Stranica 7 od 22 PrviPrvi ... 5678917 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 1065

Tema: odvikavanje od pelena

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

M. se odviknuo od pelena sa točno 2 godine i 9 mjeseci i to u roku tjedan dana. Dakle, i piški i kaka na svoj zahtjev u tutu i uopće ga ne treba podsjećati. Jedino nas muči noćna pelena. Uglavnom je suha, ali ako mu obućem gaćice uvijek se barem jednom tijekom noći popiški. Pokušala sam ga buditi i nuditi mu tutu, ali on tak čvrsto spava da me uopće ne doživljava, a sam ne traži niti mu smeta kad spava mokar. Da li da odustanem do toplijih dana ili da mu ne vraćam noćnu pelenu?

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

presli smo sa kakanja u pelenu na kakanje u gace :/

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Haribo pa i to je napredak! M. je tako tri dana kakao u gaće i onda je skinuo gaće sjeo na tutu i pokakao se u nju. Nisam ga ništa forsirala. Bilo mi je važnije da kaka bilo gdje nego da uopće ne kaka.

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Nitica prvotno napisa
    Haribo pa i to je napredak! M. je tako tri dana kakao u gaće i onda je skinuo gaće sjeo na tutu i pokakao se u nju. Nisam ga ništa forsirala. Bilo mi je važnije da kaka bilo gdje nego da uopće ne kaka.
    ne forsiram ni ja
    od kako kaka u gace, kaka svaki dan (kao i prije odvikavanja)
    do sad je kakao svaki treci dan

G.... je uglavnom u krutom stanju pa ga zajedno istresemo iz gacica u wc
    pustimo vodu i masemo 8)

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj haribo prvotno napisa
    G.... je uglavnom u krutom stanju pa ga zajedno istresemo iz gacica u wc
    pustimo vodu i masemo 8)
    Reko bi moj M. "djek" Tak smo i mi, a sad kad kaka u tutu ne želi ga niti vidjeti. Viče "mama bjiši guzi, nosi tutu u wc jer djek jaaako smjdi".

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ok procitala sam topic, jel mi moze netko reci da li platnenopelenasi prije skinu pelenu i da li se moze ranije pokusati npr. sa 18 mjeseci? Moj pisonja ima 13 mjeseci i buni se svaki put kad mu stavljam pelenu iako ga presvlacim nakon svakog pisanja. Nezamislivo mi je da mi dijete nosi pelenu do trece godine, to mi se cini predugo :?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja sam prošli tjedan bila na godišnjem, pa sam skinula Andriji pelenu svaki dan na par sati (planiram ga pokušati skinuti iz pelena na ljeto). Popiškio se više puta u kahlicu, naravno kad sam ga odvela u WC, ali me malo iznenadilo što on piški svakih 10-15 minuta, kao mala beba :/ . Tu i tamo se zalomi pola sata bez pišanja.

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj mina30 prvotno napisa
    Ok procitala sam topic, jel mi moze netko reci da li platnenopelenasi prije skinu pelenu i da li se moze ranije pokusati npr. sa 18 mjeseci? Moj pisonja ima 13 mjeseci i buni se svaki put kad mu stavljam pelenu iako ga presvlacim nakon svakog pisanja. Nezamislivo mi je da mi dijete nosi pelenu do trece godine, to mi se cini predugo :?
    mislim da nema veze kakve pelene nosi,i da uvjerena sam da možeš početi odvikavati od 18 mj.,samo nisam sigurna s kakvim rezultatima!
    moj I je presto sa 20 mj.i mi smo odmah skinuli i dnevnu i noćnu!ja sa tim stvarno nisam imala probleme,prihvatio je to bez problema!do sada se par puta popiškio u krevet po noći i doslovno par puta po danu!
    treba ih samo često nukati i punoooooo hvaliti!bar je to kod mene pomoglo!

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Kad smo mi bili mali djeca nisu nosila pelene do tri godine, to je vise bio izuzetak nego pravilo. Danas je to cini mi se pravilo pa mi je to cudno, kako su djeca prije dvadest godina mogla skunuti pelene sa godinu i pol, dvije, a danas je to prerano i cesto su do tri godine u pelenama.

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

jan ima skoro 21 mjesec i ujutro obavezno piski u tutu odmah nakon budjenja. oko toga nema frke. dva puta se pokakao u tutu, svjestan je svega pa sad cak i trazi "mama motaj pelenu" nakon obavljenog posla inace kaka u svojoj sobi tak da udje unutra i zalupi vratima pa nam je odmah jasno kaj se desava. danas je bio u hranilici i rekao "mama kakati u sobu"ja ga pitam hoce li u wc ili na tutu a on kaze da nece. glupo mi ga je siliti iako vidim da sve zna.nisam pametna da li ipak poceti.ako ga ostavim u gacicama obavezno se popiski u njih.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

evo da prijavim da se luki dogodio i 'klik' za kakanje na wc-u! :D :D

nakon vise od 6 mj. skinute pelene,
    skidanje sa nezgodama trajalo par dana,
    niti jedne nezgode po noci,
    vrlo rijetkih nezgoda po danu
    ali kakanje skoro stalno u gacice
    - dosao je i rekao (kao kad ide piskiti) - 'mama, idemo kakati!"

i danas je treci dan kako kaka na wc!

'klik' - nisam nisata napraila - doslo mu je... 8)

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mina30 pogledaj ovaj topic o bezpelenastvu. Ukoliko se tvoj deckic buni na pelenu to je dobar znak. Vjerojatno ce suradjivati pri odlasku na tutu. Probaj pa javi kako vam ide .

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

zaboravih reci da od kad je napunila 2 godine piski iskljucivo u tutu i wc, nema nezgoda. (mislim, to radi vec godinu dana, ali i sa "nezgodama", ovo je bez nezgoda)
    pelenu je imala samo kod dnevnog i nocnog spavanja, nakon dugo vremena sto je bila suha, makla sam dnevnu (nocna je vec 2 tjedna suha, nocas ju micem), a iznenadila me je kad smo isli prosli tjedan isli na more- stavila sam joj pelenu, a ona me putem trazila 2 puta piskiti.

tuta je uvijek u autu, imamo problem jos sa cucanjem u travi i drzanjem nad tudjim wcom, ali bude i to.

tutu koristi od svog 9mj.

da je proslo ljeto duze trajalo i da ju nije ulovio neki proljev od 5 dana, skinula bi se jos onda, ali i ovako sam prezadovoljna, pogotovo jer nisam nista forsirala, sve je bilo na njenu inicijativu.
    osluskivala sam njezine "potrebe", pratila znakove...i eto, vjerujem da sam bila hrabrija i ranije je pustila po zimi u gacama bez pelene i "riskirala" da bi se prije skinula iz pelena.

ponosna sam na nju

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kad smo mi bili mali djeca nisu nosila pelene do tri godine, to je vise bio izuzetak nego pravilo. Danas je to cini mi se pravilo pa mi je to cudno, kako su djeca prije dvadest godina mogla skunuti pelene sa godinu i pol, dvije, a danas je to prerano i cesto su do tri godine u pelenama.

Samo ti probaj malca skinuti. Vid je bio bez pelena, i od proslog ljeta je u potpunosti suh, hocu reci prijavljuje sve. POvremeno nam se dogadjalo da malo strajka pa koji dan kaka u gace, ali to je uvijek bilo povezano s nekom prehladom ili razvojnim skokom.

Naravno da ne trebas drzati dijete u peleni do trece godine zato sto je to danas obicaj. Napravi onako kako osjecas da je dobro za tvoje dijete.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

mina30, nama je pomoglo oblacenje gaca.
    ako bi joj pobjeglo, curilo bi po nogicama i znala bi ta je to.
    u peleni (pogotovo jednokratnoj) bi bila suha, a u platnenoj bi osjetila ali ne bi tako reagirala.

meni je jako zao sto ju nisam u potpunosti skinula iz pelena puno prije, jer doma je bila skoro godinu dana u gacicama ili platnenoj, ali fitted bez uloska i zastitnih (znaci ko da je u gacama) i doma bi znala kad treba pisati i ako se upiskila znala je da "nije trebala".
    vani nije nikad imala taj osjecaj pogotovo ako je bila u jednokratnoj.

kaka u tutu od nove godine 2007. tako da smo s tim imali manje "problema".

znaci savjet- ohrabri se i obuci gace

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Hvala cure, pokusat cu cim zatopli. On je vec i sada po kuci bez pelene kad je toplije i jako voli biti bez pelene. Malo su mi bile cudne te teorije da dijete nije spremno biti bez pelene do druge godine i da je prije toga prerano pocet odvikavat od pelene.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

na zalost (iliti hvala bogu) ne znam za ni jednu teoriju, nije da su me zanimale, stoga sam se oslanjala na intuiciju i njene znakove.

vec ti je sad dovoljno toplo. u ruksak spremi extra gacice, trenirku i carapice.
    i to je to

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

samo hrabro naprijed u skidanju.
    djeca brzo shvate, a probati nije teško, puno ovisi o tebi i tvojoj volji i strpljivosti. i mi bi skinuli ranije pelenu da sam ja htijela 'žrtvovati svoju bezbrižnost', ovako nema dnevnu od 20 mj, a noćnu od 24,5.

djeca su predivna

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja sam negdje spakirala zajedno sa svim potrepstinama za kinderbet (jos daaavno) onu podlogu koja ide ispod plahte (s tim da sam ju htjela staviti izmedju madraca i navlake za madrac (koja je iznenadjujuce debela- testirala ju je L. jednom ) za svaki slucaj) i ne mogu tu podlogu naci, tako da je opet nocas spavala u peleni iako je i dalje suha.

moram priznati da me iznenadila da i nakon bazena sada "trpi" i do 2h i onda trazi piskiti. prije bi pola litre popijenog bazena izbacila u pelenu na putu do doma

cak kad se vozimo u autu (put sa mora) trazila je piskiti, i na cesti nisam imala di stati i mislim se, ima pelenu....no ne, ona je toliko vikala da joj se piski sve dok nisam nasla ugibaliste, stala, izvadila tutu i ona se popiskila

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Nikola će sada 2 godine i nema šanse da išta učini u tutu. Nakon što dođemo doma s posla, stavljamo ga doma u gaće i obožava biti bez pelene. Ali nikako da skuži da mu tuta služi za piškenje ili kakanje - sve to ode niz noge, bez ikakvog signaliziranja. Skužimo da se pokaki (osim mirisa), jer se umiri, zalegne na trbuh i gleda u nas. Ali nikakav znak da pusti prije toga.
    S jedne strane, drago mi ga je gledati kako trčkara po sobi bez pelene. S druge strane, mislim da u glavi još nema taj "klik" koji će mu reći da se treba popiškiti ili pokakati u tutu (ili WC). Puštamo ga u WC da nas gleda kako sjedimo na dasci, govorimo mu šta radimo, puštamo ga da uzima toalet papiriće, baca ih u WC školjku i govori "pa pa, kaka" za govniće iz pelene, ... Ne znam šta da još probamo - jednostavno mi se čini da trenutno nije zreo da se skine iz pelene.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

I meni se čini da vam je još rano...

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj lucky day prvotno napisa

super :D :D :D

mi jos cekamo klik

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Rekla bih da imak nema pravila kad je rano a kad kasno. Moje dijete je vec tri dana bez pelene po danu i piski u wc. Ima 13 mjeseci. Baka ga cuva i svaki sat vremena ga vodi na wc i pita jel treba piskiti. Onda se on popiski ili ako ne moze onda se napinje kao da bi piskio i stenjucka zlato mamino . Ima pelenu po noci i ujutro se u jednu pokaka i to je to.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi imamo problem,pa vas molim za savjet.
    Pokusali smo skinut pelenu na njen zahtjev,kupili skupa desetak lijepih gacica i sve je bilo super.

Citav dan je bila bez pelene,piskila nekoliko puta i 2 puta kakala u tutu,spavala popodne bez pelene...
    Naravno,islo je preglatko,moralo se nesto desit

Navecer joj je malo pobjeglo u gace,ostatak je uspjela zadrzat i ispisat u WC. Medutim kao da se sokirala sto je sad to ili je ljuta sto joj se dogodila nezgoda,neznam.

Odmah je trazila pelenu i od tad vise nece cuti za gacice.

Zanima me da li da to prihvatim ili da pokusam forsirat? U pocetku sam bez komentara dala pelenu,ali sad si mislim da sam prelako odustala.

Cini mi se da je nacelno spremna-kakanje prijavljuje vec dosta dugo,a i piskenje je pocela.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Evo nemajke. Moje dijete 2 g 4 mj. skroz je spreman za potty training. Meni se neda...Kada je bez pelene iskljucivo piski na tutu ili solju, znaci nema nezgoda...jedino se pokaka u gace to mu bas neide. Pa cu cekati ljeto da skinemoo pelenu i neka onda ide gologuz...

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Evo da dodam MMama cuva sestrinu malu. Osmi joj je mjesec i kada je kod MMame kaki i piski u tutu. Mama veli da radi ko sto je sa nama (od rodjenja bez pelena). Sa tri mjeseca bi nas drzala na tuti i mi bi obavljali svoje. Veli da je znala po izrazu lica kada trebamo kakati/piskiti. Kako izgleda da ce Zina prije Ahmeda biti PT...

Gdje si mama trebam te!!!!!!!!!!!!!!????????????

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

super :D :D :D

mi jos cekamo klik
    mogao bi te kristijan iznenaditi kao mene luka...

nisam se nadala bas takvom kliku...
    sve sam u sebi nekako kovala 'savrsen plan' da NESTO ipak napravim - a on me zaskocio... :D

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mi skinuli dnevnu pelene prije 11 mj., imala je 2 godine i 3 mjeseca.
    Noćnu skinuli prije 5 dana, uspješno.
    Međutim, kakanje je i dalje isključivo u pelenu.
    Čekamo klik i ne forsiramo ništa.
    Nadam se da će se to riješiti prije vrtića na jesen...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kako ste skinuli pelenu,a kaka i dalje iskljucvo u pelenu?
    Kaze da mora kakat,pa joj ti obuces?

A moja je pak sva naopaka-veli "Lala tatala,ici ceju" (Lala kaka,ici na wc)
    To najavi prije. I voli kakati u tutu. Sva je sretna i nosi tati rezultat. Veli "kazala tati detica"

Ali boji se piskenja u gace,pa ne da skinut pelenu kompletno.

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Nina prvotno napisa
    Tako je. Piškenje u tutu ili wc odmah je usvojila bez problema. Pokakala se 2 ili 3 puta u tutu i to prošle godine i to je to.
    Od tada samo pelena za kakanje. Ona kaže da joj se kaka i da bi u pelenu ( nakon što obavi zaključi sama da je mogla i u tutu ).
    Uvijek joj stavim bez pogovora, ne pada mi na pamet braniti joj ili je siliti na tutu.
    Sad smo eto u situaciji da pelene uopće nema, samo je zatraži kad joj se kaka.

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

sto vise razmisljam o tom "kliku" sve mi se cini dalji :/

danas sam skuzila Kristijana kako sam sebi govori da se strpi
    obicno kad mora kakat secka se po sobi stisnutih nogica i tjera me van ili jednostavno ode u svoj kutak
    danas je cijeli dan trpio i navece se uspio pokakati u gace dok smo bili u vrtu

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

haribo, luka se jako slicno ponasao...
    zatvorio bi se u sobu u miru pokakati, nikad ne bi kako vani ili kad nije spreman (isto je radio i moj brat, kaze mi mama)...

nista mi nije najavljivalo 'klik' (cak mi se cinilo da ce tako ostati zauvjek jer se dobrano uhodalo kakanje u gacice) - a ipak se dogodio...
    bez najava...
    totalno njegova stvar...

i susjedin mali vec sam ide na tutu i skida se sam i oblaci, israzni tutu i opere ju sam...
    a kakanje mu jos nije sjelo, trazi pelenu (ja sam si prizeljkivala da luka bar trazi pelenu jer mi je to bilo lakse za cistiti al ne on se fino 'uneredjivao')...
    bude...

ako cu ikad imati drugo dijete mislim da cu probati bespelenastvo ili bar bespelenastvo za kasnije pocetnike (al sto ranije ) ...
    iako se na prvi pogled cini komplicirano - kasnije skidanje pelene mi se ne cini nista puno lakse niti je nuzno prakticnije...

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ako cu ikad imati drugo dijete mislim da cu probati bespelenastvo ili bar bespelenastvo za kasnije pocetnike (al sto ranije ) ...
    iako se na prvi pogled cini komplicirano - kasnije skidanje pelene mi se ne cini nista puno lakse niti je nuzno prakticnije...
    ja bi neku trecu opciju ako uopce postoji

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Haribo, ja sam Petri kad se odvikavala i imala problema s kakanjem, napravila mali šator ispod stola, tamo stavila tutu, i ona se tamo zavlačila da se pokaka na miru. Možda i vama to upali.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja bi neku trecu opciju ako uopce postoji
    bespelenastvo za kasnije pocetnike al sto ranije je treca...
    al, da, i ja bi cetvrtu... 8)

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

evo i nas...
    kupili smo tutu kada je N. imala godinu dana i polako je privikavali. Stavljali smo ju više radi igre, ali ono svakih nekoliko dana (nekad je prošlo i mjesec da je ne stavimo) tako da se oslobodi i navikne na tutu.

Mislim da je sada, ima 25 mj. itekako spremna ali sam ja odgađala to do "toplijih dana". Već par noći stavljam ju prije spavanja, popiški se i u jutro je pelena suha. Čim se digne, ja ju stavim opet i popiški se.
    Dva dana smo u gaćicama i pelenu stavljamo za van.

E sada mene zanima slijdeće:
    1. Sada kada smo odlučili čvrsto postati bezpelenaši trebam li 100 % biti ustrajna u tome, znači doma u svim uvjetima bez pelene ili trebam to raditi postupno? Onako, po principu svaki dan po par h više?
    2. Ja ju stavim na tutu, popiški se ali još uvijek ne zna tražiti sama. Dešava nam se i da ju stavim i ona 5 minuta ništa i počne govoriti da neće piškiti (ne želim ju tjerati da sjedi na tuti dok se ne popiški). Ja ju dignem, obućem gaće i ona se za 2 min popiški u gaće :/ . No, čim počne pišlkiti vidim da joj je nalegodno pa odmah trčim po tutu i nekad se popiški do kraja u tutu.
    3. Mnoge mame sugeriraju da joj odmah skinem i noćnu, ali ja sam malo :/ .
    4. Što kad idemo van, da li staviti pelenu ili ići bez pelene? Malo mi je bed da ju skidam vani u parku da piški.

Stoga molim vaše sugestije

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj emira prvotno napisa
    evo i nas...
    kupili smo tutu kada je N. imala godinu dana i polako je privikavali. Stavljali smo ju više radi igre, ali ono svakih nekoliko dana (nekad je prošlo i mjesec da je ne stavimo) tako da se oslobodi i navikne na tutu.

Mislim da je sada, ima 25 mj. itekako spremna ali sam ja odgađala to do "toplijih dana". Već par noći stavljam ju prije spavanja, popiški se i u jutro je pelena suha. Čim se digne, ja ju stavim opet i popiški se.
    Dva dana smo u gaćicama i pelenu stavljamo za van.

E sada mene zanima slijdeće:
    1. Sada kada smo odlučili čvrsto postati bezpelenaši trebam li 100 % biti ustrajna u tome, znači doma u svim uvjetima bez pelene ili trebam to raditi postupno? Onako, po principu svaki dan po par h više?
    2. Ja ju stavim na tutu, popiški se ali još uvijek ne zna tražiti sama. Dešava nam se i da ju stavim i ona 5 minuta ništa i počne govoriti da neće piškiti (ne želim ju tjerati da sjedi na tuti dok se ne popiški). Ja ju dignem, obućem gaće i ona se za 2 min popiški u gaće :/ . No, čim počne pišlkiti vidim da joj je nalegodno pa odmah trčim po tutu i nekad se popiški do kraja u tutu.
    3. Mnoge mame sugeriraju da joj odmah skinem i noćnu, ali ja sam malo :/ .
    4. Što kad idemo van, da li staviti pelenu ili ići bez pelene? Malo mi je bed da ju skidam vani u parku da piški.

Stoga molim vaše sugestije

Mi smo stariji al imam isto pitanje:sta kad idemo napolje? :?

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

samo cu 100 x :D

Kristijan je juce napravio veliki "toranj" u wc-u
    to je bilo kod bake i dide
    kazu "sav se preznojio"

vidjet cemo kako ce se dalje odvijati kakanje

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

samo cu 100 x :D

Kristijan je juce napravio veliki "toranj" u wc-u
    to je bilo kod bake i dide
    kazu "sav se preznojio"

vidjet cemo kako ce se dalje odvijati kakanje
    :D :D :D

super!!

i luka se taj prvi put sav uznojio i zacrvenio...
    misevi mali!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bravo za Kristijanov toranj! :D

Emira vidim da bas nisi dobila puno odgovora,pa cu ti napisat bar svoje misljenje,makar mi jos nismo rekli zauvijek pa-pa pelenama,no upravo smo u procesu.

Ja mislim da je bolje djetetu skroz skinuti pelenu,da ga ne zbunjujemo.
    Mi smo skidali po par sati dok je bila manja.
    Al sad kad zelim da to krene zaozbiljno,skinula sam joj skroz. Samo prva 2 dana je jos isla u setnju ipak s pelenom,ali i onda mi se cinilo da je zbunjena.
    Primila bi se za pisicu i rekla-Lala piski. I gledala dolje,a ono nigdje ne curi. Valjda joj nije bilo jasno kako doma mora na vrijeme reci,a sad moze pustit da tece.
    Pa sam odlucila da nece nosit ni za van.

A probu sam napravila i sa nocnom. Nisam se bas nadala da ce ici,jer se do tad uvijek budila s jako mokrom pelenom.
    No kad je sama rekla da nece nocnu,mislila sam si opet da je pogresno ne pokusat.

Sad smo eto tjedan dana bez pelene i mogu reci da smo dnevno pisanje i kakanje usvojili.

No,po noci se bojim za madrac pa stalno nadgledam,par puta nudim,pa se bojim da ne prespavam ko jednu noc kad se upiskila...

Ipak brojke nam idu u prilog-Jedna popisana i 7 suhih noci.
    Ja sam zadovoljna! :D

Piskenje vani jos nismo isprobali,jer moze dugo izdrzat bez piskenja,pa zasad nije bilo potrebe.
    Mislim da ce to ici teze.

Sretno!

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hvala na odgovoru!

MI smo evo 3. dan bez pelene, ali stavljamo kad idemo van. Trudimo se ne zadržati se previše, ponudim joj tutu neposredno prije izlaska i čim dođemo u kuću. Noćnu pelenu nismo još skinuli (lijena mama nikako da kupi nepromočivu plahtu ), ali isto neposredno prije spavanja ju stavim na tutu i ujutro čim se probudi. Noćna pelena je suha.

Danas prije podne je prvi puta tražila: "Mama ja bi tutu", do sada je uvijek bilo na moju inicijativu tj. stalno nutkanje.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Bravo Nura :D
    Inače, kad sam primjetila da je oko tjedan dana Petrina noćna pelena suha (a radili smo kao i vi- piškili taman prije spavanja), skinula sam joj noćnu, i nikad se nije upiškila.
    A za izlaske van-pa mislim da oko toga nema nekih problema, barem sad kad je toplo, popiški se u travu, ili kupite onu prenosnu tutu, ako joj je ovako neugodno-nezgodno.
    Petra čučne pored drveta, i pravi se da piški na malog mrava

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Točkica prvotno napisa
    Citiraj Nina prvotno napisa
    Tako je. Piškenje u tutu ili wc odmah je usvojila bez problema. Pokakala se 2 ili 3 puta u tutu i to prošle godine i to je to.
    Od tada samo pelena za kakanje. Ona kaže da joj se kaka i da bi u pelenu ( nakon što obavi zaključi sama da je mogla i u tutu ).
    Uvijek joj stavim bez pogovora, ne pada mi na pamet braniti joj ili je siliti na tutu.
    Sad smo eto u situaciji da pelene uopće nema, samo je zatraži kad joj se kaka.

Kod nas ovako. Oko drugog rodj. je ostavila pelenu. Trazila bi ju samo za kakanje. Kod Mejre je kliknulo sa 4 god. i 16 dana. 8)

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

A, kad s tute na wc? Mislim, čini mi se bolje odmah dijete staviti na wc, bojim se da, ak se nauči na tutu, bismo ga onda opet trebali učiti da sjedi na wc-u. Ili?

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

evo i nas
    vid će krajem 8 mjeseca napuniti 3 godine.
    Za početak smo imali jedan 100% uspjeh i nekoliko promašaja

stavljala sam mu pelenu za spavanje ali pokušat ću ju izbacit za koji dan

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moram pohvalit svoju malu pametnicu-ovu noc me prvi put sama probudila i vice-Hocu piskit. I to dvaput.
    Oba puta je tuta bila prepuna,sunce moje malo,ali nije pustila u krevet

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Bravo za sve skidače pelena! :D

Mi smo već 10 dana u fazi bez. Malo nas je poremetio put od četiri dana tijekom kojeg samo joj po danu dok nismo bili u kući, stavljala pelene-gaće. Bilo me strah da mi se ne popiški u gostima ili shoppingu. Po noći i kod kuće je bila bez.
    Po noći je bez i do sada još nismo imali nezgoda kuc-kuc, ali ja ju znam dići na tutu.
    Jedini "problem" nam je taj što još uvijek ne traži sama da bi piškila, točnije traži jako rijetko. Uglavnom joj ja nudim, odmah se popiški i to je to. Ili joj se desi da počne piškiti/popiški se i onda trči na tutu Kako je to kod vas funkcioniralo? Kada počnu tražiti sami?

Imamo i jednu anegdotu: Neki dan pije ona nešto i najednom brzo ostavi čašu i trči u kupaonu. Čujem ja lupa nešto, dođem a ona si namješta tutu. Sunce moje toliko se požurila da se ne popiški da je od brzine zaboravila skinuti tajice već sjedi na tuti i piški preko tajica .

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj mamaplavuša prvotno napisa
    A, kad s tute na wc? Mislim, čini mi se bolje odmah dijete staviti na wc, bojim se da, ak se nauči na tutu, bismo ga onda opet trebali učiti da sjedi na wc-u. Ili?
    ja sam L. prvi put stavila na tutu sa 6mj.
    na wc je sama trazila sa nesto manje od 2 godine.
    i danas kombinira.

tuta nam je dobro dosla za one situacije kad ju nesto ful zanima i ne zeli prekidat a mora piskiti ili kakiti.

wc im je zanimljiv jer mi sjedamo na njega tako da uopce ne vidim razloga za brigu

slobodno s tutom. nikad nije prerano. a wc ce doci sam, kad vec skuzi "shemu"

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Prvo, puno sreće svima u odvikavanju jer je bez pelena puno lakše.
    Drugo, moram pohvalit svog malca koji je sa 2 godine i 2 mjeseca skinuo pelenu bez imalo muke. Silom prilika smo se našli u situaciji da smo morali skinuti pelenu a nismo imali rezervu. Uglavnom tu večer je prvi puta vidio kako piša u kadu (do tad nikad nije piškio izvan pelene) i oduševio se kako je "pustio vodu". Drugo jutro nije htio pelenu, dva puta piškio u gačice i to je to. Prvu večer stavili pelenu, drugu večer nije htio. Ne mogu vjerovati da je to prošlo tako jednostavno, ja mislila da nikad nećemo uspjeti jer je piškio samo u pelenu. Jedino ne želi na tutu nego na wc. Uglavnom već smo tri tjedna bez pelene, nezgode možemo nabrojati na prste jedne ruke, a i u vrtiću nije bilo nezgodacija ( ja se jako bojala jer im soba baš i nije prilagođena djeci koja ne koriste pelene).
    Eto, morala sam se pohvaliti :D
    Ponosna mama!

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

E svaka cast raca ! :D Mi smo nedelju dana bez pelena i dosta nam dobro ide.Jedino kad je napolju desi se da se upiski jer se zaigra il kasno kaze pa se do nose upiski.

Stranica 7 od 22 PrviPrvi ... 5678917 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •