evo i nas...
kupili smo tutu kada je N. imala godinu dana i polako je privikavali. Stavljali smo ju više radi igre, ali ono svakih nekoliko dana (nekad je prošlo i mjesec da je ne stavimo) tako da se oslobodi i navikne na tutu.
Mislim da je sada, ima 25 mj. itekako spremna ali sam ja odgađala to do "toplijih dana". Već par noći stavljam ju prije spavanja, popiški se i u jutro je pelena suha. Čim se digne, ja ju stavim opet i popiški se.
Dva dana smo u gaćicama i pelenu stavljamo za van.
E sada mene zanima slijdeće:
1. Sada kada smo odlučili čvrsto postati bezpelenaši trebam li 100 % biti ustrajna u tome, znači doma u svim uvjetima bez pelene ili trebam to raditi postupno? Onako, po principu svaki dan po par h više?
2. Ja ju stavim na tutu, popiški se ali još uvijek ne zna tražiti sama. Dešava nam se i da ju stavim i ona 5 minuta ništa i počne govoriti da neće piškiti (ne želim ju tjerati da sjedi na tuti dok se ne popiški). Ja ju dignem, obućem gaće i ona se za 2 min popiški u gaće :/ . No, čim počne pišlkiti vidim da joj je nalegodno pa odmah trčim po tutu i nekad se popiški do kraja u tutu.
3. Mnoge mame sugeriraju da joj odmah skinem i noćnu, ali ja sam malo :/ .
4. Što kad idemo van, da li staviti pelenu ili ići bez pelene? Malo mi je bed da ju skidam vani u parku da piški.
Stoga molim vaše sugestije