Citiraj jozefina prvotno napisa
Radim u drzavnoj firmi a zapravo cijelu trudnocu (od kolovoza 2006.) sam bila doma na cuvanju, a sada sam na porodiljnom. Rodila sam 21.3.07. Zvala sam radi regresa (ipak je tisucica u pitanju) da bi mi kolegica rekla da nemam pravo na regres PO ZAKONU. I sad cackam po Zakonu o radu ali nigdje ne vidim (mozda sam corava) napomenu o isplati regresa za vrijeme porodiljnog. Mozete mi reci je li zbilja tako po zakonu ili me neko mulja? :/
Nek te tješi u istoj smo gabuli. Ja sam rodila mjesec dana prije tebe i kada su isplaćivali regres uredno su me preskočili s napomenom, da sam bila na bolovanju (iako je to bilo očuvanje trudnoće) i da sam sada na porodiljnom pa nemam pravo na regres. Inače, u mojoj dragoj firmi su do ove godine uredno isplaćivali ženama koje su bile na porodiljnom do 2, 3 godine djetetova života i regres i božićnicu, ali nisam ja te sreće. S prvim djetetom sam odugovlačila tako da u tekućoj godini radim par dana da dobijem regres i božićnicu, ali ove godine to ionako ne bih uspjela zbog termina poroda u 2 mj. Još sam prije odlaska na komplikacije zvala svoju kadrovsku i žena mi je rekla da nema veze što zbog otvaranja porodiljnog neću raditi niti jedan dan u ovoj tekućoj, 2007.g., imam pravo na regres, božićnicu i pripadajući godišnji odmor. Fino, sada će me natjerati da se pojavim na posao 2 mj. prije isteka porodiljnog i to ću započeti koristiti godišnji za ovu godinu pa da vidimo hoću li dobiti regres retroaktivno ili ne.