mu ih netko drugi otvori, to je zaista milina.
    Patrik je dosta rano propuzao i prohodao, al si je zato uzeo vremena da propriča.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

koliko priča? Previše... počela je s 12,5 mjeseci- otvorila špinu, i ne staje...

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

počeo je negdje oko rođendana sa mama, tata, baba, deda, nana, teka itd itd....sada samo priča (pogotovo kako je krenuo u vrtić, svaki dan imam mini koncert u automobilu ). Najbolji je kada prije spavanja negdje između sna i jave ustane i otpjeva hepi brtdej tu juuuuuuu, hepi brtdej tu juuuuuuuu

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Joooj koja tema
    Ne treba rec da sam brbljavica (takva mi profesija) a i MM nije nesto sutljiv. Malac brbljaaaa ko navijen. ALI kod nas je glavna rijec BLJGA ali ima i MLJGA (to je neka klopa, odnosno sinonim za bilo kaj kaj bi se moglo pojest a nismo mu dali a recimo jedemo) a ima i PLJGA doduse nemam pojma kaj je to. Tak da se Luna ne buni i ne bude tuzna. Doduse pocel je sad fest ponavljati, ali ja sam bila sva izbezumljena kad je sa nekih 6 mjeseci rekao Medo :shock: ali, to je - znate vec, izoliran slucaj. MAMA je odavno rijec u upotrebi, TATA i TATICA isto cesto. Ostalo je BAA za bananu, BA za balon ali i lopte sve moguce. Aaaam nije rijec (ili je?) ali je cesto u upotrebi, pogotovo kad vidi nekaj kaj mu se svidja (pecivo, jogurt, cice )Par puta je rekao Baka, deda, ali i neke neobicne rijeci je ponavljao ovih dana, doduse sramezljivo.

I tak. Ostalo brbljanje je uglavnom tak smijesan klingonski jezik da je meni i ovako skroz dobro. A io njemu.

A da hoda, to vec skoro tri mjeseca, sad vec i trci, penje se od nedavno i stoji na prstima kad se naviruje. Igra se lovice, skrivaca, salje puse (cak i sa zvukicem) i mami daje pravu pusu (kad on hoce naravno). Divan je i najvise se rastopim kad prilazi drugoj djeci i uvijek je prijateljski nastrojen, mazi ih i smijesi se, nudi svoje igracke i uvijek se zeli igrati. I odmah s njima brblja. Valjda se kuze

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Zaboravila sam reci, nama su blga i bljga stvarno rijeci. Najsladje je kad mali (na tatu) prica u snu Blga blga bljjjgaaaa haha

marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uf idem ih sada zbrojati...bojim se i dalje da ne govore dovoljno "našim " jezikom...a što se zbraja? prava riječ ili bebi izvedenica?

gita: mama, tata, baka, deda, duda, la-la (teletubbiesi), opa, ne, da, vau vau, mija (maca), pa pa, nena (neva), ami (daj mi), mamam(jesti), titica (ptičica), muki (krava), fufu (Fifi)=cca.18

neva: mama, tata, baka, deda, duda, la-la (teletubbiesi), opa, ne, da, vau vau, mija (maca), pa pa, jaka (gita, djeca), ami (daj mi), mamam (jesti), titica (ptičica), muki (krava), teta, fufu (Fifi)= cca. 19

hm.... :/

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Moj Luka ima 22 mjeseca i nije ni približno brbljav kao vaši klinci.
    Zna reči mama,medo,bo(bok).i to je to.
    Njegova seka Lucija do 3 godine nije slagala rečenice.Pa sada sa 5,5 godina mora ići u Suvagov vrtić.

marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj marči prvotno napisa
    uf idem ih sada zbrojati...bojim se i dalje da ne govore dovoljno "našim " jezikom...a što se zbraja? prava riječ ili bebi izvedenica?

gita: mama, tata, baka, deda, duda, la-la (teletubbiesi), opa, ne, da, vau vau, mija (maca), pa pa, nena (neva), ami (daj mi), mamam(jesti), titica (ptičica), muki (krava), fufu (Fifi)=cca.18

neva: mama, tata, baka, deda, duda, la-la (teletubbiesi), opa, ne, da, vau vau, mija (maca), pa pa, jaka (gita, djeca), ami (daj mi), mamam (jesti), titica (ptičica), muki (krava), teta, fufu (Fifi)= cca. 19

hm.... :/

gita: buba
    neva još: bljaka (smeće), pljaka (plače)

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ahmed sa skoro 17 mjeseci minimalno prica. Kaze mama, dada (ja), baba (mm), vau vau (za psa), brr brr (za auto).

Nisam bas ponosna ali govori i top it (stop it). Kaze i doota (dosta).

Puno se tuku on i Mejra pa jadan kupi sve od mene. :/

Mejra je za drugi rodjendan vezala recenice, gramatika i sve...Ahmed nije ni blizu...nemogu reci da mu dajem vremena ko Mejri jer ga stvarno ne mogu uhvatiti...jadno dijete...zato on ima prijatelja (na glas mislim)

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Da se još malo pohvalimo

Roko zna reći kako se zove i preziva,kako se zovu mama,tata,sve bake i djede,njihove životinje, nabroji sve svoje prijatelje i zna brojati do 12....

A najnovije ,unazad 10-tak dana je da raspoznaje dosta marki automobila pa kad šetamo ide od auta do auta i govori : bmw,mercedes,pežo,škoda,reno i drugi...

I baš sam ponosna,jesam,jesam :D

tih

Početno

moja Lara zna kako se zove,kako joj se zovu tata,mama,bake i dede,ujo i ostali,kako se glasaju sve domaće životinje-naučila je još sa 13mj.Spaja....kuno di si tiiii-to je iz teletabisa.Meni kaže SEDI,ČIČI SIPAJ, PITI,ŠETA,PAVA,NE PAKATI,BEZI,a ostalo priča nečisto ali potpuno razumljivo.ZNA SVE ŽIVOTINJE,uglavnom,sva imena ponavlja.A kad se pjeva onda nadopunjuje kad zastanem.ma sva je važna!

tih

Početno

Citiraj tih prvotno napisa
    moja Lara zna kako se zove,kako joj se zovu tata,mama,bake i dede,ujo i ostali,kako se glasaju sve domaće životinje-naučila je još sa 13mj.Spaja....kuno di si tiiii-to je iz teletabisa.Meni kaže SEDI,ČIČI SIPAJ, PITI,ŠETA,PAVA,NE PAKATI,BEZI,a ostalo priča nečisto ali potpuno razumljivo.ZNA SVE ŽIVOTINJE,uglavnom,sva imena ponavlja.A kad se pjeva onda nadopunjuje kad zastanem.ma sva je važna!
    da ,a ima 16mj

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj babyiris prvotno napisa
    Citiraj Loryblue prvotno napisa
    Skoro kao mi. Curki mi i sasvim jasno artikulira r, jedino suglasničke skupove brka: hlaće su slaće...
    moja kod jednih riječi sasvim jasno kaže R dok kod drugih ne.
    npr. riba-ribi grize rep sva slova R su sasvim jasno i pravilno izrečena dok kod nekih drugih taj R izostane ili ga prebaci u J. sve zavisi gdje se slovo R u riječi nalazi i ispred/iza kojeg drugog slova je.

npr: mrav je maav, a ruka je Ruka

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mislim da se i mi mozemo pohvalit!

Darnell ima skoro 16 mj. i od svoje prve godine sve ponavlja. Zna puuuuuno zivotinja cak i koala i zna kako se glasaju.

Zna svoje ime, kad ga pitas kako si kaze dobo, pjeva pjesmice (ne cijele nego dovrsi jednu rijec), govori cisto, recimo majmun, auto, kamion, poec (porec), sika (slika), kapa, voda, kamen, sat, piti, patika...neznam vise ni sama, stvarno zna puno rijeci.

A da ne zaboravim da tata s njim prica nizozemski, tako da zna i puno toga na nizozemskom, a moja mama prica s njim talijanski tako da zna i talijanske rijeci.

Al ne hoda ....dobro poceo je polako...

marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Emy77 prvotno napisa
    Al ne hoda ....dobro poceo je polako...

e jupiii evo i nečega gdje se mi možemo pohvaliti,
    same se popnu na vrh švedskih ljestvi i rade kolut naprijed...ko cirkuske pudlice su...

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

[
    No dobro si napisala, vi ste dvojezični, pravilo je da djeca koja slušaju dva jezika kasnije progovore.
    e ovakav je slucaj i kod nas i vjerujem da je F zbog toga trenutno ogranicen na par rijeci sto izgovara
    al ja se nebrinem puno oko toga,propricat ce ,mene vise nervira kad mi se neko obraca sa pitanjem-a jel prica napokon

Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj marči prvotno napisa
    same se popnu na vrh švedskih ljestvi i rade kolut naprijed
    Rade kolut naprijed s vrha švedskih ljestvi? (tako mi je to zazvučalo kad sam prvi put pročitala, pa sam ostala :shock: )

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •