Što se tiče kakanja, mojem djetetu je trebalo jedno vrijeme da se privikne na kakanje "pod novim uvjetima".
Imali smo nekoliko dana problem sa tvrdom stolicom, jer je trpio, odnosno nije se znao pokakati bez pelene.
Prvo smo rješavali da se on osjeti spreman pokakati se za početak u gače.
Dobila sam na Forumu dobar savjet, ne izlaziti nikud dok se ne pokaka. Obično svako dijete ima nekakvo okvirno vrijeme u koje kaka. U to vrijeme smo bili kod kuće na poznatom terenu i igrali se neke smirene igre, da ne zaboravi da treba kakati. Kad bih primjetila da je počeo tiskati u gače, ostavila sam ga na miru, ustvari sam se i odmaknula, jer mi je prvi korak bio da ponovno počne redovno kakati. Nakon toga bi on sav nesretan izjavio da se pokako u gače. Ja bih ga utješila, da je sve ok, budemo očistili, bacili kakač u WC (kamo spada), i onako usput sam mu napomenula, neka drugi put kaže, pa će kakati na WC.
Nakon par dana kad je ponovno uspostavio normalan ritam kakanja, onda smo počeli u vrijeme kad inače kaka na WC - u čitati knjigice, da se umiri i skoncentrira i tako je kakanje "profunkcioniralo".
Noćnu pelenu smo jedno vrijeme ostavili, i nakon toga skinuli bez specijalnih problema.