Stranica 11 od 22 PrviPrvi ... 91011121321 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 501 do 550 od 1065

Tema: odvikavanje od pelena

isolda

Početno

molim vas savjet!

curica mi ima 2g,prije 2 mjeseca sama je počela ići na kahlicu (ima starijeg brata pa je vidjela od njega) i noću bi joj pelena bila većinom suha,ona bi je sama ujutro skinula i obavila svoje na kahlici-divota je bilo,tako da sam je prije nekih mjesec dana odlučila stavit i noću bez pelene

e,sad. prvih par noći je bilo sve u redu,ali odonda je počela piškiti u krevet,ali i po kući,rijetko kad pita ili ode sama na kahlicu

:/

šta sad napraviti? da joj noću opet stavljam pelene? dal je to normalno da imaju krizu takvu? sa sinom nisam imala problema,tako da sam sad na sto muka

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Citiraj meda prvotno napisa
    ja mislim da to rano stavljanje ne znaci puno. jer kad je dijete spremno sa svih aspekata prihvatit ce kahlicu vrlo brzo, ako nije mozes ga privikavat godinama i opet nista (tako je otprilike kod nas )
    To me podsjeća na izjavu jedne mame u vrtiću čiji 4godišnjak još ima pelene jer ona čeka da on bude spreman.
    ok, ja ne cekam da moje dijete ima 4 godine i da bude spremno, moje dijete ima dvije godine i u godinu i 5 mjeseci odkad pokusavamo s kahlicom jos nije prihvatilo. znaci, po tebi ja ne grijesim, jer ne cekam da moje dijete bude spremno, al je ocito onda moje dijete retardirano kad jos nije shvatilo i prihvatilo kahlicu

nazalost, nismo svi pametni i savrseni ako ti i tvoja djeca

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Janoccka prvotno napisa
    ja mislim da to rano stavljanje ne znaci puno. jer kad je dijete spremno sa svih aspekata prihvatit ce kahlicu vrlo brzo, ako nije mozes ga privikavat godinama i opet nista (tako je otprilike kod nas )
    To me podsjeća na izjavu jedne mame u vrtiću čiji 4godišnjak još ima pelene jer ona čeka da on bude spreman.
    ok, ja ne cekam da moje dijete ima 4 godine i da bude spremno, moje dijete ima dvije godine i u godinu i 5 mjeseci odkad pokusavamo s kahlicom jos nije prihvatilo. znaci, po tebi ja ne grijesim, jer ne cekam da moje dijete bude spremno, al je ocito onda moje dijete retardirano kad jos nije shvatilo i prihvatilo kahlicu

nazalost, nismo svi pametni i savrseni ako ti i tvoja djeca
    mislim da se niste shvatile....da je poanta upoznavati dijete sa tutom a ne ocekivati da ce ju ono samo "otkriti".
    i mslim da ok radis, meda

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ajme majko... kako si samo došla do tog zaključka :shock:

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

dedukcijom

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Očito ja ipak nisam tako pametna

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

netko prije nauči voziti bicikl, netko prije propriča, netko prije svlada pišanje na tutu... a netko kasnije... neka ravnoteža postoji... a netko jedno poslije, il drugo, il treće il deseto...

po meni to nije u pitanju... netko ima ovakve razloge netko onakve, ponekad je dosta psihički šok npr. strah od kornjače da počinje dijete po noći pišat
    malo glup primjer ali tako je... sve je to milijun faktora...

ali mislim da se možda predoslovno shvaća dijete nije spremno do 3 godine, jer to ne znači da se te tri godine ne treba pripremati il nešto, čak i u jaslicama obavezno (barem bi trebalo) svaki put prije spavanja sve male bebače stave na tutu...

il kupiti knjigicu o kahlici il nešto...

iskreno moje dijete je imalo 1,5 godina i nije bilo spremno ni približno... to je bilo toliko oneshrabrenja okolo ali nema šanse da odustanemo, ok bilo je radi refluksa ali ono bila je u gaćicama i čistili smo za njom, jesmo se načistili i skužila je... i nikada nezgoda poslije... čak i noćna pelena... sve 5...

danas se sve vrti oko prirode, vraćanje iskonskom, prirodnom... nekada se nije čekalo do 3-će godine, nije bilo tih pelena za bacanje i neka pokuša neka žena uz sve obaveze tada svaki dan to skupljati, prati i čistitit, bile su primorane poduzeti korake... čak i sada starije žene, mame, bake, posebno prabake vele da... nije bilo ni govora o 3 godine, već s 9 mjeseci se to počelo s navikavanjem....

druga strana, ušteda 1000kn mjesečno.... nije mala stvar....

treća strana, veća higjena... danas su bolnice pune djece s E.Coli....

a i dijete se ne sjeća da je imalo pelene ako se rano skinu pa se nema čemu vraćati nema nezgoda ili ima puno manje nezgoda... možda je slučajno, ali znam 4 par klinaca koji su čekali do 3-će godine i nezgode su jako učestale, a oni koji su prije skinuli imaju ih rijeđe, ili uopće nemaju...
    to je neka statistika vjerojatnosti u mojoj okolini no ne treba tako biti... ne mora bit da je to istina... al to primjećujem za sad...

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj isolda prvotno napisa
    molim vas savjet!

curica mi ima 2g,prije 2 mjeseca sama je počela ići na kahlicu (ima starijeg brata pa je vidjela od njega) i noću bi joj pelena bila većinom suha,ona bi je sama ujutro skinula i obavila svoje na kahlici-divota je bilo,tako da sam je prije nekih mjesec dana odlučila stavit i noću bez pelene

e,sad. prvih par noći je bilo sve u redu,ali odonda je počela piškiti u krevet,ali i po kući,rijetko kad pita ili ode sama na kahlicu

:/

šta sad napraviti? da joj noću opet stavljam pelene? dal je to normalno da imaju krizu takvu? sa sinom nisam imala problema,tako da sam sad na sto muka
    cuj, moj mali ima te faze a bezpelenas je otkad je napunio 5 mjeseci. mislim da im se dogadaju neke regresije, nemam pojma s cim su povezane. ja ne vracam pelenu nikad, samo cekam da prode, do onda probam zastititi krevet, a s poda se lako obrise

nekak si mislim da bi vracanjem pelene samo produzila cijelu stvar. iskoristi ljeto dok traje, naucit ce se ona, ne brigaj.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Takva se kriza može pojaviti i nakon 2 godine. Ja isto ne vraćam pelenu. Jana smo jedno vrijeme jednom noću vodili piškiti - jednostavno nije mogao izdržati cijelu noć... Sada to isto radimo i sa Ivorom ako rano zaspi ili ne piški prije spavanja.

sandraL avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja sam Lani pokušala negdje u VI mj. skinuti pelenu.
    Cijeli stan mi je zapišala
    I vratim pelenu natrag.
    Krajem VII mj. na moru opet sam pokušala i na moje veliko veselje uspjeli smo :D .
    Nisam joj ni noćnu stavljala. Samo se jednom po noći popiškila.
    Znači u tih mjesec dana se dogodio neki "klik" u glavici. I rijetko traži tutu nego bi ona na "CE" kao velike cure.

vesnare avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I meni treba pomoć - odvikli smo se dnevnih pelena prije gotovo tri mjeseca, ali kakanje nam ne ide nikako na tutu ili wc.
    Piški stojećki nad wc školjkom i vani uvijek traži i piški na travu, no kakanje uvijek u gaćice i onda mama očisti me :/
    Zna kad kaka i mi to primjetimo, ali ako ga stavim na tutu odnosno nastavak za wc, jer su mu sve tute premale i tijesne, onda od kakanja ništa.
    Pokušala sam podmićivanjem, ignoriranjem, kaznama (u smislu nema crtića i sl.), objašnjavanjem, ali ništa ne daje rezultata.
    Inače, kaka nekad i više puta dnevno i to normalno sorry na opisu.

Frka me što smo ga upisali po prvi put u vrtić i to 6-satni i strah me da će bit problema oko kakanja u vrtiću. Tj. ne znam kako će tete na sve to reagirati...

MM i ja radimo u smjenama i najčešće smo suprotne smjene i samo par sati je kritično, stoga bi mogao i biti kući, ali ne želim odgađati privikavanje i ostanak.

Kako ste vi riješili kakanje na tutu?

Je li im se dogodio nekakav klik ili šta?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Iskustvo moje susjede, čija se curica upravo riješila pelena, do sada uspješno :
    Kada bi se pokakala, svjedno bi je posjeli na tutu, i otkopčali bi pelene, pa bi pustili da ona ustane i vidi što je ostalo u tuti (u pelenama), nakon par puta, počela joj je skidati pelene dok se napinje da kaka, i regularno bi kakala u tutu, i poslije bi pogledali što ima unutra.

A ako on ne može na tutu , hm, ne znam, možda onaj štos sa puštanjem vode koji kod većine djece pali?

Bojim se da ipak nisam pomogla, jer ako ste došli do moljenja i ucjenjivanja, onda ste sve ovo već isprobali.

Jedno pitanje za mame curica :
    Kako piškite vani

:?
    kažem joj da raširi nogice i čučne, ako su joj gaćice na koljenima, nije joj baš jasno što radi, ako joj sputim niže, onda će ih upiškiti ...... probala sam je i ja držati za nogice u položaju kao da sjedi i to ne ide, naprosto se ne može tako popiškiti.
    Na sto sam muka, dečkima je tako lako.
    Ili da je skinem golu, ali to ide dok smo sada na moru, gdje ću je u Zagrebu u parku skidati do gola ......
    U pomoć :?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ili dignem u zrak, ili ona čuči, a ja je držim pod rukama (njenim), onako malo povučem prema sebi natrag.
    Nadam se da sam jasna.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    Ili dignem u zrak, ili ona čuči, a ja je držim pod rukama (njenim), onako malo povučem prema sebi natrag.
    Nadam se da sam jasna.
    Aha, probat ću, tog se još nisam sjetila.
    hvala puno

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

i ja imam problem 8)
    kak deckici piske vani, mom dok ne krene ono mlaz u luku obavezno popiski cipele i hlace sa gacicama

ja mu pokusavam sto vice gurnuti kukove naprijed i drzim pišu, al bezuspjesno

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    Nadam se da sam jasna.
    tak i ja. po novom ju drzim za ruke, okrenute jedna prema drugoj (ko a mi djeco cuc kod ringeraja) s tim da vise visi da se ne popiski neg je cucanj vulgaris.
    nadam se da sam i ja jasna

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Jesi, probat ćemo i to.
    Pa dok ne uspjemo da piškimo a da se ne popiškimo.

Hvala mame

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Dia prvotno napisa
    i ja imam problem 8)
    kak deckici piske vani, mom dok ne krene ono mlaz u luku obavezno popiski cipele i hlace sa gacicama

ja mu pokusavam sto vice gurnuti kukove naprijed i drzim pišu, al bezuspjesno
    probaj ga cijelog nagnuti, tak ja drzim mog. ko ovaj slash znak (/). onda se ne popisa cak ni one zadnje kapi mu ne padnu u hlace. nekad ako je kriza ga dignem pa piski tako da ga ja drzim u cucnju u zraku.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Nego...pustite vi položaje , što da ja radim: mala je prije mjesec , mjesec i pol skoro pa sve svladala. A sad zadnjih mjesec dana, ne znam...
    Kad su same s tatom ili mojom mamom, sve super. Traži piškit, dogodi joj se koji put da se upiški, ali rijetko.

Čim ja dođem doma, krene piškenje okolo :/
    Nije da forsiram, totalno smo ležerno krenuli u sve to, na njen poticaj da ne želi nositi pelenu, da joj je vruće i smeta.

Ne znam jel zato što se jako puno nasisa kad ja dođem (skupi se tokom dana ) pa zato.
    Ili privlači pozornost.

Ja sam samo s njima otkad dođem s posla. Danas sam išla na wc i pitam nju jel joj se piški i hoće li samnom. Neće. Onda mi nakon 20 sec uđe u wc i kaže ponosno: "Piškila. U sobi. :"
    Navečer opet isto. Gledam je kad će dati neki znak, neću je pitati i dosađivati... samo okrenem leđa na 20 sekundi da starijoj nešto donesem, mala viče: "Piškiiim. "
    Na madrac, of kors. I to na dio gdje baš nemam podlogu.

Najradije bih joj opet stavila pelenu.
    A opet mi je glupo jer je do 16, 17 sati sve u redu :?

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

M. zadnje dane kad se naljuti na mene jer mu nesto recimo nedam, ode u drugu sobu i popiski na pod/kauc/puzzle....
    i onda dode do mene i kaze...mama pšššš odi biši (obriši)

popodne je prije spavao bez pelene, sad smo je vratili (ne znam koliko je to bilo pametno) no popiski cijeli krevet

kakati sad uredno prijavljuje

probat cemo vani piskiti cucecki, pogotovo sad kad vise nece biti tak toplo

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

I mi se priključujemo pokušajima odvikavanja od pelene
    Ne znam kaj dalje.Dva dana je bez pelene,i za dnevno spavanje,samo je tražio pelenu za noć.Treći dan se pokakao ujutro u pelenu i nije dao obući gaćice uopće,ali smo ga nagovorili.
    Sad je opet u gaćicama.On ustvari ne traži nego kad ga pitamo popiša se a ako ga ne podsjećamo zaboravi se pa mu malo pobjegne i onda traži da ga preskinem jer mu je mokro i onda se ispiša na WC dosta.Kakanje mu je malo problem ali to već otprilike znam kad će pa ga pitam.
    Jel nastavljamo dalje?Ne bih ga htjela sad vratiti u pelene nakon 3 dana,već će skoro 3 godine pa ne znam kad ćemo.Koliko još da pokušavamo?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Nemam puno iskustva, ali mislim da mu trebaš dati još vremena.
    I nama je tako bilo, dva tjedna nisam bila načisto, jesmo li ostavili pelene ili ne. Dva dana bi sve bilo super, a onda treći bi se ponašala kao da nema pojma što se dešava ..... pa opet oar dana super ...... baš sam bila na muci.
    I to sa pitanjem da li joj se kaka/piški, prijateljice mi vele, koje imaju veću djecu da ih i dan, danas pitaju, a ja sam mislila, čim se odviknemo od pelena, ona će mi sama doći reći. Pametna ja.
    U svakom slučaju, evo naše iskustvo : prvih dana baš kao od vas, onda je počela više kužiti i više držati, ali svejedno, čim se zaigra ili nešto radi, upiški se. Stalno sam je pitala, nekada sam joj bila dosadna vjerojatno, i tada bi me potpuno ignorirala, a kada joj se piški, a pitaj je kaže jasno i glasno DA.
    Sada, treći tjedan, stisne nogice, primi se rukicom između nogu, i kaže sama da joj se kaka :D
    I ljudi moji, to je fenomenalan osjećaj :D

Naš sljedeći problem - vrtić. Krenula u ponedjeljak, sve sam teti objasnila, ostavila gomilu robe za presvlačenje, čim se pokakala, teta joj je vratila pelenu. Uz komentar : UVIJEK KAŽEMO DA SE DIJETE NE ODVIKAVA U LJETO KADA SU DEŽURSTVA, RADITE TO KADA SE VRATI NJENA TETA SA ODMORA :/
    Rezime : dijete mi ujutro ima pelenu, na moje insistiranje, bez obzira na pelenu stavljaju je na tutu, gdje se ona uredno popiški. Popodne kada dođe doma traži gaćice i sama traži tutu. Pa ujutro ispočetka .....
    Koma.....

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

OK,nastavljamo onda dalje.
    Potaknuta postovima da treba dijete malo potaknuti a ne čekati eto mi ga potičemo jer mi se čini da se nikad neće skinut iz pelena ako njega budemo čekali.
    A ima i onih koji su se skinuli preko noći pa si opet mislim da nije spreman.
    Idemo dalje pa ćemo vidjeti rezultate.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj bobaibeba prvotno napisa
    Jel nastavljamo dalje?Ne bih ga htjela sad vratiti u pelene nakon 3 dana,već će skoro 3 godine pa ne znam kad ćemo.Koliko još da pokušavamo?
    Ma ja mu ne bih vraćala pelenu.
    Pusti ga.

Bolje da ne znaš koliko je moja bez pelene, a još joj se zna dogoditi piš piš.

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Da,bolje mi nemoj reći,da ne znam što me čeka
    Idemo dalje!
    Evo.popodnevno spavanje je bez pelene i ne zapiša se.Kad se probudi piški mu se ali neće ići piškiti dok više ne može držati pa mu malo krene onda me traži da ide na WC.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

OK,nastavljamo onda dalje.
    Potaknuta postovima da treba dijete malo potaknuti a ne čekati eto mi ga potičemo jer mi se čini da se nikad neće skinut iz pelena ako njega budemo čekali.
    A ima i onih koji su se skinuli preko noći pa si opet mislim da nije spreman.
    Idemo dalje pa ćemo vidjeti rezultate.
    uh, ne znas sto znaci kad dijete nije spremno

ja bi bila sretna da se moj hoce popisat u kahlicu kad ga pitam, njemu je to uvijek neeeeeee, a da ga ovako ja sama posjednem nema sanse, jer ne da, otima se i odmah se digne. a da on sam pita...to je utopija

ja da sam na tvom mjestu ne bi vracala pelenu. jer vam cisto ok ide, gledajuci iz moje perspektive a kome i nejde , al cinjenica je da su djeca razlicita, i nekima treba duze da se naviknu i prihvate nesto novo, neka totalno odbijaju, neka odbijaju piskenje, nek kakanje...da, ima ih koja to preko noci rijese. a ima i djece koja zaspu sama, i spavaju cijelu noc, al vecina ih ipak ne spava, makar ce ti pedijatar reci da dijete s toliko i toliko mjeseci treba spavati cijelu noc (a sisati ni pod razno...

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

... a ako ga ne podsjećamo zaboravi se pa mu malo pobjegne i onda traži da ga preskinem jer mu je mokro i onda se ispiša na WC dosta.Kakanje mu je malo problem ali to već otprilike znam kad će pa ga pitam.
    Mislim da ste na dobrom putu. Ja ne bi vraćala pelenu.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Bobaibeba, ne vraćaj nikako nazad pelenu.

Evo mi prijavljujemo da smo već 3 mjeseca bez pelena, zadnjih mjeseci i bez noćne. Do tada smo povremeno skidali noćnu, ali sam ja više od vlasto straha da ne zapiša krevet stavljala.

Kako je to kod nas išlo? Rekla sam sad ili na sljedeće ljeto, definitivno moramo kad je toplo vrijeme a nije mi se dalo čekati dogodine, dosta mi pelena. I tako, počeli smo bez previše očekivanja.

Tuta je bila uvijek na vidiku, u dnevnom boravku, tako da uvijek kad bih ga pitala jel mora piškiti ili kakati može brzo doći do nje. Da je bilo zapišavanja po stanu, bilo je, gotovo čitavih mjesec dana. Nekad je stvarno bilo koma, mislila sam u par navrata prekinuti, ali na sreću imala sam podršku prijateljica da nastavim i evo, to je iza nas.

Ja mislim da priče o spremnosti baš i nisu nešto jer dijete se mora naviknuti na neku ovinu, a za to treba vremena. Pa ni hodati, jesti da mu ne ispada iz usta, oblačiti se samo... ne ide preko noći. Budite samo uporne, i strpljive.

E da, kad bismo išli van, ispočetka smo išli na kratko u šetnju pa ako je bilo zgodno piškili bi negdje vani, i obavezno prije nego bismo krenuli. U posjete bi obavezo nosili tutu sa sobom, s tim da kod bake imamo već. Jaaako rijetko bismo mu stavili vani pelenu, baš kad smo morali biti douo, ali i onda bismo ga nudili. Po noći a još uvijek budimo, barem jednom i stavljamo piškiti.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ovinu=novinu

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Bez pelene smo i nema puno nezgoda ali samo zato jer on odlaže pišanje i kakanje što duže može.Kad god ga pitam neće ništa,kad već stvarno prođe par sati onda ga natjeram da sjedne na WC (ne silom nego pričom i usput mu skidam gaće i posjednem ga ) i on se ispiša,pobriše pišonju,povuče vodu i idućih par sati opet ništa jer mu se ne da,ne želi,ne znam što...!?Nekad mu mrvica pobjegne i on drži i dalje i opet čeka da ga natjeram na pišanje.
    Ajde još dobro to s pišanjem ali od jučer ujutro nije kakao i to se jučer ujutro iskakao u pelenu koju još nismo stigli skinuti nakon buđenja.
    Vjerujem da mu se kaka jer inače kaka najmanje 2 puta na dan iza 2 veća obroka.Ali neće i neće.Brinem se za to kakanje jer imamo malog poznanika koji ne kaka i po desetak dana,drži koliko god može i kad je već nemoguće držati onda ide kakati uz žive muke.Ne bi htjela da nam se to dogodi,kaj da radim???

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

I mi smo bili mislili sad poceti. Malisa prijavljuje kakanje ali kategoricki odbija ici na tutu ili skoljku. Piskenje takodjer kuzi, na moru se dizao sa rucnika piskiti na kamencice, sam.

Medjutim, nece da skine pelenu. Kad smo ga jednom nagovorili, proveo je neko vrijeme u gacicama, odbijao svaki put kad bih ga ponudila piskiti ili kakiti, te se u dva-tri sata jednom pokakio u gacice i tri puta popiskio. Bez treptaja, kao da nisu njegovi posli. Ja sam ga samo svaki put presvukla i rekla, vidis kako si sad popiskio tu, to nije pelena, ti ces drugi put mami reci da ti se piski, jel'da? Kad je i treci put bez glasa ispiskio trosjed, vratila sam pelenu.

Znam, ne zvuci kao ideal upornosti, ali ja sam to cisto zeljela probati da vidim je li spreman, ali on nije apsolutno nikakvu zelju ni suradnju pokazao. Odlucila sam da nije spreman i da cu pokusati za mjesec dana, da ga bar probam dobiti da kaki na tutu ili skoljku prvo.

Ne znam, mozda sam ja prekomodna, ja ocekujem nezgode, ali da mi npr. dva mjeseca njegovo piskenje mora biti 24/7 posao, ja bih ga radije to vrijeme drzala u peleni i pokusala kasnije kad procijenim da je spremniji.

Takodjer, cuvaju ga bake, a ja ne zelim njima nametnuti takvu obavezu - da im bas piski svako dvadesetak minuta uokolo. Tako da mislim da pelena ostaje jos neko vrijeme, a aktualiziramo akciju prijateljstva s tutom. On ne kaki u odredjeno vrijeme, kaki nekad jednom dnevno, a nekad tri puta, tako da ga ne mogu ni stavljati na tutu u odredjeno vrijeme. Grijesim li u necem? Any suggestions?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

A. je dosta dugo odbijao sjesti na tutu. Sad se popiški u tutu ako ga ja posjednem taj tren kad mu je sila; ne traži sam tutu i ne kuži kad mu je sila piškiti. Definivno još nije spreman, a meni je velika stvar i to što više ne vrišti kad ga hoću sjesti na tutu.

I ne smetaju mu ni mokra pelena ni mokre gaće.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nije ni moj M. tražio sam odmah od početka, pa naravno. Ali mi nismo imali gaćice, niti išta dolje. Bio je gologuz. Zato sam i htjela početi dok je jako vruće. Ispočetka je piškio posvuda. Ja bih mu svaki puta da se piški u tutu i pokazivala mu. Moraš dijete svako malo ispitivati i nuditi, ponekad si i sam sebi blesav. I to zato što oni dok imaju pelenu ne znaju kontrolirati pišanje, i to trebaju naučiti pa zato piške svako malo.

I da, nemojte kombinirati pelene, makar kad vam je i teško jer stalno piške svagdje, to ih zbunjuje. Ja nisam niti s jednim djetetom. I oboje su evo skinuli pelene prije druo rođendana, M. još puno ranije.

Naravno da to možete ako ste veći dio dana vi ili nekom tko ima volje za odvikavanje s djetetom.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

martina, probaj mu kad je popišan i mokar s gadljivim pogledom i tonom govoriti da je to baš fuj kad je takav i opet usmjeri na nonu.

E da, sjetila sam se i nagrada ako piške u nonu: to je meni kod obojice palilo- može povući vodu na wc-u kao veliki kad ti baciš ostatke iz none u njea. Moji su bili oduševljeni i velevažni uvijek i s radosti čekalali( no to naravno nije bilo fora odmah od prvo dana).

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo, mi smo bez pelena dva tjedna i sve savršeno funkcionira...kaki i piški na tutu...kada joj se piški čak i sama sjedne i obavi poslić...

Jedino što mi prijavljuje da joj se kaki kada joj se u biti piški i obrnuto!!!

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

abonjeko, super

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Abonjeko, super :D !
    Nego, mi smo uspjeli ovih dana skinuti i pelenu za popodnevno spavanje, ali nemam pojma kad i kako da krenemo skidati noćnu - ujutro nam je pelena redovito puna... Da čekam da par jutara bude suha ili da je krenem noću buditi za piškenje?!

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

A meni savjet.On više neće ništa.drži i pišanje i kakanje.Pišanjem mu nekada pobjegne koja kap kad stvarno više ne može izdržati ali i dalje ne traži.Odlazak na wc,ili pišanje općenito je drama.A kakanje da ne spominjem,nije kakao već 2 dana.

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj cvijetak prvotno napisa
    Abonjeko, super :D !
    Nego, mi smo uspjeli ovih dana skinuti i pelenu za popodnevno spavanje, ali nemam pojma kad i kako da krenemo skidati noćnu - ujutro nam je pelena redovito puna... Da čekam da par jutara bude suha ili da je krenem noću buditi za piškenje?!
    Nila nema popodnevnu pelenu još od početka...i mene zanima to skidanje noćne...kako...kada..???

Noćna pelena joj je ujutro mokra za poludit!!! Teška je kao stijena... :/

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Evo kakao je jutros u gaće i odmah mi je došao reći:"Mama,ja sam piškio i kakao,preskini me!".Mislim da je to dobro jel tako?
    A noćna pelena mu je bila suha,prvi put u životu :shock:

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi smo skinuli pelene prije cca 2-2,5 mjeseca. Odmah i dnevnu i noćnu i popodnevnu. No kod nas je išlo ovako: kupili smo tutu još godinu dana prije, cijelo vrijeme je stajala u kupaoni. Ponekad bi tražila iz radoznalosti da piški u tutu, no ništa nismo forsirali. Otprilike mjesec dana prije skidanja pelena sam je stavljala na tutu čim bi se digla i prije spavanja, i nekoliko puta tijekom dana, tek toliko da dobije neki feeling.
    Kad smo skinuli pelene neprestano sam ju morala nuditi, kod kuće nikad nije tražila sama ni piškiti ni kakati, uredno bi se popiškila po podu, trodsjedu i sl. ako je nisam ponudila na vrijeme. No, interesantno je da vani nikad nismo imali nezgodu i uvijek bi tražila.
    Ja sam već bila pomalo luda jer mi se činilo da to duuuugo traje i da nikad neće početi tražiti sama. Kroz par dana je počela tražit kakati i jedan dan je zatražila piškiti i od toga dana stalno traži ili češće ode sama na tutu, popiški se, prospe tutu .

Naš primjer svjedoči o tome da je stvarno potreban taj neki "klik" u njihovim glavicama i da ništa ne ide preko noći. Nama je trebalo dobrih 1,5 mjesec od kad je skinula pelene do kad je počela tražiti sama i od tada nije imala nezgoda.

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Abonjeko, i naša je pelena ujutro krcata pa mislim da ću još neko vrijeme držati tu noćnu pelenu. A kad utvrdimo gradivo po danu - vidjet ćemo. Strašno me muči što mi se dijete budi nabrušeno (treba joj sat pa i više da se zaista probudi) i odbija se popiškiti čim ustane. Rezultat - nekad budemo u "divnoj" noćnoj peleni pola dopodneva ili danas - pošteno popiškena kutna garnitura od samta :/
    Nisu mi uopće predstavljale problem one uvodne nezgode, ali kad ovako ne surađuje - luda sam!

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ivancica prvotno napisa
    martina, probaj mu kad je popišan i mokar s gadljivim pogledom i tonom govoriti da je to baš fuj kad je takav i opet usmjeri na nonu.

.
    ja ovo ne bih govorila. ako njemu ne smeta zasto nametati djetetu osjecaj da je nesto lose napravilo, pogotovo da je fuj kad je takav.

moje dijete inace uopce ne zeli skidati pelene, pa mu ja kazem da je pelena puna vode, i da smrdi i da je fuj sada (pelena, ne dijete, ne guza!) i da se moze razboliti ako ju nece skinuti...mozes misliti kako mu to nesto znaci

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

A meni savjet.On više neće ništa.drži i pišanje i kakanje.Pišanjem mu nekada pobjegne koja kap kad stvarno više ne može izdržati ali i dalje ne traži.Odlazak na wc,ili pišanje općenito je drama.A kakanje da ne spominjem,nije kakao već 2 dana.
    ok, ne govori...ali da li pokazuje?

L. npr i danas ako prodje previse vremena odbja piskiti. ko da joj je prepun mjehur kad se prazni neugodan.
    pa tad piske igracke prje nje.

al i prije nego je prijavljvala vdjela bi meskoljenje, nervozu....danas i diranje tj. drzanje hlaca na mjestu pse, rastezanje majce itd.

probaj pronaci koji ti znak daje.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Evo kakao je jutros u gaće i odmah mi je došao reći:"Mama,ja sam piškio i kakao,preskini me!".Mislim da je to dobro jel tako?
    A noćna pelena mu je bila suha,prvi put u životu :shock:
    Ma to je sjajno, mislim da je to veliki pomak. Shvatio je i što je sve napravio i da mu to smeta. I suha noćna znači da počinje držati mokraću, a ne stalno piškati.
    Na pravom ste putu, pružam podršku za još strpljenja

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Joj,cure,nakon početne katastrofe i meni se čini da ide na bolje.I jutros je pelena bila suha :D
    Ispišao se puno kad se probudio,ali uz negodovanje ide na WC još uvijek,svaki put.
    Sad kad ne piša non-stop nećemo ga više daviti s pitanjima probaću mu pustiti da sam odluči kad će piškit i kakat jer vidim da ga gnjavim s pitanjima.
    Nezgodu nije imao jučer od ujutro,cijeli dan je suh,mislim da smo na dobrom putu.Sad idemo dan po dan,više mu ne vraćam pelenu,nema šanse.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Moje obadvije cure su skinule dnevnu s 19 mjeseci. Netko prije, netko kasnije ali moj savjet je da kad jednom skinete pelenu, skinite je sasma - čak i kad negdje idete, ponesite troje rezervne gaće i hlaće, ali ne stavljajte pelenu. Tako će se djete zbuniti i više neće znati kada smije "pustit" a kada ne smije.

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ja isto ne stavljam pelenu nigdje,cijeli dan je bez nje kamo god da idemo.
    Ali zato danas nakon mog jutrošnjeg oduševljenja imamo katasrofičan dan totalno :/ Cijeli dan se zapišava i zakakava (koji izrazi ) posvuda.Ne znam što mu je.Ja ga mirno skinem i operem,on to isto tako mirno prihvati,razgovaramo,dogovorimo se da će drugi put tražiti i on opet po starom.Ali nećemo se dati obeshrabriti,idemo dalje.Samo ti malo splasne entuzijazam nakon ovakvog dana!

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moja je i danas imala takav dan.
    Ima dana kad je sve super, a danas

Tako da, bobaibeba, nedamo se

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Upomoć!On već 4 dana piša i kaka u gaće bez najave a na WC se ne da.Kaj da ga vučem na silu na WC?Ustvari,on u desetak dana odvikavanja nije ni jednom sam rekao piški mi se,idem piškit.Nego ako ga na jedvite jade nagovorim ili odnesem u WC onda se popiški ali sam još nikada nije rekao.A kad počne piškit kaže gle mama raširi nogice i pusti da curi.
    A kaj je načudnije spavanje dnevno i noćno je uglavnom bez zapišavanja.U budnom stanju je katastrofa.Danas sam cijelo jutro provela u pranju guzica,prvo se zakakao on pa seka pa se on zapišao pa se opet zakakao u gaće,do podne sam već bila luda

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •