Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 138 od 138

Tema: ZPD 2005/06 (8. dio)

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ivček :shock: za tete u jaslicama...
    hvala na čestitkama. Sad mi je već bolje, osim što sam i dalje umorna i neispavana ali to mi je očito suđeno još neko vrijeme... Ja ne bih sigurno prestajala s dojenjem da se nije "desila" druga beba, a zapravo ni sad ne prestajemo, samo smo smanjili i više mu ne nudim, ne prešetavam se ispred njega u grudnjaku (jer onda odmah poludi) i nekako izbjegavam situacije koje povezujemo s dojenjem. Počele su me malo boljeti bradavice kad počne vuči, ali ne strašno, jedino što me stvarno dosta iscrpljuje dojenje tako da mu sad dam navečer, tokom noći jednom ako se baš nikako ne može smiriti, i ujutro kad se probudi. Mislim da je to ok i da ću to moći izdržati. Počeli smo razmišljati da ga stavimo u drugu sobu spavati, ne još ali možda poslije ljeta, definitivno prije nove bebe jer ne znam di bi se smjestili... ne znam kako će to izgledati, ali morat ćemo probati.

Cipelice---Ivor je na br 22 ali isto su mu onak taman što zapravo nije dobro, trebalo bi biti barem 1cm prostora. U sub smo bili u Brežicama i kupili mu super šlapice i i nekakve Fisher Price cipelice-sandalice br 22, a mogli smo i 23 ali su mi izgledale jaako dugačke (bili smo bez Ivora pa nismo mogli probati). Čitala sam baš jučer na forumu za neke talijanske cipele da smu dobre Parigi ili tako nešto...

Ivček avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Vodenjak, ja uvijek kupujem Maxu ciciban i oni u svim dućanima imaju baš njihov mjerač noge tako da sam sigurna da će mu biti ok. Svaki model im ima drukčije kalupe tak da oni to po tablici vide.

Ne i dem razgovarati s ravnateljicom jer sam bila jednom kod nje i žena je bezveze, mislim da ni pismo neće pomoći, ali možda bi ga uputila i na viši nivo od nje. Stavila sam post na DV Bajka, ima nas nekoliko forumaša od tamo, htjela bih da me i drugi roditelji podrže, ovak ću ispasti samo jedna luda mama od onog malog kaj se plače već 4 mjeseca i kaj nema love za pampersice.
    Čak sam razmišljala par dana zaredom staviti lokot na vrata, to je agresivna varijanta koju čuvam ako baš ništa ne uspijem mirnim putem.
    Mislim, barem natpis na vratima: "molimo zatvarajte vrata" bi pokazao neku dobru volju vrtića.

Najgore je što Max nije odlutao iz dvorišta pa da su tam bile tete koje bi ga možda na vrijeme zaustavile već je on pobjegao iz objekta - bili su ispred svoje grupe. Koma je i to što nije samo opasnost da klinci odu van nego i da razni čudaci uđu unutra. Dvorište služi kao prolaz stanarima, sve je puno opušaka.

Ivček avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mla, pa stanete svi u isti krevet . Bude ti Spooky dala upute.

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Ivček prvotno napisa
    Mala, pa stanete svi u isti krevet . Bude ti Spooky dala upute.
    Ja baš mislila, ak ću uskoro biti trudna ( puste želje), nabaviti još jedan krevet iste dužine i visine ko bračni, "priključiti" ga na naš, i onda svi imamo mjesta za noćna prevrtanja..
    Sumnjam da će Keti još godinama u svoju sobu..

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

..ovak ću ispasti samo jedna luda mama od onog malog kaj se plače već 4 mjeseca i kaj nema love za pampersice.
    presmješna si! Baš si mi falila!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj sanja74 prvotno napisa
    ..ovak ću ispasti samo jedna luda mama od onog malog kaj se plače već 4 mjeseca i kaj nema love za pampersice.
    presmješna si! Baš si mi falila!
    mrak!¨
    Ivček, vrati nam se!!!

Sanja, pusti ti "puste želje".... tak smo i MM i ja mislili "ajmo mi početi pa koliko nam je trebalo za Ivora, taman negdje druge godine...", kad ono OPA! Tako da nikad ne znaš! Još jednom ću ti reći čarobnu riječ koju si već sigurno milijun puta čula "opusti se!"

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ajme Ivček - grozno! Mislim da trebaš uputiti pismo na nekoga iznad vrtića a cc ravnateljici. To je tako neprofesionalno... Sramota.
    Vodenjak: probaj drugog proizvođača. Ja sam Gabu sad nedavno kupovala sandale i do sada mu je Bambi baš bio dobar kad ono jedne male druge velike. I onda sam našla neke talijanske koje su taman za ovo ljeto. Primigi su solidne talijanske cipelice za djecu. Ja imam njihove sandale i baš su ok.

Sanja - čestitam na godišnjici! Nama se bliži druga!

Ja sam još prehlađena, ali ipak malo bolje. Gab je puno bolje. I ja primjetim da kuži daleko više no što bi čovjek rekao: samo sad je u nekoj fazi da mu je sve "ne" :/

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ajme Ivček - grozno! Mislim da trebaš uputiti pismo na nekoga iznad vrtića a cc ravnateljici. To je tako neprofesionalno... Sramota.
    Vodenjak: probaj drugog proizvođača. Ja sam Gabu sad nedavno kupovala sandale i do sada mu je Bambi baš bio dobar kad ono jedne male druge velike. I onda sam našla neke talijanske koje su taman za ovo ljeto. Primigi su solidne talijanske cipelice za djecu. Ja imam njihove sandale i baš su ok.

Sanja - čestitam na godišnjici! Nama se bliži druga!

Ja sam još prehlađena, ali ipak malo bolje. Gab je puno bolje. I ja primjetim da kuži daleko više no što bi čovjek rekao: samo sad je u nekoj fazi da mu je sve "ne" :/

Ivček avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ovih dana sve ide duplo.

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ovih dana sve ide duplo.
    odoh onda ja s Baumijem dogovoriti dupliće u četvrtak

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Sanja :D :D :D i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ivček :shock: :shock: :shock: sva sam se naježila!!!!!!!! idioti

nemam kad pisati....samo da spomenem da D ne zatrava usta ovih dana. melje. melje. melje. i zvuči ko odrastao samo priča nekakav turski, kineski, japanski i to takvom brzinom i samouvjereno, čovjek bi stvarno pomislio da je to neki strani jezik
    moram ići......

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ivček, draga...pa to je za poludit!!! a čudo božje da su ti tete to uopće rekle!?! ja bi očekivala da su šutile ko zalivene i molile se da ti nikad za to ne saznaš. ali super je da znaš! i sad možeš nekaj napraviti po tom pitanju! ako ti treba neka podrška, ne znam kaj ni kakva, samo javi! razmislit ću i ja ako dobim kakvu ideju kako najefikasnije reagirati - hm, možda da pišeš i na Grad? Bandić je brz, kažu...
    svima puse
    trudnice, podragajte tibe male
    prijavak: M. curi nosić i naravno mrzi kad joj ga čistimo i neki dan nam je bacila fiziološku u kantu za smeće pa kaj to nije genijalno? mama u transu...

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Puse šaljemo svima

Evo tu sam da s Vama podijelim radost što svoje neizrečene tople emocije u vezi dojenja vidim u očima MM poput zrcala svaki dan me razgaljuje to malo stvorenje svojim drugačijim oduševljenjem i privrženošću... i presretna sam što u MM imam bezrezervnu podršku.

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ceki
    baš te lijepo "čuti"..

Ivček avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sanja, :D hoćemo dupliće!!!!!
    Cekana, to je baš lijepo, raznjež. Ja sam mm-u jučer pričala kak su cure trudne i kak bi ja tak rado tandem i pričala kak sam čitala kak je lijepo kad npr. brat drži sestricu za ruku dok cikaju i tak se raznježio.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Joj, ja se tak brinem kako će Gab to podnijeti! Čitam Aries kako ju je sinčić tužno dočekao sa suzama u očima kada je vidio da seka papa cicu, pa se tek onda smirio kad je skužio da smije i on...

Sanja ~~~~~~~ duplići!!!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Olivija prvotno napisa
    Joj, ja se tak brinem kako će Gab to podnijeti!
    Isto i ja Olivija :/ Kao što sam već prije pisala, ne vidim se u tandemu, ali isto tako ne vidim kraja dojenja kod Ivora... tako da ćemo vidjeti što će pokazati idućih 7 mjeseci. Možda promijenim mišljenje u vezi tandema. U svakom slučaju brine me kako će to Ivor podnijeti.

*Ivček*--- pa ajde lijepo i vi na posao ti si sad promijenila radno mjesto, ili ne? (ne sjećam se više što je ispalo s onim što si se kandidirala?).
    *Sanja*--- za dupliće!!

Ivček avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mala, ono otpalo,a ponudili mi drugo, bolje mjesto, zato me i nema na forumu .
    Mi moramo prvo riješiti stambeno pitanje, sad smo krenuli i u potragu za stanom pa ako čujete nešto...

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mala, ono otpalo,a ponudili mi drugo, bolje mjesto, zato me i nema na forumu .
    Mi moramo prvo riješiti stambeno pitanje, sad smo krenuli i u potragu za stanom pa ako čujete nešto...
    Ivček, koja kvadratura, preferirate neku lokaciju ili?

Super za posao, jedan razlog zašto smo se mi tako "požurili" (istina, nismo baš mislila TAKO brzo ali eto ) je što mi je posao bezveze i voljela bih nešto drugo raditi, pa sam si mislila bolje tu "obaviti" sve što planiramo, pa onda u potragu za poslom

Ivček avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja preferiram ne preblizu Sloboštini (ako si mislila na Dugave). Uvjet je min. 2 soban, obavezna garaža, ne manji od 45 kvadrata.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja preferiram ne preblizu Sloboštini (ako si mislila na Dugave). Uvjet je min. 2 soban, obavezna garaža, ne manji od 45 kvadrata.
    hahaha ti bježiš od sveki
    Nisam mislila ništa, samo pitam da znam ako bude netko nešto spominjao.
    Garaža za motorčić? 8)

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ivček - oš' moj?

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

i ja nudim svoj, 8) ali ima 1 spavaću i jednu dnevnu, i 58 m2, bez garaže, ali ima podrum...

no, prodati ćemo ga kad-tad i odluka je definitivno kuća!!! ili na svom gruntu ili negdje u nizu (zaprešić ili samobor)... :D

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj cekana prvotno napisa
    Puse šaljemo svima

Evo tu sam da s Vama podijelim radost što svoje neizrečene tople emocije u vezi dojenja vidim u očima MM poput zrcala svaki dan me razgaljuje to malo stvorenje svojim drugačijim oduševljenjem i privrženošću... i presretna sam što u MM imam bezrezervnu podršku.
    lijepo

meni moj, iako velika podrška tijekom čitavog dojiljačkog staža, u zadnje vrijeme spočitava i predlaže odvikavanje jer se Jakov malo počesto dere iz petnih žila CICIIII!!! CICIIII!!! i ne prestaje dok ne dobije. ako sluuuuučajno ostanemo popodne doma, visi na meni satima. moje pokušaje odgode podoja ignorira, i ne mogu reći da ne razumije, već ne želi razumjeti...

tako da kad dođemo doma iz vrtića, odmah s vrata, prije nego uspijem s jednog ramena odložiti tri torbe, svoju, Jakovljev ruksak s us*anim pelenama, i torbu s kompjuterom, a češće još i pokoju vrećicu sa spizom, mac Laurinih crteža iz vrtića, spustiti dijete iz druge ruke, znojna, ljepljiva, šporkih ruku, pudera s face prijetećeg da se otopi skroz i u mlazu počne teći niz lice, punog mjehura, jednim okom proučavajući reakciju muža koji se od gladi uzgajane kroz čitavo jutro, a posebno ona dva sata vremena između svog i mog dolaska s posla, mršti, razmišljajući o tome jesam li možda danas mogla ranije stići doma, jednim uhom slušajući nepresušno vrelo Laurine elokvencije, ignorirajući mobitel koji odbija zvoniti nakon napuštanja službenog radnog mjesta, moram sjesti na kauč, podojiti dijete i odglumiti da mi je gušt :/

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

jesam vas, po običaju, malo upilila, ha?

nego...

Ivček :shock: , strašna mi je pomisao na djetešce samo uz cestu... smrzla sam se... pokreni akciju za zaključavanje vrata nakon 9, ne znam što drugo. u Jakovljevom vrtiću dvorišna vrata se zatvaraju i dodatno zakračunaju nekakvim klinom koji nije djeci na dohvat ruke, a k tome još tete (malo pre)revno (za moj ukus) paze da, čak i u vrijeme kad roditelji dolaze po djecu i vrata se non-stop otvaraju-zatvaraju, da se obavezno svaki put zaključaju. one, pored svega toga, neprekidno prebrojavaju djecu. do te mjere da mi ide na živce jer zbog toga jednostavno nemam priliku porazgovarati sa ženom minut-dva, a da me ne prekida radi prebrojavanja

sretno u potrazi za stanom. razmišljam malo, može stan od 45 m2 imati najmanje dvije sobe?

još ništa nisam poduzela u vezi sa zubićem

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Joj džez, kao da si opisala mene i Marina. Nema šanse da spustim torbu, a da on ne vrišti iz petnih žila jer hoće taj tren dojiti, a ako ga spustim onda se valja po podu i vrišti jer se boji da ću mu pobjeći.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

džez zvučiš mi ko udana verzija bridget jones, i nije scena samo za puknut od smijeha nego i za
    ivček, jesi kaj smislila za vrtić? moja aktivistička duša se odmah inspirirala - ako treba s lokotima i transparentima pred vrtić, stižem! a što se stana tiče, mi smo baš našli prije 2 mjeseca i sad je kredit i svi papiri u završnoj fazi i s 1.6. planiramo početi radove. inače, našli smo na crozilla.hr - imaju mi najpreglednije podjele po veličinama, cijenama, kvadratima...i što je najbolje od svega, bio je direkt kontakt s vlasnikom a ne agencija! sretno!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Koko prvotno napisa
    džez zvučiš mi ko udana verzija bridget jones, i nije scena samo za puknut od smijeha nego i za
    Koko ima pravo! *Džez* stvarno za odvalit! Trebala bi pisati kolumne i zarađivati lovu na taj način.

*dojenje* nama je bila identična situacija kao što cure opisuju, ali u zadnje vrijeme se nekako "stabiliziralo". Ako je I. već doma kad ja dođem, onda se obično s nečim zaigra, pa može pričekati, ali ako dođem ja po njega kod bake... onda je kao što vi opisujete. Zato se sad trudimo da MM ide po njega.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Prvo nas jutros dočeka Cekanin idilični post, a onda do kraja dana Džez nas odvali svojim opisom te iste "idile"!
    MM se nešto isto uspetljao da jesmo li mi to dobro navikli dijete jer noćas Gab jako plakao (mislim da je nešto sanjao ili ga je izgrizao komarac :/ ) i nisam ga nikako mogla prebaciti u njegov krevetić. A preksinoć sam izbacila MMa iz kreveta u DB jer mi je hrkao za poluditi, jadan Gab stenjao sa začepljenim nosom. I sad od pune podrške on se nešto premišlja nakon par tak-tak noći. Ja mu velim da ne s... jer mogli smo proći i s plačljivim djetetom s grčevima i svašta drugoga, a on ne može tolerirati par malo čudnijih dana.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja mislim da su naši malci sad počeli svašta proživljavati, tokom dana su jako aktivni, puno toga im se dešava, a i počeli su osjećati strah od toga da ih ne ostavimo. Ja tako objašnjavam Ivorove izljeve plača po noći, jer stvarno ne znam što bi drugo moglo biti. Prvo sam mislila zubići, ali nikako da taj zubić izađe Jer Ivor stvarno izgleda kao da nešto sanja.. ima bogati unutarnji život 8)
    mi isto zadnjih nekoliko noći spavamo zajedno u krevetu. Oko ponoći se probudi i nema šanse da ga spustimo u krevetić. Bilo je super prvih nekoliko dana nakon povratka iz bolnice, ali onda se opet razbolio i gotovo. Eh, beba je u trbuhu, pa sad i nije važno

Di nam je Svizac :/

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Olivija prvotno napisa
    MM se nešto isto uspetljao da jesmo li mi to dobro navikli dijete jer noćas Gab jako plakao
    ...... obožavam ovakve upite kao da mi tu nekog nešto navikavamo i odvikavamo.. grrrrrrr

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

džez

ja se slično osjećam kad kupim F u jaslicama, s razlikom da on čim dođemo doma neće cicu nego hoće konkretni ručak... mamino malo - 'oće dijete mesa i povrća, a cica je poslije za desert...

i F se noćas nešto bacakao po krevetiću... istina, sparno je jako, mada nam je otvoren prozor na kip, ali svejedno... čak ni cicu nije baš htio, pa ga je mm nanašao, a onda se siroček (mm, ne F ) ustao u 4.30 i u 5 otišao na posao... e tad je F zaspao snom pravednika do 6.15, svega par minuta prije nego je meni sat zazvonio... prištekao se na cicu, povukao jutarnju dozu, pa smo se još malo mazili...
    a onda sam i ja na posao, a F ostao s bakom...

Koko - gdje je stan? kad se seliš?

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Keti zadnjih mjesec dana zna reći kad ju je strah, i ponekad objasniti čega.. Kaže "boja" (od bojati), ili dođe k meni kaže "mama čuva" i pruži rukice..
    A po noći često cvili dok sanja, ali isto tako ponekad se hihoće, ko da je netko škaklja (onak jako), i to mi je predivno..
    Maza mala

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

to, to džez - čekamo tvoje kolumne! inspiracije ti definitivno ne nedostaje
    magriz, mislim da smo na vrbanima do 1.8. jer radova u novom stanu ima dosta jer je star...a nalazi se na predivnom mjestu - zelengaj iznad britanca i radničkog dola. sad mi slijedi dugo toplo ljeto s radnicima

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

sad mi slijedi dugo toplo ljeto s radnicima
    uf, sretno :/
    Ivor još niš ne priča... dobro, skoro je 2mj mlađi od Keti, pa možda...

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Mala01 prvotno napisa
    sad mi slijedi dugo toplo ljeto s radnicima
    uf, sretno :/
    Ivor još niš ne priča... dobro, skoro je 2mj mlađi od Keti, pa možda...
    to me opće ne tješi! Gab ništ' ne priča!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ni Petra ne priča puno..doduše zadnjih dana je krenila malo više, ali sad baš da će mi ujutro pričat zašto je sinoć plakala khm khm..toga se ni ja ne bi sjećala
    Meni je isto nekad samo žao što sam P navikla na naš krevet (čitaj: madrac na podu) jer je prije uredno spavala u kinderbetu dok se ja nisam razlijenila i počela je stavljat k nama. I malo po malo više nema šanse da je uopće legnem u kinderbet, koliko god da je učvrstila san točno zna gdje sam je "odložila" i isti sekund zaplače i budi se.
    A kad je stavim u naš krevet sve ok.. to je samo pitanje navikavanje, ništa drugo.
    Sinoć mi je još dok je dojeći zaspala na rukama odjednom vrisnula i zaplakala, al brzo se umirila. Mislim da oni sanjaju nešto pa se prepadnu.
    Već par dana mi je MM na putu pa sam i mama i tata, nije lako samohranim roditeljima, huh..
    Što se tiče opisane (Cekanine tj Džezine) idile, nama su dolasci u stan iz jaslica prije isto izgledali tako da sam odmah morala dojit, koliko je navaljivala ne bih ni ruke oprala a kamoli se tuširala, ali sad se malo prvo poigra sa igračkama, pojede kruha ili voća i onda kad vidim da joj se spava prištekam je na cicu i zaspe

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Karlu je cika od jučer BOM-BO-ON
    Prošli tjedan su mu dali kiki bombone, i dijete poludilo :shock: stalno žica, pokazuje prstom tamo gdje su stajali i viče bombon-bombon, a ja dignem majicu i kažem, dođi, mama ima bolji bombon.... on - ser od uha do uha prišteka se i odonda tup-tup po bradavicama i kaže bom-boon

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •