![]()
a vidim da i kolica obožava. želi li ti to nešto reći???
![]()
a vidim da i kolica obožava. želi li ti to nešto reći???
Miha,![]()
Zach kao i Rok, stalno gura kolica od jedne curice po parku. Opsjednut je kolicima...
Samo se nadam da nece htjeti biti bos (kao prosle godine) i vani. Za sada je samo bos u stanu, ali stalno je bos.
Bubimira, mi bi mogli slijedeci tjedan jedan dan, ako se dogovorite da se nadjemo. MM je u New Yorku jos 10-ak dana, pa smo Zach i ja 'libero'.![]()
Umrla sam od smijeha na JR-ovo obožavanje papuča i Rokovo obožavanje stopala!Stvarno su klinci besmrtni!
Mene opet spopao zastoj mlijeka u lijevoj dojci, a Andrej mi danas zakurio 38/5, bez ikakvih drugih simptoma. Ustvari, čini mi se da mu je malo natečena vilica, ali čudno mi je da ima toliku temp. zbog zubića????
Miha, što se tiče prospavane noći, ti si se bar podsjetila kako to izgleda, ja još nisam... :/
Joj, cure, imam tako podvojene osjećaje vezano za dojenje. S jedne strane mi je stvarno dosta navlačenja, a onda opet - dođe mi tužno da prestanemo... ma ne znam ni sama!
i jošJoj, cure, imam tako podvojene osjećaje vezano za dojenje. S jedne strane mi je stvarno dosta navlačenja, a onda opet - dođe mi tužno da prestanemo... ma ne znam ni sama!
(samo meni već po malo ono prvo prevladava)
i još
Rok je zakon, iako i mi ljubimo stopala naveliko
pupak nam je isto jako zanimljiv
ne hodamo bosi
odra nadam se da je zub
mi ljubimo sve, ali ipak ima nešto posebno u tim stopalima...
cure, jel netko probao bez pelena? nama pipi ide super, ali se boji kakati. kad se unervozi, stavim pelenu, pokaka se i to je to. :?
bas sam se nasmijala na ovo 'i jos'![]()
moram vam se pohvaliti da vec trecu noc Zach zaspe bez cicanja. naime, prije 3 dana sam mu rekla da sam jako umorna, da su cice isto umorne i da idu spavati i da on moze cicati kada dodje jutro.
rezultat je bio za nepovjerovati. ja pricala pricu njemu na uho 10-ak minuta i zaspao je. :shock:
prvu noc je plakao, ali nije trazio cicu - za nepovjerovati.
jos uvijek se budi po noci, ali upola manje (mozda neka 2-3 puta) ali meni je to veliki napredak jer se ujutro osjetim naspavana. samo da potraje...
Ra, mi nismo probali bez pelena. necu ga forsirati, vidim da nema volje. on je sa 9 mjeseci redovito kakio na tutu (cak se 3 tjedna nije pokakio u pelenu, vec samo na tutu), no onda nam je dosao AD i cesanje po pisulincu i prestali smo sa tutom. od tada, bojkot.
obicno ga skinem tj. nema pelene popodne i onda se obavezno pokaki i popiski na parket i uredno me obavjesti kada je to napravio.![]()
imam loše dane. kad nije jedan od loših, u dojenju uživam, ponosna sam do neba ... sve češće pomislim kako je dan kad više neće htjeti dojiti blizu i ne svidi mi se to. sjećam se kako sam bila pomalo tužna s elinih pet mjeseci i kako sam razmišljala da uskoro počinjemo s dohranom i da više neće biti isto, tako i sad. naravno da uživam u svemu što učimo, ponosna sam što pleše i pokušava pjevušit, što ju je čuvalica naučila brojati (to presmiješno izgleda, prebire prstiće, a izgovori samo jeeeeedan i dalje ne znaraste i ne mogu skinut blentavi ponosni zaljubljeni osmijeh s lica zbog svih njezinih pobjeda, a opet pomalo želim da uvijek bude moja mala mala beba dojilica
![]()
Kejt, baš si lijepo to napisala!![]()
Ja vas škicnem tu i tamo, istina rijetko se javljam. Dovršavam magistarski pa sam sva u tome, moram to riješiti prije dolaska drugog hahara ili haharice. Buša raste...
Od ostalih novosti ima samo to da Roko na jesen kreće u vrtić.
pusa svima!
Evo i nas da se javimo.
Tonkica je prava pricalica, non stop brblja i sklapa recenice naveliko,neki dan je nanizala cak sest rijeci.
Momze evo i Tonkica se par dana uspavljuje bez sise i stvarno bolje spava i dalje se budi,ali prvi dio odvali jedno par sati u komadu sto je nama veliki uspjeh. Ja sam joj isto pricala kakosu cike umorne i kako sada spavaju, a ona me slusa i na kraju svega mi kaze mama ne da cike, ali nije se previse bunila samo trazi da ih drzi.
Mi smo vec par dana preko dana bez pelena i uredno se popiski, a zadnja dva dana se i pokakila u tutu. Uglavnom je ja pitam dal joj se piski, par puta je ona pitala da joj se piski, imali smo jednu nezgodicu u ducanu, ali nista strasno, polako bez ikakvog forsiranja i ful sam zadovoljna. Skuzila sam da je i ponoci prestala piskiti jer joj je vec par dana suha pelena ujutro, ali jos me strah ju pustiti po noci bez pelene.
Kejt tocno se tako osjecam, gledam je i vidim pravu malu djevojcicu koja raste i uz srecu i ponos u meni se javi i neka tuga i nostalgija za onom malom bebicom.
Baš tako, Kejt, potpisujem skroz! I sva sam se naježila... I hvala vam na "i još"!![]()
Ja pokušavam svakodnevno s tim uvjeravanjima o "umornim sikama" i da će sikiti ujutro, ali nastane takva dreka, ne mogu vam to ni opisati. Samo viče "eka eka" (tako je zove) i više ništa ni ne sluša. Ma ne možete vjerovati kako uopće teško zaspi - neće zatvoriti oči. Doslovno mu ih ja zatvaram jer kad osjeti da mu se sklapaju, diže se ili napravi nešto da rastjera san, nema opuštanja... :/
Što se tiče bezpelenaštva, nismo to probali, ali već je nekoliko puta kakao u lonku, jednom na traženje. Počeo je tiskati i meni vikao "mama, kaka", tako da smo još stigli na lonku.Polako...
ah kako mi ovo zvuči poznato, samo ju gledam i cvatemKejt prvotno napisa
hej cure.
ja sam drugi tjedan u utorak, srijedu i četvrtak doma pa ajd da razmislimo koji dan bi nam pasao. može?
dojenje... hm, pa ja mislim da smo mi gotovi. dugo me nije tražila, pa onda je sad par puta kad je imala kozice i onda opet ništa nakon kozica.
ne znam što da vam kažem, al moram priznati da mi ne fali! nekako imamo sad drugi oblik prisnosti i bez dojenja. i jako sam ponsna što smo uopće dogurali i do 18 mjeseci. neznam dal će na jš koji put tu i tamo i tražiti al ako i ne sve pet. žao mi je samo kaj nikad neznaš koji je podoj zadnji pa da kažeš e sad je to to pa da ga pamtiš.
tuta...eeeeeeeeeee, tu smo , za razliku od govora, već jako hrabri za pohvalit. naime kaka u tutu od nekih svojih 9-10 mjeseci, bilo je doduši i nezgoda u pelenu naravno al sad sve manje i manje. a od prije kojih tjedan, dva kad joj se kaka taže"tu-tu" i kakamo u tutu :D
jako sam ponosna na nju! iako mislim da nismo baš tako blizu da skroz skinemo pelene, jer piškanje još uopće ne doživljava. al i ovo je već veeeliki napredak
htjela sam samo još pitat memole nešto:
kažeš da tonkica nema pelenu preko dana. a jel se popiški u gaće? kako često piški, dal si skužila ima li neke intervale?
gdje kupiti gaćice za tak male guze?
Dobro jutro!
Kad čitam o napretku vašihja samo
. Tješi me da smo kasno i prohodali i propuzali a sad smo to nadoknadili pa možda tako bude i sa ostalim. Eva je prije šest mjeseci ponavljala za nama, tražila jesti itd. a sad jednostavno neće. Sve ona razumije ali jednostavno neće reći ništa razumljivo. Svađa se ona na sav glas sa svojim imaginarnim (ne)prijateljem ali to je sve na klingonskom. Odbija ponavljati slova i brojeve što je prije bez problema radila.
Tuta nam je nepoznanica jer ne daje do znanje kad je šta obavila. Obavezno čučne pa ja znam kad je to ali sama ne "priznaje".
Jedina lijepa vijest da su nam izgleda alergije znatno poustile. Dobili smo prve nalaze i ti su u granicama. Još čekamo na mlijeko i jaja pa se nadam da su i oni bolji.
Ja ne radim u srijedu pa ako bude druženja bilježim se!
Bok svima!
MBee pusa maloj, bit ce da ona sve upija i samo ce ti jedan dan mrtva hladna nesto izvaliti.
Bubimira pobjeglo joj je par puta, i bas se malo sokirala, valjda joj je bio cudan taj osjecaj, ali sad vec lagano pocinje kontrolirati i vec moze dugo vrijeme izdrzati da ne piski. Piski uvijek kad se probudi pa onda par sati nista, uglavnom pokusavam da joj ne dosadujem konstantnim zapitkivanjem i pratim signale koje mi daje. Ponekad se uhvati, nekad se samo uznemiri, a par puta je i sama rekla. Kad je s tatom bez problema piski u prirodi ili more, a kad je samnom neće nego u tutu. Putovali smo iz Zadra u Pulu isto bez pelene, kad smo stali ponudili smo joj tutu, popiskila se i nastavili smo dalje, dakle putovali smo nekih 5 i po sati popiskila se jednom.
Imamo i jedan biser, ona i mm vani i njemu se pripisalo i sto ce ide on s njom u sumu i nakon sto je obavio Tonkica se iz sveg glasa dere i pljesce Bravo tata piskio, bravo tata( mi njoj to govorimo).
Sto se tice kakanja to nam ide teze, zadnjih par dana smo uspjeli, ali je prije toga odbijala da sjedne na tutu kakiti kao da joj je bilo neugodno.
Nosimo sa sobom rezervnu robicu pa sto se desi desi, bez nerviranja.
Gacice smo kupili u mtc, tintilinicu i nekom xy robnom magazinu sam nasla najjeftinije za 7 kn.
svima
Bubimira, meni zao za druzenje, znam gdje ste al radim popodne
piskimo jos uvijek iskljucivo u pelenu,
jedno vrijeme je bilo fora stojecki al sad vise nece
a ja ne forsam jer mi se cini da nije bas spreman
dojimo i dalje, zadnjih dana se opet budi po noci, tjesim se da nije dugo i da nece potrajati
brblja naveliko, i luud je za motorima
Eto i mene samo da vas pozdravim s kratkim izvjestajem.
Bili smo preko vikenda na moru i bilo nam je super, tata i sin su se kvalitetno druzili pa sam cak uspjela jednom popiti i kavu uz novine :D
Kada smo kod pelena da li znate gdje se mogu kupiti pelene za plivanje za "bebe" od 15+ kila?
I dalje nam je glavni jezik komunikacije pantomima, ali eto uspjesno ucim Ivanov jezik (koji mi se cini tezi i od njemackog) pa sam tako ovaj vikend naucila da je keke ptica, me mrav... a i da postoje nove marke automobila, pa eto za vasu informaciju ako mozda vozite opel to u stvari nije opel nego dede, VW je mama, mercedes je tata, a renault je tete 8)
Sanjaza ivanovu komunikaciju!!! znači ja vozim dede
pelene za kupanje. ja ih prošle godine kupila u babycentru u sloveniji. bilesu od popolinija. a sad sam naručila preko neta od imsevimse. baš su mi danas stigle. eo tu imaš fotke https://www.imsevimse.co.uk/
sam kaj sam ja naručila s jedne američke stranice.
niste se baš pretrgli za dogovor za druženje
ja propustila poziv! jesi negdje zvala na druzenje?bubimira prvotno napisa
pa rekla sam vam da smo Zach i ja sami 2 tjedna i da, u biti, mozemo svaki dan.
jedino sto nam ovaj vikend dolazi nas dragi tatica, pa tada necemo moci. ali preko tjedna moze.![]()
Moramo se hvaliti. Tonkica je tri dana i tri noci potpuno bez pelena i bez ijedne nezgode :D .
.Po noci i dalje cica, ali zadnje dvije noci je usred noci pitala piskiti, stavim je na tutu popiski se i vratimo se na cicu i spavati. Ne zelim se ureknuti, ali stvarno joj super ide, bas sam jako ponosna na nju.
Moramo se hvaliti. Tonkica je tri dana i tri noci potpuno bez pelena i bez ijedne nezgode :D .
.Po noci i dalje cica, ali zadnje dvije noci je usred noci pitala piskiti, stavim je na tutu popiski se i vratimo se na cicu i spavati. Ne zelim se ureknuti, ali stvarno joj super ide, bas sam jako ponosna na nju.
Tonikica :D
bubimira- bas mi se svidjaju pelenice, kak ide s dostavom?
ostalima![]()
bubi mi smo za druženje kad god se dogovorite ak sam polovila zasada je stanje ovak:
MBee - srijeda može
Momze - bilo kad
ja (mi) - bilo kad
od sutra me nema ona 3 dana kaj sam spominjala i sve me strah, javim kak je prošlo mojim cicoljupcima
tako brzo rastu, pre pre brzo
Veronik imaš kod nas za naručiti imse vimse pelene.
Mbee :D tvoja firma?
druzenje - sljedeci tjedan ja mogu jedino predvecer,
pa ako je u to doba, stizemo
Ma kakva moja firmaJa sam naručila od njih pa zato znam.
jel dobro gledam-moze se naruciti jedan od prikazana tri artikla i samo roza pelena je dostupna u velicini SL (13-17 kg) ?MBee prvotno napisa
![]()
Samo bacam pozdrav kako bi oživila topic!!!
![]()
javljam se ekspresno jer mi rok jurca po net-caffeu...
mi smo na moru do 03.06. pa ništa od druženja do tada.
tipkamo se drugom zgodom - zbrisao mi je van...
cure, bubi, kaj se vidimo ili ne?
uglavnom, ja se vratila sa vikenda, Karlo je preživio, nešto suza ali ne prestrašno, čak malo gore drugu večer, al je treću zaspao bez njih i kad se prvi put tu noć probudio ja sam bila doma i nije tražio cicu već se samo priljubio (ne vjerujem da me nije skužio) tek je cicio ujutro a cice PUNEEEE, imala sam 3 dana valjda 5ice, pune bolne na dodir i nisam mogla dočekat da mi se prikopča; ja sam se baš dobro zabavila na team buildingu (samo smo jeli) i došla preumorna doma svojim dečkima
irena druženje je bilo namijenjeno za prošli tjedan.
ovaj na žalost ne mogu, a ni sljedeći jer idemo na put.
ja dva dana škicam pa si mislim gdje ste svi. nikog nije bio.
mi jučer bili u dva potoka i baš smo uživali.
promijenila sam pass: vituska
Vita na konju!! Ma premedeno![]()
i ja sam u subotu jahala, bili na team buildingu, mrak
A gdje su ta dva potoka?
I bubimira, ženo, kol'ka ti je kosa..wow..baš ste mi svi lepi!!!
I ja sam ostala :shock: na dužinu kose, po tome se idi koliko se nismo uživo vidjeli.
Vita jea nisam znala da tako mali mogu na konja. Potpisujem Shiny kak' ste svi lepi
![]()
Vita je preprepreslatka!!!!!!!!!!
Kazu da svatko od nas ima i malo suprotnog spola u sebi.... evo malo Ivanove zenske strane 8) - kupanje u ruzinim laticama
ok smotana sam, pa kaj sam ga propustilabubimira prvotno napisa
![]()
bubi, svi ste lepi i narasla ti je kosa
potpisujemMBee prvotno napisa
Bubimira femili(vidim da nam se princeze oblače kod istog kreatora
.
sanja super su nove fotkice. ivan se jako izdužio. i opet samna fotke s koferom
irena..nije bilo druženja, nisi propustila
dva potoka su između pojatnog i zaboka. tj. sa stare zagorske magistrale se skrene lijevo i pratiš cijelo vrijeme putokaze. jako je lijepo. mi smo sad bili drugi put. super je ak sjediš vani pa ti klinci mogu trčarati okolo. imaju jako puno sadržaja. ljuljačke, klackalicu, tobogan, ležaljke, trampolin, životinje...
što se tiće jahanja, nije ona zapravo jahala. onaj striček sa slike ja samo malo vodio kobilu a deda je vitu držao. ja sam ostala paf kak je ona mudro sjela i niš se nije bojala. poslije su morali ići još jedan krug! klopa je isto oh. a zagrebački ja mrak!
Evo i nas malo.
Najpre da sa zakasnjenjem cestitam jaginojmamici na Rafaelu![]()
evo ukratko sta se sa nama zbiva.
Preselili smo se u drugi stan, sad smo nekih 30 minuta od Amsterdama. Gradic je fin, miran, blizu nam je more, i mislim da ce preko leta bas biti super. U pocetku , nekoliko dana u ovom stanu, Strahinja je par puta pao, i dobio par cvoruga na glavi, jer imamo jako klizave podove. Non stop sam mu bila za petama, jer je trcao na sve strane. No sad je naucio da odrzi ravnotezu al planiramo da ipak ceo stan oblozimo tepisima.
Govor nam je uznapredovao, imamo recnik od svega 5 reci, ali sve zivo razume.
I Strahinja je postao u poslednje vreme neverovatan cistunac, sve sto mu se ucini da bi moglo ici u smece, on to i baci. Zatim, ako vidi da ima vesa za pranje, odmah ga ubacuje u masinu i tera me da je ukljucim. Vodu obozava, pranje ruku bi trajalo satima ukoliko mu ne bi skrenuli paznju nekako.
I dalje siki. Kada smo dosli ovamo, sisao bi po ceo dan. Ako primeti da sam samo sela na minut, odmah se ugnesdi u krilo i podize majcu. Zato sam ja pocela da stojim kad smo unutra, i iz takvog stajaceg stava ga hranila, igrala se sa njim itd...i uopste nije previse pokusavao da se domogne mleka. Tako smo evo dogurali do toga, da ja mogu da sednem za kompjuter, a da on ne pomisli da mi podize majcu. To je do pre mesec dana bilo nezamislivo. SAda samo sisa uvece pred spavanje i popodne pred spavanje. Ponekad mu i preko dana dam, ako mislim da nije dobro jeo i naravno nocu ako se probudi.
Eto, da se pohvalim, da smo i mi nocno budjenje sveli najpre na jedanput, a evo sada se i ne budi vise da bi sisao, nego se malo vrti, sutira nas u snu i nesto progundja i onda ubrzo zaspi.
Ovih dana je imao zapusen nos, ovo je vec cetvrti dan da ga jedva uspavam jer jednostavno ne moze da dise. Stavljala sam mu fizioloski rastvor, i kapi od caja belog sleza. Sta jos mogu? Ne bih "prave" kapi.
Miha, pitala si za izbor izmedju carskog ili vag. poroda. Da, razmisljam se o tome, i videcu sta ce biti kad dodje vreme porodjaja. Ukoliko bude beba opet krupna, a ja se ne otvorim, mislim da bih pre odabrala carski. Ako sve krene prirodnim tokom i dobijem kontrakcije onda naravno necu sprecavati prirodan porodjaj. Bliza mi je ideja da se poradjam u bolnici nego u kuci.
Vita![]()
Ivan![]()
Nelzi, baš sam se pitala gdje si!!
Mazi bušu i ljubi Strahinju!![]()
Nelzi, lijepo te je opet čitati.
Ma ja nikako nista ne stizem. 24 sata sam sa Strahinjom, jer mm radi po ceo dan i skoro mi je kao i da zivim sama. Jedino vikendi budo super, kad malo odemo nekuda u troje i kad mm uskoci oko Strahinje ali to brzo proleti. Ovih poslednjih dana sam bas kao tempirana bomba zbog toga
![]()
Nelzi,![]()
Što se tiče začepljenog nosića, nije loše balzam na bazi eukaliptusovog ulja, samo je bitno da nema mentola.Stavi se u vruću vodu i negdje u blizinu glave, da isparava. Ja sam našla i u kapima.
Evo, ja se vratila sa službenog puta, kvrgavih i prebolnih cica. I privela kraju dojenje, na žalost, čini mi se, prilično naprasno. Iako sam se izdajala samo pomalo, ipak mi je mlijeko počelo nadolaziti kao ludo i sve se zakamenilo. Mislila sam da će koža popucati... :shock: Možda je takva bila reakcija mog tijela jer ustvari nisam bila sasvim spremna, iako sam mislila da je taj put prilika za prestanak. Uspjela sam ga uspavati bez dojenja, rekla sam da su sike bolesne, a stvarno ne bih mogla podnijeti da me i takne, koliko me boli. Nekako je zaspao, na mojim rukama.Sad ćemo vidjeti dalje... malo sam tužna...![]()
drž' se, odra![]()